Şimdi Ara

TIP HAKKINDA GENEL BİLGİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
146
Cevap
10
Favori
10.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ramm27stein

Sade ve güzel bir yazı olmuş çok teşekkürler. Yurt dışında çalışmakla ilgili bilginiz var mı acaba? Uzmanlıgımı orda almak istiyorum.
    Yurtdışı düşünmediğim araştırmadım ama sağdan soldan duyduğum kadarıyla ülkelerin kendi sınavları oluyor kimi daha çok zorluyor. Yeterli puandaysan hak kazanıyorsun diye biliyorum ne kadar doğru bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim müsaitsençz bir şey daha sormak istiyorum ingilizce tıp veya türkçe tıp yazmak ne kadar fark getirir sizce? Yani mesela siz gazi ing tıpı mı tercih ederdiniz yoksa akdeniz tıpı mı

• quote:

Teşekkür ederim müsaitsençz bir şey daha sormak istiyorum ingilizce tıp veya türkçe tıp yazmak ne kadar fark getirir sizce? Yani mesela siz gazi ing tıpı mı tercih ederdiniz yoksa akdeniz tıpı mı
    Tıp okumak diğer bölümlere göre zordur üstüne bir de ing tıp olunca iyice zorlaşır.
    Ama ing seviyen iyiyse ve yurtdışı düşünüyorsan ing tıp seni zorlar evet ama faydasını ilerleyen zamanlarda çok görürsün.
    Bu demek değilki türkçe tıp okumak kötü. Türkçe tıp ın şu avantajı var anadilin olduğu için konulara daha geniş açıdan bakabilirsin daha anlaşılır olur senin için. Türkçe okurken de medical ingilizce çalışırsın. Bunun kitapları mevcut.
    Dediğin ünilerin ikisi de güzel üniler. Senin amacın hedefin neyse ona göre seçimini yapmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meraksorusor -- 26 Haziran 2019; 22:39:11 >

• Anladım çok teşekkür ederim 💎💎

• ramm27stein R kullanıcısına yanıt
    Rica ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Meraksorusor

Yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı devenin yanında piredir. Kontenjanları sınırlıdır. Sana bir zararları dokunmuyor ki bu konuya neden taktın anlamadım. Eğitim türkçe veriliyor. Sen alman gereken bilgiyi beceriyi alıyorsun. Sonuçta başarınla uzmanlığını alıp uzman dr oluyorsun.

Zorlu evet ama sonucunda garanti bir hayatın oluyor. İş bulma derdin 0. İşin hazır paran hazır yapacağın meslek belli. Mesela Mühendislikte sana seni almak istiyoruz diyen şirket sayısı 5i geçmez. Eğer meşhur okullardan mezun değilsen kimse gelip sana bize gel demez de. Cv oluşturur en az 2 yabancı dil bilip yüksek bir ortalama oluşturup sen şirketin peşinde koşarsın. Yani müh aslımda daha uğraştırıcı daha kafa yorucu

Alıntıları Göster
    Devenin yanında pire dediğiniz bazı YÖS kontenjanları
    İstanbul Tıp Fakültesi 30
    İstanbul Tıp Fakültesi İngilizce 11
    Cerrahpaşa Tıp 10
    SBÜ Tıp 20
    SBÜ Uluslararası Tıp 120
    Gülhane tıp 20
    Trakya Tıp 40
    Uludağ Tıp 40
    Ortalama olarak her tıp fakültesi YÖS ile 30 öğrenci almakta
    Bu 30 öğrenci sadece matematik çözerek tıp okuyabiliyor ve ileride Türk hastanelerinde çalışabiliyor.Bundan 5-6 sene sonra doktor açığı kapandığında ve direkt olarak atanamadığımızda sorunun büyük bir bölümünün YÖS kontenjanları olduğunu fark edeceğiz.Sizden bu konuda biraz daha duyarlı olmanızı beklerdim açıkcası,bizzat YKS -LYS ile girmiş bir ogrencisiniz,ne emekler verdiniz belki mezuna kaldınız ama sizle aynı sınava girmeyip aynı fakültede okuyan insana tepki gostermiyorsunuz.
    Bahsettiğim durum tıp fakültelerinde ağırlıklı olarak yapılsa da diğer fakültelerde de yapılmıyor değil.Türk öğrencilerinin büyük hakkına giriliyor YÖS ile,ortak bir tepki vermemiz gelecek nesillerin de işini kolaylaştıracaktır.

