Şimdi Ara

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesi hakkında bilgi ve Soru-Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
3
Favori
66.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İyi günler arkadaşlar. Aşağıdaki yazımı 12 Temmuz 2018'de yazmıştım. Bu bu yıl okula yoğun bir talep olduğunu söyleyebilirim. Gelen talep doğrultusunda hem yazımı güncelledim, hem de eklemeler yaptım. Tekrar okuyabilirsiniz.

Not:
    Aşağıda anlatacaklarım sadece İstanbul Haydarpaşa'daki tıp için geçerlidir.

Not 2:
    Arkadaşlar rektörümüz Cevdet Erdöl'ün katıldığı programın linkini koyuyorum.

İzlemenizi muhakkak tavsiye ederim. Kafanızdaki bazı soru işaretlerini giderecektir.
    Prof.Dr.Cevdet Erdölyoutube
    TRT Haber "Eğitim Editörü" Programı
    https://www.youtube.com/watch?v=rBaZ7yNoJ-8&feature=youtu.be

Herkese selamlar arkadaşlar.

İsmim Muhammet

2014 ten beri ygs lys (şimdi ismi tyt ayt oldu) forumunda takılırdım. Belki o zamanlardan kalan arkadaşlar varsa beni hatırlayabilirler. 2017 de üniversiteyi kazanınca artık pek uğramaz oldum buralara Şu an neredesin diye soracak olursanız Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2. sınıfı bitirdim.

2017 deki sonuçlarım şöyleydi: mf-3 5094 mf-4 4334

İstanbul’da yaşadığım için burada bir devlet üniversitesinde tıp okumak istiyordum. Aslında hedefim Çapa veya Cerrahpaşaydı. Fakat sıralamaları tutmuyordu. Marmara’yı İngilizce olduğu için ve okulu, hastanesi(Maltepe-Pendik) çok uzak olduğu için sene başından beri istemiyordum. Sıralaması gelse dahi gitmezdim. Önümde 2 seçenek vardı. Ya SBÜ tıp ya da İst. Medeniyet Üni tıp. Tercih döneminde bu 2si arasında araştırmalar yapıp tercihimi SBÜ Tıp tan yana kullandım.

Okulun yıllara göre kapattığı sıralamalar:
    2019: -
    2018: 5986
    2017: 6016
    2016: 6660

2018 de Mf puan türleri birleştiği için 2017 den 2018e geçişte sıralama artışı kendini çok göstermedi.
    Bu sene nasıl olur diye sorarsanız, daha fazla yükseleceğini düşünüyorum. Çünkü insanlar okulu yeni yeni öğrenmeye başlıyor ve araştırdıkça tercih etme oranı da artıyor. Ne kadar yükselir diye sorarsanız, tahmini bir sayı vermek istemiyorum. Arz talep meselesidir. Genel olarak iyi bir artış olacağını düşünüyorum.

Ben 2017'de sonuçlar açıklandıktan sonra, tercih dönemindeyken bizim okul ile ilgili kafamda oluşan sorulara cevap aramaya çalışıyordum forumda. Mâlumunuz yeni bir okul, 2015 te kuruldu. O zaman henüz 1 dönem öğrenci almış durumdaydı. (Şu an ise 4. dönemini alıyor). Ve bu yüzden okulun bilinirliği de çok az seviyedeydi. Her neyse bu sebeplerden dolayı tatmin edici bilgiler alamadım okul ve fakülte hakkında. Öğrenci sayısının azlığından dolayı yeterince kişiye ulaşıp bilgi de alamadım maalesef.

Bu yüzden bu tercih döneminde, SBÜ Tıp düşünen kardeşlerim varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

Okul hakkında genel bilgileri burada yazmakla zaman kaybetmek istemiyorum. Yazacaklarımdan daha iyisi linkte verilmiş zaten.
    www.sbu.edu.tr
    Sağlık Bilimleri Üniversitesi - Genel Bilgiler
    http://www.sbu.edu.tr/tr/universitemiz/kurumsal-bilgilerimiz/genel-bilgiler
    Önce burayı okumanızı tavsiye ederim.

