Şimdi Ara

amerika'yı müslümanlar mı keşfetti? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
3
Favori
2.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Amerika kıtasının kimin keşfettiği sence kimin umunrunda. bu ülkede bilimsel muhabbetler çok mu popüler de bu konular gündeme geldi. RTE nin Müslümanlar amerikayı keşfetti muhabbetinden sonra hortladı bu konular. tıpkı evrim konusun gibi bu konuda din malzemesi oldu.yoksa bilimle ilgillenen bir toplum değiliz.
    birunin ise büyük bir insan olduğu için değil sadece Müslüman misyonerlere malzeme olduğu için anıldı.adamların derdi bilim değil adamların derdi islam ile bilim paralel sloganına malzemem bulmak.

biruni yunan filozoflarından etkilenmişt r bir adamdır. bu insanı sanki kurandan yola çıkarak bütün bunları söylemiş ya da yapmış gibi propaganda malzemesi olarak kullanmak son derece saygısızca bir davranış.

dünyanın yuvarlaklığı eski yunan filozoflarıca bilinen bir geçekti. dahası birden fazla kez dünyaının çevresini ölçme girişiminde bulunmuşlardır. uçuk olmayan bir kac cevaptan sonra en yakın cevabı eratosthenes vermiştir. milattan önce 200 yılında.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Eratosthenes

wikipedia yı okursan anlarsın neler yapmış o dönemlerde. bizdeki Müslüman misyonerler genelde bu insanlarıbn çalışmalarının dini propaganda amacı olarak kullanırken onlara hocalık etmiş veya kaynak olmuş hiç bir kimseyi anlatmazlar. bu bile iki yüzlülüktür. hani bir önceki mesajda yazdım ya. internet güvenli olmuyor. zira dinciler bir bilgiyi hatalı dahi olsa virus gibi her yere yayıyorlar. amerikayı kim keşfetti sorusuna net cevap vermek için internet üzerindeki islamı kaynaklara bakılamaz. zira güvenilmezler. yukarda yazdım. bruni nin hipotez olarak yeni bir kıtayı öner sürmesi bir bilimsel gerçeklik ifade eder m i? zira bu konuda neler yazmış aynen aktarılması lazım. daha önceden başka kaynakları kullanmış mı bilinmes lazım ,kolomb amerikanın yeni bir kıta olduğunu iddia ederken neye dayandırmıştır bunu bilmek lazım.saygılar.

• olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Neyse senin konuya yaklaşımın farklı. Bana veya sanane Erdoğan ın Biruni veya birbaşkasını suistimal etmesinden? Biz Biruni yi konuşuyoruz, amerika kıtasından bahsediyoruz.
    Ona bakarsan, pek çok karşıt görüşlü kişide bilimi ve bazı bilimadamlarını din, tanrı, Allah alehtarlığında kullanıyor. Bu mesele sana , bana birşey kazandırmaz.
    Aksine, bu vesileyle saklı kalmış, hatta hiç öğretilmemiş değerli bilimadamlarını ve çalışmalarını duymuş, görmüş oluyor bazı insanlar.

Biruni, teori ve pratiği bir arada kullanmayı seven bir bilimadamıdır. Ortaya attığı her teoriyi mutlaka pratikle ispatlamayı sever. Oturduğu yerden, hayatında hiç deniz görmediği halde bugün amerika kıtası adı verilen kara parçasınıda dünyanın çevresi, deniz + bilinen mevcut kara parçaları, mineraller vs, yap bozun eksik kalan kısımlarını oluşturarak ortaya çıkarmıştır.