• quote:

Teşekkür ederim müsaitsençz bir şey daha sormak istiyorum ingilizce tıp veya türkçe tıp yazmak ne kadar fark getirir sizce? Yani mesela siz gazi ing tıpı mı tercih ederdiniz yoksa akdeniz tıpı mı
    Ben Gazi İng yazardım ama İngilizce olduğu için değil, Gazi olduğu için. Türkçesini zor anladığım anatomi, fizyolojinin İngilizce halinde ne yapardım bilmiyorum, ki İngilizcem makale okuyup çevirebilecek seviyede.

Yurtdışı için küçük bir yardımı dokunabilir İng tıp mezunu olmanın, ama o kadar büyük bir fark yaratmaz. Türkçe tıp bölümünü İngilizce textbooklar okuyarak desteklemek ve bir yandan İngilizceyi advanced seviyesine getirmek bana göre yapılacak en verimli şey bu konuda. Ama sizin durumunuz Gazi İng vs Gazi Türkçe değil, daha çok Gazi vs Akdeniz bence. Yani iki okulun imkanlarını kıyaslamak daha mantıklı gibi bu durumda.

• İntörn doktorken yogun bakimdakilerin altini temizlemek sonda takmak gibi leş ötesi şeyler yaptiriyorlar(cogu unide)

Atama bitmez niye cunku kimse doguyu tercih etmiyor sirnak cizre van muş buralarin kontenjani boş ve artik tus da yks gibi oldu iyi bolum gelmeyince surekli sonraki sinava birakma var

Surekli sinav var yil icinde final sinavi tam bir işkence cikmis sorulmuyorsa

Tipta mesleki deformasyon var muhendislikte hic duymadim. İnsanlarla yakin iliski icindesiniz malum ulkede psikopattan bol ne var muhendislikte boyle degil.

Aylik 30k doner mumkun degil. Kasap olman lazim buyuk ihtimalle bicak parasi falan aliyordur doner diye yutturuyordur.

Para kazanma konusunda sadece miktar olarak karsilastirma yapmak sacma olur emegin karsiligina bakmak daha dogru.

• überraschung kullanıcısına yanıt
    Anladım çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ingicili21

İntörn doktorken yogun bakimdakilerin altini temizlemek sonda takmak gibi leş ötesi şeyler yaptiriyorlar(cogu unide)

Atama bitmez niye cunku kimse doguyu tercih etmiyor sirnak cizre van muş buralarin kontenjani boş ve artik tus da yks gibi oldu iyi bolum gelmeyince surekli sonraki sinava birakma var

Surekli sinav var yil icinde final sinavi tam bir işkence cikmis sorulmuyorsa

Tipta mesleki deformasyon var muhendislikte hic duymadim. İnsanlarla yakin iliski icindesiniz malum ulkede psikopattan bol ne var muhendislikte boyle degil.

Aylik 30k doner mumkun degil. Kasap olman lazim buyuk ihtimalle bicak parasi falan aliyordur doner diye yutturuyordur.

Para kazanma konusunda sadece miktar olarak karsilastirma yapmak sacma olur emegin karsiligina bakmak daha dogru.
    -İnterne sonda taktırırlar evet ama alt temizleme işi ne hemşire ne doktora aittir. Alt temizle işini personeller yapar.
    -Tıp fakültesinden mezun olan her kişi pratisyen olarak atanmaz kimi hemen tusu kazanır uzmanlığını almak üzere üniversite hastanelerine atanır. Doğuda 2-3 şehir dışında kötü şehir olduğunu düşünmüyorum. Sana göre kötü bir şehir gelse dahi istifa edip evde tusa hazırlanıp uzmanlık için istediğin puanının tuttuğu güzel bir şehir tercih edebilirsin. İmkan ve seçenek çok...
    -Dönerin bölünmesi işine gelirsek tıpta 41 tane farklı branş ve bu branşlarında kendi içinde dalları vardır. Hepsinin baktığı hasta profili farklıdır. Dönerin bölünmesi şu anda da var. Bir hastanede 10-15 tane çocuk doktoru yok max 2 tane vardır. Yani hastanenin alacağı dr kapasites bellidir. Yıllar geçtikçe de ihtiyaca göre yeni branşlar türer bakınız spor hekimliği. Son yıllarda trend oldu. Burdan birçok branş olduğunu görebilirsin.
    -Mesleki deformasyon öğretmenlikten doktorluğa kadar her meslekte elbette vardır. Mühendislikte de ilerleyen zamanlarda yönetici pozisyona ulaşamayan birçok kişi işini kaybetme korkusu yaşar. Bu da bir deformasyon değil mi?
    -Aylık 30bin döner alan dr un alanı pediatri. O ay bir salgın vardır almıştır. Ayrıntı bilmiyorum. Bu tarz rakamlar mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meraksorusor -- 27 Haziran 2019; 9:3:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BahtsızSüvari

