Şimdi Ara

Meşhur 'Balık-Ekmek' içinde hangi balıklar oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
79.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Boğaz'ın meşhur balık-ekmeğinde hangi balıklar kullanılıyor? Balıklar, kılçıkları temizlendikten sonra mı pişiriliyor? Nasıl hazırlanıyor?
    Bir de balıklar gerçekten deniz balığı mı, yoksa çiftlik balığı mı?



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Balık Ekmek Hangi Balıktan Yapılır?

    Eminönü'nde yenen meşhur balık ekmek için kullanılan balık türleri şunlardır:

    • Lüfer: Lüfer, balık ekmek için en sık tercih edilen balıktır. Beyaz ve yağlı etiyle bilinir.
    • İstavrit: İstavrit, lüferden sonra en çok kullanılan balık türüdür. Beyaz ve lezzetli eti vardır.
    • Mezgit: Mezgit, balık ekmek için kullanılan bir diğer balık türüdür. Beyaz ve hafif bir tada sahiptir.
    • Uskumru: Uskumru, balık ekmek için daha az sıklıkla kullanılan ancak yine de lezzetli bir seçenektir. Yağlı ve koyu kırmızı etiyle bilinir.

    Balık ekmek için kullanılan balıkların taze olması ve mevsiminde olması önemlidir. Bu, en iyi lezzeti ve besinsel değeri sağlayacaktır.

    İstanbul'da balık ekmek yemek için Eminönü sahili en popüler yerdir. Ancak diğer bölgelerde de balık ekmek satan birçok restoran ve sokak satıcısı bulunmaktadır.

    Balık ekmek, Türkiye'nin en sevilen sokak yemeklerinden biridir. Lezzetli, doyurucu ve uygun fiyatlı olmasıyla bilinir. Ayrıca, geleneksel Türk mutfağının önemli bir parçasıdır.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • somon koyacak degil ya..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NiHilistt

    somon koyacak degil ya..
    Soru bana Balık-Ekmek diye bi akvaryummu var dedirtti ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FoxitcL

    Soru bana Balık-Ekmek diye bi akvaryummu var dedirtti ?

    Alıntıları Göster
    Yahu gerçekten merak ediyorum. TV'de gördüm biraz önce. Yiyesim geldi. Yarın gidip balık alacağım, ama hangi balık?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif

    Yahu gerçekten merak ediyorum. TV'de gördüm biraz önce. Yiyesim geldi. Yarın gidip balık alacağım, ama hangi balık?

    Alıntıları Göster
    norveçten ithal, norveç uskumrusu diyorlar. genelde buzlu olarak satarlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 03-09-2007

    norveçten ithal, norveç uskumrusu diyorlar. genelde buzlu olarak satarlar.

    Alıntıları Göster
    Çok berbat hiç tavsiye etmem...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    Çok berbat hiç tavsiye etmem...

    İlginç... TV'de, herkes kırılmış gibi yiyordu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif

    quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    Çok berbat hiç tavsiye etmem...

    İlginç... TV'de, herkes kırılmış gibi yiyordu...

    Alıntıları Göster
    İthal uskumru
    Görüp görebileceğiniz en ucuz balıktır.
    Genelde lezzetli olur tamamen psikolojiktir.
    Deniz havası ve genelde gezmeye gittikten sonra ayak üstü yendiği için biraz daha lezzetli olur.
    Ha mesela eminönünde bazı tekneler palamut satıyor ama aradaki farkı işin uzmanı anlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: :::KR@L:::

    İthal uskumru
    Görüp görebileceğiniz en ucuz balıktır.
    Genelde lezzetli olur tamamen psikolojiktir.
    Deniz havası ve genelde gezmeye gittikten sonra ayak üstü yendiği için biraz daha lezzetli olur.
    Ha mesela eminönünde bazı tekneler palamut satıyor ama aradaki farkı işin uzmanı anlar.

    Alıntıları Göster
    Norveç'ten gelen o uskumru,baliklarin insan için olan en iyisidir.Içinde en fazla omega 3 bulunan baliktir!
    Tûrkiye'de sanirlar kötû balik.Halbuki tam tersi Tûrkiye denizlerinde yakalanan baliklarda asiri derecede zehirli madde vardir(civa,agir madenler falan)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif


    quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    Çok berbat hiç tavsiye etmem...

