Şimdi Ara

amerika'yı müslümanlar mı keşfetti? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
3
Favori
2.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ax

Burda dikkat çekilecek nokta neden müslümanlar.Bir millet bir insan adı geçmiyor sadece müslümanlar.Zihniyet ortada fazla konuşmak vakit kaybı...

Evet zihniyette sorun var...

Daha Müslümanlığın ne olduğunu ve tarihi hiç bilmeyen bir zihniyet!

İslam'da ırk kavramı diye bir ayrım olmadığı için, bütün İslam devletleri, karmadır, mozaiktir. Her ne kadar bazı unsurlar öne çıksa da esasında tüm İslam devletlerinde bütün ırklara kapı sonuna kadar açılmıştır.

Dolayısıyla "Neden bir millet adı değil de Müslümanlar?" şeklinde bir soru, ne tarihi, ne de İslamiyeti bildiğinizi gösteriyor.

Çok ilginç ve burada her zaman gördüğümüz şey : Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

quote:

Burda dikkat çekilecek nokta neden müslümanlar.Bir millet bir insan adı geçmiyor sadece müslümanlar.Zihniyet ortada fazla konuşmak vakit kaybı...

İslam'da ırk kavramı diye bir ayrım olmadığı için, bütün İslam devletleri, karmadır, mozaiktir. Her ne kadar bazı unsurlar öne çıksa da esasında tüm İslam devletlerinde bütün ırklara kapı sonuna kadar açılmıştır.

Dolayısıyla "Neden bir millet adı değil de Müslümanlar?" şeklinde bir soru, ne tarihi, ne de İslamiyeti bildiğinizi gösteriyor.

Çok ilginç ve burada her zaman gördüğümüz şey : Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak!!!

Ne demek istediğimi anlamamışsın...

• quote:

Orijinalden alıntı: byob

Diyecek söz bulamıyorum paçalardan cehalet akıyor.

Ya adamlar 2 porsiyon dürüm ısmarlar gibi bilim adamına makale ısmarlıyor kafayı yicem

Cidden olay dürümden sonra söylediğiniz gibi, ve tabii kökte ne olduğu belli saf cehalet var! Herşey ortadayken bu tartışmanın bu konuda sürmesini anlayamıyorum.

Birde kendileri gibi boş beyinsiz tiplerin hazırladıkları TC yasalarının hakaretle ilgili olan maddeleri var tabii. Bu yüzden " ahmağa ahmak, bunağa bunak " diyemiyoruz. Bu yüzden ben örneğin;

" Professor Barry Fell, retired lecturer from Harvard University and also a member of the American Academy of Science and Arts, the Royal Society, the Epigraphy Society and the Society of Scientific and Archeological Discoveries, is adamant about the arrival of Islam in America in the 650s, predicating this argument upon the Cufic calligraphy belonging to that era found in various diggings across America. "

Profesör Barry Fell'e " ahmak " diyenleri çok kıskanırım, ( okuduğum yerlerde hemen ahmak demişler ) düşünsenize adam bunak ve tek derdi ekmek derdi ama bunağa bunak, adama da hilekar diyemiyoruz!

Ekmek parası işte, insana neler yaptırıyor;

Aynı kafa ( yoksa beyin yok mide var mı deseydim ) " misvak " konusunda da aynen devam ediyor; Bilenler bilirler, Akademik Dergilerde şimdiye kadar çıkmış 200 civarında misvak iyidir, yararlıdır diyen makale var;
    Nerdeyse hepsi Suudi Arabistan kaynaklıdır bu araştırmaların, veya finansmanı mutlaka Suudi kaynaklıdır, bu araştırmaların çoğu zaten Bilimsel yayınların prestiji büyük olanlarında yer bulamazlar kendilerine, kenar-köşe Bilimsel yayınıdırlar..
    Baştan ahmaklık olduğundan Avrupalılar ve ABD'liler ilgilenmemişler bile konuyla, ama ilgilenen 2-3 Avrupalı araştırmasında misvağın hiçbir halta yaramadığı yazar.
    Suudilerin para döküp ulaşabildikleri " seviyeli " diyebileceğim en üst yer Karolinska Enstitüsünden çıkan bir araştırma ( yine Suudi para desteği ) ve birde yanlış hatırlamıyorsam Nobel adayı bir Biyokimyacının araştırması, ( Suudi Üniversitesinde çalışıyor, ekmek parası işte na'parsınız )
    Bu manzara hakkında bilgi sahibi birisi " misvak iyidir " diyen bir araştırmayı daha görür görmez okumaya zahmet etmez!

