Şimdi Ara

Amerikadan iphone 6, 6xx, 7, 7xx getirme (Fiyatlar, kontrat meselesi ve eyalet vergileri) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.426
Cevap
51
Favori
130.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Şuan Portekizde bulunuyorum. İphone 6s 16 GB fiyatı 759 euro. Şuan ki kurla 2350 gibi bir fiyatı oluyor. Başlığı genel anlamda okudum ama genellikle ABD'den alınan cihazlar hakkında konuşulmuş. Burdan aldığım cihazın garanti süresi ne kadar olur ? Ayrıca bu başka sim kartı çalıştırmama olayı nedir ?Türkiyeye döndüğüm zaman kullanamam gibi bir durum söz konusu olur mu apple storedan aldığım bir telefonu. Teşekkürler.
  • musti2004s M kullanıcısına yanıt
    Istesek 6s in 1687 modelini verirler mi uğraştırmadan acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çetgil Ç kullanıcısına yanıt
    Avrupa'da ki garanti şartlarında olduğu gibi yani 1 yıl garanti geçerli burada. Simlock olmadıktan sonra sıkıntı yok. zaten 749 euro veriyorsanız kilitsizdir cihaz..
  • furky41 kullanıcısına yanıt
    Amerika'da satılan ürünlerde vergi sonradan ilave ediliyor ve her eyalette vergi oranları farklıdır
  • musti2004s M kullanıcısına yanıt
    PEKİ TÜRKİYE'DE HER İKİ MODEL DE ÇALIŞIR MI? BAZILARI A1633 ÇALIŞMAZ DİYOR
  • say S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Buradaki değerler doğru. Fransa için vergi iadesi oranı %12. Ancak fişte %20 yazıyor, aldıkları verginin tamamını iade etmiyorlar. 859 € iPhone için 143 dolar vergi var, bunun 103 doları tax refund olarak yer alıyor fişte. Amerika'nın vergili fiyatı ile arada 100 lira gibi bir fark var. Amerika'da vergi iadesi almak sanırım biraz zor. Bu nedenle Avrupa'dan telefon alınabilir.

• Arkadaşlar ben kuveytten aldım ve unlocked muhabbetini anlyamadım . telefon 2 haftasonra elime ulaşacak..
  • Arap emirlikleri en ucuza satan yer sanirsam. Ama nasil alinir ordan bi tanidik olmasi lazim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 3 gün içinde bir arkadaşım ABD'den geliyor bir süredir kafamda Iphone 6s 64gb alma fikri var fakat 2 gündür araştırıyorum bu işin olurunu bulamadım bir türlü. Şimdi 6s için A1688 ve A1633 sürümleri var fakat şöyle bir çelişki var. Apple destek hattını aradığımda Türkiye'de 1 yıl garantisinin olması için A1688 modelinin olmasının gerektiğini söylediler. (Burdaki bazı arkadaşlar A1633 modeli diye duymuşlar ya neyse) Fakat ABD'den unlocked (sim-free) alabileceğimiz modelin de sadece A1633 olduğu yazıyor bizzat Apple'ın kendi sitesinde. (http://www.apple.com/shop/browse/overlay/iphone/about_unlocked)

Şimdi ya garantisiz bir unlocked telefona sahip olacağım ya da garantili unlocked olmayan. İşin içinden çıkamadım. Herkes de kesinlikle unlocked modelinin alınması gerektiğini söylüyor. Bu konuda net bir açıklama getirebilecek biri var mı? Şimdiden teşekkürler.

• Amerika N.Y. Apple Storeden 04.11.2015 günü 64 GB Space Gray alındı dedikıleri gibi 801 dolar hesapladım fakat vergilerle 815 dolara gelmiş oldu. Cumartesi cihazı teslim alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlicanNalbat

Amerika N.Y. Apple Storeden 04.11.2015 günü 64 GB Space Gray alındı dedikıleri gibi 801 dolar hesapladım fakat vergilerle 815 dolara gelmiş oldu. Cumartesi cihazı teslim alacağım.