Okulun hem Ankara Gülhane’de hem de İstanbul Haydarpaşa’da kampüsü var. O yüzden bazı arkadaşlar İst ile Ank’yı karıştırabiliyor. Ankara’daki fakültenin başında Gülhane Tıp var. İstanbul’daki fakültenin başında ise Hamidiye var. Kısaca özetlersem:

İstanbul Haydarpaşadaki tıp = SBÜ Hamidiye Tıp Fakültesi

Ankara Gülhanedeki tıp= SBÜ Gülhane Tıp Fakültesi

Okulun ve Binanın tarihi hakkında

Kısaca bilgi vermek istiyorum. 116 senelik bir binada okuyoruz arkadaşlar. 1903’te II. Abdulhamit tarafından Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane olarak açılıyor. 1933’e kadar burada tıbbiye olarak eğitim veriliyor. 1933 yılında Haydarpaşa Lisesi olarak eğitim verilmeye başlanıyor ve 1983 e kadar 50 yıl lise olarak eğitim veriliyor binada. 1983’te bina Marmara Üniversitesine tahsis ediliyor ve 2015 yılına kadar da Marmara burada faaliyet gösteriyor. 2015 yılında sağlık temalı ilk devlet üniversitesi olan bizim okul açılıyor ve Marmara üniversitesi de Göztepe kampüsüne taşınıyor.2019 Haziran ayına kadar Marmara hukuk ve eczacılık fakültesi ile aynı binada ders görüyorduk. Ancak 2019 Eylül itibariyle Marmara hukuk Göztepe'deki yeni binasında eğitime devam edecek. Eczacılık ise ne zaman ayrılır bilgim yok. Okul şu an çok kapsamlı bir restorasyondan geçiyor. Bazı yerleri gerçekten çok eskimiş. O yüzden restore edilmesi kaçınılmaz oldu. Restorasyon 2016'da başladı. Bu yazıyı 2019 da güncelledim. 3 yıldır devam ediyor. Tahminen 3-4 yıl daha devam edecek. Bu yüzden okulda toz-toprak eksik olmuyor malesef :)

Benim bu okulu seçmemdeki en büyük etken ne oldu?

Arkadaşlar şimdi bu okulu seçmemde akademik kadrosu, eğitim kalitesi, akademik ve bilimsel çalışmaları etkili oldu diyemeyeceğim. Çünkü zaten bunları bilmiyordum gelirken. Büyük bir beklenti içine de girmemiştim.

Okulu seçmemde 3 önemli sebep vardı:

1) Okulun konumu: Gerçekten okul konum olarak İstanbul'un en güzel noktalarından birinde. Kadıköy ve Üsküdar arasında Haydarpaşa tren garının hemen arkasında kalıyor. Yürüyerek Kadıköy iskeleye 10 dk'da ve Marmaray'a (Ayrılıkçeşmesi durağına) 15 dk'da ulaşabiliyorsunuz. Fotoğrafta da haritalarda da bakarsanız anlayacaksınız zaten. 1. sınıf amfimiz tarihi bir amfi ve boğaza nazır konumda. Yani 1 sene boyunca boğaz manzaralı bir sınıfta Ayasofya ve Sultanahmet’e bakarak ders işlemek gerçekten güzeldi. 1. Sınıfları hep Şerafeddin Sabuncuoğlu amfisine veriyorlar. Eğer siz de tercih eder de yerleşirseniz bahsettiğim amfide olacaksınız.

2) Okulun Binası , Tarihi ve Vizyonu: Arkadaşlar binanın tarihinden bahsettim biraz önce. Gerçekten bu binada büyük olaylar oluyor geçmişte.(Sadece ülkemizde kutlanan 14 Mart tıp bayramı da bu binadaki hadiselerden dolayı kutlanıyor. Biraz araştırırsanız anlayacaksınız. Şimdilik geçiyorum.) Büyük insanlar çıkıyor. Binayı gördüğünüz ve gezdiğiniz zaman bir ruh taşıdığını hissediyorsunuz. Bu ruhun da size bir sorumluluk yüklediğini ve tıbbiyeli olmanın, hekim olmanın bu binada daha büyük bir anlam kazandığını hissediyorsunuz. Ayrıca okul yabancı öğrenci sınavıyla (yös) öğrenci alıyor ve uluslararası alanda sağlık çalışanı yetiştirmeyi hedefliyor.

