< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meraksorusor -- 28 Haziran 2019; 6:49:16 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meraksorusor -- 28 Haziran 2019; 6:49:16 > |
İçi boş bir yazı olmuş.Genel bir bilgi veriyorsan YÖS'lüler hakkında da bilgi vermeni beklerdim.Ben vereyim.
Tıp fakülteleri oldukça fazla yabancı uyruklu öğrenci alır.Çoğu tıp fakültesi yapar bunu(Çapa-Cerrahpaşa-SBÜ vs.).YÖS sayesinde yabancı uyruklu öğrenciler doğumundan itibaren Türkiye'de okumuş dahi olsa üniversiteye girişte başka ülkedeki vatandaşlığını kullanıp 'sadece matematik çözerek' tıp okuyabilir.Sadece matematik çözerek -ki bu sorular 20k'ya girmiş Türk öğrencisinin gözle çözebileceği sorulardir- senle aynı sırada oturup doktor olabilir.Bu tıp fakültelerinin kanayan yarasıdır. Sevmeden tıp okunmaz, kendinizi adamanız gerekir.Bu iş birkaç sınava çalışıp geçerek olacak bir şey değil.İntörnlüğü,TUS'u,asistanlığı,zorunlu hizmeti ile yorucu bir meslektir.Bunların dışında bir doktor olduğunuz zaman,iyi bir doktor olmanızı kastediyorum,toplum içinde sevilen sayılan biri olursunuz.Maaşınız Türkiye koşullarında iyidir. Girmeyi düşündüğünüz tıp fakültelerinin yös kontenjanlarına bakmanizi şiddetle öneririm,seviyesi düşük Arap,Afgan öğrencilerle aynı yerde okumayı kabullenebilecekseniz bakmasaniz da olur. |
Bu ülkenin en büyük sorunu adam kayırma, adaletli olmama ırkçılık değil okuma yazma bilmeyen insanlar devletin başına geçerse bu şekilde kendi ülkemizde ikinci sınıf vatandaş olarak kalırız .
|
Adaletsiz bir sistemi eleştirmem kıskanç olduğum anlamına gelmiyor.Sistemdeki adaletsizliği ve saçmalığı açıklamaya çalışıyorum.Irkçı bir insan değilim,aksine bu sistemi tasarlayan insanlar ırkçı çünkü yabancı bir vatandaşsanız Türklerin önüne geçiyorsunuz.Ben yazılarımda her şeyin eşit olması gerektiğini belirtmeye çalışmıştım.Arap,Afgan dememin de bir sebebi var.Fakültelerdeki büyük çoğunluk Arap,Afgan ve Azerilerdir.Lütfen bir insana ırkçı, kıskanç gibi sıfatlar takmadan önce ne demek istediğini anlamaya çalışın.
|
Bu ülkenin en büyük problemi ırkçılık ve kıskançlık.. Üzülerek okudum bu yazılanları. Hem YÖS’teki artniyetlilere (tamamen Türkiyede yaşamış, Türk lisesinde okumuş vs) buna ben de katılıyorum fakat Afgan, Arap diye ifade etmek mide bulandırıcı.
|
30 yaşına yaklaşan bir abiniz olarak tıp hakkında konu dışı bir kaç bilgide ben vereyim.
tıp okursanız; -5 para etmez bir karakteriniz dahi olsa doktor olduğunuz için herkes size saygı duyacak,düşüncelerinizi önemseyecek,çünkü doktorsunuz ve burası türkiye,karakterin,duruşun 5 para etmediği bir yer,şekilcilerin diyarı. -görünüşünüzün de değeri yok,doktor damadı ve doktor kocası ile akrabalarına hava atmak isteyen binlerce kadın ve onların kızları var olacak etrafınızda. -bir den yıllardır görmediğiniz arkadaşlarınızın,rehberinize kayıtlı olmayan numaralarını görüp irkileceksiniz. (bizim çocuğun dötünde çıban çıkmış rıfık,napsak?) -aileniz bile okulu bitirip eve geldiğinizde sizi el üstünde tutacak,çünkü istediğiniz zaman işe girebilirsiniz,düşman olunan akrabalar çatlatılıyor olacağı için sizi daha bir sevecekler,sabah kahvaltılarında babanızın ekmeğinize ayva reçeli sürmeside bir bonus tabi. (günaydın benim aslan oğlum) -ha peki sana miktiri çeken lisedeki eski sevgilin? bir an önce senden hamile kalıp sana kapağı atma derdinde,hayır geri çevirme,sadece korun peki iş hayatı? çocukken ''pen doktor olucam'' diyipte olamamış hemşireler sizi gözüne kestirecek,çünkü her hemşirenin hayali,doktor bir koca... haa kötü yanları yok mu? yağız anadolu cahillerinden gelecek olan bir kaç tokatıda yiyiverin canım,sonuçta doktorsunuz |
Deli gibi mühendislik isterken tıp yazmış, 3. Sınıfa geçmiş, hâlâ mühendisliğin (özellikle bilgisayar için geçerli) daha değerli ve önemli bir meslek olduğunu düşünen birisi olarak yazdığınız şeylerin acayip saçma olduğunu, ve üslubunuzun hiç hoş olmadığını belirtmek istiyorum.
|
Devenin yanında pire dediğiniz bazı YÖS kontenjanları
İstanbul Tıp Fakültesi 30 İstanbul Tıp Fakültesi İngilizce 11 Cerrahpaşa Tıp 10 SBÜ Tıp 20 SBÜ Uluslararası Tıp 120 Gülhane tıp 20 Trakya Tıp 40 Uludağ Tıp 40 Ortalama olarak her tıp fakültesi YÖS ile 30 öğrenci almakta Bu 30 öğrenci sadece matematik çözerek tıp okuyabiliyor ve ileride Türk hastanelerinde çalışabiliyor.Bundan 5-6 sene sonra doktor açığı kapandığında ve direkt olarak atanamadığımızda sorunun büyük bir bölümünün YÖS kontenjanları olduğunu fark edeceğiz.Sizden bu konuda biraz daha duyarlı olmanızı beklerdim açıkcası,bizzat YKS -LYS ile girmiş bir ogrencisiniz,ne emekler verdiniz belki mezuna kaldınız ama sizle aynı sınava girmeyip aynı fakültede okuyan insana tepki gostermiyorsunuz. Bahsettiğim durum tıp fakültelerinde ağırlıklı olarak yapılsa da diğer fakültelerde de yapılmıyor değil.Türk öğrencilerinin büyük hakkına giriliyor YÖS ile,ortak bir tepki vermemiz gelecek nesillerin de işini kolaylaştıracaktır. |
Ben sana hakaret etmedim, haklı olduğun şeyi ifade ederken haksız duruma düşme dedim. Birini sırf Arap, Afgan olduğu için cümlelerine eklersen ve kişilerden ırklarıyla bahsedersen eh bu ırkçılık olur herhalde..
|
intern doktor olmamış bir tıpçıdan tavsiye almayın derim dr hanım dr bey diyince hoşuna gidiyormuş
köle olmak isteyen yazsın aklı başında biri yazmaz ki yazmayın da |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meraksorusor -- 26 Haziran 2019; 21:50:15 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meraksorusor -- 26 Haziran 2019; 22:2:22 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramm27stein -- 26 Haziran 2019; 22:20:7 > |