Çok merak ediyorum, bu tarihçilerin bir aptalsavar veya bunaksavar mekanizmaları yok mu? Sanıyorum 15-20 yıl oldu. ABD'li tanınmış 2-3 bilim insanı " soğuk füzyonu bulduk " diye ortaya atılmışlardı. Fasa-fiso çıktı yaptıkları deney ve dünyaya rezil oldular. O zamana kadar epey tanınmış Bilim insanları olmalarına rağmen tek bir hataları bu kişileri resmen sildi ortalıktan, adlarını hatırlayan bile yok şimdi. Tarihçilerin böyle bir mekanizmaları yok anlaşılan!

Altta verdiğim linkte konu detaylı tartışılmış, ilgilenen arkadaşlar okuyabilirler, İngilizce. Özellikle Penguen ( KB'deki Penguen değil tabii ) adlı kişinin yazdıkları çok açıklayıcı, eski paralar vs. herşey var içinde. BU arada Müslümanlar sevinmesinler, onlardan önce Amerikayı keşfeden bir sürü kavim var zaten, kendi keşfettikleri gibi hepside!

http://s1.zetaboards.com/anthroscape/topic/3828373/3/

Ben kendi adıma konuşayım kuzey-güney Amerika ana karasında kesin ve açık olarak Kolombdan önce yapıldığı anlaşılan 1 adet cami bulunmadıkça böyle abuk sabuk teorilerle ilgilenmeyi düşünmüyorum! " Büyük Prof. " Fuat Sezgin'in yazdıkları da pek yüce teorileride kendisine kalsın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 1 Aralık 2014; 15:42:05 >

• Target Human kullanıcısına yanıt
    Güzel bir yazı, benim yazacaklarımı özetlemiş.

Bunun dışında çok eskiden izlediğim bir belgeselde Bering Boğazı geçişinden önce direkt Atlas Okyanusu üzerinden geçiş olduğuna dair kalıntılar da -kesin olmamakla birlikte- bulunmuş. Hem de bazılarının dalga geçtiği gibi, basit bir "kayık" ile. Bering geçişi okyanus geçişinden çok daha cazip görünse de o zamanlar insanların Bering'e, yani Sibirya topraklarının öbür ucuna henüz ulaşamamış olduğu düşünüyor. Sonrasında ise Bering sıkça kullanılan bir geçiş yöntemi olmuş tabii.
  • kargarlı mahmutta japonya var olabilir ama piri reis ne alaka onu anlamadım..
  • quote:

quote:

quote:

İlginç, anladığımı sanmıştım. Peki bu ince meseledeki anlamı benim gibi alt seviyenin de anlayabileceği şekilde izah edebilecek misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Aynı kafa ( yoksa beyin yok mide var mı deseydim ) " misvak " konusunda da aynen devam ediyor; Bilenler bilirler, Akademik Dergilerde şimdiye kadar çıkmış 200 civarında misvak iyidir, yararlıdır diyen makale var;
    Nerdeyse hepsi Suudi Arabistan kaynaklıdır bu araştırmaların, veya finansmanı mutlaka Suudi kaynaklıdır, bu araştırmaların çoğu zaten Bilimsel yayınların prestiji büyük olanlarında yer bulamazlar kendilerine, kenar-köşe Bilimsel yayınıdırlar..
    Baştan ahmaklık olduğundan Avrupalılar ve ABD'liler ilgilenmemişler bile konuyla, ama ilgilenen 2-3 Avrupalı araştırmasında misvağın hiçbir halta yaramadığı yazar.
    Suudilerin para döküp ulaşabildikleri " seviyeli " diyebileceğim en üst yer Karolinska Enstitüsünden çıkan bir araştırma ( yine Suudi para desteği ) ve birde yanlış hatırlamıyorsam Nobel adayı bir Biyokimyacının araştırması, ( Suudi Üniversitesinde çalışıyor, ekmek parası işte na'parsınız )
    Bu manzara hakkında bilgi sahibi birisi " misvak iyidir " diyen bir araştırmayı daha görür görmez okumaya zahmet etmez!

Ben kendi adıma konuşayım kuzey-güney Amerika ana karasında kesin ve açık olarak Kolombdan önce yapıldığı anlaşılan 1 adet cami bulunmadıkça böyle abuk sabuk teorilerle ilgilenmeyi düşünmüyorum!

@Neommy, neticenize katılıyorum yalnız bir sorum olacak; "baştan ahmaklık" derken Suudileri mi kastediyorsunuz yoksa misvak konusunu mu?