3) Okulun hastane sayısı ve imkanı: Okulumuz İstanbul genelinde 25 adet hastane ile afiliye olmuş durumda. Bazı derslerimize İstanbul'daki çeşitli hastanelerdeki hocalarımız geliyor. Ve istersek gözlemci olarak bu hastaneleri ziyaret edebilir buradaki hocalarla konuşma fırsatı yakalayabiliyorduk.
    Örnek verirsem eğer bu sene bizim sınıfta Haseki Eğitim ve araştırma hastanesine giderek oradaki hocalarımızla vakit geçirdik ve hastane ortamını görmüş olduk.
    Bazı arkadaşlarımız Yedikule Göğüs Hastanesine giderek oradaki hocalarımızın ameliyatlarına gözlemci olarak katılma fırsatı yakaladı.
    Bazı arkadaşlarımız Haydarpaşa numune hastanesinde acil bölümünde gözlemci olarak gece nöbetleri tuttular.
    Bazı arkadaşlarımız Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesindeki hocalarımızla beraber psikiyatri kliniğindeki hasta visitine katılma imkanı buldular.
    Bazı arkadaşlarımız Siyami Ersek Kalp Hastanesinde Kalp ameliyatlarına girdiler.

Evet bunların hepsi 1. sınıfta oldu
    Daha fazla uzatmıyorum. Eğer biz öğrencilerden talep gelirse okulumuz imkanlarını bize seferber etmeye hazır

Arkadaşlar okulu tercih etmemde 3 adet önemli sebepten bahsettim. Biraz da sene içerisinde karşılaştığımız zorlukları yazacağım.

Arkadaşlar nereye giderseniz gidin, hiçbir kurum kusursuz değildir. Önce bunu anlamak gerekir. Eksiklikler, yapılması gerekenler her zaman her yerde olacaktır. Bu yüzden gideceğiniz yer neresi olursa olsun, karşılaşacağınız sorunlarla mücadele etmek, onlardan şikayetçi olmaktan daha iyi bir yoldur. Fakültemiz henüz 4 yıllık.. Okulumuz, köklerini binanın yapılış tarihi olan 1903'e dayandırmakta ancak tıp fakültemizin kuruluş tarihi 2015. Bu yüzden henüz yeni sayılabilecek bir okuluz. Mezun dahi vermedik. Bu yüzden sistem henüz oturmadı. Eksikliklerimiz ve sorunlarımız oldu. Binanın eski ve tarihi olmasını ne kadar övsem de aynı zamanda bunun getirdiği zorluklar da var. Okulun bazı kısımları restorasyondan dolayı kırık dökük. Kışın yağmur yağdığı zaman bazı koridorlar su içerisinde kalıyordu. Ancak 2019 itibariyle çatının restore edilmesinden dolayı bu sorun ortadan kalktı. Daha sonra; okul henüz işleyiş olarak da yeni olduğu için sistemsel aksamalar olabiliyor.Ders programları değişebiliyor, ders iptalleri olabiliyor, hoca bazen gelmeyebiliyor.Bu sorunları bizim üst dönemlerimiz çok yaşamış. Biz de o kadar çok olmasa da yaşadık. Alt dönemlerimiz daha az, yeni dönemlerde daha az olacak. Sistem peyderpey oturacak. Yeni gelecek arkadaşlarımız sorun yaşayacak mı diye sorarsanız, muhakkak yaşacayacaktır ancak üst dönemleri kadar değil.Daha sonra; Sınıf içerisinde projeksiyon ve mikrofon gibi teknik problemler de olabiliyordu. Öğrenci kulüplerimizin çalışmaları oluyor ancak tabi ki bir Boğaziçi,İtü, Odtü seviyesinde değil. Kulüpleri etkin yapan öğrencilerdir, dolayısıyla kulüplerin gelecek senelerde daha aktif olacağını düşünüyorum.

Başta da yazdığım gibi hiçbir okul dört dörtlük değil. Nereye giderseniz gidin. Her zaman sorunlarla ve aksaklıklarla karşılaşacaksınız. Bizim okul özelinde konuşursam; arkadaşlar anlattığım gibi sorunlarla karşılaşabiliyoruz ancak bu tarz problemler zamanla rahat bir şekilde çözülebilecek şeyler. Bir tercih yapmadan önce size tavsiyem, okulun vizyonuna ve geleceğine bakın. İmkanlarını sorun. Size sağlayabileceği ne gibi avantajlar olabilir onları araştırın. Tıp fakültesinde eğitim çoğu okulda benzerdir esas farkı ortaya koyan okulun hedefleri, imkanları, potansiyeli ve geleceğidir.

