Şimdi Ara

Amerikan üniversiteleri hakkında bilgi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle ilgilenip girip baktığınız için teşekkür ederim.

Ben Amerika'da hatrı sayılır bi üniversitede eğitim görmek istiyorum. Dünya sırlamasında ilk 300 de bi üniversitede. İstiyorum çünkü Türkiyenin en iyi üniversitesi 197. sırada ve lys ve ygs de full çekmek gerekiyor nerdeyse. Ben de diyorum iki ingilizce öğreneyim yurtdışına gideyim. Bilmem ne kadar haklıyım.

Bana bursu olan, ulaşılması güç olmayan yani girme olasılığım %90 falan ve ilk 300 de üniversiteler önerip o üniversiteler hakkında bilgi verebilir misiniz ? Giriş şartları nelerdir ne ister nasıl biyerdir. Ama ulaşılması güç olmayan bi yer olursa çok sevinirim. Bu konuda ayrıntılı konuşmak isterim bilen arkadaşlarla pm atarlarsa online veya telefonda da görüşmek isterim.

İlginiz için teşekkürler.

• Hangi lisedesin? not ortalaman? sosyal,sportif başarın ve lisanslı aktiviten? ailesel kaynaklar?
  • Lise 3. sınıfım. Okul 5.siyim. Osmaniye Anadolu lisesine gidiyorum. Masa tenisi ve badminton da lisansım var okul başkanlığına adaylığım var Etik kulübünün başkan yardımcısıyım. Başka bişeyim yok kardeş? Ne yapmalıyım? Online görüşebilir miyiz pm den face atsam
  • Bu arada ailevi durum pek yok burslu bi üni. olursa çok iyi olur.
    Teşekkürler.
  • ailevi durumun yoksa not ortalaman süper değilse ulusal yarışmalarda aktif değilsen bence unut o olayları
  • Yani Tübitak'a proje göndermeyi düşünüyorum. Not ortalaması olarak da en son 88 civarı bişeydi heralde 9 ve 10 bu sene yükselir 90 falan olur . Bi yardımcı olsanız ne yapmam gerek.
  • emin ol o ilk 300deki okullar bilkent, odtü değil. ilk 50 içindeki bir okula girmediğin sürece burada alabileceğin potansiyel kaliteli eğitimi heba etmiş olursun. o yüzden yurtdışı eğitimi her zaman daha iyidir diye düşünme. bizim üniversitelerimizi bilmedikleri için sıralamada aşağı koyuyorlar, türk olmanın başka bir negatif etkisi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

emin ol o ilk 300deki okullar bilkent, odtü değil. ilk 50 içindeki bir okula girmediğin sürece burada alabileceğin potansiyel kaliteli eğitimi heba etmiş olursun. o yüzden yurtdışı eğitimi her zaman daha iyidir diye düşünme. bizim üniversitelerimizi bilmedikleri için sıralamada aşağı koyuyorlar, türk olmanın başka bir negatif etkisi.

+1. Çok iyi bir okula girmediğin sürece orada okumanın artısı yok. Gerçekten iyi olan okullar da çok pahalı ve gidip de Türk'e burs vereceklerini sanmıyorum yüzlerce başarılı Amerikan öğrenci varken.
  • Ya Türkiye'dekiler için de çok çalışmak gerekiyor ygs lys falan. Hani orda dil sınavları okuldaki durum falan filan bakıyorlar ya. Yani yüz üstü bildiklerim bunlar ayrıntısını bilmediğim için böyle diyorum.

Biraz daha açar mısınız sizce ne yapmalıyım ?
    Teşekkürler.
  • yurtdışındaki üniversiteler burada ygs lys yapamayanların alternatifleri olamaz. kusura bakma ama yan gelip yatarak iyi bir üniversitede iyi bir eğitim almak istiyorsan zor o iş. ha bulgaristan da rusya da filan parayla diploma alabileceğin yerler var ama onları da kimse umursamıyor, denklik bile vermek istemiyorlar artık.
  • Yapıyorum yaparım da ama işte daha bi kolay geldi hem de hedefi büyük koydum MIT istiyordum heralde hayal oldu dünyanın en iyi mühendislik üniversitesi beni ne yapsın :)
  • ABD de uniye girmek cok cok kolay birsey degil. Zaten iyi unilere "ingilizcen olmadan" giremiyorsun, giris sarti icin TOEFL dan daha onemli olan SAT den iyi not almis olman gerekiyor. Zaten SAT'den yeterli notu alan birinin IELTS (toefl karsiliginin 90 ile 110 arasi oldugunu tahmin ediyorum) den 7 nin altinda not almayacak ingilizcesi olmasi gerekiyor. Su ana kadar cevremden gordugum kadariyla bir kisi ABD'de ingilizce bilmeden burslu undergrad egitime girdi o da kimya dalinda tubitak ve bi kac avrupadaki uluslararasi yarismalarda kimya dalinda odul almis birisiydi. Yani "outstanding" bir durum yoksa ortada ABDde zaten burs pek mumkun degildir...
  • lise not ortalaması çok önemli yani 100 üzerinden en az 85 ortalamanız yoksa çok zor boşuna hayal kurmayın. 4lüğe çevirdiğinde en az 3.5 olması lazım
  • İçimi kararttınız en iyisi kendi ülkemde bi üniversite heralde
  • Kusura bakma kardeşte senin başarıların neredeyse herkeste var. Ayrıca ortalama bir anadolu lisesindesin. 1. olsam bile pek avantajı yok. Sen en iyisi iyi bir TR üniversitesine gidip ilk yılın sonunda 3.80 ortalama ve iyi bir ingilizce ile başvur
  • quote:

Orijinalden alıntı: atatersbinenkovboy

Kusura bakma kardeşte senin başarıların neredeyse herkeste var. Ayrıca ortalama bir anadolu lisesindesin. 1. olsam bile pek avantajı yok. Sen en iyisi iyi bir TR üniversitesine gidip ilk yılın sonunda 3.80 ortalama ve iyi bir ingilizce ile başvur

oyle olmuyor iste.
    Su an benim ortalamam 3.85/4 zaten yurtdisinda okuyorum, su halimle bile ABD'de orta seviyenin uzerinde bir universite SAT skorum olmadan kabul etmiyor beni. Ancak GRE/GMAT sinavlarina girip master denemek daha mantikli...
  • Kardeş bi görüşmemiz mümkün mü ya facebook veya msn üzerinden. Ben sana pm atıyorum şimdi. Biraz karışıklık içinde kaldım bi konuşsak bilgi versen.
  • Bana bu konuda bilgi verebilecek arkadaşlar pm atsalar nasıl olur online konuşsak ayrıntılı olarak. teşekkürler
  • Herkes yurt dışında eğitim almayı ister ama kendini terezide tartmadan bunu söylemektedir bu bütün Türkiye de ki gençlerde vardır her zaman kendine göre makul olan en yüksek noktayı seçmen gerekçsenin yurt dışında okumak için öncelikle paran vs zaten yoksa Türkiyede en iyi ünivlerden birisinde bitirmiş ve istedikleri özellikleri harfi harfi yerine getirmen gerekir ayrıcak burs türkiyeden bulabilirsin yılda 200 kişiyi bu şekilde yurt dışına gönderiyolr master veya doktora için ama lisansa zor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.