Saygılar...

• quote:

quote:

quote:

quote:

İlginç, anladığımı sanmıştım. Peki bu ince meseledeki anlamı benim gibi alt seviyenin de anlayabileceği şekilde izah edebilecek misiniz?

Müslümanlık damarınız kabardı sanırım anlamamak çok zor değil.Bir icat buluş veya keşif olduğunda kişinin adı veya milleti belirtilir.Atıyorum pusulayı çinliler buldu veya Amerika'yı kolomb keşfetti gibi.Yani burda öncelik kişidir sonra ne kadar önemli olmasada milleti veya ırkı söylenir.Bizim dinden ekmek yiyen kesimin müslümanlar buldu demesi komik geldi.Müslüman buldu ama kim burdan müslümanlar için nasıl bir kazanç sağlanır mesela.Ben binlerce keşif ve buluşta hristiyanlar,budistler,ateistler,museviler gibi tanımlamalara yer verildiğini hatırlamıyorum.Bu bir zihniyetin ürünüdür ve bende buna karşıyım.

• quote:

Müslümanlık damarınız kabardı sanırım anlamamak çok zor değil.Bir icat buluş veya keşif olduğunda kişinin adı veya milleti belirtilir.Atıyorum pusulayı çinliler buldu veya Amerika'yı kolomb keşfetti gibi.Yani burda öncelik kişidir sonra ne kadar önemli olmasada milleti veya ırkı söylenir.Bizim dinden ekmek yiyen kesimin müslümanlar buldu demesi komik geldi.Müslüman buldu ama kim burdan müslümanlar için nasıl bir kazanç sağlanır mesela.Ben binlerce keşif ve buluşta hristiyanlar,budistler,ateistler,museviler gibi tanımlamalara yer verildiğini hatırlamıyorum.Bu bir zihniyetin ürünüdür ve bende buna karşıyım.

Öncelikle şunu söylemek lazım ki; Müslümanlık, bir damar, felsefe, siyasi görüş, futbol takımı vs. gibi inat edilen birşey değildir. İslamiyet kadar şartlandırılmamış bir bakış açısı hiçbir felsefede, ideolojide bulamazsınız. Materyalizm bile İslam kadar deneyci değildir. "Hakiki mürşit ilimdir" (Hz. Ali'nin meşhur sözüdür) düşüncesi İslamın temelinde vardır! Yalnız çok karıştırılan birşey var ki o da İslam ile Müslüman arasındaki farktır. Müslüman birilerinin yaptığı veya olduğu haller asla İslamiyeti kirletemez. O kir, failinin üzerinde kalır. Maalesef günümüzde Müslümanlar daha Allah'ın varlığını sorgulayamayacak kadar Tevhid inancından uzak... Bu konuda bu kadar söz yeter...

Ama söz konusu "pusulayı çinliler icad etmiştir" mantığı yine İslam toplumları için geçerli değildir. Örneğin bugünkü Avrupa'nın akıl çeşmesinin menbaı olan Endülüs İslam devletinde veya Osmanlıda bu gibi İslamı Tüm dünyaya yayma gayretinde olan "çok uluslu devlet" statüsünü taşıyan ve ulus üzerine değil, hakiki bağ olan inanç bağı üzerine kurulan devletlerde ırk ortaya atılmamıştır. Fatih'in amacı "İla-yı Türk" değil ki. Böyle sönük bifr amacı olmaz ki. Dolayısıyla tarih onu, Müslümanların İstanbul Fatihi olarak kaydetti. İstanbul'u Müslümanlar fethetti...

Öte yandan bu iddiayı dile getirenlerin delilinin açıkcası tv ve gazete takip etmediğim için ne olduğunu bilmemekle beraber, keşiften evvel cami olduğu iddiasının varlığı diye duydum. Eğer iddia edilen kanıt buysa, elbette "müslümanlar" denilecek. Çünkü iddia edilen kanıtın teferruatı yok. Örneğin, varlığı iddia edilen caminin en azından serlevhası olsaydı, işler farklı olurdu. Zaten kanıtın teferruatı bilinse o zaman isim söz konusu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_ogr -- 3 Aralık 2014; 11:42:40 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Millet ne demek? Millet dinî menşeli bir kelimedir. Eskiden talebeler, ''Hazreti Adem'in zürriyetindenim, Hazreti İbrahim'in dinindenim, Hazreti Muhammed'in milletindenim'' diyerek derse başlarlardı. Millet demek, salt etnik köken demek değildir; bilakis millet, ''aynı kültüre sahip olanlar'' manasına gelir. Müslümanlar da bir millettir. Aleviler de bir millettir. Japonlar da bir millettir. Hatta Malatyalılar, Fenerbahçeliler de bir millettir. Bunların hepsinin milliyetçiliği dahi olur.

