Şimdi Ara

Amerikada lise okumaya gitmelimiyim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam beyler bu aralar aklım çok karışık lise 2ye gidiyorum ve gelecek sene eğitimimi Amerikada devam ettirme şansım var annem orada yaşıyor. Bir yandan buradaki arkadaşlarımdan ve akrabalarımdan kopacağım için kötü hissediyorum diğer yandanda geleceğimi kurtarabileceğimi ve Türkiyedeki eğitim sisteminden kurtulabileciğimi düşünüyorum belki lise bittikten sonra üniversite için Türkiyeye geri dönerim bilmiyorum. Anlayacağınız aklım çok karışık sizce ne yapmalıyım tavsiyeleriniz neler?

• Arkadaş, akraba düşünme bir şey. Direk git hayata fazlasıyla artı katmış olarak dönersin Türkiye'ye. Hatta dönme de Türkiye'ye. Üniversite eğitimini de al orada. 3-5 yıl da çalış mesleğinde orada.

3-5 yıl tecrübe ve lise-üniversite ABD olarak Türkiye'de yabancı kurumsal bir firmada çok iyi bir pozisyonda %99 bir işe girersin. 5 yıla da kalmaz Türkiye'de krallar gibi yaşamını sürdürürsün :)

Keşke bizim de sizin yaşlarda böyle fırsatlarımız olsaydı :) Şansını iyi kullan :)
  • Git hayatini yasa. Ben 9. sinifta gittim YGS stresine falan girmemek icin. Suan universitedeyim. Turkiye'de hayatini ders calisarak geciricegine git Amerika'da sosyal guzel bir hayat yasa. Arkadaslarindan kopmassin merak etme. Benim Amerika'ya gelmeden once Turkiye'de epey genis cevrem vardi hala oyle. Baglari koparip koparmamak senin elinde milletle iletisimi kesersen Turkiye'ye dondugunde buluscak kisi zor bulursun. Onlari pek takmaya gerek yok. Amerika'ya gitmen senin icinde daha hayirli olur. Dilinide epey gelistirirsin. Kisaca git.
  • Lise önemli değil. Üniversiteyi okuyabilirsen ABD de okumak, Türkiye büyük için büyük katkı sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 15 Şubat 2013; 2:00:54 >
  • liseyi bitirip doneceksen hicbir anlami olmaz, uniye devam edeceksen durup dusunecegin tek sey maddi kulfet olsun, sorun degilse dusunme baska bir sey. arkadas orda da yapilir.
  • Kısa ve net. Gitmelisin.
  • Benim imkanım olsa bir an burda durmaz giderdim git hayatını kurtar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Ryuzaki- -- 15 Şubat 2013; 3:25:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • git kurtar kendini düşünmen ve sorman hata
  • Liseyi amerikada ozel bir yatili okulda okuyorum. Devlet okulu olmasada benim okul sorularina cevap verebilirim.
  • Bence gidip kendini kurtarmalısın. Ben olsam liseyi + üniversiteyi orada okuyup üstüne orada yaşamaya başlardım. Elinde çok büyük bir şans var kaçırma bence.

Ah bende olsaydı böyle şans...
  • tabi ki evet, arkadaş dediğin nedir ki lan hep bulunur. üniversite için de geri dönülmez. esas fark zaten üniversitede. amerikada okumalısın direkt. annen orda yaşıyorsa bunu sorman bile hata

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 15 Şubat 2013; 5:56:58 >
  • Dostum bence git kendini kurtar bu devlete hizmet edilmez
  • Ben gidebilseydim durmazdım. Hatta çok uğraştım öğrenci değişim programlarına falan bile baktım bir yıl bile okusam kardır sonra üniversiteyi de orda okurum falan diye ama olmadı yaşım tutmadı.
  • yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar, gitmek en iyisi olucak gibi
  • gidince bir şey değişeceğini pek sanmıyorum ama umarım olumlu bir şekilde değişir hayatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbiskuha -- 15 Şubat 2013; 17:25:59 >
  • Burda bu zamana kadar vakit kaybettiğin için aklını yitirmiş olduğunu düşünüyorum açıkçası... düşünmeden çek git... kurtul bu lanet olası yerden
  • Herkes söylenmesi gerekeni söylemiş ama benimde şansım olsa kesinlikle giderdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.