Şimdi Ara

TIP HAKKINDA GENEL BİLGİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
10
Favori
10.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 80k olmuş mühendislik öğrencisiyle ilk 20kdaki tıp öğrencisini nasıl objektif kıyaslarım vol1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • parttimewinner P kullanıcısına yanıt
    zaten oralar apayrı en iyiler ben ilk 100de kapatan fakülte için dedim
  • Adam geçen sene 1.2k oldu birader biz tanıyoruz forumdan her okulda sistem farklı olabilir neyin sidik yarışı bu ya

• hocam yanlış biliyorsunuz her fakültenin işleyişi kendine has

arkadaşın sisteminin benzeri erciyes tıpta da oluyor bu arada. Sene sonunda final diye bir şey yok erciyeste eğer komiteden kalırsan o komitenin bütüne giriyorsun.

Bu arada öğrenci dostu olan harflendirme sistemi de her fakültede yok.
  • Kardeş bilkentteyim ilk 100den kaç tane öğrenci var cs ve eede + 5000 tl burs verilmiyo böyle okullarda medipol gibi

• Diyorum ki 70 kişi olsa zaten çoğu medipolden,medipol de baya yüklü para veriyo öğrenciye.çok etkiliyo tercihi bu durum.tıp>mühendislik kanıtı olamaz bu

zaten tıp ile mühendislik apayrı yerler karşılaştırılamazlar ama iyi mühendislikler apayrı bir konumda ona bir şey demiyorum
  • Tıp mezunu olup çok çok iyi para kazananlar var, bu ilk 1000'den bu kadar tıp yazılmasının sebeplerinden biri. Ayrıca tıp seçmekteki tek kriter para değil, tıp para için yazılabilecek bir branş değil. İnsanlar mesleki tatmin ve belirli bir seviyenin üzerindeki garanti maaş gibi sebeplerle tercih ediyor işte, tıbbın neden tercih edildiğini anlatmaya gerek yok.

İnsanlar Hacettepe-Cerrahpaşa yerine gayet Boğaziçi-ODTÜ tercih ediyor ayrıca. Koç, ODTÜ, BOUN mühendisliklerinin sıralamalarına tekrar bak istersen.

İlk 10 yıl içinde bahsettiğin okullardan mezun olup da 20 bin kazanan olmadığını düşünmen garip. Mühendislik mezunu olan herkes bu paraları kazanmıyor elbette, ama Boğaziçi mezunlarından bazıları ülkenin en büyük şirketlerinde yönetici oluyor 35 yaş civarında, bu insanlar 5 bin lira falan mı kazanıyor sence?

"Orda sana hangi okuldan mezun olduğunu sormuyorlar" da doğru bir yaklaşım değil. Her sene Bilkent Elektrik Elektronik'ten 2-3 kişi Harvard'a MIT'ye lisansüstü eğitime gidiyor. Ama Uludağ EE'nin böyle mezunları olduğunu sanmıyorum mesela. İlk 100'e giremedikten sonra bütün okullar aynı olmuyor maalesef. Okula gitmeden kendini geliştirme olayı da sadece bilgisayar müh.de olur belki, ama diğer mühendisliklerin hepsinde tıptaki kadar yoğun olmasa da okula gitmeden öğrenilemeyecek pek çok şey ve pratik eğitimleri var.

İnternet aracılığıyla tıptaki çoğu bilgiye de ulaşırsın. Teorik kısmının tamamına ulaşabilirsin, pratiğin bile bir kısmına ulaşabilirsin. Onlarca fizik muayene videosu var mesela. Ama youtube videoları izlemiş biri nasıl doktor yapılmıyorsa, internetten mühendislik derslerine çalışmış biri de şirketin önemli aşamalarına getirilmiyor. Bir tıp öğrencisi olarak ilk 20 bine girecek kapasitedeki birinin tıp alanında çalışıp ülkeye, bilime bir şeyler katmasını ben de çok isterim ama bu argümanlarla değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: überraschung

Tıp mezunu olup çok çok iyi para kazananlar var, bu ilk 1000'den bu kadar tıp yazılmasının sebeplerinden biri. Ayrıca tıp seçmekteki tek kriter para değil, tıp para için yazılabilecek bir branş değil. İnsanlar mesleki tatmin ve belirli bir seviyenin üzerindeki garanti maaş gibi sebeplerle tercih ediyor işte, tıbbın neden tercih edildiğini anlatmaya gerek yok.

İnsanlar Hacettepe-Cerrahpaşa yerine gayet Boğaziçi-ODTÜ tercih ediyor ayrıca. Koç, ODTÜ, BOUN mühendisliklerinin sıralamalarına tekrar bak istersen.

İlk 10 yıl içinde bahsettiğin okullardan mezun olup da 20 bin kazanan olmadığını düşünmen garip. Mühendislik mezunu olan herkes bu paraları kazanmıyor elbette, ama Boğaziçi mezunlarından bazıları ülkenin en büyük şirketlerinde yönetici oluyor 35 yaş civarında, bu insanlar 5 bin lira falan mı kazanıyor sence?

