Şimdi Ara

TIP HAKKINDA GENEL BİLGİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
10
Favori
10.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Meraksorusor

Yüzlerce müh fakültesi var. Her birinden çıkan milyoner oluyorsa ekonomik olarak Türkiye çok ileri düzeyde desene :)
    Yurtdışında çalışmayı düşünen doktorlar gitmek istediği ülkenin sınavına girer kazanırsa hak kazanır.
    Şirket var şirket var... uyduruk yerde çalışmak istedikten sonra iş bulursun tabi. Haftada tek gün tatilin olur ve büyük bir iş yükün olur. Ucuz iş gücü mühendisleri alıyorlar tabi. Ha bi de en az 2 yabancı dili kendi anadilin gibi bilmen gerekiyor. Yoksa hiçbir yabancı şirket gel müh gel demez... gerçekci olalım.

30 yaşında bir tıp fakültesi mezunu uzmanlığını çoktan almış demektir. Akademik kariyer yapmak istiyorsa da o kariyerin yarı adımını tamamlamaya başlamıştır, uzmanlığının yanında başka unvanları ismine eklemesine az kalmıştır. Belki de kendi yöntemini bulmuştur ya da yeni bir nakil yöntemi keşfetmiştir belli mi olur. Milyoner olamasa da maddi olarak baya rahattır.
    Odtüyü dereceyle bitirmiş arkadaşımın ablası hala iş arıyor... Emeğine karşılık düşük maaşla çalıştırdıklarından şirketlere girmiyor.
    Uludağ mezunu bi tanıdığımız haftanın 6 günü çalışıyor, 2.5-3k gibi bi maaşa.
    30una yakın insanlar bunlar hangisi milyoner olmuş :)

Alıntıları Göster
    Sana her fakülteden milyoner falan çıkacak mı dedim ?
    Valla sana cevap yazmayacağım.Tıp'ı övmek için gelmişsin başka bir şey değil.

Bu konuyu okuyan arkadaşlara tavsiyem:
    Dh ye 3 gün önce üye olmuş birine güvenmeyin derim.
    hayali doktor olmak olan,11.sınıf öğrencisi bile olabilir.

Tıp ile mühendislik arasında kalanlar iyi düşünsün.
    tıp'a çok emek harcarsınız ama getirisine değmeyebilir.
    mühendis olursunuz keşke tıp okusaydım dersiniz...

@ankaratıp2024
    hocam milyoner olmak için en uygun alan yazılım.
    zengin olmanızada gerek yok.sermayeniz laptop'unuz.
    tabikide türkiye den milyoner olmuş adam bulmak zor,fakat amerika da 20li yaşlarında milyoner olmuş çok adam var bu sektörden.
    türkiye den niye çıkmasın ?çıkmaz diye kendini kısıtlarsa herkes tabii çıkmaz.

birde Hekim ve hemşire ihtiyacı bitecek gibi haberlerin gerçek olma olasılığı çok daha yüksek.
    betona hastaneye yatırım işi bizim ülkede bitti sayılır doların hali belli.fed'in politikasıda.
    dişçiler için başladı bile.6 sene sonra tıp'ta da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 27 Haziran 2019; 20:36:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Sana her fakülteden milyoner falan çıkacak mı dedim ?
    Valla sana cevap yazmayacağım.Tıp'ı övmek için gelmişsin başka bir şey değil.

Bu konuyu okuyan arkadaşlara tavsiyem:
    Dh ye 3 gün önce üye olmuş birine güvenmeyin derim.
    hayali doktor olmak olan,11.sınıf öğrencisi bile olabilir.

Tıp ile mühendislik arasında kalanlar iyi düşünsün.
    tıp'a çok emek harcarsınız ama getirisine değmeyebilir.
    mühendis olursunuz keşke tıp okusaydım dersiniz...

@ankaratıp2024
    hocam milyoner olmak için en uygun alan yazılım.
    zengin olmanızada gerek yok.sermayeniz laptop'unuz.
    tabikide türkiye den milyoner olmuş adam bulmak zor,fakat amerika da 20li yaşlarında milyoner olmuş çok adam var bu sektörden.
    türkiye den niye çıkmasın ?çıkmaz diye kendini kısıtlarsa herkes tabii çıkmaz.

birde Hekim ve hemşire ihtiyacı bitecek gibi haberlerin gerçek olma olasılığı çok daha yüksek.
    betona hastaneye yatırım işi bizim ülkede bitti sayılır doların hali belli.fed'in politikasıda.
    dişçiler için başladı bile.6 sene sonra tıp'ta da olabilir.

Alıntıları Göster
    Ona buna çamur atmayı bırak. Kliniğe geçtim diyorum 11.sınf diyorsun.
    Daha yeni şehir hastaneleri açıldı. Hastane ihtiyacı hala var. Bu şehir hastaneleri müh ile çalışmıyor herhalde. Dr açığı kapanacak diye ağzınıza dolamışsınız. Bir doktor bir hastaya 20dk ayırması gerekirken şu şartlarda 2dkdan fazla ayırılmıyor. Doktor açığı fazla.

