Şimdi Ara

Amerikalı niye saz çalmaz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aşağılık kompleksine sahip bir ülke olduğumuz yorumu tümüyle kendimizi aşağılamaktan ibarettir, yapmayın böyle şeyler arkadaşlar. Ben inanıyorum ki; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sahip olduğu bu zorlu coğrafyaya başka hiçbir millet sahip olamazdı ve olamadı da. 1071'den beri yüzlerce yılın, yüzlerce savaşın ve 2 dünya harbinin geri kaldığını düşünürsek ve hala biz bu toprakların hakimiysek bunda anlamak gereken noktalar vardır. İnsan "neden?" diye sorar. Ben size söyleyim, biz yüksek değerleri olan, gelişmiş kültürü olan, bilgelik sahibi, geleceği düşünen, planlayan,medeniyeti hedefleyen,organize olabilen, yurta barışı cihanda barışı isteyen, yeri geldiğinde kanını son damlasına kadar feda edebilen bir milletiz. Aşağılık kompleksimiz olduğu yanlıştır zira dünyanın en zorlu ama cennet köşesinde bizler yaşamaktayız, bu her yiğidin harcı değildir,unutmayalım.
  • aslında bizim kültürümüz sağlam vede var ama biz bunu göremiyoruz.emin olunki bir çok devlet bizim dayanışmamızı vede zengin kültürümüzü kıskanmaktadır.amerikalı saz çalmaz ama onlarında değişik çalgıları var.mesela sokaktaki adamlar değişik enstrumanlarla şarkı sölerler.yani biz aşağılık kompleksiyonuna sahip bir ülke değiliz ama zorla yapmak istiyorlar.
  • ben yabancı şarkı dinlemem, Türkçe şarkılar dinlerim.

neden mi? sevmediğimden değil seviyorum ama dinlemem.

şu an Türk gençleri herşeyi yerinden oynattı bilmiyorum gidişat nereye. hayırlısı olsun.
  • sucu turk genclerıne atmak sacmalık
    hep kendınızınden bı sonrakı neslı suclayın zaten zamanındada sızı sucladılarda bı degısım oldumu acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt

Buyrun arkadaşlar bu resmi şimdi yaptım...

Amerikalı niye saz çalmaz

Kendimizi ezik gördüğümüzden işte. Amerikada bu yüzden insanlar saz çalmıyorlar. Fransız Carrefour adında bir marka yaratıp logosuna Fansız bayrak renklerini koyarken, Amerikalı Pepside yine bayrak rengini koyup biza kendini empoze ederken...

Biz de kendi bayrağımız yerine kalkıp polis arabalarımıza, ambulanslarımıza ya da itfaiyelerimize amerikan bayrağının rengini koyuyoruz. Tıpkı onların yaptığı gibi...

Ezik ülkeyiz işte bu yüzden burada gitar var orada saz yok nokta...

güzel tespitlerden birisi + bizde pazarlama(yanlış kelime anlaşılabilir)yok.biz ne ile gurur duyarız

*1 cep telefonu
    *2 araba
    *3 ev
    *4 giyim
    *5 bilgisayar
    *6 TV
    *7 uydu anteni cihazı
    ....... uzatılabilinir.bu saydıklarımızı kimler yapar yabancı dediklerimiz.eziklik burda başlar vede bundan dolayı yabancı hayranlı devam eder. Öz üretimi olmayan sanayisi teknolojisi olmayan toplumun sonu bu."Tabi mantıklı düşünenlerde bu fazla önemli değildir.ama bu sayı ülkemizde oldukca fazla."

• quote:

Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt

Arkadaşlar böyle bir örneğe dayanarak Türkiye'nin "ezik" olduğunu söylemek nedir anlamış değilim. Bi kere polis arabaları dünyanın büyük çoğunluğunda mavi-beyazdır, artı ben bir Türk insanı olarak polis arabalarının mavi-beyaz olmasını isterim. Diğer renkler bende polis arabısı imajını çağrıştırmaz. Bu bizim kültürümüzün seçtiği bi renktir. Nasıl ki Almanlarda yeşilse, bizde de mavidir abicim, bunda bir eziklik görmüyorum.
    Ayrıca gitar saz piyano miyano, bunlar zevk meselesidir. Kulağa hoş gelen bişey varsa elbet tutulur. Gitar bize güzel gelmişki benimsemişiz. Onlara saz güzel bir haz vermiyor olabilir. Nasıl gayda bize zangır zungur bi ses gibi geliyorsa bu da öyle işte. Ezik olmayla bir alaka kuramıyorum.
    Fransızların İngilizceye olan bu sert tutumu nereden gelir biliyormusunuz? Söyleyim, 100yıl savaşlarından. Fransa ile İngiltere 100yıl boyunca savaşmıştır. Her ne kadar AB adı altında birleşseler bile tarihsel olarak bi "gıcık" olma durumu vardır. Benimde ülkemi 100yıl ara ara işgal etseler bende İngilizceye karşı olurdum
    İç Anadolu, Doğu Anadolu, GüneyDoğu Anadolu, Karadeniz, Trakya, Ege ve Akdeniz.. 7 cennet burada, Türkiyede..
    Haa yok illa eziğiz diyorsanız buyrun ezilin bişey diyemem..

