Şimdi Ara

TIP HAKKINDA GENEL BİLGİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
10
Favori
10.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

Sizi daha çok döverler bu kafayla, valla bak.

5-6000 lira maaşla işin garanti de ne olacak? 10 sene okuyacaksın alacağın maaş 6-7000 lira maksimum ne uzarsın ne kısalırsın, ortadoğu çöplüğünde de saplanıp kalırsın. 6000 lira maaş alıp Türkiye’de napacaksın?

Doktorun işi hazır kısmı da garanti değil, hastahaneler doygunluğa ulaşınca göreceğim ben sizi. Maaşlarınız bi insin 3000 liraya bakalım tıppa ne olacak, muayenehanenizde sinek avlarsınız artık; mühendis gibi iş değiştirmekte mümkün değil... Tıp geçer akçe değil arkadaşım, bunu kabullenin evvela.

Alıntıları Göster
    Sizin gibi zihniyetlerle işimiz zor. Ufak bi hastalığında yalvar yakar doktor ararsın.

Müh mezunları müh hariç her mesleği yapıyor çünkü müh doyuma ulaşmış işe giremiyorlar.

Doktor açığı kapanmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• RASYONALIST kullanıcısına yanıt

• Acıbadem üniversitesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • özgüvensiz tayfa toplanmış kendi okudukları bölümü övüyorlar tamam en çok parayı siz kazancaksınız herkes size saygı duycak

• Ariana Grande kullanıcısına yanıt
    en fazla parayı dişçiler kazanıyor hele de özel kliniği varsa paraya para demiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C83C5EC86

en fazla parayı dişçiler kazanıyor hele de özel kliniği varsa paraya para demiyorlar
    para dediğin nedir ki...

• Gülhane tıpta 1. Sınıfta 130 kişi büte kaldı?

• ankarada isim vermeyeceğim bir ünide 20kişi sınıfta kaldı. çoğu da yabancı zaten onların kalması normal.
    büte kalanların çoğu geçiyor.

• klinik açmak için para ve tanınmış olmak gerekiyor. devletteki dişçilere bir bakın derim

• Meraksorusor M kullanıcısına yanıt
    2. Sınıftanda 150 kişi büte kaldı

• quote:

Orijinalden alıntı: natrak

2. Sınıftanda 150 kişi büte kaldı
    sizin okulun zorluğudur. mesela gata tıpta zorluyor ama gazi tıp ankara tıp daha kolay geçmesi.

• hocam kendi yaşadığımız şehre yakın olmasını neden öneriyorsunuz ?
  • samsunlu1998cimbom123 S kullanıcısına yanıt
    komiteler yani sınavlar sonrası bazen boşluklar olur bu boşluklar bazen az olur 2-3 gün gibi. eğer yaşadığın yerden uzakta okuyorsan git gel yapmana değmez. şehrine gel git yapmanın kolay olması açısından özlem açısından öneriyorum yani. yoksa tıp her yerde tıp.

• Tıpta işleyiş nasıl ? Kısmına ekleme yapayım . Tıpta kesinlikle vize final sistemi yok . Derslerde kalbin anatomisi , fizyolojisi , histolojisi vs genel olarak bir götürülmeye çalışılıyor . Ama illa komite olmak zorunda değil . Entegre ve PDÖ Olmak üzere 2 tip eğitim var . Genelde okullar arkadaşon açıkladığı gibi entegre . Ama her entegre de arkadaşın anlattığı gibi değil . Mesela kendi okulum ege daha farklı işliyor entegreyi ve hiçbir okulla alakası yok tek sistem . Pdö ise biraz farklı . 9 Eylül , denizli , samsunda var temel olarak . 9 eylülde de entegreye geçtiler . Teorik olarka aşırı mantıklı bir sistme ama bence uygulaması biraz zor .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayrıca okuduğunız şehre yakın olması isteğiniz doğrultusunda önemli değil . Ben mesela ankaradaydım . Ankara tıp , gazi tıp vs leş atıyor . Konumları , yaşanılcak yerleri ve ankara olması kötü . Ben izmir istanbul düşündüm direkt . Aşırı da memnunum . Sürekli seyehat etmem gerekiyor gece biniyorum uyuyarak sabaha ordayım . Bu durumdan da mutluyum ama istek arzuyla alakalı . Mesela izmirin gezilcrk görülcek yeri aşırı fazla ama amfi yurt arası mekik dokuyanlar var o tarz biriyseniz şehrinizdeki okulu yazsanız da olur . Eğitimler arasında deli fark yok .

Mesela hacettepe ankara gazi cerrahpaşa çapa ege akdeniz bunlar iyi kademelerdir . Bölge hastanelerdir . Klinik olarak aşırı dark yaratırlar . Teorik olarak hiçbir fark olmaz bu arada . Sonrs işte eskişehir 9 eylül uludağ falan gelir .