Hadislerde de buna, ''Küfür tek bir millettir!'' denilerek dikkat çekilmiştir. Çünkü kâfirler birbirlerini kollar ve aynı düşüncelere sahip olurlar. Yani, bunlar da bir millettir. (Burada da bu milletin elemanlarından bir tanesi mütemadiyen her konuda saçmalıyor)

Millet kelimesinin hüviyetini kavramadan konuşmak da, boşa ve havaya konuşmak olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: T@rhuncu

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Millet ne demek? Millet dinî menşeli bir kelimedir. Eskiden talebeler, ''Hazreti Adem'in zürriyetindenim, Hazreti İbrahim'in dinindenim, Hazreti Muhammed'in milletindenim'' diyerek derse başlarlardı. Millet demek, salt etnik köken demek değildir; bilakis millet, ''aynı kültüre sahip olanlar'' manasına gelir. Müslümanlar da bir millettir. Aleviler de bir millettir. Japonlar da bir millettir. Hatta Malatyalılar, Fenerbahçeliler de bir millettir. Bunların hepsinin milliyetçiliği dahi olur.

Hadislerde de buna, ''Küfür tek bir millettir!'' denilerek dikkat çekilmiştir. Çünkü kâfirler birbirlerini kollar ve aynı düşüncelere sahip olurlar. Yani, bunlar da bir millettir. (Burada da bu milletin elemanlarından bir tanesi mütemadiyen her konuda saçmalıyor)

Millet kelimesinin hüviyetini kavramadan konuşmak da, boşa ve havaya konuşmak olur.

Millet kelimesini ne manada kullandığımı algıladınız ama yine de dur şu çocuğa bir ders vereyim dediniz heralde.Konuyu dallandırmaya gerek yok gereksiz bir tartışma açmışsınız...

• ax kullanıcısına yanıt
    Yoo, öyle bir şey demedim. Müslümanlar da millettir. Türklerin millet olduğu gibi. ''Müslümanlar keşfetti'' demek ne kadar doğruysa, ''Türkler keşfetti'' demek de o kadar doğrudur. Siz bunun tersini iddia etmiyor musunuz? Yani size göre, ''Müslümanlar keşfetti'' denemez ve denmemeli, meselâ ''Arablar keşfetti'' demeli. Hâlbuki, bu görüş hiç de isabetli değildir. Bunu anlatıyorum.

Ayrıca bir ekleme de yapayım, Fuat Sezgin'e falan sallayanlar olmuş da, kendisini tanımayan cahiller için doğaldır bu. Adamın makalesini de verdik, okumaya zahmet etmemişler:http://www.laits.utexas.edu/gma/mappamundi/docs/precolumbamerica.pdf

Başlığı da ''Müslümanların Amerika'yı Keşfettiklerinin Şüpheye Mahal Bırakmayacak Derecedeki İsbatı'' falan değil yani, adam Kolomb öncesi Amerika'ya Müslümanların seferlerini anlatıyor. Bunlar da çıkıyor ''Cami nerede?'' diyor?

Bize her yer kıble, bazılarının ise aklında gâvurluktan başka bir şey kalmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T@rhuncu -- 3 Aralık 2014; 14:21:41 >

• mustafa_ogr kullanıcısına yanıt
    Her ikisini de kast ediyorum, detaylandırayım;
    Forumda çok eskisiniz, benim dinler, Allahlar, kutsal kitaplar hakkında görüşlerimide bilirsiniz, bu yüzden bu kısma girmemeye çalışacağım zorunlu olmadıkça;
    Suudilerin yaptıkları ahmaklıktan da öte resmen delilik. 200 civarında misvak destekçisi yine Suudi Arabistan tarafından finanse edilen araştırmanın yalnızca finansmanı bile onlarca milyon dolar eder. Petrolden bolca para bulmuşlar, nereye harcıyacaklarını bilemiyorlar bu konuda anlaşılan. Suudiler son 20 yılda çok aklı başında bir davranış olarak sağlık alanında çok büyük yatırımlar yaptılar, ( Türkiyenin belli başlı Tıbbi Malzeme firmalarını bile satın aldılar bu arada, kendi ülkelerine transfer ettikleri Batılı kaliteli Prof. Cerrah vs.'nin, inşa ettikleri Hastanelerin haddi hesabı yok zaten ) ama misvağa bu kadar büyük kaynak ayırmaları akıl işi değil kesinlikle. İşe biraz yarar birşey yapmak istiyorlarsa gitsinler AIDS, Ebola araştırmalarını desteklesinler, hiç olmazsa insan yaşamlarını kurtarırlar. Çok doğal olarak bu davranışın temelinde dinsel önyargılarının belirleyici olduğunu, yanlışlıklarının buradan kaynaklandığını düşünüyorum, ve bu davranışı aptalca buluyorum. Din, petrol yanında hele misvak ihracı tutmaz kesinlikle.