Türkiyeden de iyi müh çıkıyor tabiki ama rekabet ortamı fazla. O kadar müh mezunı arasından sıyrılmak için çok emek gerekir. Herkesim harcı değil iyi müh olabilmek. Biraz da torpil şart tabi. Zor iş.
    Garantisi 0a yakın.
    Tıp okursan en düşük seviye olan pratisyenlikten başlar ortalama paralar kazanıp hayatını kurarsın. Genelde tıp fakültesi mezunları uzmanlığını almak için uğraşr. Uzman olduğun an artık senin performansına bağlı maaşın artar da artar. Garanticiliği %100.
    Müh ve dr aynı kefeye konulamaz. Müh şans işi tıp garanti işi.
    Müh yaşlandıkça değerini kaybeder iyi bir proje geliştiremezsen gülegüle derler. İşini kaybetme korkusuyla yaşarsın. Yeni birileri gelince yer açılmalı değil mi? En kötü olan vasıfsız elemanı elerler. Riskleri saymakla bitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meraksorusor -- 27 Haziran 2019; 20:45:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mura2163

Benim arkadaşım İTÜ elektrik elektronik mühendisliği bitirdi. Şuan 3 yıldır aselsanda çalışıyor. Ben onunla aynı dönem tıp fakültesine girdim. Geçen yıl mezun oldum. Uzmanlık için istifa ettim. Eylül tusuna çalışıyorum.

Demem o ki okumayı seven arkadaşlar tıp yazsın. Yoksa fakülteydi uzmanlıktı doçentlikti ömür okumayla geçiyor. Ben mühendislik yazsam daha mutlu olurdum diye düşünüyorum. Bıktırdı şimdiden.
    (Dipnot: İstanbul Tıp fakültesi mezunuyum)
    Hocam ben de istanbul tıp fakültesinde okuyorum neden ilk başta tus düşünmediniz özel bi sebebi yoksa söyleyebilir misiniz.Ayrıca itf nin tus başarısını nasıl buluyorsunuz sizin dönemde kazanma oranları nasıldı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F0A424E64

Bu mesaj silindi.
    ASELSANDA odtülüler ağırlıktaydı. Hacettepeliler odtü elemanlarının 1/4ü kadardı.

Aselsan, Roketsan, Havelsan, TAI, TEI ve STM. Bunların hepsi teknik üniversitelerden öğrenci alıyor. Öncelikli üniversiteler sırasıyla İTÜ, ODTÜ, YTÜ, KTÜ, TOBB üni, İzmir teknik üni. diye gidiyor. En az istenen diploma notu bildiğim 2.71 (TAI için) Ayrıca Toefl (vaya muadili) ingilizce 120 üzerinden 85 puanlık yeterlilik belgesi. Temel Kotil gelene kadar TAI'de odtü baskınlığı vardı. Temel Kotil ile beraber İTÜ'lülere öncelik verilmeye başlandı. (2yıl önce yayınlanan bir mesaj bu)

Büyük şirketlere kötü üniden girenler de var tabi az da olsa. Ama çoğu memnun değildir çalışma koşullarından. Düşük bütçeli iş gücü olarak bakılır onlara.

• Starixa kullanıcısına yanıt
    Tus ağustos 2018 1.si bizim itf dönem arkadaşımız oldu. Okulun başarısı iyi ama tus başarısı sonuçta kişisel çalışmaya bakıyor. İntörnlükte şans faktörü ve yakın numara arkadaşların çok önemli. Ben kuralarda biraz şanssızdım ve çevremdeki insanların görev sorumlulukları pek olmadığı için işler üstüme yıkıldı gibi oldu genelde.

O sebeple okuldayken çalışmadım. Mezun olduktan sonra tusa çalışmaya başladım.

• quote:

Ona buna çamur atmayı bırak. Kliniğe geçtim diyorum 11.sınf diyorsun.
    Daha yeni şehir hastaneleri açıldı. Hastane ihtiyacı hala var. Bu şehir hastaneleri müh ile çalışmıyor herhalde. Dr açığı kapanacak diye ağzınıza dolamışsınız. Bir doktor bir hastaya 20dk ayırması gerekirken şu şartlarda 2dkdan fazla ayırılmıyor. Doktor açığı fazla.

Türkiyeden de iyi müh çıkıyor tabiki ama rekabet ortamı fazla. O kadar müh mezunı arasından sıyrılmak için çok emek gerekir. Herkesim harcı değil iyi müh olabilmek. Biraz da torpil şart tabi. Zor iş.
    Garantisi 0a yakın.
    Tıp okursan en düşük seviye olan pratisyenlikten başlar ortalama paralar kazanıp hayatını kurarsın. Genelde tıp fakültesi mezunları uzmanlığını almak için uğraşr. Uzman olduğun an artık senin performansına bağlı maaşın artar da artar. Garanticiliği %100.
    Müh ve dr aynı kefeye konulamaz. Müh şans işi tıp garanti işi.
    Müh yaşlandıkça değerini kaybeder iyi bir proje geliştiremezsen gülegüle derler. İşini kaybetme korkusuyla yaşarsın. Yeni birileri gelince yer açılmalı değil mi? En kötü olan vasıfsız elemanı elerler. Riskleri saymakla bitmez.

