Şimdi Ara

Amerikadan iphone 6, 6xx, 7, 7xx getirme (Fiyatlar, kontrat meselesi ve eyalet vergileri) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.426
Cevap
51
Favori
130.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: maxima06

Arkadaşlar Merhaba, bende USA 'den telefon aldırıyorum arkadaşa.

APPLE TR ile konuştum ve aşağıdaki maili attılar. Aşağıda model numaraları yazan tüm telefonlar TR'de 1 Yıl donanım garantisindeymiş.

---mail*********** Ben Apple Yazılım Destekten ********;

Size konuyla alakalı aşağıda gönderdiğim model numaralarında takip edebilirsiniz.

iPhone 6s Plus:
    A1634
    iPhone 6s Plus:
    A1699

iPhone 6s:
    A1633
    iPhone 6s:
    A1688
    iPhone 6s:
    A1687
    iPhone 6s:
    A1700

İyi günler dilerim
    Apple Care ****

@maxima06 Hocam bu konuda emin misin. Bir alıntı yaptığın e-mailde çok fazla bir şey yazmıyor. Sadece adam buradan konuyu takip edebilirsiniz diye bir cümle yazmış. İkincisi sanırım e-mailli size gönderen adam apple yazılım destekten. E-mail'lin başında öyle yazıyor. Zaten apple tüm ürünlerine tüm dünya çapında yazılım destek sağlıya biliyor. Yani adam yazılım desteği kasdetmiş olabilirmi eğer onun ekranı sadece yazılım destek kapsamını görüp ona göre size bilgi vermiş olabilir mi. Hakikaten donanım destek service veriyorlar mı.

Kusura bakmayın söylediğiniz şeylerin üzerine bu soruları sormak garip olmuş olabilir. Ama ne yazik ki forumda A1633 ve A1634 için Türkiye apple store la görüşüp donanımsal garanti olmadığı sadece yazılımsal garanti olduğu hakkında bilgi edindiklerini açokca ifade eden arkadaşlar var.

Forumda bu konu gerçekten çok sıkıntılı ve mesela apple tr bu konudaki belirsizliği çok kolay bir şekilde sık FAQs bir cevap yerleştirek çözebilir ama ne yazik ki ben şimdiye kadar böyle bir şey göremedim.

• Photon77 kullanıcısına yanıt
    Merhaba Hocam;
    Ben telefonda görüştüm ve size atacağım maildeki tüm telefonlar TR de donanım garantisi var dedi. Hatta USA'den telefon almadan mümkünse bizi arayıp IMEI numarasını bildirirseniz telefonun her türlü üretim ve geçmiş bilgisini size söyleyebiliriz dedi.
  • maxima06 M kullanıcısına yanıt
    Hadi inş. Böylece herkse derin bir nefes alır. Ama bence genede apple store da görüştüğünüz arkadaşa çok güvenmeyin. İşi sağlama almak için bir başkası ilede görüşün. Çünkü gönderdiği e-mail de şimdi farkettim bir model numaraları yanlış yani A1687 6s değil 6s plus. İkincisi arkadaş çin cihazına bile garanti var demiş. Yani apple s ler için ürettiği tüm cihazlara donanım garantisi var demiş. Eğer sipariş geçmediyseniz mutlaka başka birine de teğit ettirin. Ama ümit edelim sizin apple store da görüştüğünüz kişi doğruyu söylüyordur.
  • Şu yurtdışı cihazların TR de garanti durumunu kesin bir dille açıklayamadılar gitti. Sanki pi sayısının çözümünü soruyoruz anasını satim. Şu modellerde geçerlidir şunlarda değildir demek bu kadarmı zor dünya çapında bir firma için!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dememoki

Şu yurtdışı cihazların TR de garanti durumunu kesin bir dille açıklayamadılar gitti. Sanki pi sayısının çözümünü soruyoruz anasını satim. Şu modellerde geçerlidir şunlarda değildir demek bu kadarmı zor dünya çapında bir firma için!

