Şimdi Ara

TIP HAKKINDA GENEL BİLGİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
10
Favori
10.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: überraschung

Haklısın o konuda, zaten mesajda ilk binden bahsediyordum.

Ama ilk bin dışında da asgari ücret almıyor mühendisler. Örneğin bir Hacettepe bilgisayar mezunu belki doktor gibi iş ve belirli seviyede bir maaş garantisi ile mesleğine başlamıyor, ama fakülteyi bitirip TUS'a girmiş ve uzmanlığını yapmış bir doktorun harcadığı miktarda emek harcasa sıradan bir işte sıradan bir maaşla mı çalışır? Farklı programlama dillerini öğrense, master/doktora yapsa, robotik gibi alanlarda uzmanlaşsa mesela. Ben bu profildeki birinin normal bir devlet hastanesinde çalışan bir doktordan az maaş alacağını düşünmüyorum. İlk bin dışı okullardan mezun mühendis olup iyi bir yere gelmek zor, ama şans işi olduğuna katılmıyorum.

Alıntıları Göster
    Elbette kendini geliştirse iyi yerlere ilk bin dışındaki mühendisler de gelir. Ama şöyle düşünelim birçok müh mezunu var ilk bin dışında. Ama iyi mevki her şirketin 4-5 boşluğu var. Bu müh mezunlarının Hepsi mi kendini geliştiriyor, hepsi mi çok dil biliyor ya da birçok proje geliştiriyor hayır... o nedenle mühendislikte rekabet çok fazla farkını koyan iyi yere gelir. Bu yüzden atıyorum 100mezun müh varsa 10u farkını gösterir şirketlerce kapılır.
    Ama her hacettepe bilg müh malesef iyi konumlara gelemez. Okurken harcadıkları emeğin karşılığını bulamazlar. Bu yüzden mühendislik garanti meslek değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim arkadaşım İTÜ elektrik elektronik mühendisliği bitirdi. Şuan 3 yıldır aselsanda çalışıyor. Ben onunla aynı dönem tıp fakültesine girdim. Geçen yıl mezun oldum. Uzmanlık için istifa ettim. Eylül tusuna çalışıyorum.

Demem o ki okumayı seven arkadaşlar tıp yazsın. Yoksa fakülteydi uzmanlıktı doçentlikti ömür okumayla geçiyor. Ben mühendislik yazsam daha mutlu olurdum diye düşünüyorum. Bıktırdı şimdiden.
    (Dipnot: İstanbul Tıp fakültesi mezunuyum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mura2163 -- 27 Haziran 2019; 15:41:25 >
  • 30 yaşına yaklaşan bir abiniz olarak tıp hakkında konu dışı bir kaç bilgide ben vereyim.

tıp okursanız;

-5 para etmez bir karakteriniz dahi olsa doktor olduğunuz için herkes size saygı duyacak,düşüncelerinizi önemseyecek,çünkü doktorsunuz ve burası türkiye,karakterin,duruşun 5 para etmediği bir yer,şekilcilerin diyarı.

-görünüşünüzün de değeri yok,doktor damadı ve doktor kocası ile akrabalarına hava atmak isteyen binlerce kadın ve onların kızları var olacak etrafınızda.

-bir den yıllardır görmediğiniz arkadaşlarınızın,rehberinize kayıtlı olmayan numaralarını görüp irkileceksiniz. (bizim çocuğun dötünde çıban çıkmış rıfık,napsak?)

-aileniz bile okulu bitirip eve geldiğinizde sizi el üstünde tutacak,çünkü istediğiniz zaman işe girebilirsiniz,düşman olunan akrabalar çatlatılıyor olacağı için sizi daha bir sevecekler,sabah kahvaltılarında babanızın ekmeğinize ayva reçeli sürmeside bir bonus tabi. (günaydın benim aslan oğlum)

-ha peki sana miktiri çeken lisedeki eski sevgilin? bir an önce senden hamile kalıp sana kapağı atma derdinde,hayır geri çevirme,sadece korun

peki iş hayatı?