Alıntıları Göster
    Tamam ama bir dahakine de mühümüh diye bi hesap açıp mühendisliği öv olur mu ?
    Doğru olsan bile kliniğe yeni geçmişsin ne anlatıyorsun millete ?
    Şuana kadar tek yaptığın sınava çalışmak ve ezber yapmak.
    Kliniğe bir git ondan sonra anlat bari tıp şöyle böyle diye.

2000li yıllardaki gibi tonlarca hastanenin açılmaya devam edeceğini zannediyorsan kolay gelsin.
    Türkiye nin ekonomisi gittikçe iyileşiyormuşta haberimiz yokmuş demek.
    6 sene sonra doktorlar yine hastalarına 2 dk ayıracak.isveç değil burası 20 dakika hiç bir zaman olmayacak.
    Mühendisler yaşlandıkça kovuluyormuş demek iyi bari yeni gelen çömezlerin işi kolay olur.
    Doktorlar 60 yaşına kadar doktor.Kontenjanlarda eksilme hiç yok yalnız.

• quote:

Orijinalden alıntı: mura2163

Tus ağustos 2018 1.si bizim itf dönem arkadaşımız oldu. Okulun başarısı iyi ama tus başarısı sonuçta kişisel çalışmaya bakıyor. İntörnlükte şans faktörü ve yakın numara arkadaşların çok önemli. Ben kuralarda biraz şanssızdım ve çevremdeki insanların görev sorumlulukları pek olmadığı için işler üstüme yıkıldı gibi oldu genelde.

O sebeple okuldayken çalışmadım. Mezun olduktan sonra tusa çalışmaya başladım.
    Anladım hocam teşekkür ederim
  • Yurt dışında ve Türkiye’de mühendislik öğrencisiyim. Türkiye’de 3. Senem yurt dışında kaydım var ama henüz başlamadı.

Mesajı taraflı yazacağım kimse kusura bakmasın, sebebi de Türkiye’deki tek başarısı “doktorluk” olan, hayattan hiçbir konuda bir şey anlamayan, Twitter da sürekli “bıdı bıdı üniv tıp fakültesinde sınavlar çok zor yhaaa” diye twit atıp gösteriş yapan hakaret etmek istemediğim kitle yatıyor. Ben bu kitleden o kadar bıktım ve kompleksliler ki, bir tıpçı arkadaşıma “Amerika oldu gidiyorum, burs aldım” dediğimde beni Twitter’dan takibi bırakmıştı, egoist olmakla suçlamıştı. Oysa ki kimseye söylemedim, övünmedim de. Neyse. Birilerinin kendinden daha başarılı/mutlu/zengin olması zorlarına gidiyor bunların. Özetle taraflıyım yani, kalkıp beyni sırt çantasında gezdiren tıpçılar alıntılamasın. Açık açık söylüyorum bak “TARAFLIYIM” Bu anlaşıldıysa konuya geçiyorum;

Tıp dandik ülkelerde ekmek yer, mühendis gelişmiş ülkelerde bunu unutmayın. Türkiye’de kalacaksanız tıpçı olun, millet size tapar. Gerçi son zamanlarda hepsi dayak yiyor ama neyse. Eğer yurt dışına gitmek isteyen bir mühendisseniz ABET akreditasyonu olan bir okula gidin. İTÜ’nün tüm bölümlerinde var. Yurt dışında doktorların değer görmediğini görünce şaşırmayın. Ne demiş Sokrates:

Eğer bir toplumda doktorlar ve hukukçular değer görüyorsa o toplum yozlaşmıştır, doktorlar değerlidir çünkü toplumda hastalıklar baş göstermiştir, hukukçular değerlidir çünkü toplumda adalet yoktur.

Aşağıdakilerin bir kısmı alıntı fakat katılmasam alıntı yapmazdım:

Doktorlar hata bir yapınca kişi ölür, Mühendis hata yaparsa binlerce kişi ölür.
    +what is the difference between engineers and doctors?
    -engineers kill in groups...

Mühendise "kendinden önce sana öğretilenlerden şüphe duy" denir.
    doktora "kendinden önce sana öğretilenleri ezberle" denir.

Mühendis adam Doktora yaparak Doktor ünvanını alır ama Doktor mühendis ünvanını alamaz...