Tamamen katılıyorum. Çokda basit apple Türkiye sayfasında sık sorulan sorulara ekleyeceksin hepsi bu. Türkiye Apple Store neyin kafasını yaşıyor onuda bilmiyorum. Apple store ile görüşen bazı arkadaşlara sadece A1688/A1687 donanım garantisi geçerli diğerlerinin değil demişler. Bazı arkadaşlarada A1633/A1634 için donanım garantisi geçerli demişler. Yani kimse tam olarak ne olup bittiğini bilmiyor. Bizde böyle bir arada iki derede kalıyoruz.

• quote:

Merhaba Hocam;
    Ben telefonda görüştüm ve size atacağım maildeki tüm telefonlar TR de donanım garantisi var dedi. Hatta USA'den telefon almadan mümkünse bizi arayıp IMEI numarasını bildirirseniz telefonun her türlü üretim ve geçmiş bilgisini size söyleyebiliriz dedi.

@maxima06 Hocam,

Sizde o apple çalışanını adresi var değil mi. Çünkü eğer dediği modellere garanti çıkmazsa arkadaşı vuracam. Adresi kaybetmeyin hep birlikte gideriz . Şaka bir tarafa ne olduğunu anlamadım ama bugün apple store gittim. Aslında niyetim full price ödeme yapıp T-Mobile A1687 almaktı. Ama apple store dan çıktığımda elimde SIM-FREE A1634 model vardı. Neyse umarım bu modellerede donanımsal garanti vardır.

Niye öyle bi şey oldu :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • furg kullanıcısına yanıt
    Doğrusunu söylemek gerekirse uzun hikaye ama şöyle özetleyeyim. Ben başından beri SIM-FREE istiyordum. Fakat bulunduğum şehire ya az geldiğinden yada çabuk tükendiğinden bir türlü alamamıştım. Daha sonra garanti tartışmaları yüzünden fikrimi T-Mobile modele çevirdim. Apple store daki elemanla ingilizcem yüzünden çok anlaşamadık. Bazen anlaşabiliyorum bazen bazı kişilerin dediklerini anlamak çok güç oluyor. Neyse konuştuk ama ben istediğim cevapları net alamadım. Sonra bir anda satıcıya elinde istediğim renkte ve kapasitede sim-free telefon olup olmadığını sordum. Aslında onun alışıla geldik bir şekilde kalmadı demesini bekliyordum. Ama var dedi. Bende ver o zaman dedim. Aldım çıktım :). Çıktıktan sonra epey bir müdet ne yaptın sen dedim . Ama hayırlısı artık.

Apple çalışanın mail adresi mevcut elimde :))
    Siz IMEI numarası ile yinede APPLE TR'den kontrol ettirin.
    Telefonunuz hayırlı olsun.
    Ne kadar hangi modeli aldınız.
    Hayırlı olsun güle güle kullanın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1688 aldım TSMC ama telefonla görüştüğümden dün itibariyle 1633 modeli de tr garanti kapsımında bilgisini aldım
    apple destek işe görüştüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlicanNalbat -- 8 Kasım 2015; 14:37:46 >
  • Arkadaşlar merhaba yardımcı olursanız çok makbule geçer gerçekten.ABD'den arkadaşım aracılığıyla iphone 6s alıcam.Ama kendisi türkiyeden kredi kartıyla alıp adresine göndermemi istedi ABD'ye para göndermek çok sıkıntılı ve tuzlu olduğundan bu banada mantıklı geldi.Ardından Apple'ı aradım(apple care servisi türkiye) ABD'den telefon alacağımı ve hangi modelin türkiyede garanti kapsamında olduğunu öğrenmek için bana İphone 6s için A1633 İphone 6sPlus için A1634 modelleriinin türkiyedede garantisi olduğunu söyledi.Şimdi forumu gezdiğimde çok farklı bilgiler var.Online sipariş vereceğim için model seçme şansım yok sadece sim free modelini seçebiliyorum alırken ne yapmamı önerirsiniz bu sorunu nasıl çözebilirim apple türkiyeyi bir daha aramalı mıyım?Yoksa tüm sim free modeller aynı mıdır?Çok uzun oldu kusura bakmayın ama çok uğraştım ve artık bu dertten kurtulmak istiyorum.Teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: byzamane