Misvak konusunda " baştan ahmaklık " dememi kısmen yukardan da anlamışsınızdır. Daha önemli şeyler varken misvağı araştırmak akıl işi değil.
    Aslında Misvak konusunda epey eskiden bir konu açılmıştı, ve derinlemesine tartışmanın daha başlarında konu kilitlenmişti. O konuda ilginç gelecek ama misvağa karşı aklı başında Müslüman arkadaşlardan benim diş fırçasına hatırı sayılır destek gelmişti, HY taraftarı arkadaşlar bile fırçayı desteklemişlerdi, 1 kişi hariç o da Gennosukeydi tabii!
    MS. 500-600'lü yıllar için misvak tavsiyesi doğal olarak çağının ötesinde bir öneriydi. Ama günümüzde bu baştan ahmaklık.
    Misvak nerden bakılırsa bakılsın yapı olarak düzenli değildir. Ağıza sokulduğunda ıslanınca yumuşasa bile diş-diş eti birleşme bölgesinde büyük sorunlara yol açar, zamanla ağzında diş filan kalmaz insanın. Misvağın kıymıklı ağaç yapısı ve günümüz diş fırçalarının dişe ve diş etine hiçbir zarar vermiyen ( diş etine batmayan ) yuvarlak uçlu yapıları karşılaştırılamazlar bile. Birisi baştan zararı göze almaktır, diğeri ise dişe bakımını yapıp ömrünü uzatmaktır!
    Misvağın diş aralarına girerek mekanik temizliği gerçekleştiremiyeceği de son derece açıktır, günümüzün iyi seçilmiş dış fırçalarının kılları bunu rahatlıkla yaparlar. Kısacası biraz bilenler için yalnızca bu nedenlerden bile misvak baştan aptallıktır.
    Sonradan Ekledim: Kısacası misvak yerine günümüz diş fırçası kıllarının nano teknoloji vs. ile geliştirlmesine katkıda bulunan araştırmalara destek çok daha aklı başında bir davranış olurdu.

Şurası var tabii, misvak yüzyılların mirasıdır. İçinde farklı etkileri olan maddeler, moleküller bulunabilir. Bu tarafı araştırılabilir, ama günümüz diş fırçası ile karşılaştırılamaz Suudi iddialarında olduğu gibi.

Amerikada cami bulan yok henüz, konularda da açıklanmış tamamiyle saçma sapan bir tercüme hatasından çıkıyor iddia, bunu da ilave edeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 3 Aralık 2014; 14:07:04 >

• Amerika'da cami olduğunu biz iddia etmiyoruz. (Böyle bir şey ortada yok zaten) Söylediklerimiz tamamen akademik perspektiften kaynaklanan şeylerdir. Sağda solda bu tür meseleler hakkında atıp tutanlar, evvelâ eldeki kaynakları tetkik etseler iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T@rhuncu -- 3 Aralık 2014; 14:16:18 >
  • quote:

Yoo, öyle bir şey demedim. Müslümanlar da millettir. Türklerin millet olduğu gibi. ''Müslümanlar keşfetti'' demek ne kadar doğruysa, ''Türkler keşfetti'' demek de o kadar doğrudur. Siz bunun tersini iddia etmiyor musunuz? Yani size göre, ''Müslümanlar keşfetti'' denemez ve denmemeli, meselâ ''Arablar keşfetti'' demeli. Hâlbuki, bu görüş hiç de isabetli değildir. Bunu anlatıyorum.

Ayrıca bir ekleme de yapayım, Fuat Sezgin'e falan sallayanlar olmuş da, kendisini tanımayan cahiller için doğaldır bu. Adamın makalesini de verdik, okumaya zahmet etmemişler:http://www.laits.utexas.edu/gma/mappamundi/docs/precolumbamerica.pdf

Başlığı da ''Müslümanların Amerika'yı Keşfettiklerinin Şüpheye Mahal Bırakmayacak Derecedeki İsbatı'' falan değil yani, adam Kolomb öncesi Amerika'ya Müslümanların seferlerini anlatıyor. Bunlar da çıkıyor ''Cami nerede?'' diyor?