Doktor başarısı göz önündedir, Mühendis başarısı böyle kutlanır:
    ÖNCE VATANyoutube
    TAI ANKA MÜHENDISLERININ SEVINC ANI
    http://www.youtube.com/watch?v=DY_fPTvksHk

Tıpta hala son 100 yılda adam gibi ilerleyemedi Dünya. Hala 30-40 sene önceki tedaviler kullanılıyor. Ulan onu geçtim Asprini bile MÖ bilmem kaç yılındaki çin tıbbından aşırıyolar, pes!

Tıp olmasa mühendislik ilerler ama mühendislik olmasa tıp ilerlemez arkadaşlar. Kullandıkları ilaçları bile kimyacılar yapıyor. Ultrason olmasa napacan? MR olmasa? İlaç olmasa napacaksın moruk? Ben hiç ürologum olmadan bina dikemem diyen mühendis görmedim

100 doktor ve 100 mühendisten, 100 doktor 95 mühendisi maddi/manevi her konuda ezer.

100 mühendisten 5 tanesi de o 100 doktoru cebinden çıkartır.

İşin özü şu:
    Eğer harbiden gerçek bir mühendissen her türlü para basarsın. Yurtdışında da doktor arkadaşların burda 2 gün uykusuz kalıp 5-6000 lira maaş alırken sen aylık minimum 6-7.000 dolar alırsın. Bir de üstüne sen 4 ayda sıfır Ford Mustang alırsın, gariban doktor 5-6 sene aynı araba için çalışır. Türkiye’de kalırsan girişimci olursan yine milyorlar kazanırsın. Ama bunların hepsi Güven, Özveri, Tecrübe isteyen şeyler. Herkes yapamaz.

Aman Ali rıza bey tadımız kaçmasın, 5000 maaşım ağrısız başım derseniz de doktor olursunuz. Yapabileceğiniz en büyük şey Doğudan batıya tayin almanız olur.

İyi bir mühendis Çalışkan, disiplinli ve zeki olmak zorundadır maalesef. Doktor ise Çalışkan ve hırslı olsa yeter.

Ezber yapan adamla üretim yapan adamı bir tutmayın.

Doktor arkadaşlar istediği kadar kızabilir, köpürebilir. Sizin mesleğiniz Türkiye’de geçer akçe arkadaşlar, yurtdışında sizi donuna takan yok. Türkiye’de puanı yüksek diye tıppı bir şey sanıyorsunuz, en ünlünüz Doktor öz Hayır, yurtdışına çıkamıyorsunuz, oldu da çıktınız bu sefer de yurtdışında değer görmüyorsunuz ona üzülüyorum. Hadi yallah gelişmemiş ülkelere

Siz ömür boyu Türkiye stresi ile yaşayacaksınız. Ortalama mühendis yurt dışına kapağı atacak 0,35 cente birasını alacak.

He mühendisliğin kötü yanı yok mu? Var tabi kardeşim olmaz mı! Kız yok lan kız. Amerikanyanın en güzel kampüslerinde bile karı kız çok az. Olanlar da affedersiniz ama güzellikten yıkılıyor. Hem zeki hem güzel hem zengin kıza nasıl yaklaşacaksın? Geleneksel Türk taktikleriyle tabi ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

Yurt dışında ve Türkiye’de mühendislik öğrencisiyim. Türkiye’de 3. Senem yurt dışında kaydım var ama henüz başlamadı.

Mesajı taraflı yazacağım kimse kusura bakmasın, sebebi de Türkiye’deki tek başarısı “doktorluk” olan, hayattan hiçbir konuda bir şey anlamayan, Twitter da sürekli “bıdı bıdı üniv tıp fakültesinde sınavlar çok zor yhaaa” diye twit atıp gösteriş yapan hakaret etmek istemediğim kitle yatıyor. Ben bu kitleden o kadar bıktım ve kompleksliler ki, bir tıpçı arkadaşıma “Amerika oldu gidiyorum, burs aldım” dediğimde beni Twitter’dan takibi bırakmıştı, egoist olmakla suçlamıştı. Oysa ki kimseye söylemedim, övünmedim de. Neyse. Birilerinin kendinden daha başarılı/mutlu/zengin olması zorlarına gidiyor bunların. Özetle taraflıyım yani, kalkıp beyni sırt çantasında gezdiren tıpçılar alıntılamasın. Açık açık söylüyorum bak “TARAFLIYIM” Bu anlaşıldıysa konuya geçiyorum;

Tıp dandik ülkelerde ekmek yer, mühendis gelişmiş ülkelerde bunu unutmayın. Türkiye’de kalacaksanız tıpçı olun, millet size tapar. Gerçi son zamanlarda hepsi dayak yiyor ama neyse. Eğer yurt dışına gitmek isteyen bir mühendisseniz ABET akreditasyonu olan bir okula gidin. İTÜ’nün tüm bölümlerinde var. Yurt dışında doktorların değer görmediğini görünce şaşırmayın. Ne demiş Sokrates:

Eğer bir toplumda doktorlar ve hukukçular değer görüyorsa o toplum yozlaşmıştır, doktorlar değerlidir çünkü toplumda hastalıklar baş göstermiştir, hukukçular değerlidir çünkü toplumda adalet yoktur.