Yunan filozoflarda mısırlılardan, onlarda sümerlilerden diye uzar gider bu mesele... Zaten mühim olan ilimdir. Ne diyor Hz.Ali? İlim Çin' de de olsa gidip öğrenin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dawinter

Neyse senin konuya yaklaşımın farklı. Bana veya sanane Erdoğan ın Biruni veya birbaşkasını suistimal etmesinden? Biz Biruni yi konuşuyoruz, amerika kıtasından bahsediyoruz.
    Ona bakarsan, pek çok karşıt görüşlü kişide bilimi ve bazı bilimadamlarını din, tanrı, Allah alehtarlığında kullanıyor. Bu mesele sana , bana birşey kazandırmaz.
    Aksine, bu vesileyle saklı kalmış, hatta hiç öğretilmemiş değerli bilimadamlarını ve çalışmalarını duymuş, görmüş oluyor bazı insanlar.

Biruni, teori ve pratiği bir arada kullanmayı seven bir bilimadamıdır. Ortaya attığı her teoriyi mutlaka pratikle ispatlamayı sever. Oturduğu yerden, hayatında hiç deniz görmediği halde bugün amerika kıtası adı verilen kara parçasınıda dünyanın çevresi, deniz + bilinen mevcut kara parçaları, mineraller vs, yap bozun eksik kalan kısımlarını oluşturarak ortaya çıkarmıştır.

Yunan filozoflarda mısırlılardan, onlarda sümerlilerden diye uzar gider bu mesele... Zaten mühim olan ilimdir. Ne diyor Hz.Ali? İlim Çin' de de olsa gidip öğrenin.

biruni ne yazmış tam olarak yazar mısın buraya. bir cümleyse bir cümleyi yaz , 5 sayfaysa 5 sayfayız yaz buraya. nasıl kanıtlamış mesela .

bu da benden gelsin. Sevdiğim bir söz. ##"Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir."

• quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

Orijinalden alıntı: Dawinter

biruni ne yazmış tam olarak yazar mısın buraya. bir cümleyse bir cümleyi yaz , 5 sayfaysa 5 sayfayız yaz buraya. nasıl kanıtlamış mesela .

bu da benden gelsin. Sevdiğim bir söz. ##"Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir."

Alıntıları Göster
    şimdiye kadar gördüğüm en saçma konu

arkadaşlar Amerikayı resmen yeniden keşfetmeye çalışıyorlar ,yok artık

hiçbiriniz bilmiyorsunuz ,Abd. yi ben keşfettim

hadi bakalım yalansa ispatlayın da görelim

• kemal1414 kullanıcısına yanıt
    Öff bee, birisi iki kelimede doğruyu söylemiş nihayet!
    2-3 aptal molla dergahtan tüymüş çıkmış saçma sapan laflarla Amerikayı 1000. defa keşfedenin müslüman molla olduğunu söylüyorlar.
    Bunu da Amerikadaki yerleşik Hristiyanların Mars'a gitmek için uzay aracı fırlattıkları günde yapıyorlar.
    Tam Osmanlıcayı zorunlu öğrenen, anaokulunda din dersi hafızlayan, Uluslararası araştırmalarda daha şimdiden düpedüz " düşük zekalı " çıkanların konusu. 20 yıl sonra olsa rağbet daha fazla olurdu!
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Öff bee, birisi iki kelimede doğruyu söylemiş nihayet!
    2-3 aptal molla dergahtan tüymüş çıkmış saçma sapan laflarla Amerikayı 1000. defa keşfedenin müslüman molla olduğunu söylüyorlar.
    Bunu da Amerikadaki yerleşik Hristiyanların Mars'a gitmek için uzay aracı fırlattıkları günde yapıyorlar.
    Tam Osmanlıcayı zorunlu öğrenen, anaokulunda din dersi hafızlayan, Uluslararası araştırmalarda daha şimdiden düpedüz " düşük zekalı " çıkanların konusu. 20 yıl sonra olsa rağbet daha fazla olurdu!
    Birileri bir sistem kurmuş. Neyi isterse onu dikta ediyor.
    Ekonomik ve siyasi üstünlük sağlayanların bunu yapabilmesi çok normal.. Normal olmayan ise, bu diktaya seve seve hatta salya akıta akıta boyun eğip kabul edenler.
    Mesela, bu dikta medeniyetin beşiği yunanistan der. Halbuki bal gibi Mezapotamya dır. Yine birileri çıkar, kitapları yüzyıllarca kaynak olarak avrupada okutulan bilginler için bilmem ne molla diye yakıştırmalar yapar.. Suç onda değil, onun beynini böyle yıkayanlarda.
    Sorgulamaz, düşünmez, araştırmaz. Batı diktası ne öğrettiyse, neyi istiyorsa onu bilir ve koşulsuz kabuleder.