    İlginç... TV'de, herkes kırılmış gibi yiyordu...


    Sanki bir mecburiyet gibi olmuş orada balık yemek.
    Sanki ayrı bir havası varmış gibi geliyor insanlara.
    Biraz da psikolojik aslında...


    Türkiye'de ki balıklar kötü olabilir.
    Norveç'ten gelenler de iyi olabilir.
    Benim takıldığım nokta bu değil.
    Balığı pişirme şekilleri ve hazırlanışı çok kötü.
    Balık ekmek demeye bin şahit lazım.

    Ayrıca işin enteresan tarafı da; 3 tarafı deniz bir ülke, hatta 3 tarafı deniz ve boğazı olan bir şehir, balık norveçli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: irish


    quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif


    quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    Çok berbat hiç tavsiye etmem...

    İlginç... TV'de, herkes kırılmış gibi yiyordu...


    Sanki bir mecburiyet gibi olmuş orada balık yemek.
    Sanki ayrı bir havası varmış gibi geliyor insanlara.
    Biraz da psikolojik aslında...


    Türkiye'de ki balıklar kötü olabilir.
    Norveç'ten gelenler de iyi olabilir.
    Benim takıldığım nokta bu değil.
    Balığı pişirme şekilleri ve hazırlanışı çok kötü.
    Balık ekmek demeye bin şahit lazım.

    Ayrıca işin enteresan tarafı da; 3 tarafı deniz bir ülke, hatta 3 tarafı deniz ve boğazı olan bir şehir, balık norveçli.

    Haklısın. Boğazda yenilen balığın Norveç'ten ithal edilmesi çok garip...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif

    quote:

    Orijinalden alıntı: irish


    quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif


    quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    Çok berbat hiç tavsiye etmem...

    İlginç... TV'de, herkes kırılmış gibi yiyordu...


    Sanki bir mecburiyet gibi olmuş orada balık yemek.
    Sanki ayrı bir havası varmış gibi geliyor insanlara.
    Biraz da psikolojik aslında...


    Türkiye'de ki balıklar kötü olabilir.
    Norveç'ten gelenler de iyi olabilir.
    Benim takıldığım nokta bu değil.
    Balığı pişirme şekilleri ve hazırlanışı çok kötü.
    Balık ekmek demeye bin şahit lazım.

    Ayrıca işin enteresan tarafı da; 3 tarafı deniz bir ülke, hatta 3 tarafı deniz ve boğazı olan bir şehir, balık norveçli.

    Haklısın. Boğazda yenilen balığın Norveç'ten ithal edilmesi çok garip...

    Alıntıları Göster
    işin ilginç tarafı bu balığı pazarlarda 1.250 tl ye satıyorlar.
    balık ekmekçilerde yarısını 4 tl ye satıyorlar.
    balığın birinden 8 lira kazanıyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif

    quote:

    Orijinalden alıntı: irish


    quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif


    quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    Çok berbat hiç tavsiye etmem...

    İlginç... TV'de, herkes kırılmış gibi yiyordu...


    Sanki bir mecburiyet gibi olmuş orada balık yemek.
    Sanki ayrı bir havası varmış gibi geliyor insanlara.
    Biraz da psikolojik aslında...


    Türkiye'de ki balıklar kötü olabilir.
    Norveç'ten gelenler de iyi olabilir.
    Benim takıldığım nokta bu değil.
    Balığı pişirme şekilleri ve hazırlanışı çok kötü.
    Balık ekmek demeye bin şahit lazım.

    Ayrıca işin enteresan tarafı da; 3 tarafı deniz bir ülke, hatta 3 tarafı deniz ve boğazı olan bir şehir, balık norveçli.

    Haklısın. Boğazda yenilen balığın Norveç'ten ithal edilmesi çok garip...