Aşağıdakilerin bir kısmı alıntı fakat katılmasam alıntı yapmazdım:

Doktorlar hata bir yapınca kişi ölür, Mühendis hata yaparsa binlerce kişi ölür.
    +what is the difference between engineers and doctors?
    -engineers kill in groups...

Mühendise "kendinden önce sana öğretilenlerden şüphe duy" denir.
    doktora "kendinden önce sana öğretilenleri ezberle" denir.

Mühendis adam Doktora yaparak Doktor ünvanını alır ama Doktor mühendis ünvanını alamaz...

Doktor başarısı göz önündedir, Mühendis başarısı böyle kutlanır:
    http://www.youtube.com/watch?v=DY_fPTvksHk

Tıpta hala son 100 yılda adam gibi ilerleyemedi Dünya. Hala 30-40 sene önceki tedaviler kullanılıyor. Ulan onu geçtim Asprini bile MÖ bilmem kaç yılındaki çin tıbbından aşırıyolar, pes!

Tıp olmasa mühendislik ilerler ama mühendislik olmasa tıp ilerlemez arkadaşlar. Kullandıkları ilaçları bile kimyacılar yapıyor. Ultrason olmasa napacan? MR olmasa? İlaç olmasa napacaksın moruk? Ben hiç ürologum olmadan bina dikemem diyen mühendis görmedim

100 doktor ve 100 mühendisten, 100 doktor 95 mühendisi maddi/manevi her konuda ezer.

100 mühendisten 5 tanesi de o 100 doktoru cebinden çıkartır.

İşin özü şu:
    Eğer harbiden gerçek bir mühendissen her türlü para basarsın. Yurtdışında da doktor arkadaşların burda 2 gün uykusuz kalıp 5-6000 lira maaş alırken sen aylık minimum 6-7.000 dolar alırsın. Bir de üstüne sen 4 ayda sıfır Ford Mustang alırsın, gariban doktor 5-6 sene aynı araba için çalışır. Türkiye’de kalırsan girişimci olursan yine milyorlar kazanırsın. Ama bunların hepsi Güven, Özveri, Tecrübe isteyen şeyler. Herkes yapamaz.

Aman Ali rıza bey tadımız kaçmasın, 5000 maaşım ağrısız başım derseniz de doktor olursunuz. Yapabileceğiniz en büyük şey Doğudan batıya tayin almanız olur.

İyi bir mühendis Çalışkan, disiplinli ve zeki olmak zorundadır maalesef. Doktor ise Çalışkan ve hırslı olsa yeter.

Ezber yapan adamla üretim yapan adamı bir tutmayın.

Doktor arkadaşlar istediği kadar kızabilir, köpürebilir. Sizin mesleğiniz Türkiye’de geçer akçe arkadaşlar, yurtdışında sizi donuna takan yok. Türkiye’de puanı yüksek diye tıppı bir şey sanıyorsunuz, en ünlünüz Doktor öz Hayır, yurtdışına çıkamıyorsunuz, oldu da çıktınız bu sefer de yurtdışında değer görmüyorsunuz ona üzülüyorum. Hadi yallah gelişmemiş ülkelere

Siz ömür boyu Türkiye stresi ile yaşayacaksınız. Ortalama mühendis yurt dışına kapağı atacak 0,35 cente birasını alacak.

He mühendisliğin kötü yanı yok mu? Var tabi kardeşim olmaz mı! Kız yok lan kız. Amerikanyanın en güzel kampüslerinde bile karı kız çok az. Olanlar da affedersiniz ama güzellikten yıkılıyor. Hem zeki hem güzel hem zengin kıza nasıl yaklaşacaksın? Geleneksel Türk taktikleriyle tabi ki
    Doktor olmasa sen nasıl doğardın acaba? Evde doğumla belki de sakat belki de ex olacaktın. Ne yobaz düşünceler bunlar.

Türkiyede her mezun mühendis yurtdışına çıkıyormuş gibi düşünüyorsunuz. Yurtdışında da birçok müh var. Dediğin MR vs cihazları hangi Türk müh yapıyor, hiçbiri yapamıyor. Tek başına bir hiçler...
    türkiyede 1.sınıfta ay çok zor müh, bi bitireyim yurtdışına kapağı atacam diye konuşurken yurtdışındaki adamlar onlarca referansla proje üretmeye başlar. sizlere de hani cv derler gösterecek 1 projeniz dahi olmaz çoğunuzun. Onu da ekiple yapabilirsiniz.
    İsim yapmı 2-3 üni dışında hiçbir şirket sizi almak istemez. Ucuz iş gücü isteyen alır...
    kendinizi bu kadar değerli görmeyin. Çoğu müh mezunu okulu bitirmek için bitirir sonuç 0 vizyon.