4. ve 5. Sınıfta Stajlar nerede olacak?
    İlk defa 2019 Eylül ayında 4. sınıf öğrencilerimiz olacak. Yani stajlara başlayacaklar. Bunu şu yüzden anlatıyorum; önümüzde henüz somut bir şey yok. Yani 4. sınıfta buraya gittiler, şu stajı yaptılar diyemiyoruz.Bu yıl itibariyle kesin olarak göreceğiz. Okulumuza bağlı 58 tane EAH var ancak bu hastanelerin hepsinde staj yapılacağı söylenmiyor. Ben henüz okulun altyapısının bu kadar hastanede staj için yeterli olduğunu düşünmüyorum. Çünkü sadece hastane ile iş bitmiyor. Yeterli eğitimi verebilecek hoca ve öğrencileri kaldırabilecek altyapıda hastane sayısı fazla değil.
    Şu an için 4. sınıf arkadaşlarımızın Eylül ayında başlayacağı staj sistemi şöyle olacak diye planlanıyor; Dahiliye stajı Bakırköy Dr. Sadi Konuk EAH, Pediatri stajı Şişli Etfal, Kadın doğum stajı Zeynep Kamil, Genel Cerrahi stajı Ümraniye EAH. Bu hastaneler ve stajları siz 4. sınıfa gelene kadar değişebilir. Ancak tek bir hastanede staj olmayacak.
    Üniversitemizin sitesinde daha ayrıntılı bakabilirsiniz:
    aday.sbu.edu.tr
    SBU Aday Öğrenci - Index
    http://aday.sbu.edu.tr/tr/universitemiz/staj-hastanelerimiz

İstanbul'da okulumuza bağlı 25 civarında EAH (eğitim araştırma hastanesi) var. Buralardan akademik kadrosu bizde olan birçok hoca derslerimize girer. 1. sınıfta bu çok olmaz.Çünkü Anatomi ve biyokimya ağırlıklı bir yıl olduğu için ana bilim dallarında tam zamanlı hocalarımız derslere girerler. Ancak 2. sınıfta fizyoloji,patoloji ve farmakoloji derslerimize genelde klinikte çalışan hocalarımız girdi. Bunun hem avantajını yaşadık hem dezavantajını.. Anlatayım; hocalarımız gerçekten alanında en iyi hocalar. Çok fazla bilgi ile yüklüler. Hastaneden geldikleri için anlattıkları teorik dersleri klinik vakalardan örneklerle pekiştirebiliyor ve daha sağlam bir şekilde öğretebiliyorlar. Ancak bu hocalarımızın çoğu hastaneden geldikleri için prof, doç, olmalarına rağmen ders anlatma tecrübeleri çok yoktu. Bu yüzden dersi ne kadar ve nasıl anlatacaklarını çok bilmiyorlardı. İlk dönemlerimiz bu konuda sıkıntı çekmişler. Biz de yaşadık ancak yukarıda bahsettiğim gibi daha az.. Alt dönemlerimiz de daha az yaşadı. Yeni dönemde bu yaşanılan sorunların çoğunu yaşamayacağınızı söyleyebilirim.

Sonuç olarak sizlere gönül rahatlığıyla okulumu tavsiye edebilirim. Gönül rahatlığıyla diyorum çünkü size okul ve bölüm hakkında avantajlarımızı ve eksiklerimizi yazdım. Samimi bir şekilde, okulun her geçen yıl daha iyiye gittiğini söyleyebilirim. Gönlünüzden geçen yer neresiyse orayı yazın. Mutlu olacağınız ve hep iyi ki diyeceğiniz tercihleriniz olsun.

Evet arkadaşlar benim anlatacaklarım, aklıma gelenler şimdilik bunlar. Sizin merak ettiğiniz daha doğrusu araştırıp da bulamadığınız aklınıza takılan ne varsa sorabilirsiniz. Elimden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

Özel olmadığı sürece sorularınızı buradan sorarsanız diğer arkadaşlar da aynı soruları sorarak vakit kaybetmezler. O yüzden soru soracak arkadaşların da önce sorulmuş soruları okumalarını rica ediyorum, aynı soruları sormamak için. Özel sorularınız varsa özelden iletişime geçebilirsiniz.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesi hakkında bilgi ve Soru-CevapSağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesi hakkında bilgi ve Soru-CevapSağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesi hakkında bilgi ve Soru-Cevap