Devenin yanında pire dediğiniz bazı YÖS kontenjanları
    İstanbul Tıp Fakültesi 30
    İstanbul Tıp Fakültesi İngilizce 11
    Cerrahpaşa Tıp 10
    SBÜ Tıp 20
    SBÜ Uluslararası Tıp 120
    Gülhane tıp 20
    Trakya Tıp 40
    Uludağ Tıp 40
    Ortalama olarak her tıp fakültesi YÖS ile 30 öğrenci almakta
    Bu 30 öğrenci sadece matematik çözerek tıp okuyabiliyor ve ileride Türk hastanelerinde çalışabiliyor.Bundan 5-6 sene sonra doktor açığı kapandığında ve direkt olarak atanamadığımızda sorunun büyük bir bölümünün YÖS kontenjanları olduğunu fark edeceğiz.Sizden bu konuda biraz daha duyarlı olmanızı beklerdim açıkcası,bizzat YKS -LYS ile girmiş bir ogrencisiniz,ne emekler verdiniz belki mezuna kaldınız ama sizle aynı sınava girmeyip aynı fakültede okuyan insana tepki gostermiyorsunuz.
    Bahsettiğim durum tıp fakültelerinde ağırlıklı olarak yapılsa da diğer fakültelerde de yapılmıyor değil.Türk öğrencilerinin büyük hakkına giriliyor YÖS ile,ortak bir tepki vermemiz gelecek nesillerin de işini kolaylaştıracaktır.

Alıntıları Göster
    Bu her fakültede yok mu? Bunun önüne geçemezsin. Sen de ilerleyen zamanlarda yurtdışına gidiyorsun mesela. Seni de almasınlar mı?
    Büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta tıp ı bitiren HERKES fakülte biter bitmez işe başlayabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Meraksorusor

Bu her fakültede yok mu? Bunun önüne geçemezsin. Sen de ilerleyen zamanlarda yurtdışına gidiyorsun mesela. Seni de almasınlar mı?
    Büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta tıp ı bitiren HERKES fakülte biter bitmez işe başlayabiliyor.

Alıntıları Göster
    Bunun önüne ben geçemem zaten,tüm öğrencilerin tepki göstermesi gerekir.İleride Amerika'da çalışmak istediğin zaman USMLE'ye gireceksin, sınavın ücreti binlerce dolar zaten,vize vs de hallettin diyelim.Uzmanlığını cerrahi olan alanlarda yapman çok zor,Amerika buna pek izin vermiyor.Bin türlü uğraş yani,burada öyle bir zorluk yok.Öğrenci,yetkinliği tam olarak ölçülmeden tıp fakültesine girebiliyor.Türkiye'de sırf yabancı olduğu için rahatlıkla tıp okuyabiliyor insanlar -yabancı dediğime bakma,1 yaşından beri Tr'de yaşayıp iş üniversiteye girmeye gelince vatandaşlığını kullanan çok insan tanıdım- dünyanın gelişmiş ülkelerinde ise bu durumu pek fazla göremezsin.Uzun lafın kısası büyük bir haksızlık,adaletsizlik var ortada.Hoş,sen bile bir doktor adayı olarak bu durumu pek takmazken diğer öğrenciler niye taksın değil mi ? Böyle gelmiş böyle gider...