• neommy kullanıcısına yanıt
    hakkaten ya bu osmanlıca olayı ne ayak :)

zannediyorlar ki her şeyimizi osmanlıya çevirince yine dünya hakimi olacağız :)

meşhur bir zenci hikayesi vardır ,adamın biri özeniyor ve nasıl o kadar büyüttüğünü soruyor ,o da diyor ki hamama git sürekli ıslat ve taşa vur

aradan bir zaman geçiyor bu zenciyle yine karşılaşıyorlar ,zenci soruyor bir gelişme var mı diye

valla rengini bayağı benzettim de boyu aynı duruyor ,diyor

yani bizde osmanlıca öğrenince rengimizin uyacağı kesin de boyu ne olur bilinmez :)
  • SoulOfHeaven kullanıcısına yanıt
    Bakış açın bilimsel değil. Bu konuda profesyonel olmadığın belli. Zaten profesyonel olmak zorunda değilsin lakin konu hakkında bilgi sahibi de değilsin. Siyasi yada dini görüşünü etik olmayan bir biçimde bilimsel bilgiyi zehirlemek için kullanıyorsun hatalısın yanlışsın.

Konuya gelirsek. Teokratik Monarşi'yi İslam'cı bir yönetim anlayışı olarak nitelendiremezsin. Bu zaten dini yönetim şeklidir.
    Yönetim şekli,eğitim şeklini etkileyebilir. Fakat Şeri sistemi iyi bilmen gerek o sistemi bilmeden Osmanlı Teokratik Monarşi dönemini
    anlayamazsın. Bu tek açıdan değerlendirilemez. Bireysel faktörler,toplumsal faktörler bunların hepsi Milli Güç dediğimiz kavramı etkileyen
    dinamiklerdir. Tüm başarısızlıkları dini yönetim sistemine bağlamak temelsiz ve cahilce bir önermedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

hakkaten ya bu osmanlıca olayı ne ayak :)

zannediyorlar ki her şeyimizi osmanlıya çevirince yine dünya hakimi olacağız :)

meşhur bir zenci hikayesi vardır ,adamın biri özeniyor ve nasıl o kadar büyüttüğünü soruyor ,o da diyor ki hamama git sürekli ıslat ve taşa vur

aradan bir zaman geçiyor bu zenciyle yine karşılaşıyorlar ,zenci soruyor bir gelişme var mı diye

valla rengini bayağı benzettim de boyu aynı duruyor ,diyor

yani bizde osmanlıca öğrenince rengimizin uyacağı kesin de boyu ne olur bilinmez :)
    Biruni dönemine göre büyük bir bilim adamıdır fakat günümüzde onun söylediklerini her konuda kaynak göstermemek gerekir.Trt'nin yaptığı dandik belgesellere de itibar etmeyin.Sebebini açıklayayım:

Biruni Dünya'nın büyüklüğünü hesaplıyor.Sonra bilinen Dünya ile kıyaslıyor ve 5'te 3'ünün gözükmediğini,bilinmediğini anlıyor.Yalnız bunu ilk defa ortaya atan Biruni değil.Antik Yunan'da bu hesaplama çoktan yapılmış(Eratosthenes) ve keşfedilmeyen gidilmeyen bütün yerler okyanus olarak adlandırılmıştır.Biruni döneminde de bu görüş yaygın fakat Biruni Dünya'nın kalan 5'te 3lük kısmı su olamaz diyor.En az 1-2 kara parçası olmak zorunda diyor.Bu görüşü ortaya atarken de katı minerallerin oranından yola çıkıyor.Ben sular ile alakasını kuramadım ve çok saçma geldi.İnternetten biraz araştırdım böyle bir şey bulamadım.Zorlama iddia olduğunu ise şuradan anlıyoruz.Okyanuslar Dünya'nın 3'te 2'sini kaplar(%65).Biruni'nin bilinmeyen olarak adlandırdığı alan 5'te 3'lük kısım(%60).