Not 3: Aşağıda bir arkadaşa sınav sistemimiz ile alakalı bir mesaj attım. Aynısını buraya koyuyorum:

Öncelikle pdö (probleme dayalı öğrenme) sisteminden bahsedeyim . Henüz pdö sistemi de yeni. 2 yıldır yapılıyor . Pdö de 11 kişilik gruplar halinde oturum yapıyoruz ve faydalı geçiyor açıkçası. Çünkü hastalığı, problemi araştırıp derse geliyoruz.ve Tartışıyoruz oturumlarda. Ha nota çok büyük etkisi olmuyor. Pdö'nün olduğu kurullara %5 civarında etkisi oluyor

Geçme notumuz 60

Sınav sistemimizi anlatayım:

Sene içerisinde belli sayılarda kurullar(komite) var. Örneğin 1. sınıfta toplamda 6 kurul var ve sene sonunda da 1 adet final ve bütünleme sınavı var.

Kurullardaki dersler bitince kurul sonu sınavı yani summatif sınav diğer adıyla komite sınavlarına giriyoruz.

Ancak bizde farklı olarak kurul sınavlarından önce (genelde kurul ortasında) 20 soruluk formatif sınav yapılır. ve kurula olan etkisi %5 tir. Evet düşük bir etkisi var.

Yani özetle %95 kurul sonu sınav(summatif=komite) + %5 formatif sınav etkisi oluyor.(tabi bu oranlara kuruldan kurula değişen pratik sınavları ve Probleme dayalı öğrenme(pdö) de etki ediyor)

Sene içindeki bütün kurulların sonunda ortalamanız 80'in üzerindeyse yıl sonunda yapılacak olan Final sınavına girmiyorsunuz ve finalsiz üst sınıfa geçiyorsunuz. Ancak kurulların ortalaması 80 in altındaysa mecburen final sınavına giriyorsunuz. Final sınavı sene başından işlediğiniz bütün konuları kapsayan bir sınav olduğu için kimse girmek istemez :)

ve kurul notun finale girdikten sonra tekrar hesaplanıyor: Kurulların ortalaması/2 + Final notun/2 = Ağırlıklı kurul ortalaman
    Örnek vermek gerekirse kurul ortalaması 70, finalden de 60 aldın: ağırlık kurul ort= 70/2 + 60/2 = 65

Ağırlıklı kurul ortalamanız 60 ve üzeriyse (59.5 ve üstü de sınıf geçiyor) sınıfı geçiyorsunuz. Ancak 60 'ın altındaysa bütünleme sınavına giriyorsunuz. Bütünleme sınavı da final yerine geçiyor. ve Bütünlemede de genel kurul ortalamanı 60'ın üzerine çıkartamazsan malesef sınıfta kalıyorsunuz.

Ama gözünüzü korkutmayın çünkü normal çalışan bir öğrenci sınıfı çok rahat bir şekilde geçiyor. Çünkü okulumuz öğrencileri sınav açısından çok zorlayan bir anlayışa sahip değil. Öğrenciyi nasıl sınıfta bırakırızdan ziyade, öğrenciyi nasıl sınıf atlatırızın derdinler hocalarımız. Tıp eğitimi zaten zor bir süreç. Hocalar da zorlaştırdığı zaman okunacak bir durumu kalmıyor malesef :)

Uluslararası Tıp Fakültesi:
    Sbü Uluslararası Tıp fakültesi nedir onu söyleyeyim öncelikle; 30 kişi ÖSYM den yani tyt ayt den girer. 120 kişi de YÖS denilen yabancı öğrenci sınavından girer. Yani sınıfınızda Azerbaycan, Bulgaristan, Yunanistan, Nijerya,Mısır, Yemen, Kuzey Irak, Hollanda, Fransa, Somali, Özbekistan gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerle aynı sınıfta okuyacaksınız yani.
    Eğitim dili ilk yıl %100 ingilizce. 2 ve 3. sınıfta %30 ingilizce.

Hazırlık atlama sınavından başarılı olanlar hazırlığı okumadan direkt 1. sınıftan başlıyor. 150 kişiden yanlış hatırlamıyorsam 120si 1. sınıfa geçti.

Eğitim sistemi olarak bizim Türkçe tıpın aynısı(1. Sınıfı öyleydi). Bize giren hocalardan İngilizce bilenler oraya da giriyor. Birçok hocamız ortak.