Bize her yer kıble, bazılarının ise aklınızda gâvurluktan başka bir şey kalmamış.
    Hacım, çevirin kazı yanmasın!
    Fuat Sezgin gibi bir kişiyi tanımamak veya tanımak değil konu, ben Sultan Ahmet camii imamını da tanımam örneğin. Zaten Tarihçileri genel olarak IQ'su düşükler olarak sınıflandırıyorum ben, IQ'ları yüksek olsalardı gider ODTÜ'de ITÜ'de vs. okurlardı, TC'nin kenar mahalle Üniversitelerinin birinde olmazlardı. Çeşitli konularda nedenlerini de yazdım, anlaşılan okumamışsınız, okumasanızda olur ama zahmet edip burada yazmayım tekrar. ( ilgili herkes üstüne alınmasın, alınanda alınsın bence hiçbir sakıncası yok )
    Bildiğinizi sanmıyorum, ama muhafazakar kişilikleri IQ'su düşük olarak değerlendiren epeyce araştırma çıkmaya başladı son zamanlarda. Öyle " Tarihçi " tiplerin spekülatif özellikli uyduruk yazıları da değiller bunlar, ciddi Bilimsel yöntemlerle yapılan Sosyal Psikoloji araştırmalarından söz ediyorum.
    Fuat Sezgin yağlamanız tam bir Behçet Sendromu! Akademik kaygı bunun nedeni ise o kişi nezdinde şansınız olduğunu hiç düşünmüyorum.
    Bilmiyorsunuzdur tabii, sizin gibi " kabalaşmadan " açıklayım, anlamaya çalışın;
    Behçet Hastalığı dünyada 2 ülkede sık görülür, Türkiyede ve Korede. Bunu bilmeyen çok sayıda arkadaşın çok sayıda yazısı arasıra çıkar KB'de, Behçet büyük doktordur vs. diye! ( haa, bu arkadaşlar açıklanınca anlarlar öyle olmasının gerekmediğini, ama işin içine din girince açıklamak nedense yetmiyor ve bazıları anlamıyorlar ) Alakası yok, işini iyi yapan birisi o kadar.
    Bu açıdan Türkiyeden çıkmış birisinin " büyük Osmanlı uzmanı, büyük İslam uzmanı tarihçi " vs. gibi tanıtılması bana hep komik gelir, haa şöyle Türkiyeden çıkıp " büyük Roma İmparatorluğu uzmanı tarihçi " birisi varsa bu bana daha ilginç gelebilir.
    Boş lafazanlıkla Osmanlıda %40 okumuşluk var iddiasını savunan kişiliğin kalkıp milleti cahillikle suçlaması da çok komik.

Adi spekülasyon yapmak isterse Fuat Sezgin, çok önemli tarihçimiz Oktan Keleş'ten ders almalı, ben onu çok daha başarılı buluyorum Abdülün Robotu hikayesiyle iyi patırtı çıkartmıştı yıllarca. Yazısında da spekülasyondan başka birşey yok, Osmanlıda %40 okur yazar iddia edenle benzer özürlü kafa.
    Aslında yazısını popüler yapan etrafına toplanan tipler, yoksa adamın yazısında şu harita, bu sefer vs. gibi bolca laftan başka birşey yok! Eee, 90'lık çok büyük tarihçimiz kendisinin yazdığı yazının " Müslümanlar Amerikaya Kolombdan önce gitti " şeklinde lanse edilmesine niçin Tayyip yanındayken açıkça karşı çıkmadı, bu Bilimsel ahlak sahibi bir kişinin yapması gereken davranış şekli mi?
    En önemlisi de " ortalıkta tek 1 cami yok hala Amerika da Kolombdan önce bulunmuş olan "!
    Eee, cami yoksa bu adam daha ne konuşuyor karnından derler adama!