çocukken ''pen doktor olucam'' diyipte olamamış hemşireler sizi gözüne kestirecek,çünkü her hemşirenin hayali,doktor bir koca...

haa kötü yanları yok mu?
    yağız anadolu cahillerinden gelecek olan bir kaç tokatıda yiyiverin canım,sonuçta doktorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASYONALIST -- 27 Haziran 2019; 15:58:24 >

• intern doktor olmamış bir tıpçıdan tavsiye almayın derim dr hanım dr bey diyince hoşuna gidiyormuş
    köle olmak isteyen yazsın aklı başında biri yazmaz ki yazmayın da
  • quote:

Orijinalden alıntı: korsan58

intern doktor olmamış bir tıpçıdan tavsiye almayın derim dr hanım dr bey diyince hoşuna gidiyormuş
    köle olmak isteyen yazsın aklı başında biri yazmaz ki yazmayın da
    Bu ne şimdi? Kedi uzanamadığı ciğere pis diyor şu anda kulak asmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Meraksorusor

Bu ne şimdi? Kedi uzanamadığı ciğere pis diyor şu anda kulak asmayın

Alıntıları Göster
    ailemde 2 doktor var ben de dönem 3'ü yeni bitirdim kimseye tıp yazmasını tavsiye etmiyorum hele ilk 5k gibi sıralamalarda
  • Geçme/kalma sistemi her üniversitede farklıdır. Abartildigi kadar zorluğu yok .
    1. Ve 4. Sınıf biraz zor geçer. Biri okula basladigin ilk yıl ,diğeri de stajin ilk yılı olduğu için.
    Parası için secmenizi tavsiye etmem. Şimdi geri gitsem, tıp secmezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joel Embiid -- 27 Haziran 2019; 16:45:30 >
  • Tercih yaparken Türkiye'de yaşamak isteyip istemediğimi sormuştum kendime. Benim için en önemli kriter buydu, ona göre tercihte bulundum.
    Siz de kendinize öz ve net; sizin için en önemli soruyu sorun.

'Ailemin gurur duyması mı yoksa benim mutluluğum mu?'
    '10 bin lira mı yoksa asgari ücret(!) mi?'
    'Sarı çizmeli Mehmet Ağa size saygı duyarken kucağınıza atlama isteği içindeki bilmem kaç tane kadınımsı şeyin kapınızda sıra olması mı yoksa 31 mi?'
    'Garanti iş mi yoksa işsiz kalma riski mi?'
    vs vs işte..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BahtsızSüvari kullanıcısına yanıt
    bu dediklerin tüm meslek grupları için geçerli. mühendis olsan da kariyer kariyer diye zorlanacaksın. tıpın kariyeri uzmanlıktır, asistanlıktır.

yös kontenjanı için yök'ü ve başımızdakilere suç bulmamız gerekir. tıp fakültelerine değil.
  • Bunları tıp ile mühendislik arasında kalanlar için yazıyorum:

Tıp okursanız yurtdışında iş bulmayı hayal etmeyin.Çoook zor.
    Mühendislik okursanız özellikle it sektöründe avrupada binlerce açık var,daha yeni almanya yasa çıkardı avrupa birliği dışındaki ülkelerden mühendis alımını kolaylaştırmak için.
    Mühendislikte şansınız 100kat yüksek.

Mühendislikte iş bulmak garanti değil fakat 30-40bin arası bilgisayar müh. bölümlerinden hocalar ve mezun öğrencilerden duyduğuma göre geçen sene mezun olanlardan iş bulamayan olmamış.
    Yani siz hacettepe de veya daha iyi bir okulda bilgisayar okusanız çok daha kolay bir şekilde iş bulursunuz.

Mühendislikte girişimcilik yaparsanız 30 yaşında milyoner olma şansınız var.
    Tıpta 30 yaşında uzman olursun anca o kadar işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 27 Haziran 2019; 18:48:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Bunları tıp ile mühendislik arasında kalanlar için yazıyorum:

Tıp okursanız yurtdışında iş bulmayı hayal etmeyin.Çoook zor.
    Mühendislik okursanız özellikle it sektöründe avrupada binlerce açık var,daha yeni almanya yasa çıkardı avrupa birliği dışındaki ülkelerden mühendis alımını kolaylaştırmak için.
    Mühendislikte şansınız 100kat yüksek.

Mühendislikte iş bulmak garanti değil fakat 30-40bin arası bilgisayar müh. bölümlerinden hocalar ve mezun öğrencilerden duyduğuma göre geçen sene mezun olanlardan iş bulamayan olmamış.
    Yani siz hacettepe de veya daha iyi bir okulda bilgisayar okusanız çok daha kolay bir şekilde iş bulursunuz.