    Alıntıları Göster
    hamsi buğulama üstüne tanımam

     Meşhur 'Balık-Ekmek' içinde hangi balıklar oluyor?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MOPAR

    hamsi buğulama üstüne tanımam

     Meşhur 'Balık-Ekmek' içinde hangi balıklar oluyor?



    olsada yesek söyle karadeniz hamsisi buğlama olur tava olur ızgara olur farketmez ama karadeniz hamsisi olcak.
    emiönünde norveç uskumrusu veya norvecten ithal palamut olur pek lezzetli değildir karadeniz balığına benzemez




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 03-09-2007

    işin ilginç tarafı bu balığı pazarlarda 1.250 tl ye satıyorlar.
    balık ekmekçilerde yarısını 4 tl ye satıyorlar.
    balığın birinden 8 lira kazanıyorlar.

    Bu uskumrular küçük olmuyormuydu?Yarısını ekmeğin arasına koysan ekmeğin içinde kaybolur.Benim pazarda gördüklerim hep küçüktü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif

    quote:

    Orijinalden alıntı: irish


    quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif


    quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    Çok berbat hiç tavsiye etmem...

    İlginç... TV'de, herkes kırılmış gibi yiyordu...


    Sanki bir mecburiyet gibi olmuş orada balık yemek.
    Sanki ayrı bir havası varmış gibi geliyor insanlara.
    Biraz da psikolojik aslında...


    Türkiye'de ki balıklar kötü olabilir.
    Norveç'ten gelenler de iyi olabilir.
    Benim takıldığım nokta bu değil.
    Balığı pişirme şekilleri ve hazırlanışı çok kötü.
    Balık ekmek demeye bin şahit lazım.

    Ayrıca işin enteresan tarafı da; 3 tarafı deniz bir ülke, hatta 3 tarafı deniz ve boğazı olan bir şehir, balık norveçli.

    Haklısın. Boğazda yenilen balığın Norveç'ten ithal edilmesi çok garip...

    Alıntıları Göster
    Sen denizindeki baliklara soykirim uygularsan sonucuda ithal balik yemektir.



    Haklısın. Boğazda yenilen balığın Norveç'ten ithal edilmesi çok garip...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84


    quote:

    Orijinalden alıntı: 03-09-2007

    işin ilginç tarafı bu balığı pazarlarda 1.250 tl ye satıyorlar.
    balık ekmekçilerde yarısını 4 tl ye satıyorlar.
    balığın birinden 8 lira kazanıyorlar.

    Bu uskumrular küçük olmuyormuydu?Yarısını ekmeğin arasına koysan ekmeğin içinde kaybolur.Benim pazarda gördüklerim hep küçüktü.

    ortadan ikiye bölünce buzu da eriyince yayılıyor balık.
    ben pazardan alıyorum ara sıra. yağlı balık olduğu için kömür ızgarası mükemmel oluyor.
    eminönünde saç üstünde pişirilenler güzel olmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 03-09-2007


    quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84


    quote:

    Orijinalden alıntı: 03-09-2007

    işin ilginç tarafı bu balığı pazarlarda 1.250 tl ye satıyorlar.
    balık ekmekçilerde yarısını 4 tl ye satıyorlar.
    balığın birinden 8 lira kazanıyorlar.

    Bu uskumrular küçük olmuyormuydu?Yarısını ekmeğin arasına koysan ekmeğin içinde kaybolur.Benim pazarda gördüklerim hep küçüktü.

    ortadan ikiye bölünce buzu da eriyince yayılıyor balık.
    ben pazardan alıyorum ara sıra. yağlı balık olduğu için kömür ızgarası mükemmel oluyor.
    eminönünde saç üstünde pişirilenler güzel olmuyor.

    Kısa bir tarif yazar mısınız? Direkt ızgaraya mı atıyosunuz? Yoksa mısır unu gibi ekstra bir işlem uyguluyor musunuz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    Çok berbat hiç tavsiye etmem...



    Entel iriş abim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881

    quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    Çok berbat hiç tavsiye etmem...



    Entel iriş abim

    Alıntıları Göster
    Hepsi uskumrudur.başka balık koyuyorum dese bile ol yalandır.icinde uskumru vardır




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.