Hangi versiyonunu aldınız ve unlocked (sim-free) mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CemQ_313

Arkadaşlar 3 gün içinde bir arkadaşım ABD'den geliyor bir süredir kafamda Iphone 6s 64gb alma fikri var fakat 2 gündür araştırıyorum bu işin olurunu bulamadım bir türlü. Şimdi 6s için A1688 ve A1633 sürümleri var fakat şöyle bir çelişki var. Apple destek hattını aradığımda Türkiye'de 1 yıl garantisinin olması için A1688 modelinin olmasının gerektiğini söylediler. (Burdaki bazı arkadaşlar A1633 modeli diye duymuşlar ya neyse) Fakat ABD'den unlocked (sim-free) alabileceğimiz modelin de sadece A1633 olduğu yazıyor bizzat Apple'ın kendi sitesinde. (http://www.apple.com/shop/browse/overlay/iphone/about_unlocked)

Şimdi ya garantisiz bir unlocked telefona sahip olacağım ya da garantili unlocked olmayan. İşin içinden çıkamadım. Herkes de kesinlikle unlocked modelinin alınması gerektiğini söylüyor. Bu konuda net bir açıklama getirebilecek biri var mı? Şimdiden teşekkürler.

@CemQ_313 dediğiniz doğru SIM-FREE model A1633 ve A1688 ler SIM-FREE değil. Aynı çelikiyi bende yaşıyorum ben A1634 model almak istiyorum ama Türkiyedeki garanti meselesi beni düşündürüyor. Fakat full retail price ödediğiniz için T-Mobile sürümün unlocked olarak geldiğini sadece makinenin içinden çıkan T-Mobile SIM kartı atıp kendi SIM kartınızı takınca çalıştığını forumdaki bir çok arkadaş söylüyorlar. Eğer sadece Türkiye de kullanacaksanız sorun olacağını sanmıyorum. A1688 modeli tercih edebilirsiniz. Ama arkadaşınız apple store dan alırken ingilizcesi iyiyse ayrıntılı sorsun ona göre alsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Photon77

quote:

Orijinalden alıntı: CemQ_313

Arkadaşlar 3 gün içinde bir arkadaşım ABD'den geliyor bir süredir kafamda Iphone 6s 64gb alma fikri var fakat 2 gündür araştırıyorum bu işin olurunu bulamadım bir türlü. Şimdi 6s için A1688 ve A1633 sürümleri var fakat şöyle bir çelişki var. Apple destek hattını aradığımda Türkiye'de 1 yıl garantisinin olması için A1688 modelinin olmasının gerektiğini söylediler. (Burdaki bazı arkadaşlar A1633 modeli diye duymuşlar ya neyse) Fakat ABD'den unlocked (sim-free) alabileceğimiz modelin de sadece A1633 olduğu yazıyor bizzat Apple'ın kendi sitesinde. (http://www.apple.com/shop/browse/overlay/iphone/about_unlocked)

@CemQ_313 dediğiniz doğru SIM-FREE model A1633 ve A1688 ler SIM-FREE değil. Aynı çelikiyi bende yaşıyorum ben A1634 model almak istiyorum ama Türkiyedeki garanti meselesi beni düşündürüyor. Fakat full retail price ödediğiniz için T-Mobile sürümün unlocked olarak geldiğini sadece makinenin içinden çıkan T-Mobile SIM kartı atıp kendi SIM kartınızı takınca çalıştığını forumdaki bir çok arkadaş söylüyorlar. Eğer sadece Türkiye de kullanacaksanız sorun olacağını sanmıyorum. A1688 modeli tercih edebilirsiniz. Ama arkadaşınız apple store dan alırken ingilizcesi iyiyse ayrıntılı sorsun ona göre alsın.