Şu hafızlamaktan başka özelliği olmayan tiplerin başkalarını cehaletle suçlamalarından da bıktım, bu cidden bir psikiyatri araştırma konusu. Ne bu tür kişilere başkalarından daha üstün oldukları boş duygusunu veriyor acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Bize her yer kıble, bazılarının ise aklınızda gâvurluktan başka bir şey kalmamış.
    Hacım, çevirin kazı yanmasın!
    Fuat Sezgin gibi bir kişiyi tanımamak veya tanımak değil konu, ben Sultan Ahmet camii imamını da tanımam örneğin. Zaten Tarihçileri genel olarak IQ'su düşükler olarak sınıflandırıyorum ben, IQ'ları yüksek olsalardı gider ODTÜ'de ITÜ'de vs. okurlardı, TC'nin kenar mahalle Üniversitelerinin birinde olmazlardı. Çeşitli konularda nedenlerini de yazdım, anlaşılan okumamışsınız, okumasanızda olur ama zahmet edip burada yazmayım tekrar. ( ilgili herkes üstüne alınmasın, alınanda alınsın bence hiçbir sakıncası yok )
    Bildiğinizi sanmıyorum, ama muhafazakar kişilikleri IQ'su düşük olarak değerlendiren epeyce araştırma çıkmaya başladı son zamanlarda. Öyle " Tarihçi " tiplerin spekülatif özellikli uyduruk yazıları da değiller bunlar, ciddi Bilimsel yöntemlerle yapılan Sosyal Psikoloji araştırmalarından söz ediyorum.
    Fuat Sezgin yağlamanız tam bir Behçet Sendromu! Akademik kaygı bunun nedeni ise o kişi nezdinde şansınız olduğunu hiç düşünmüyorum.
    Bilmiyorsunuzdur tabii, sizin gibi " kabalaşmadan " açıklayım, anlamaya çalışın;
    Behçet Hastalığı dünyada 2 ülkede sık görülür, Türkiyede ve Korede. Bunu bilmeyen çok sayıda arkadaşın çok sayıda yazısı arasıra çıkar KB'de, Behçet büyük doktordur vs. diye! ( haa, bu arkadaşlar açıklanınca anlarlar öyle olmasının gerekmediğini, ama işin içine din girince açıklamak nedense yetmiyor ve bazıları anlamıyorlar ) Alakası yok, işini iyi yapan birisi o kadar.
    Bu açıdan Türkiyeden çıkmış birisinin " büyük Osmanlı uzmanı, büyük İslam uzmanı tarihçi " vs. gibi tanıtılması bana hep komik gelir, haa şöyle Türkiyeden çıkıp " büyük Roma İmparatorluğu uzmanı tarihçi " birisi varsa bu bana daha ilginç gelebilir.
    Boş lafazanlıkla Osmanlıda %40 okumuşluk var iddiasını savunan kişiliğin kalkıp milleti cahillikle suçlaması da çok komik.

Adi spekülasyon yapmak isterse Fuat Sezgin, çok önemli tarihçimiz Oktan Keleş'ten ders almalı, ben onu çok daha başarılı buluyorum Abdülün Robotu hikayesiyle iyi patırtı çıkartmıştı yıllarca. Yazısında da spekülasyondan başka birşey yok, Osmanlıda %40 okur yazar iddia edenle benzer özürlü kafa.
    Aslında yazısını popüler yapan etrafına toplanan tipler, yoksa adamın yazısında şu harita, bu sefer vs. gibi bolca laftan başka birşey yok! Eee, 90'lık çok büyük tarihçimiz kendisinin yazdığı yazının " Müslümanlar Amerikaya Kolombdan önce gitti " şeklinde lanse edilmesine niçin Tayyip yanındayken açıkça karşı çıkmadı, bu Bilimsel ahlak sahibi bir kişinin yapması gereken davranış şekli mi?
    En önemlisi de " ortalıkta tek 1 cami yok hala Amerika da Kolombdan önce bulunmuş olan "!
    Eee, cami yoksa bu adam daha ne konuşuyor karnından derler adama!

Şu hafızlamaktan başka özelliği olmayan tiplerin başkalarını cehaletle suçlamalarından da bıktım, bu cidden bir psikiyatri araştırma konusu. Ne bu tür kişilere başkalarından daha üstün oldukları boş duygusunu veriyor acaba?

Allah aşkına, şurada konumuzla alâkalı herhangi bir şey var mı?

Bir utanç, ibret ve cedel vesikası olarak burada hususiyetle bir şeyin altını çizmek istiyorum:

quote:

Fuat Sezgin gibi bir kişiyi tanımamak veya tanımak değil konu, ben Sultan Ahmet camii imamını da tanımam örneğin

İnsan bu üstün zekâ karşısında, gerçekten neye uğradığına şaşırıyor...

Bence palyaçoluk, şaklabanlık, komedyenlik gibi meslekleri ciddi konularda icrâ etmeye çalışmadan evvel, ilmî dereceni biraz arttırman gerekiyor. Çünkü attığın her mesajın altı boş, kendi daha boş, üstüne bakarsan, eh orası da boş. Belki de kâle almakla hata ediyorum ama... İşte n'aparsın, kralınızın kudreti bu kadar, gayrısı elinizden gelmiyor olsa gerek.