• Söylemeyim söylemeyim dedim ama daha doğru düzgün "TÜRKİYE" yazmıyorsun (Ü nerde?), ondan sonra tutmuş ok çıkarmış polis arabası niye mavi beyaz... böyle de olmaz ki..
  • Ben saz dinlemeyi sevmiyorsam neden saz dinliyeyim, çiftetelli oynamayı sevmiyorsam neden zorla oynıyayım, bunun çiftetelliye bir faydası olur mu? Gitar seviyorsam amerikalı çaldığı için değil ben sevdiğim için dinlerim. Amerikada da sevmediğim birsürü şarkıcı var, türkiyede olduğu gibi. Ben amerikalı olanı değil kaliteli olanı dinliyorum. Hamburgeri pratik olduğu için yiyorum. Farkındamısın Amerikalı bizim tarhanayı yemiyor ama bütün avrupa bizim döneri yiyor. Döneri türkler yaptığı için yemiyorlar döner lezzeti, fiyatı vs. onlara uygun geldiği için yiyorlar. Diyorsunki Avrupalının aile yapısı çökmüş. Evet onlarınki çömüş peki bizim aile yapısı çok mu iyi? Evet boşanma yok ama mutsuz aileler, dayak yiyen, ezilen kadınlar, çocuklar, aldatılmaya ses çıkarmayan insanlar, annesi babası istedi diye evlenenler vs.vs. var hakkaten çok iyi. Gelişime, değişime neden bu kadar kapalıyız anlamıyorum. Türk olmak illede 100 sene önceki türkler gibi olmak değildirki. Herşeyi batıdan alalım demiyorum istek ve ihtiyaçlarımız doğrultusunda kendimiz gelişelim veya değişelim. Batılıyım, Türküm, gitar dinlerim, tarhana turşu da yerim, hamburger de ...

• bizde kemençe çalmıyoruz sanırım..
  • bunun tartışılması bile çok saçma insanlar kaliteli olana yönelir sen hala dandik stüdyolarda dandik ses kayıtlarıyla albümler yaparsan adamlar aşmış bizim bilmediğimiz sistemlerle çalışırsa insanlar kaliteliyi seçer zamanla zevk haline gelir bu da hamburger de yerim kebap ta haa gavur icadı yemeyelim derseniz siz bilirsiniz

not:burası iyice konu dışına dönmüş noluyoruz
  • Ona kalırsa bunu da düşünebiliriz.

Olay pazarlama meselesidir, iyi pazarlanan bir şey iyi olan bir şeyden öne geçebilir. Sazı öğrenen amerikalı da vardır, olucaktır. Gitarı öğrenen olduğu gibi. Tercih meselesidir.
  • Cevabı cok basit ; avatar olarak Japonca veya Çince bir logoyu neden seçtiysen onun gitarını o yüzden çalıyoruz.

quote:

Orjinalden alıntı: maviates

arkadaşlar hiç düşündünüzmü bir amerikalı niye saz çalmazda biz gideriz onların gitarını çalarız , yada niye bir amerikalı çiftetelli oynamazda biz hiphop müzikle dans ederiz , bir amerikalı kaçtane türk sanatçı bilir ama biz iye nerdeyse bütün sanatçılarını tanırız , niye avrupalı tarhanayı içmez ama biz hamburgeri yeriz, niye bir avrupalının aile yapısı çökmüştürde bizde çok önemliyken şimdi aile yapısı sallanmaktadır , neden çoçukluğumuzdan beri hep batılı gibi olmaya çalışırızda onlar gibi çalışmayız ,niye benzemek isteriz batıya çünkü onların istediğide bu . bizi biz yapan değerleri anlamazsak yakında hepimiz birer batılı olacağız ama türklüğümüz olmayacak

• quote:

Orjinalden alıntı: Hasanka

Cevabı cok basit ; avatar olarak Japonca veya Çince bir logoyu neden seçtiysen onun gitarını o yüzden çalıyoruz.

Serbest forum köşesine, neden Türkçe isimler kullanmıyoruz diye bi sitem mesajı attım. Destek veren olmadı. Baktım ki forumdaki müdavimlerin çoğu yabancı isim kullanıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_ogr -- 20 Eylül 2006; 13:29:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: pau_gasoll

ingilizcfe bilmek yabancılarla anlaşmak bakımından güzel ama ingilizceyi sokakta başkasıyla konuşup kendiini birşey sanmak güzel değil.

kesınlıkle katılıyorumm...bıde turkcenın ıcıne katmıyolarmı sınır oluyorumm

• İş kültür meselesi
    üstün olan kültür alt kültürleri etkiler.
    Bizim kültürümüzde birçok şeyi etkilemiştir.
  • valla onu amerikalıya sormal lazım
  •  Amerikalı niye saz çalmaz

Ankara kızılay metro alt çarşısında....... imkanı olanlar gidip gezsinler..