Okyanusları Dünya'nın tamamına oranlarsak;

Pasifik %30
    Atlas Okyanusu %15
    Hint %13
    Arktik %2,7
    Güney %4

Biruni döneminde Arktik ve Güney bilinmiyor.Hint ve Atlas Okyanusu büyük oranda bilinmiyor.Büyük(Pasifik)Okyanus'u bilmelerinin imkanı yok.

Biruni'ye göre o dönemin bilinen Dünya'sı:

amerika'yı müslümanlar mı keşfetti?

Afrika'nın sonu Nil'in kaynağından ibaret.Yani 3'te 2'si bilinmiyor.Hint Okyanusu'nu bilmedikleri için Çin'in ötesine kadar boydan boya kara uydurmuşlar.Onun da sebebi Mozambik'e kadar inip,''bunun devamı vardır'' fikri.Biruni'deki düşünce karaların egemen olduğu bir Dünya.Biruni Dünya'nın %60'ı su olamaz derken yaptığı yanlışı bugün çok rahat görebiliyoruz.Okyanusların oranı %65 çıkarken,ayrıca bir de yeni kıtanın varlığı öğrenilmiş oluyor.Yani Biruni yanlış hesaplama yaparak şans eseri ''yeni bir kara parçası olmalı'' fikrini tutturmuş oluyor.

Güneş için sabit diyen Biruni'yi günümüzde kaynak olarak kabul etmek ne kadar doğru?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlameSplasher -- 5 Aralık 2014; 23:24:50 >

• FlameSplasher kullanıcısına yanıt
    işte yukardi yorumda yazdım.işin içine din girince saçma sapan bilimsel olmayan yaklaşımlar doğuyor. internet olsun televizyon olsun dini propaganda amaçlı abuk sabuk işler yapıyorlar.
  • radileo kullanıcısına yanıt
    Matbaayı almamaları, Takiyüddin'i öldürmeleride din yüzünden olmadı zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoulOfHeaven

Matbaayı almamaları, Takiyüddin'i öldürmeleride din yüzünden olmadı zaten

Matbaayı kim almamış, hangi Şeyhülislam hangi fetvayla matbaanın Osmanlılara gelişini men etmiş, onu da söyleseniz ya. Takiyüddin'in nasıl öldüğünü, kimin öldürdüğünü de eklerseniz müteşekkir kalacağım.

Tabii bunları söyleyemeyeceksiniz. Zira böyle şeyler olmadı. Hâlbuki ben matbaayı çok faydalı bir icat olarak gören Şeyhülislâmın fetvasını da gösterebilirim size.

Niçin bilmediğiniz meseleler hakkında atıp tutmaya bu kadar heveslisiniz?
  • T@rhuncu T kullanıcısına yanıt
    Dur tahmin edeyim sen Kadir Mısıroğlu'nada tarihçi diyorsundur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SoulOfHeaven kullanıcısına yanıt
    Alâkayı kuramadım; sizin uydurduğunuz saçmalıkların yanlışlığından bahsediyoruz burada, Kadir'len olayın bir ilgisi yok, değil mi?