Şunu da eklemeden geçemeyeceğim, sen meşhur Osmanlılarda Okuma Yazma mevzusunda, konuda baldırı çıplak kısa pantolonlu çocuklar gibi koştururken, benim gelip makul tesbitlerde bulunmuş olmam, keyfini kaçırmış olmalı. Yoksa bu denli kin tutmazdın herhalde bana. Yoksa oralara grafikler koyuyor, Britanya'nın yasal okuma yazma hamlelerine falan gönderme yapıyordun da, işin aslı açıklanınca, ucu sana da dokunmuş herhâlde. Hâlbuki ben orada hiçbir zaman okuma yazma oranının yüzde 40 olduğunu iddia etmiş değildim. Britanyalı bir hatun vardır (Julia Pardoe), gelmiş Osmanlılara gözlem yapmış, anılarında, büyük ihtimalle devrin ulema ve üdebası arasında takıldığı için, ''Osmanlılar, Britanya'dan sonra en çok okuma yazma bilen ikinci milettir'' babında karalamalar yapmıştı. Onu zikretmiştim. İstatistik vermedim. Hoş, istenirse onu da veririz. Maksad gönüller bir olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T@rhuncu -- 3 Aralık 2014; 15:19:42 >

• T@rhuncu T kullanıcısına yanıt
    Hangi tarihi camide imamlıkla uğraşıyorsunuz gardeş, bu nasıl bir dil?
    Cedel kim yaww? " hususiyetle ", " icra etmek ", " ilmi derece" " kale almak "
    Günümüz Türkçesini biraz öğrenmeye çalışıverin bi zahmet, böyle tuhaf bir Türkçe burada cehalet kanıtı olarak yorumlanıyor, bilgelik kanıtı olmuyor!
    O yazıyı anlamamışsınız! Anlayan birisileri açıklar sorarsanız!
  • neommy kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın tam manası ile boş bir insan olduğu böylece tasdik edilmiş oldu. İki ünsüz harfin yan yana gelmediği Türkçemizde, 'W' harflerini yan yana getirme sûretiyle bu güzel dilimizin kurallarını çiğneyen kendisi olmasına rağmen, beni de suçlamış. Üzüldüm ve kırıldım.

İnsanların gerçek hüviyeti ve mahiyetinin böylece vuzuha kavuşması, forum ahalisi için iyi. İnsanlar kimlerin yazılarını ciddiye alacaklarını böylece daha rahat anlıyorlar. Profilini göremiyorum ama 6000'in üzerindeki girdinin külliyen boş olduğuna eminim.

Bir daha da konulara besmele çekip gir, sonra böyle sıkıntı yaşarsın.
  • quote:

Arkadaşın tam manası ile boş bir insan olduğu böylece tasdik edilmiş oldu. İki ünsüz harfin yan yana gelmediği Türkçemizde, 'W' harflerini yan yana getirme sûretiyle bu güzel dilimizin kurallarını çiğneyen kendisi olmasına rağmen, beni de suçlamış. Üzüldüm ve kırıldım.

İnsanların gerçek hüviyeti ve mahiyetinin böylece vuzuha kavuşması, forum ahalisi için iyi. İnsanlar kimlerin yazılarını ciddiye alacaklarını böylece daha rahat anlıyorlar. Profilini göremiyorum ama 6000'in üzerindeki girdinin külliyen boş olduğuna eminim.

Bir daha da konulara besmele çekip gir, sonra böyle sıkıntı yaşarsın.

Besmele kim yaww!
    "vüzuh"

Ek: Benim 6000 mesajım hakkında Kingman29 adlı arkadaşta sizin gibi düşünüyor nedense, Bilim konularında forum Einsteini sayılır arkadaş.
    Kalbinizi kırdıysam özür dilerim, amacım kalbinizi kırmak değil Amerikada bir cami bulmak tabii ki.
    " külliyen "
    Bana besmele demenizde çok hoş olmuş doğrusu. Altın kalbinize yorumluyorum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 3 Aralık 2014; 16:10:21 >

• T@rhuncu T kullanıcısına yanıt
    Hacı abi 39 sayfa kaynak göstermişsin.Alın bunu okuyun demişsin.Kendin okudun mu acaba?Yoksa Amerika'nın keşfi haberlerinde Fuat Sezgin'in adı geçtiği için ona ait bir pdf linkini atma gereği mi duydun?Alıntı yap çevir bahsettiğin kısmı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.