Arkadaşlar merhaba yardımcı olursanız çok makbule geçer gerçekten.ABD'den arkadaşım aracılığıyla iphone 6s alıcam.Ama kendisi türkiyeden kredi kartıyla alıp adresine göndermemi istedi ABD'ye para göndermek çok sıkıntılı ve tuzlu olduğundan bu banada mantıklı geldi.Ardından Apple'ı aradım(apple care servisi türkiye) ABD'den telefon alacağımı ve hangi modelin türkiyede garanti kapsamında olduğunu öğrenmek için bana İphone 6s için A1633 İphone 6sPlus için A1634 modelleriinin türkiyedede garantisi olduğunu söyledi.Şimdi forumu gezdiğimde çok farklı bilgiler var.Online sipariş vereceğim için model seçme şansım yok sadece sim free modelini seçebiliyorum alırken ne yapmamı önerirsiniz bu sorunu nasıl çözebilirim apple türkiyeyi bir daha aramalı mıyım?Yoksa tüm sim free modeller aynı mıdır?Çok uzun oldu kusura bakmayın ama çok uğraştım ve artık bu dertten kurtulmak istiyorum.Teşekkürler..

bundan 1-2 hafta öncesinde 1633 modeli garanti kapsamında değildi türkiyede. fakat dün itibariyle 1633 de garanti kapsamına alınmış bende bugun öğrendim. yani size söylemek istediğim istediğiniz modeli alabilirsiniz sim free seçmeniz yeterli

• AlicanNalbat kullanıcısına yanıt
    ciddi misiniz?şimdi aradım apple'ı hatta bekliyorum bakalım onlar ne diyecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: byzamane

ciddi misiniz?şimdi aradım apple'ı hatta bekliyorum bakalım onlar ne diyecek

evet bizde 2 tane aldık biri 1688 digeri 1633 model ve imeidende kontrol ettiğimde apple'in sitesinden 1 yil yazıyor. sıkıntı yok.
    zaten gecen hafta sordugumda 1 hafta içinde netleşecek demişlerdi.
  • AlicanNalbat kullanıcısına yanıt
    şimdi konuştum baya araştırdılar A1633 destek görmeyen model dediler A1688 destek görüyormuş bir önceki aramamda a1633 demişlerdi çıldırıcam ya ne yapmamı önerirsin online sipariş vericem?
  • apple türkiye sitesinden mi kontorol ettiniz acaba?(garanti durumunu)
  • Apple Türkiye'ye geldiğinde hepimiz "şimdi insanlar müşteri memnuniyeti, hizmet kalitesi görsün. Tüm çalışanlar çok donanımlı işini bilen elemanlar falan diyerek övgüler sıralamıştık. Görüyorum ki basit bir garanti durumuyla ilgili haftalardır net bir açıklama yapamadılar.En dandik firmalarda bu kadra ikilem, farklı söylemler olmaz! Ben 10 gün önce aradığımda da 2 farklı elemandan 2 farklı cevap aldım ve en son daha yetkili bir arkadaş 1 haftaya Amerikadan gelen cihazların garanti durumunun netleşeceğini söyledi.Bu sayfada da defalarca farklı cevaplar alan arkadaşlar paylaşımlarda bulundu. Ben bu saatten sonra Apple Türkiye'nin Amerika cihazlarının garanti durumuyla ilgili söylediği hiçbir bilgiye itimat etmem. Gerçeği de ancak bir gün ihtiyaç duyar da (inşallah kimse ihtiyaç duymaz tabii) garantiden faydalanmak için Apple'ın mağazasına gidersek o zaman öğreniriz...

• basilisk lizard kullanıcısına yanıt
    katılıyorum ama görüşme kayıtları var itiraz edemezler :)
  • quote:

Apple çalışanın mail adresi mevcut elimde :))
    Siz IMEI numarası ile yinede APPLE TR'den kontrol ettirin.
    Telefonunuz hayırlı olsun.
    Ne kadar hangi modeli aldınız.

Vergisiyle yaklaşık 900 dolara geldi. !634 model ip6s+ 64gb aldım. Ben o kontrol sayfasına pek güvenmiyorum sanki apple store un global sayfasının sadece Türkçe'ye çevrilmiş hali. Zaten yukarıda arkadaşlar yazmış bir böyle diyorlar bir öbür türlü. Ban şahsi kanaatim A1688/A1687 modellere kesin garanti verecekler ama A1633/A1634 modellere biraz zor gözüküyor.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.