Avantajları nelerdir:
    1)İngilizce olması. Bu biraz kişisel bir şey ama İngilizce bilirseniz akademik alanda bir adım önde olursunuz. Tabi ben kişisel olarak türkçe Tıp okumayı tercih ederim ayrı mesele.
    2) Uluslararası öğrencilerle bir arada olması. Dünyanın farklı yerlerinden gelen öğrencilerle bir arada oluyorsunuz. Bu size ufuk kazandırıyor. Farklı öğrencilerle bir arada olmak , insanı değiştiren ve geliştiren bir süreç.

Dezavantajları:
    1) Henüz yeni kurulmuş bir fakülte. Bizim Türkçe tıp yeni oturmaya başladı. Ancak Ua tıp henüz 2. Öğrencilerini alacak. Bu yüzden sistemi henüz oturmadı. Ders programları çok değişiyor. Bazen dersleri iptal oluyor. Sınıflarında teknik olarak çok sorun oluyor. Ses, ışıkta problem yaşıyorlar.
    2) Uluslararası öğrencilerin düzeyinin yetersiz olması. Gelen ua öğrencilerden bazılarının seviyesi hakkaten tıp öğrencisi seviyesinde değil. Bu yüzden bir zorluk olabiliyormuş. Bu yüzden tercih ederken iyi düşünün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamixz -- 27 Temmuz 2019; 11:8:18 >

• Okulu öven bu tiplerin %90 ı cemaatçi fetullahçı. Geri kalanlar ise istanbulda okuma hayaliyle gelen normal insanlar. Bu cemaatçi puştlar adamı hayattan ve üniversiteden soğuttu. Devamlı kardeşim din kardeşim diye yavşaklanarak abdülhamitçilik oynuyorlar. Bunların kanlarında cemaatçi fetullahcı *** lerin kanı akıyor. Eğer sekülerseniz bu okula gelmeyin bu badem bıyıklı *** kurularıyla okumak zorunda kalacaksınız.
    Cumartesi günü okulunuza geldim..Seni de gördüm hocam.. Hatta tanıtım yapan diğer arkadaşınızı da gördüm..Ve hatta ayak üstü kurabiye yedik hatırlarsan:) (Bu arada beni ifşa etmezsen sevinirim) :))
    Nerde kalmıştım....Heh biz geldiğimizde ikinizde de badem bıyık yoktu:) oradaki hiç kimse de badem bıyık görmedim. Hatta öyle hacı hoca tipli kimseyi de görmedim.
    Velhasıl okulu merak edip gelen her kesimden aile gördüm. Bizde onlardan birileriydik.
    Konuda yazdığın herşeyin altına imza atarım. Çünkü yazdıklarının ne artısı var ne eksisi. Gelip görünce içim çok rahatladı. O yüzden sende rahat ol. @zirkonyum9 tarzı insanlarında ne dediği asla umurumda değil..
    Yapay Zekanın Yanıtı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesi Bilgileri ve Soru-Cevap

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ), Türkiye'nin önde gelen sağlık bilimleri üniversitelerinden biridir. Üniversite, Hamidiye Tıp Fakültesi, İzmir Tıp Fakültesi ve Trabzon Tıp Fakültesi olmak üzere üç tıp fakültesine sahiptir.

Hamidiye Tıp Fakültesi, SBÜ'nün en eski ve köklü tıp fakültesidir. 1903 yılında İstanbul'da Hamidiye Tıp Mektebi olarak kurulmuştur. Fakülte, tıp alanında lisans ve lisansüstü eğitim programları sunmaktadır.

Eğitim:

Hamidiye Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimi 6 yıl sürmektedir. Eğitim programı, temel tıp bilimlerinden klinik uygulamalara kadar geniş bir yelpazede konuları kapsamaktadır. Fakülte, modern laboratuvarlar, simülasyon merkezleri ve hastanelerle donatılmıştır.

Akademik Kadro:

Fakültede alanında uzman akademisyenler görev yapmaktadır. Akademisyenler, hem teorik hem de pratik bilgilerini öğrencilerle paylaşarak onların mesleki gelişimlerine katkıda bulunmaktadırlar.

Araştırma:

Hamidiye Tıp Fakültesi, tıp alanında öncü araştırmalara ev sahipliği yapmaktadır. Fakültedeki araştırmacılar, çeşitli hastalıkların teşhisi, tedavisi ve önlenmesine yönelik projeler üzerinde çalışmaktadırlar.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yorumları:

SBÜ hakkında yapılan yorumlar genel olarak olumludur. Öğrenciler, eğitim kalitesinden, akademik kadrodan ve üniversitenin olanaklarından memnun olduklarını belirtmektedirler. Üniversite, ulusal ve uluslararası alanda saygın bir üne sahiptir.

