Şimdi Ara

Amerikan üniversiteleri hakkında bilgi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hem Amerikada iyi bir universite olsun diyorsun hem de giris sarti olmasin diyorsun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ygs lysden korktugun icin gitmeyi dusunuyorsan hic bulasma.zaten hayatinda hicbir basarin yok.illa yurtdisi diyorasan bas parayi bulgar rus veya viyana universitesine git.senin gibi ay hic kasmayim hicbir sey bilmiyorum ama mite gidiyimdiyenlerin yeri bu universitelerdir.aci ama gercek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır ben ygs ve lys de yapamasam nasıl okul 5. si olayım sadece MIT ve diğerleri dünya sırlamasında bizim en iyi üniversitemizden kat kat önde onu demek istiyorum. Kasacaksın tabi ki kendini kasmadan biyere gelemezsin. Ama daha iyisi neden olmasın. Hem şartsız olsun demiyorum
  • Ben sana olacakları söyleyeyim ve kendimden örnek vereyim öncelikle hedefim Harvard Ekonomi , ama buraya liseyi bitirip istesende gidemezsin.Robertte olsanda gidemezsin babanın konsolos yada torpili sağlam olması lazım.Neyse yapacağımı söyleyeyim koç veya boğaziçine girmeyi istiyorum ki burdaki hocalar özellikle adından söz ettirmiş olan profesörler benim hakkımda iyi mektuplar yazsın tabi bu arada koç hazırlık ve boğaziçi hazırlığı geçersen ve 5 sene boyuncada ingilizceyi elden bırakmassan toefldan 86-90 arası bir şey alırsın.SAT artık hayal olmaz ve bitirdikten sonra master programı için gidebilirsin başka türlü gidiş yolu yok liseden sonra gidenlerde her 20 yılda 2 yada en fazla 3 öğrenci.Çözüm bu arkadaşım.Ayrıca Türkiyedeki Fen ve Anadolu liseleri bu üniversiteler için köy okulu gibi bişey.Yani anadolu lisesiyle alakası yok.Bu arada master için senelik 40 bin dolar.Sadece okul.

• quote:

Orijinalden alıntı: Butwhoan

Ben sana olacakları söyleyeyim ve kendimden örnek vereyim öncelikle hedefim Harvard Ekonomi , ama buraya liseyi bitirip istesende gidemezsin.Robertte olsanda gidemezsin babanın konsolos yada torpili sağlam olması lazım.Neyse yapacağımı söyleyeyim koç veya boğaziçine girmeyi istiyorum ki burdaki hocalar özellikle adından söz ettirmiş olan profesörler benim hakkımda iyi mektuplar yazsın tabi bu arada koç hazırlık ve boğaziçi hazırlığı geçersen ve 5 sene boyuncada ingilizceyi elden bırakmassan toefldan 86-90 arası bir şey alırsın.SAT artık hayal olmaz ve bitirdikten sonra master programı için gidebilirsin başka türlü gidiş yolu yok liseden sonra gidenlerde her 20 yılda 2 yada en fazla 3 öğrenci.Çözüm bu arkadaşım.Ayrıca Türkiyedeki Fen ve Anadolu liseleri bu üniversiteler için köy okulu gibi bişey.Yani anadolu lisesiyle alakası yok.Bu arada master için senelik 40 bin dolar.Sadece okul.

Master için SAT'a değil GRE ya da işletme master'ı için GMAT'a giriliyor. Diğer dediklerinize katılıyorum çok zor öyle direkt gitmek.

• bikere o yol çok tehlikeli arkadaşım sen şimdi ingilizce kasıp sürekli amerikanın sat sınavına hazırlanırsan( ygs lys den kaçıyosun ama onlarında ygs lys si var ) ki kazanman bile çok zor.. diyelim tüm günlerini çalışarak geçir yeteri kadar puan al bu sefer senelik 45 000 dolar isticekler onuda veremiceksin ortada kalıcaksın. o eforu ygs lys ye versen zaten odtüye bilkente girersin ordan master denersin . çünkü adam burdaki liseyi takmaz bilmez bile ama odtüde bilkentte oralarda okumuş hocalar sayesinde senin hakkında güvenilir bilgi edinebilir. o yüzden sen otur ygs lys çalış. hem de bu sınav döneminde 11. sınıf olmuşsun ingilizceyi şakır şakır öğrenip üstüne bide SAT da muhteşem bi puan alman lazım hayal biraz bunlar .. bu arada death warrior haklı türk üniversitelerini çok iyi bilmiyolar. biraz araştırırsan türkiyeden amerikaya gidenler eksiğmiz yok fazlamız var der . türk üniversitelerinin kaynakları biraz az ama onlarda gün geçtikçe hızlıca gelişiyorlar. başarılar dilerim

• Teşekkür ederim haklısınız.

Ya mekatronik falan düşünüyodum ama İTÜ de o yok. YTÜ de var YTÜ de pek ünlü değil itü daha fazla öğrenci gönderiyormuş yurt dışına ikilemde kaldım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkman3100

Teşekkür ederim haklısınız.

Ya mekatronik falan düşünüyodum ama İTÜ de o yok. YTÜ de var YTÜ de pek ünlü değil itü daha fazla öğrenci gönderiyormuş yurt dışına ikilemde kaldım :(

Nesi var kardeş YTÜ'nün ben YTÜ'deyim hem öyle ahım şahım bir fark da yok sanki bana göre

Şunu da ekleyeyim teknik üniversiteye gelmek istersen aklında bulunsun pek kız yok kardeş hatta bildiğim kadarıyla mekatronikte hiç kız yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Takumi -- 2 Kasım 2012; 18:48:06 >

• Sıralamadaki okullara girebilmek için SAT, SAT Subject Testler ve AP gibi sınavlara girmek gerekiyor. YGS-LYS daha kolay kalır bunların yanında bence, özellikle burs almak oldukça zor. Ama denemek istiyorsanız SAT konularını inceleyerek başlayabilirsiniz ayrıca oldukça iyi bir ingilizce gerekiyor tabii.
  • Genel olarak pek onaylanmadı ub mesele
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.