Şimdi Ara

Amerikadan Macbook alan oldu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir arkadaşımdan rica ettim getirebileceğini söyle macbook pro 13" 256 gb 1550 dolar civarına geldiğini söyledi vergilerle. Sizce eder mi bu kadar, bir de türkiye fiyatlarına göre nasıl sizce kullanmayacak olsam satabilir miyim geri daha önce macbook kullanmadım da? Teşekkürler... Bu arada öğrenci indiriminden ve kulaklık hediyesinden faydalanamıyoruz galiba.

• Yok mu hiç anlayan bu meseleden
  • Ne vergisi bu?
    Arkadaşınız gümrük kapısından beraberinde bir adet elektroniği kendine ait olduğunu beyan ederek vergisiz geçirebilir.
    1200 dolara alınabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yanlış hatırlamıyorsam gümrükte “tax free” diye bir olay var. Vergisiz getirebiliyo. En doğru bilgi için apple sitesine gir. Oradan konumu seçip fiyatlara bak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eyalet vergisi ne kadardır bilmiyorum ama 256GB Macbook pro 2019 model değildir. 256GB Apple'ın sitesinde şu anda 1499USD, ona ortalama 100USD eklesen 1600USD civarı ediyor. Arkadaşın kendi bavulunda getirebilir, kutusunda olursa açmasını belki isteyebilirler kendisine ait olduğunu göstermek için.

Edit: Başka bir yerde 1399USD varmış, 150USD vergisi var o zaman, getirebilir, sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turko_theHero -- 24 Ağustos 2019; 19:23:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carl_Sagan

Ne vergisi bu?
    Arkadaşınız gümrük kapısından beraberinde bir adet elektroniği kendine ait olduğunu beyan ederek vergisiz geçirebilir.
    1200 dolara alınabilir.
    Eyalet vergisi sanırım hocam satın alırken ödeniyormuş usa apple storeda da internet sitesinden sepete koyup ilgili eyaletin posta kodunu girince tax çıkıyor doğru sanırım söylediği.

1200 dolara nasıl alınıyor acaba?
  • GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt
    Hocam o da eyaletten eyalete değişiyor sanırım, arkadaş california'dan gelecek orada yokmuş diye söyledi tax free. Bir de tax ekleniyor o eyalette 100 dolar üzerinde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apple Zorlu'da Macbook var mı?
    3 yıl önce açıldı
    Amerikadan gelen var!!!!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: turko_theHero

Eyalet vergisi ne kadardır bilmiyorum ama 256GB Macbook pro 2019 model değildir. 256GB Apple'ın sitesinde şu anda 1499USD, ona ortalama 100USD eklesen 1600USD civarı ediyor. Arkadaşın kendi bavulunda getirebilir, kutusunda olursa açmasını belki isteyebilirler kendisine ait olduğunu göstermek için.

Edit: Başka bir yerde 1399USD varmış, 150USD vergisi var o zaman, getirebilir, sorun olmaz.
    Hocam model bu nasıl 2019 olmaz apple sitesinde son sürüm satılmıyor mu her zaman macbookta

Evet 100 dolar civarı bir vergi varmış, sanırım %5 indirim yaptırabiliyormuş o şekilde 1550 gibi bir rakama denk geliyor. Açması sıkıntı değil ama ben bu fiyata uygun mu diye de merak ediyorum doğrusu 2018 sürümü diyorsanız sitedeki zaten burada da9-10 bin lira arasında bulunuyor indirimle.

• Indirim yapmışlar her üründe 100 USD, dün baktım yoktu. Apple'ın kendi sitesinden almak vardı, gittik Amazon'dan aldık
  • quote:

Orijinalden alıntı: turko_theHero

Indirim yapmışlar her üründe 100 USD, dün baktım yoktu. Apple'ın kendi sitesinden almak vardı, gittik Amazon'dan aldık
    1 haftadır bir değişiklik yok hocam fiyatlarda öğrenci indirimini diyorsanız o da yeni değil vardı bayağıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.