• quote:

Bunun önüne ben geçemem zaten,tüm öğrencilerin tepki göstermesi gerekir.İleride Amerika'da çalışmak istediğin zaman USMLE'ye gireceksin, sınavın ücreti binlerce dolar zaten,vize vs de hallettin diyelim.Uzmanlığını cerrahi olan alanlarda yapman çok zor,Amerika buna pek izin vermiyor.Bin türlü uğraş yani,burada öyle bir zorluk yok.Öğrenci,yetkinliği tam olarak ölçülmeden tıp fakültesine girebiliyor.Türkiye'de sırf yabancı olduğu için rahatlıkla tıp okuyabiliyor insanlar -yabancı dediğime bakma,1 yaşından beri Tr'de yaşayıp iş üniversiteye girmeye gelince vatandaşlığını kullanan çok insan tanıdım- dünyanın gelişmiş ülkelerinde ise bu durumu pek fazla göremezsin.Uzun lafın kısası büyük bir haksızlık,adaletsizlik var ortada.Hoş,sen bile bir doktor adayı olarak bu durumu pek takmazken diğer öğrenciler niye taksın değil mi ? Böyle gelmiş böyle gider...

Alıntıları Göster
    Uzmanlık için Tus a girip puana göre tercih yapıyoruz zaten. Sen anadilin olan soruları çözerken onlardan önde başlıyorsun. Üstünde durulacak elzem bir konu değil.

• BahtsızSüvari kullanıcısına yanıt
    Bu ülkenin en büyük problemi ırkçılık ve kıskançlık.. Üzülerek okudum bu yazılanları. Hem YÖS’teki artniyetlilere (tamamen Türkiyede yaşamış, Türk lisesinde okumuş vs) buna ben de katılıyorum fakat Afgan, Arap diye ifade etmek mide bulandırıcı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen adamın ne demek istediğini anladın mı adam diyorki 1 yaşından beri türkiyede yaşıyor ama iş üniye gelince başka ülkenin vatandaşı gibi davranıyor ana dili zaten türkçe oluyor. Ben de 7 yaşıma kadar Türkçe bilmiyordum o zaman beni de onlardan saysınlar.

• quote:

İçi boş bir yazı olmuş.Genel bir bilgi veriyorsan YÖS'lüler hakkında da bilgi vermeni beklerdim.Ben vereyim.
    Tıp fakülteleri oldukça fazla yabancı uyruklu öğrenci alır.Çoğu tıp fakültesi yapar bunu(Çapa-Cerrahpaşa-SBÜ vs.).YÖS sayesinde yabancı uyruklu öğrenciler doğumundan itibaren Türkiye'de okumuş dahi olsa üniversiteye girişte başka ülkedeki vatandaşlığını kullanıp 'sadece matematik çözerek' tıp okuyabilir.Sadece matematik çözerek -ki bu sorular 20k'ya girmiş Türk öğrencisinin gözle çözebileceği sorulardir- senle aynı sırada oturup doktor olabilir.Bu tıp fakültelerinin kanayan yarasıdır.
    Sevmeden tıp okunmaz, kendinizi adamanız gerekir.Bu iş birkaç sınava çalışıp geçerek olacak bir şey değil.İntörnlüğü,TUS'u,asistanlığı,zorunlu hizmeti ile yorucu bir meslektir.Bunların dışında bir doktor olduğunuz zaman,iyi bir doktor olmanızı kastediyorum,toplum içinde sevilen sayılan biri olursunuz.Maaşınız Türkiye koşullarında iyidir.
    Girmeyi düşündüğünüz tıp fakültelerinin yös kontenjanlarına bakmanizi şiddetle öneririm,seviyesi düşük Arap,Afgan öğrencilerle aynı yerde okumayı kabullenebilecekseniz bakmasaniz da olur.
    Knk çapadayım ilk seneden hepsi kaldı sene basında sinir oluyodum ama geçemiyorlar zaten

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Bu ülkenin en büyük sorunu adam kayırma, adaletli olmama ırkçılık değil okuma yazma bilmeyen insanlar devletin başına geçerse bu şekilde kendi ülkemizde ikinci sınıf vatandaş olarak kalırız .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlueEarth -- 27 Haziran 2019; 11:14:51 >
  • mühendislerde 1-2k arası para kazanıyor ama hatta işsiz kalma riski daha fazla ama kendini gösteren iyi çalışma yapan mühendisin paraya para demediği de açıkça görünüyor hatta mühendisliklere yönelim bir nedeni o paralardan kaynaklanıyor

bir insan kendini geliştirdikçe gerisi kolay zaten tüm meslek gruplarında da öyle değil mi işini en iyi yapan insan her yerde en yüksek maaşı kazanır
  • BahtsızSüvari kullanıcısına yanıt
    +1 kesinlikle katılıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.