Bunlar aynı fabrikadan çıkıyor, niçin kafanızın içinde sadece slogan var da, ilme ve fikre dair hiçbir şey yok? Uydurduğunuz şeylerle yüzleşme cesaretini gösterin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: URANIUM

quote:

Orijinalden alıntı: giroh26

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

cok bos insanlarsiniz inananlar icin soyluyorum bunun bize hic bir katkisi yok nitekim oyle oldu hadi ne degisecek amerikayi bizemi verecekler ulan dunyanin dalga konusuyuz ya c.b cikip sacmaliyor halk zaten cahil ne olcak boyle acaba

arkadaşım senin gibi düşünen bir sürü insan var ve bu düşünce çok yanlış! adamlar herşeyi biz yaptık o bizim bu bizim diyorsa sen de demelisin. çıkıp yalan söyleyerek değil hakkını arayarak. dünyada tarihteki birsürü icatlar keşifler hristiyan veya avrupalı bilim adamları tarafından yaptığı söylenir ama bunun bir sürü yalan içerdiğini kimse bilmez. o yüzden şu belgeseli izlemeni öneririm.
    http://www.youtube.com/watch?v=qL41gX0fJng

Hadi diyelimki bu adamar her seyi sahiplendiler ee ortada gercekler var dime sorarlar sana madem sen keşfettin ne yaptin ? Amerikada bir musluman ulkesi varmi yada varmiydi ? Yada bir katkisi oldumu hadi bunuda gectik bilimdede bunlar sahiplendiler ama gercek su ki 1200lu yillardan sonra islam alemi gerilemeye basladi ve 1400 lerden sonra avrupalilar gelismeye basladi ortalama olarak muslumanlar cahil kaldi sahiplendiler atomu bizmi parcaladik ? Yani gercekler gun yuzunde sahiplenme diye bir sey yok

daha izlemedin ki? ben sana kitap önermedim. oku da öğren gibi saçmalıklarda da bulunmadım. basitçe izleyebileceğin youtube videosu. ama önyargıyı yıkamıyosun işte.

ne videosu kim yayinlamis neyi yayinlamis kaynak ne gercek ne bir video ile gerceklermi degisecek bir turlu kabullenemiyorsunuz gercekleri musluman alemi cahil kalmistir ve epey geridedir sacma sapan tahminler ortaya atarak gelisemeyiz gelismek istiyorsaniz oncellikle diyanete harcanan paranin azicik kismini egitime harcarsaniz bir ilerleme olur belki teknoloji kimin elinde bilim ilim kimin elinde bunun ustunde dusunmek lazimken bos bos islerle ugrasip dunyaya rezil oluyoruz

hadi hadi senin niyetin bağcıyı dövmek. hadi kardeşim uza buradan.

Ovmuyorum oyle kisaa kesip atiyorsun hangisi yalan su soylediklerimin uza demekle olmuyor iste evet ovuyorum diyelim ki bu hakli bir ovus ve tessekur olsa gerek bu yazdigin interneti onlar buldu haberin vardir eminim o gereksiz dediginiz uzay harcamalari sayesinde evrenin sirlari aciga cikiyor bunun icin tessekur ediyorum ortadoguda muslumanlar birbini katlederken adamlar bir yildiza arac konduruyor ve insanliga katki sagliyor biz cikmisiz amerikayi biz kesfettik diyoruz yillar gecmis hala sacma sapan seyler

At gözlüğü sana iyi yakışmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

Hacı abi 39 sayfa kaynak göstermişsin.Alın bunu okuyun demişsin.Kendin okudun mu acaba?Yoksa Amerika'nın keşfi haberlerinde Fuat Sezgin'in adı geçtiği için ona ait bir pdf linkini atma gereği mi duydun?Alıntı yap çevir bahsettiğin kısmı.
    Mümkündür.Colombun bulduğu iddiası fake çıkarsa da hiç şaşırmam.
  • Butun dunya bize guluyor daha ne olsun!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmasx

Butun dunya bize guluyor daha ne olsun!
    ben buldum dedim ya daha ne tartışıp duruyorsunuz

sene olmuş 2015 bizimkiler hala Amerika yı keşfetmeye çalışıyorlar ,arayın arayın belki bulursunuz
  • myanemicnick kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim cumhurbaşkanımız olmasa tüm dünya bu yalanla kandırılmış olacaktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angamaite

Aynen kardeşim cumhurbaşkanımız olmasa tüm dünya bu yalanla kandırılmış olacaktı.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Zheng_He
    Böyle bir teori var ama henüz kanıtlanmamış.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.