Soru-Cevap:

• Hamidiye Tıp Fakültesi'nde eğitim ücretleri nedir? Eğitim ücretleri, öğrencinin statüsüne ve eğitim yılına göre değişiklik göstermektedir. Güncel eğitim ücretleri için üniversitenin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
    • Fakültede hangi bölümler var? Fakültede sadece Tıp bölümü bulunmaktadır.
    • Öğrenciler için burs ve kredi olanakları var mı? Evet, fakülte öğrencilerine burs ve kredi olanakları sağlamaktadır. Bursu ve kredi koşulları hakkında bilgi almak için üniversitenin ilgili birimleriyle iletişime geçebilirsiniz.
    • Fakültenin hastanesi var mı? Evet, fakültenin kendi eğitim ve araştırma hastanesi bulunmaktadır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam sbü gülhane tıp fakültesi sivil doktor mu yetiştiriyo?11k dan mi kapatmış? Bu sene 13kdan falan kapatırsa iyi olur.

ASKERI HEKIMLERLE MI EGITIM GORUYOZ YATILI MI?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    Hocam gülhanede askeri ve sivil öğrenciler aynı sınıfta eğitim görüyor diye biliyorum. Ancak Ankara hakkında net olarak bir bilgim yok yazıda da söyledim yanlış yönlendirmek istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamixz -- 12 Temmuz 2018; 20:12:5 >
  • mamixz M kullanıcısına yanıt
    Hocam rica etsem bilgi edinebilir misin?

tamam hocam arkadaşlara vs. bir sorayım, net bir şey öğrenirsem yazacağım
  • mamixz M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam

rica ederim hocam ne demek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara Tıp Hakkında Bilgi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yukarı
  • Hocam bir kaç sorum olucak cevaplarsanız çok sevinirim.

pdö sistemi sizde çok etkin mi?

sinav sisteminizden bahseder mısınız?

Bir de geçme notu kaç acaba

• Hocam gecen yıla gatf 22k ile kapatmış bu okulda askeri mi normal doktor mu oluyor yatılımı

• Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    hocam tam emin olmamakla beraber hepsi yatılı okuyor diye biliyorum. iç işleri bakanlığı adına olan sivil , milli savunma bakanlığı adına olan da askeri diye biliyorum ama siz bir araştırın muhakkak
  • Jaless J kullanıcısına yanıt
    Öncelikle pdö (probleme dayalı öğrenme) sisteminden bahsedeyim . Henüz pdö sistemi de yeni. 2 yıldır yapılıyor . Pdö de 11 kişilik gruplar halinde oturum yapıyoruz ve faydalı geçiyor açıkçası. Çünkü hastalığı, problemi araştırıp derse geliyoruz.ve Tartışıyoruz oturumlarda. Ha nota çok büyük etkisi olmuyor. Pdö'nün olduğu kurullara %5 civarında etkisi oluyor

Geçme notumuz 60

Sınav sistemimizi anlatayım:

Sene içerisinde belli sayılarda kurullar(komite) var. Örneğin 1. sınıfta toplamda 5 kurul. 2. sınıfta toplamda 6 kurul var. Ve sene sonunda da 1 adet final ve bütünleme sınavı var.

Kurullardaki dersler bitince kurul sonu sınavı yani summatif sınav diğer adıyla komite sınavlarına giriyoruz.

Ancak bizde farklı olarak kurul sınavlarından önce (genelde kurul ortasında) 20 soruluk formatif sınav yapılır. ve kurula olan etkisi %5 tir. Evet düşük bir etkisi var.