Mühendislikte girişimcilik yaparsanız 30 yaşında milyoner olma şansınız var.
    Tıpta 30 yaşında uzman olursun anca o kadar işte.
    Yüzlerce müh fakültesi var. Her birinden çıkan milyoner oluyorsa ekonomik olarak Türkiye çok ileri düzeyde desene :)
    Yurtdışında çalışmayı düşünen doktorlar gitmek istediği ülkenin sınavına girer kazanırsa hak kazanır.
    Şirket var şirket var... uyduruk yerde çalışmak istedikten sonra iş bulursun tabi. Haftada tek gün tatilin olur ve büyük bir iş yükün olur. Ucuz iş gücü mühendisleri alıyorlar tabi. Ha bi de en az 2 yabancı dili kendi anadilin gibi bilmen gerekiyor. Yoksa hiçbir yabancı şirket gel müh gel demez... gerçekci olalım.

30 yaşında bir tıp fakültesi mezunu uzmanlığını çoktan almış demektir. Akademik kariyer yapmak istiyorsa da o kariyerin yarı adımını tamamlamaya başlamıştır, uzmanlığının yanında başka unvanları ismine eklemesine az kalmıştır. Belki de kendi yöntemini bulmuştur ya da yeni bir nakil yöntemi keşfetmiştir belli mi olur. Milyoner olamasa da maddi olarak baya rahattır.
    Odtüyü dereceyle bitirmiş arkadaşımın ablası hala iş arıyor... Emeğine karşılık düşük maaşla çalıştırdıklarından şirketlere girmiyor.
    Uludağ mezunu bi tanıdığımız haftanın 6 günü çalışıyor, 2.5-3k gibi bi maaşa.
    30una yakın insanlar bunlar hangisi milyoner olmuş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meraksorusor -- 27 Haziran 2019; 19:34:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: korsan58

ailemde 2 doktor var ben de dönem 3'ü yeni bitirdim kimseye tıp yazmasını tavsiye etmiyorum hele ilk 5k gibi sıralamalarda

Alıntıları Göster
    Tavsiye eden de var etmeyen de var. Sen etmeyen kesimsin demek. Ama hala yol yakınken müh fakültesine girebilirsin madem şikayetçisin :)
    Odtü 3.sınıftan tıp a geçen arkadaşım yok değil.

Tercih döneminde kime sorsam dezavj var tabi ama kesinlikle değer okumalısın dedi.
    Şu an kliniğe geçmiş bir dr adayı olarak bana soran herkese tıp okumasını öneriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F0A424E64

Bu mesaj silindi.
    Bana gündelik hayattan örnek verebilir misin şu büyük şirketin şu iyi pozisyonunda hacettepeli bi müh var diye mesela.

• überraschung kullanıcısına yanıt
    boğaziçi-koç hariç orası ilk binden alıyor orası zaten başka diyar ama odtü ee ve ceng hariç(onlar da 2200civarı)diğerleri 7binden başlayıp 25 bine kadar var her yıl gittikçe düşüyor

yönetici zaten herkes olamıyor ki bir elin parmak sayısını geçmez eskidendi çünkü o zaman yeni yeni bilgisayar çıkıyordu onlar da genelde bilkent-koç-boğaziçi

amerikaya gidip de boğaziçi mezunuyum diyen ben hiç görmedim orada senin okulunu sormuyorlar ege üniden de mit giden var orda senin kendin hakkında çalışmalarına ve yeteneklerine bakılarak alıyorlar

tıpta da teorik bilgiye ulaşılır ama geneli %90 insan üstünde çalışacaksın teorik bilsende hepsi senin için boş bilgi olacak ama mühendislik öyle mi ama mühendisi okula gitmeden rahatlıkla öğrenebilirsin örnekhttps://www.youtube.com/watch?v=1Zz9cuJok-A linke bakmanı tavsiye ederim adam hiçbir üniye gitmemiş hatta gidenlerden daha iyi mühendis desek tam yerinde

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    milyoner olan mı 10 yılda belki 2-3 tane vardır o da ailesinin zenginliğindendir kısacası
  • Tusta yabanci kontenjani var, Turklerden de cok daha fazla hatta. 2 donem onceki kontenjanlara bak

• Hangi uni kacinci sinifsin dostum?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.