Çok teşekkürler yanıtınız için. Evet ben de biraz daha araştırınca T-Mobile'ın "pay in full" alınca unlocked geldiğini bir kaç yerde okudum ve tercihim de o yönde A1688 olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuuurker

quote:

Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

quote:

Orijinalden alıntı: osmantkulu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onurba

guzel calisma
    ama amerika fiyatlarinin uzerine vergi koymamissin

vergi her eyalette değişiyor, min. ve max. fiyatları ekleyebilirim aslında dur bi vergileride araştırıyım

Eklenmiştir

Peki biri alsa ve kütüğü açmadan satsa.alıcı ona da vergi öder mi.şahsen ben AMERİKA ya gidince o şekilde alacağım.

alan arkadaş da amerikadan vergi ödeyerek alacağı için zararına satmayacağını düşünüyorum.
    soruyu doğru anladıysam

Hocam dolar 2.8 oldu.ülkemizdeki fiyatlar dolar bazında mı? İndirim yapılacak mı fiyatlarda?

apple'ın birebir dolar tl kuru ile fiyatlandırdığını düşünmüyorum.
    adamlar price policy'nin kitabını yazdı, alım gücüyle falan hesaplamışlardır fiyatları. zannetmiyorum o kadar çabuk etkileceğini.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlicanNalbat

Amerika N.Y. Apple Storeden 04.11.2015 günü 64 GB Space Gray alındı dedikıleri gibi 801 dolar hesapladım fakat vergilerle 815 dolara gelmiş oldu. Cumartesi cihazı teslim alacağım.

Vergi ne kadarki orada?ben de 6s 16 gb aldırıcam ama vergi ne kadar tutar bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furg -- 6 Kasım 2015; 0:57:04 >
  • furg kullanıcısına yanıt
    8,875%..N.Y.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tuuurker

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: osmantkulu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onurba

guzel calisma
    ama amerika fiyatlarinin uzerine vergi koymamissin

vergi her eyalette değişiyor, min. ve max. fiyatları ekleyebilirim aslında dur bi vergileride araştırıyım

Eklenmiştir

Peki biri alsa ve kütüğü açmadan satsa.alıcı ona da vergi öder mi.şahsen ben AMERİKA ya gidince o şekilde alacağım.

alan arkadaş da amerikadan vergi ödeyerek alacağı için zararına satmayacağını düşünüyorum.
    soruyu doğru anladıysam

Hocam dolar 2.8 oldu.ülkemizdeki fiyatlar dolar bazında mı? İndirim yapılacak mı fiyatlarda?

apple'ın birebir dolar tl kuru ile fiyatlandırdığını düşünmüyorum.
    adamlar price policy'nin kitabını yazdı, alım gücüyle falan hesaplamışlardır fiyatları. zannetmiyorum o kadar çabuk etkileceğini.

Sene başında dövizde oynama olmadan zam yapan Apple Türkiye, kur biraz düştü diye fiyat düşürmez gerçekten de.

• Arkadaşlar Merhaba, bende USA 'den telefon aldırıyorum arkadaşa.

APPLE TR ile konuştum ve aşağıdaki maili attılar. Aşağıda model numaraları yazan tüm telefonlar TR'de 1 Yıl donanım garantisindeymiş.

---mail*********** Ben Apple Yazılım Destekten ********;

Size konuyla alakalı aşağıda gönderdiğim model numaralarında takip edebilirsiniz.

iPhone 6s Plus:
    A1634
    iPhone 6s Plus:
    A1699

iPhone 6s:
    A1633
    iPhone 6s:
    A1688
    iPhone 6s:
    A1687
    iPhone 6s:
    A1700

İyi günler dilerim
    Apple Care ****
  • Geçtiğimiz blackfriday zamanında iphone 6 larda indirim olmuş muydu?
    Hatırlayan var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mechatronik M kullanıcısına yanıt
    Hiç bir zaman olmadı applestorelarda, tek düşüş yeni model çıkınca 100'er dolar düşer
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.