• Ben, bu bilgisayar mühendisliği - tıp atışmalarını anlamıyorum açıkçası.

İkisinin de ayrı avantaj ve dezavantajları olduğunu geçtim, arkadaşlar nasıl "zengin olmak, itibar, garanti meslek, geleceğin mesleği, bilgisayarda talep artıyor, hekim açığı azalıyor, 10 yıl okuyup 5000 lira alıyorsunuz." gibi klişe konsept ve deyişlerle manipüle edilebiliyorsunuz? İki dalın da övülüp yerilmesi komik geliyor doğrusu. Daha komik olan ise kişilerin tercihlerini bunlar doğrultusunda yapması.

Demem o ki abi, tamam, bilgisayar mühendisliği çağın belki en kıymetli mesleklerinden biri ancak sırf öyle diye seni heyecanlandırmayan ve gram ilgi duymadığın bir alana yönelmenin anlamı nedir ki? Bu üniversite tavsiyelerinde de herif "tıp okuyun, kafanız rahat olsun." diyor. Tavsiye vermek bu değil abi. Kimse kimseye ne olmak istediği konusunda tavsiye vermemeli. O adam tıp bilimine zerre ilgi duymuyorsa neden birkaç getirisi için ömrünü versin ki? Benim anlam veremediğim şey tümüyle bu.

Yani önce kendinizi tanıyın. Tartın kafanızda, ikisi de çok değerli alanlar, inanın ama önemli olan sizin ne istediğiniz. 10 yıl sonrasını düşündüğünde kendini kaliteli bir bilgisayar mühendisi olarak görebilecek motivasyonun, ilgin var mı yoksa sırf moda diye mi yazıyorsun, emin ol. Bunlar kolay şeyler değil abi, üniversiteyi bırakıp çiğköfteci açmak istiyorsunuz sonra. Ne istediğinizi iyi bilin!

Bu alanlar EE mi seçsem Makine mi seçsem gibi bir şey değil ki onlar bile epey farklı bildiğim kadarıyla. Sırf iş garantisi var diye tıpı, para kazanmak kolay, yurt dışı imkanı bol diye de bilgisayarı seçmeyin. Kendinizi tanıyın! Kendinizi tanıyın! Hangisinin sizi daha fazla heyecanlandırdığını düşünün.

Umarım meramımı anlatabildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bandobrass -- 18 Temmuz 2019; 11:9:57 >

• Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    ankara tıp sıhhıye konumlu, otobüsü bol, kızılaya çok yakın.
    gazi tıp bahçelievler konumlu, metronun henen yanında, cafeden bol bir şey yok.
    konum olarak iki okulda iyi. eğitimleri zaten tartışmasız en iyi okullardan.

anladım hocam sağolun
    7 yıldır ankarada yaşıyorum . Sizce buraları bilmesem neden böyle cüretkar bir yorum yapayım ki ? Mesajımda da belirttim gezmeyi tozmayı sevmiyorsanız farkı olmaz diye . Bahçeli kızılay dediğiniz yerlere artık her kent aşşağı yukarı sahip . Ekstra hiçbir tarafları yok . Ankara tıp mesela tavuk döner parkın yanında son zamanlarda gitmedim ama .

Ben ankarada yaşadığım ve ankarada eve çıkacağım halde tercih etmedim . Zaten buradaki tıpların kampüs adına da pek bir şeyi yok o da dezavantaj bence .

Eğitimlerine herhangi biri yorum yapamaz köklü okullar .

Ama gezmeyi dolaşmayı seven ve cafe kültüründen pek hazetmeyen insanlar için uygun bir üniversite değil .

• quote:

Orijinalden alıntı: Empirewashere

7 yıldır ankarada yaşıyorum . Sizce buraları bilmesem neden böyle cüretkar bir yorum yapayım ki ? Mesajımda da belirttim gezmeyi tozmayı sevmiyorsanız farkı olmaz diye . Bahçeli kızılay dediğiniz yerlere artık her kent aşşağı yukarı sahip . Ekstra hiçbir tarafları yok . Ankara tıp mesela tavuk döner parkın yanında son zamanlarda gitmedim ama .

Ben ankarada yaşadığım ve ankarada eve çıkacağım halde tercih etmedim . Zaten buradaki tıpların kampüs adına da pek bir şeyi yok o da dezavantaj bence .

Eğitimlerine herhangi biri yorum yapamaz köklü okullar .

Ama gezmeyi dolaşmayı seven ve cafe kültüründen pek hazetmeyen insanlar için uygun bir üniversite değil .
    tıp fakülteleri hastanelerin yanında olduğu kampüsleri olmaz.
    bu çoğu tıp fakültesinde geçerli bir durum.
    diğer sıkıntılarınız kişisel, bir şey diyemem

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.