"Orda sana hangi okuldan mezun olduğunu sormuyorlar" da doğru bir yaklaşım değil. Her sene Bilkent Elektrik Elektronik'ten 2-3 kişi Harvard'a MIT'ye lisansüstü eğitime gidiyor. Ama Uludağ EE'nin böyle mezunları olduğunu sanmıyorum mesela. İlk 100'e giremedikten sonra bütün okullar aynı olmuyor maalesef. Okula gitmeden kendini geliştirme olayı da sadece bilgisayar müh.de olur belki, ama diğer mühendisliklerin hepsinde tıptaki kadar yoğun olmasa da okula gitmeden öğrenilemeyecek pek çok şey ve pratik eğitimleri var.

İnternet aracılığıyla tıptaki çoğu bilgiye de ulaşırsın. Teorik kısmının tamamına ulaşabilirsin, pratiğin bile bir kısmına ulaşabilirsin. Onlarca fizik muayene videosu var mesela. Ama youtube videoları izlemiş biri nasıl doktor yapılmıyorsa, internetten mühendislik derslerine çalışmış biri de şirketin önemli aşamalarına getirilmiyor. Bir tıp öğrencisi olarak ilk 20 bine girecek kapasitedeki birinin tıp alanında çalışıp ülkeye, bilime bir şeyler katmasını ben de çok isterim ama bu argümanlarla değil.
    Mühendislikte ilk bin senin dediğin makamlara gelebiliyor.
    Hangi şirket iyi pozisyonlara hacettepe bilgisayar mezunu birini ister??
    Koç, boğaziçi , bilkent vs odtünün de 2-3 bölümü dışında mühendislik garanti meslek değildir.
    Ama tıpta hayatını kurtarıyorsun ve kendini geliştirmen daha olası. Daha refah bir hayatın olur.
    Doğruları konuşalım Mühendislikte ilk bin alan bir okuldan mezun değilsen iyi bir yere gelmek şans işi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Meraksorusor

Dandik mi

Ankaranın en iyi tıp fakültesi...

İlk defa senden duydum gerçekci değil. Harf notlarını en son atarlar. İstersen o pdf ı at bakalım kaç kişi kalmış. 30dan fazla değildir

Alıntıları Göster
    TIP HAKKINDA GENEL BİLGİ
    isim ve okul numaraları kapalı yandaki 170 ve dosya adından anlayabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Starixa

isim ve okul numaraları kapalı yandaki 170 ve dosya adından anlayabilirsin

Alıntıları Göster
    Dönem kaç bu? Bir de kaç komiteniz var?
    Ankaradaki fakültelerde 30u geçmiyor kalan sayısı.
    İstanbul yazmayın arkadaşlar ne diyeyim

• quote:

Dönem kaç bu? Bir de kaç komiteniz var?
    Ankaradaki fakültelerde 30u geçmiyor kalan sayısı.
    İstanbul yazmayın arkadaşlar ne diyeyim

Alıntıları Göster
    6komite vardı aslında 8-9 olması gefek ancak bizim fakültede 2komite birleştirilip tek sınavda sorulabiliyor
    Edit:dönem1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starixa -- 27 Haziran 2019; 14:52:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

6komite vardı aslında 8-9 olması gefek ancak bizim fakültede 2komite birleştirilip tek sınavda sorulabiliyor
    Edit:dönem1

Alıntıları Göster
    Bu kişiler son komiteden kalanlar mı yoksa toplam 6 komiteden kalanlar mı 170 kişi

• quote:

Bu kişiler son komiteden kalanlar mı yoksa toplam 6 komiteden kalanlar mı 170 kişi

Alıntıları Göster
    Son komite 6 komitenin 2tanesi baya zordu onlardan kaldı kalanlar birisinden 170 diğerinden 100civarı büte kalan var diğer komitelerde 10-15kişi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Son komite 6 komitenin 2tanesi baya zordu onlardan kaldı kalanlar birisinden 170 diğerinden 100civarı büte kalan var diğer komitelerde 10-15kişi

Alıntıları Göster
    Anladım 10-15 kişi makul sayılar ama 100-170kişi fazla bir sayı olmuş. Zorlamışlar demekki.

• quote:

Mühendislikte ilk bin senin dediğin makamlara gelebiliyor.
    Hangi şirket iyi pozisyonlara hacettepe bilgisayar mezunu birini ister??
    Koç, boğaziçi , bilkent vs odtünün de 2-3 bölümü dışında mühendislik garanti meslek değildir.
    Ama tıpta hayatını kurtarıyorsun ve kendini geliştirmen daha olası. Daha refah bir hayatın olur.
    Doğruları konuşalım Mühendislikte ilk bin alan bir okuldan mezun değilsen iyi bir yere gelmek şans işi...

Alıntıları Göster
    Haklısın o konuda, zaten mesajda ilk binden bahsediyordum.

Ama ilk bin dışında da asgari ücret almıyor mühendisler. Örneğin bir Hacettepe bilgisayar mezunu belki doktor gibi iş ve belirli seviyede bir maaş garantisi ile mesleğine başlamıyor, ama fakülteyi bitirip TUS'a girmiş ve uzmanlığını yapmış bir doktorun harcadığı miktarda emek harcasa sıradan bir işte sıradan bir maaşla mı çalışır? Farklı programlama dillerini öğrense, master/doktora yapsa, robotik gibi alanlarda uzmanlaşsa mesela. Ben bu profildeki birinin normal bir devlet hastanesinde çalışan bir doktordan az maaş alacağını düşünmüyorum. İlk bin dışı okullardan mezun mühendis olup iyi bir yere gelmek zor, ama şans işi olduğuna katılmıyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.