Yani özetle %95 kurul sonu sınav(summatif=komite) + %5 formatif sınav etkisi oluyor.(tabi bu oranlara kuruldan kurula değişen pratik sınavları ve Probleme dayalı öğrenme(pdö) de etki ediyor)

Sene içindeki bütün kurulların sonunda ortalaman 80'in üzerindeyse yıl sonunda yapılacak olan Final sınavına girmiyorsun ve finalsiz üst sınıfa geçiyorsun. Ancak kurulların ortalaması 80 in altındaysa mecburen final sınavına giriyorsun. Final sınavı sene başından işlediğiniz bütün konuları kapsayan bir sınav olduğu için kimse girmek istemez

ve kurul notun finale girdikten sonra tekrar hesaplanıyor: Kurulların ortalaması/2 + Final notun/2 = Ağırlıklı kurul ortalaman
    Örnek vermek gerekirse kurul ortalaması 70, finalden de 60 aldın: ağırlık kurul ort= 70/2 + 60/2 = 65

Ağırlıklı kurul ortalaman 60 ve üzeriyse (59.5 ve üstü de sınıf geçiyor) sınıfı geçiyorsun. Ancak 60 'ın altındaysa bütünleme sınavına giriyorsun. Bütünleme sınavı da final yerine geçiyor. ve Bütünlemede de genel kurul ortalamanı 60'ın üzerine çıkartamazsan malesef sınıfta kalıyorsun.

Ama gözünü korkutma çünkü normal çalışan bir öğrenci sınıfı çok rahat bir şekilde geçiyor. Çünkü okul öğrencileri sınav açısından çok zorlayan bir anlayışa sahip değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamixz -- 14 Temmuz 2018; 0:25:6 >

• İlk sene Anatomi dersi gördünüz mü hocam , yoksa 2'de mi başlıyorsunuz ?
  • krdşsnne kullanıcısına yanıt
    Son kurulumuz anatomi kuruluydu hocam, kemikleri bitirdik. Seneye de kasları isleyecegiz
  • yukarı
  • Bu okulun tarihi falan yoktur gençler.Daha yeni kurulmuş bir üniversitedir.O anlatılan tarih istanbul tıp ve cerrahpaşa tıp ile devam etmektedir.
    Şu an için tamamen mevcut siyasi ortamın kanatları altında bir okuldur imkanları cidden çok geniş gözükmekte ve binası ve bulunduğu konum gerçekten çok iyidir.(Marmara tıp ile resmen dalga geçilerek binasına konulmuştur.).Şu an için Türkiyedeki en iyi tıp fakülteri resmen bilerek finansal olarak batırılırken garip şekilde bu okula tam tersi muamele edilmektedir.Bir gün rüzgar ters dönerse şu an cerrahpaşaya uygulanan muameleye maruz kalabilir isminin ve konumunun yerinde yeller esebilir.
    Duymadık bilmiyorduk demeyiniz.
  • Guytoncan G kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, düşüncelerinize saygı duyuyorum ancak ben de birkaç kelam etmek isterim bu konu hakkında.

Öncelikle okulun daha yeni olduğunu 2015 'te kurulduğunu ben yazımın en başlarında belirttim. Yani 100 yıldır biz burada eğitim yapıyoruz, üniversitemiz 100 senedir burada eğitim veriyor demedim.

Ancak binanın tarihi hakkında bilgi verdim. Ve bu bina sadece bir güruhun binası değildir. Hepimizin ortak mirasıdır. Sonuçta birçok kurum burada faaliyet gösterdi. (Mektebi tıbbiye-i şahane,, haydarpaşa lisesi,, marmara üniv,, sağlık bilimleri üniv,,)

Esas mesele bina değildir,bina sadece semboldür ve bir araçtır. Asla amaç olmamalıdır. Esas mesele Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'nin mirasçılığını yapabilmektir. Bunu hangi üniv. yaparsa yapsın sonuna kadar saygı duyarım ve desteklerim.

Bir gün rüzgar ters dönerse şu olur bu olur diye düşünen kardeşlerime söylüyorum. Bizler yaprak değiliz ki rüzgarın ne tarafa estiğini önemseyelim. Burası bir devlet üniversitesi ve biz burada tıp eğitimi alıyoruz. Rüzgar ne yöne eserse essin biz yine bu eğitimi almaya devam edeceğiz. Hala korkusu olan arkadaşlarım varsa tercihlerinde özgürdür, dilediklerini yapabilirler

Okulun imkanlarını ve bulunduğu konumu sizler de övgüyle belirtmişsiniz zaten, bunun için ayrıca teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamixz -- 25 Temmuz 2019; 22:37:2 >

• Gülhane tıpta okuyan bana da soruları sorabilirsiniz

• Hocam sen de ayrıca bir Gülhane Tıp konusu açsan güzel olur bence. Çünkü bazı arkadaşlar çok soruyor. Konunun linkini de paylaşırım kendi konumdan
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.