Tıp mezunları ise türkiyede kalsa dahi işi hazır işi belli. Bulacağı yöntemler tonla, daha nice tedavisiz hastalık var. Kök hücre çok derin bir konu belki de kök hc üzerine çalışacak. Sadece tıp kitaplarını ezberlemek değil yani işleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F0A424E64

Bu mesaj silindi.
    İma etmiyorum direkt söylüyorum. Bilkent kazanmış biriyle herhangi bir üni kazanmış kişi bir tutulmaz. Aldıkları eğitim ve geliştirdikleri projeler yöntemler farklıdır.

• quote:

Doktor olmasa sen nasıl doğardın acaba? Evde doğumla belki de sakat belki de ex olacaktın. Ne yobaz düşünceler bunlar.

Türkiyede her mezun mühendis yurtdışına çıkıyormuş gibi düşünüyorsunuz. Yurtdışında da birçok müh var. Dediğin MR vs cihazları hangi Türk müh yapıyor, hiçbiri yapamıyor. Tek başına bir hiçler...
    türkiyede 1.sınıfta ay çok zor müh, bi bitireyim yurtdışına kapağı atacam diye konuşurken yurtdışındaki adamlar onlarca referansla proje üretmeye başlar. sizlere de hani cv derler gösterecek 1 projeniz dahi olmaz çoğunuzun. Onu da ekiple yapabilirsiniz.
    İsim yapmı 2-3 üni dışında hiçbir şirket sizi almak istemez. Ucuz iş gücü isteyen alır...
    kendinizi bu kadar değerli görmeyin. Çoğu müh mezunu okulu bitirmek için bitirir sonuç 0 vizyon.

Tıp mezunları ise türkiyede kalsa dahi işi hazır işi belli. Bulacağı yöntemler tonla, daha nice tedavisiz hastalık var. Kök hücre çok derin bir konu belki de kök hc üzerine çalışacak. Sadece tıp kitaplarını ezberlemek değil yani işleri.

Alıntıları Göster
    Mütevazi olamayacağım kusura bakmayın yurt dışı konusunu benden iyi bilemezsiniz. Projeyi de yaparız, referansta toplarız.

Doktor olmadan önce insanlar nasıl doğuyordu peki? Siz karışmasanız, evrimle, doğal seçilimle insan ırkı zaten güçlenecek ve düzgün işleyecek. Kendi yarattığınız sorunu kendiniz çözüyorsunuz ondan sonra mutlu oluyorsunuz Bu bir kısır döngü; siz doğal seçilimi falan engelliyorsunuz ve insanları yaşatıyorsunuz bunun sonucunda insanlar yaşıyor ama gelişemedikleri için yine ölüyorlar.

Gerçi tıpçıyla da böyle şeyler tartışmamak lazım. Gelecek şimdi mantık kullanmadan ezberlediği şeylerden 2-3 yorum ateşleyecek yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 28 Haziran 2019; 6:27:8 >

• quote:

Mütevazi olamayacağım kusura bakmayın yurt dışı konusunu benden iyi bilemezsiniz. Projeyi de yaparız, referansta toplarız.

Doktor olmadan önce insanlar nasıl doğuyordu peki? Siz karışmasanız, evrimle, doğal seçilimle insan ırkı zaten güçlenecek ve düzgün işleyecek. Kendi yarattığınız sorunu kendiniz çözüyorsunuz ondan sonra mutlu oluyorsunuz Bu bir kısır döngü; siz doğal seçilimi falan engelliyorsunuz ve insanları yaşatıyorsunuz bunun sonucunda insanlar yaşıyor ama gelişemedikleri için yine ölüyorlar.

Gerçi tıpçıyla da böyle şeyler tartışmamak lazım. Gelecek şimdi mantık kullanmadan ezberlediği şeylerden 2-3 yorum ateşleyecek yine

Alıntıları Göster
    Doğal seçilim mi eskiden evde doğumlar sıkmış anne ve çocuk ölüm yüzdelerini eski yeni diye karşılaştırırsanız doktorlar neden var anlarsınız zaten.
    Hiçbir cihaz sadece türk markası değil. Bu kadar önemli görmeyin kendinizi. Azınlık olarak yurtdışına çıkabiliyorsunuz zaten çoğu müh e ucuz iş gücü gözüyle bakılıp işe alınır.
    Müh işsizlik oranı 2 yl önce %10du. Bu korkunç bir rakam. 1000 mezundan 100u direkt işsiz. Aslında işsiz kalacağını bile bile lades der çoğu. Lise diplomandan tut üni not ortalamana, yabancı sınav puanını (ki bu 85filan olmalı yanlış bilmiyorsam), göstereceğin sağlam referanslara bakarlar. Senin dediğin gibi her mezun hadiii yurtdışınaa gibi işlemiyor sistem. Gerçekci ol.

hayat sandığınız kadar toz pembe değil. Iraklı bir mühendis burada ne kadar işe kabul edilirse, Türk bir mühendis de almanyada o kadar kabul görür. o yüzden gidip anca arabistanda falan çalışıyor buradaki üniversiteliler.