Gaziler haftası dolayısıyla cok güzel bir sergi var ve birde 1m kareye doldurulmuş tam 6000 adet boş kovan ibret verici .....
  • quote:

Orjinalden alıntı: prokizya

Ankara kızılay metro alt çarşısında....... imkanı olanlar gidip gezsinler..

Gaziler haftası dolayısıyla cok güzel bir sergi var ve birde 1m kareye doldurulmuş tam 6000 adet boş kovan ibret verici .....

(((( Üzgünüm vaktim olunca yazının tamamını yazmaya çalışcam bu resim büyütüldüğünde daha ii ama bu halde pek okunmuyor )))

• Prokizya'nın verdiği fotoğraftan okuyamanlar için yazıya geçirdim.

MİLLİ ŞUUR
    Rahmetli Başbakan Turgut Özal'ın ve Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler'in zamanında
    Türkiye'ye japonya'dan bir eğitim heyeti gelir. Temas ve incelemeler yapacak,neticeye
    yetkililere aktaracaklar. Gerektiği kadar da ikili işbirliği gerçekleştireceklerdir.
    İşler buraya kadar çok iyi...
    Japon heyeti yurdumuzun bazı bölgelerinde gerekli incelemeleri yapar.Sonra
    bakanlıkta toplanırlar. Heyetin tespiti ilginç: "Sizin çocuklarınızda milli şuur yok"
    Bizimkiler şaşırır, "Bizim çocukların damarlarındaki kan milli duygumuzun
    kaynağıdır" Yine de fazla ses çıkarmazlar. Ne de olsa misafirdir!...
    Bizimkiler sorar, "Sizin gençlerinizde milli şuur var mıdır?Neler yapılması
    gerekir?" Japon uzmanlar anlatmaya başlar.
    Biz gençlerimize daha ilköğretime başlamadan "şok testler" uygularız.
    Mesela uçak gibi hızlı giden trenlerimize bindirir,bir tur yaptırırız.
    Çok katlı yollardan da geçen tren, onları şöyle bir sarsar.
    Mini mini çocuklarımız teknolojinin bu baş döndürücü neticesini görerek şok olurlar.
    Sonra...
    Bu şoktan sonra Hiroşima'ya götürürüz. Bölgeyi aynen koruyoruz.
    Bombalanmış bu bölge hakkında bilgilendirir; değil hayvan, bitkinin bile
    yeşeremediği, hiçbir canlıya hayat tanımayan atom bombasının etkilerini gösteririz.
    Ve deriz ki; "Eğer çalışmaz, sizden öncekileri geçmezseniz vatanınız, işte böyle
    düşmanlar tarafından bombalanır. Hiçbir canlı yaşamayacak biçimde size bırakıp
    giderler. Çalışırsanız, bindiğiniz hızlı trenleri bile geçecek yeni vasıtalar
    yaparsınız. Gerisi sizin bileceğiniz iş!"
    Çocuklarımız bununla ikinci bir şok daha yaşarlar. Sizlere şunu hatırlatalım ki,
    Türkiye'de bir çok teknik elemanımız bulunmaktadır. Bunların herhangi birine bu
    konuyu sorabilirsiniz.
    Peki Türkiye için tespitiniz var mı? Gözlemleriniz nedir?
    Japonlar "Elbette var" derler ve şöyle devam ederler; "Bizimkinden çok daha önemli.
    Bİr tanesi Çanakkale Savaşları'nın olduğu bölge. Bu bölge gençlerinizin şok olması
    için yeter de artar bile. Bir metre kareye altı bin merminin düştüğü savaşta, Türkler
    herşeye rağmen galip çıkıyor, olamayacağı olur hale getiriyorlar. En son teknolojiye
    ve donanıma meydan okuyarak, inancın galip geldiğinin ispatını yapıyorlar. Üstelik
    karşılarında tek bir düşman değil, müttefik güçler; sizin tabirinizle yetmiş iki
    millet var."

EVET, M²'ye 6000 MERMİ!...
    M²'ye 6000 MERMİ!...
    M²'ye 6000 MERMİ!...

• niye saz çalmasın ya...çalar pek tabi...ama bu kültürler arası etkileşimde kimin aktif kimin pasif olduğu ile alakalı...adam kültürel etkileşimde sürekli veren konumunda biz de alan konumundayız o bakımdan biz onlardan 100 alıyorsak onlar bizden 5 alıyor...bunda tabiiki en büyük etki ekonominin...adamlarda yeterince para var her türlü işi yapyorlar...

biz de onlar gibi hatta onlardan daha fazla girişken olsak amerikalı da saz çalar...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.