Doktorların işsizlik oranını söylememe gerek yok direkt işleri hazır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meraksorusor -- 28 Haziran 2019; 6:54:18 >

• quote:

Doğal seçilim mi eskiden evde doğumlar sıkmış anne ve çocuk ölüm yüzdelerini eski yeni diye karşılaştırırsanız doktorlar neden var anlarsınız zaten.
    Hiçbir cihaz sadece türk markası değil. Bu kadar önemli görmeyin kendinizi. Azınlık olarak yurtdışına çıkabiliyorsunuz zaten çoğu müh e ucuz iş gücü gözüyle bakılıp işe alınır.
    Müh işsizlik oranı 2 yl önce %10du. Bu korkunç bir rakam. 1000 mezundan 100u direkt işsiz. Aslında işsiz kalacağını bile bile lades der çoğu. Lise diplomandan tut üni not ortalamana, yabancı sınav puanını (ki bu 85filan olmalı yanlış bilmiyorsam), göstereceğin sağlam referanslara bakarlar. Senin dediğin gibi her mezun hadiii yurtdışınaa gibi işlemiyor sistem. Gerçekci ol.

hayat sandığınız kadar toz pembe değil. Iraklı bir mühendis burada ne kadar işe kabul edilirse, Türk bir mühendis de almanyada o kadar kabul görür. o yüzden gidip anca arabistanda falan çalışıyor buradaki üniversiteliler.

Doktorların işsizlik oranını söylememe gerek yok direkt işleri hazır

Alıntıları Göster
    Sizi daha çok döverler bu kafayla, valla bak.

5-6000 lira maaşla işin garanti de ne olacak? 10 sene okuyacaksın alacağın maaş 6-7000 lira maksimum ne uzarsın ne kısalırsın, ortadoğu çöplüğünde de saplanıp kalırsın. 6000 lira maaş alıp Türkiye’de napacaksın?

Doktorun işi hazır kısmı da garanti değil, hastahaneler doygunluğa ulaşınca göreceğim ben sizi. Maaşlarınız bi insin 3000 liraya bakalım tıppa ne olacak, muayenehanenizde sinek avlarsınız artık; mühendis gibi iş değiştirmekte mümkün değil... Tıp geçer akçe değil arkadaşım, bunu kabullenin evvela.

• Deli gibi mühendislik isterken tıp yazmış, 3. Sınıfa geçmiş, hâlâ mühendisliğin (özellikle bilgisayar için geçerli) daha değerli ve önemli bir meslek olduğunu düşünen birisi olarak yazdığınız şeylerin acayip saçma olduğunu, ve üslubunuzun hiç hoş olmadığını belirtmek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratYakinFanboi

Deli gibi mühendislik isterken tıp yazmış, 3. Sınıfa geçmiş, hâlâ mühendisliğin (özellikle bilgisayar için geçerli) daha değerli ve önemli bir meslek olduğunu düşünen birisi olarak yazdığınız şeylerin acayip saçma olduğunu, ve üslubunuzun hiç hoş olmadığını belirtmek istiyorum.
    Bu forumda milyon tane tartışmamı okursunuz, hiçbirinde böyle değilimdir.
    Benim en yakın 4 arkadaşımdan 3’ü tıpçı. Kız olan tıpçı arkadaşımın hayatında tıptan başka bir şey yoktu. Kitap okumaz, oturup kalkmasını bilmez, müzik desen Türkçe pop, film desen romantik komedi, vizyon desen zaten yok ama iş “tıpçıyım” diye hava atmaya gelince auuuuv. 200 twiti var hepsi Deutf hakkında Ya şöyle söyliyim eğer kompleksin yoksa zaten “DEU” yazar geçersin. “DEUTF” falan dediğin anda o komplekse girer. Hastahaneye gidince de doktorlar genelde millete yukarıdan bakan tipler.

Oysa ki en değersiz mesleklerden biri aslında. Bugün bir psikiyatrist napıyor mesela? Gelene geçene dayıyor SSRI ya da SNRI devam ediyor yoluna. Bakıyor hasta biraz daha kötü yaz benzodiazepin yolla evine.

Cerrahlara çok büyük saygım var orası ayrı bir konu. Ameliyat esnasında neyin ne olacağı belli değil, saniyeler önemli belki. Acil gelişen sıkıntılara dakikalar içinde çözüm üretmek zorundalar vs. TUS sıralamasında kesin yatışı bol olduğu için psikiyatri öndedir, riski çok olduğu için ve zeka gerektirdiği için cerrahi diplerdedir. (Bu kısma hakim değilim)

Hadi iyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: RASYONALIST

30 yaşına yaklaşan bir abiniz olarak tıp hakkında konu dışı bir kaç bilgide ben vereyim.

tıp okursanız;

-5 para etmez bir karakteriniz dahi olsa doktor olduğunuz için herkes size saygı duyacak,düşüncelerinizi önemseyecek,çünkü doktorsunuz ve burası türkiye,karakterin,duruşun 5 para etmediği bir yer,şekilcilerin diyarı.

-görünüşünüzün de değeri yok,doktor damadı ve doktor kocası ile akrabalarına hava atmak isteyen binlerce kadın ve onların kızları var olacak etrafınızda.

-bir den yıllardır görmediğiniz arkadaşlarınızın,rehberinize kayıtlı olmayan numaralarını görüp irkileceksiniz. (bizim çocuğun dötünde çıban çıkmış rıfık,napsak?)

-aileniz bile okulu bitirip eve geldiğinizde sizi el üstünde tutacak,çünkü istediğiniz zaman işe girebilirsiniz,düşman olunan akrabalar çatlatılıyor olacağı için sizi daha bir sevecekler,sabah kahvaltılarında babanızın ekmeğinize ayva reçeli sürmeside bir bonus tabi. (günaydın benim aslan oğlum)

-ha peki sana miktiri çeken lisedeki eski sevgilin? bir an önce senden hamile kalıp sana kapağı atma derdinde,hayır geri çevirme,sadece korun

peki iş hayatı?

çocukken ''pen doktor olucam'' diyipte olamamış hemşireler sizi gözüne kestirecek,çünkü her hemşirenin hayali,doktor bir koca...

haa kötü yanları yok mu?
    yağız anadolu cahillerinden gelecek olan bir kaç tokatıda yiyiverin canım,sonuçta doktorsunuz
    Profil resmi-Mesaj uyumu derim ben buna

• quote:

Bu forumda milyon tane tartışmamı okursunuz, hiçbirinde böyle değilimdir.
    Benim en yakın 4 arkadaşımdan 3’ü tıpçı. Kız olan tıpçı arkadaşımın hayatında tıptan başka bir şey yoktu. Kitap okumaz, oturup kalkmasını bilmez, müzik desen Türkçe pop, film desen romantik komedi, vizyon desen zaten yok ama iş “tıpçıyım” diye hava atmaya gelince auuuuv. 200 twiti var hepsi Deutf hakkında Ya şöyle söyliyim eğer kompleksin yoksa zaten “DEU” yazar geçersin. “DEUTF” falan dediğin anda o komplekse girer. Hastahaneye gidince de doktorlar genelde millete yukarıdan bakan tipler.

Oysa ki en değersiz mesleklerden biri aslında. Bugün bir psikiyatrist napıyor mesela? Gelene geçene dayıyor SSRI ya da SNRI devam ediyor yoluna. Bakıyor hasta biraz daha kötü yaz benzodiazepin yolla evine.

Cerrahlara çok büyük saygım var orası ayrı bir konu. Ameliyat esnasında neyin ne olacağı belli değil, saniyeler önemli belki. Acil gelişen sıkıntılara dakikalar içinde çözüm üretmek zorundalar vs. TUS sıralamasında kesin yatışı bol olduğu için psikiyatri öndedir, riski çok olduğu için ve zeka gerektirdiği için cerrahi diplerdedir. (Bu kısma hakim değilim)

Hadi iyi günler.

Alıntıları Göster
    Hocam bakın bu mesajda her şeyi çok güzel açıklamışsınız. Ben de tıptayım ve çevremdekilerin %80'i falan dediğiniz gibi insanlar. Sosyal medyalarının içeriği tamamen tıptan oluşan, günde 5-6 saat ders çalışıp da çok yüksek notlar alamayan, hiçbir ilgi alanı olmayan, genel kültür yoksunu kişiler. Ben de bu durumdan rahatsızım hatta sosyal medya bile kullanmıyorum. Sağlık sistemindeki aksaklıkları, TUS'taki bahsettiğiniz saçmalıkları vs. hepsini mühendis-doktor ve diğer meslek grupları el ele çözmeliyiz hocam. Olması gereken bu. Bir mesleği Allah katında gösterip diğerini de mantıklı olmayan argümanlarla ağır şekilde eleştirmek kimseye bir şey kazandırmaz diye düşünüyorum. Ben de iyi günler dilerim.

Edit:Hocam yanlış mı anımsıyorum yoksa siz 2016 ygs de burnu kanayan kişi miydiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratYakinFanboi -- 28 Haziran 2019; 9:5:22 >

• BahtsızSüvari kullanıcısına yanıt
    Duur daha bitmedi ayrıca 2019 senesi itibariyle yabancı sınırı kaldırıldı artık fakülteler kontenjanın %50'sine kadar yabancı alabilecek...
  • 3 farklı bölüm 3 farklı üniversitede okumuş(bitirmeden ayrıldım) hatta bu sene kısmetse 4. üniversiteme geçecek biri olarak söylüyorum (mühendislik diş tıp okudum)
    en kebap bölüm tıptır.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.