Şimdi Ara

İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında soruları cevaplayabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında soruları cevaplayabilirim

son qs ranking sonuçları:

'Non scholae, sed vitae discimus'
    (Okul için değil yaşam için öğrenmeliyiz)

Uluslararası İlişkiler bölümündeyim, 2. sınıfa geçtim. Hazırlık da okudum. Özellikle hazırlık, İİBF, LSE ile üstün başarı programı anlaşmaları ve okul hakkındaki genel sorularınızı merak ettiklerinizi yanıtlayabilirim. Evdeyim işim yok canım sıkıldı düşünen arkadaşlara yardımcı olmuş olurum bu forumu çok kullanıyorum çünkü :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 3 Ağustos 2021; 15:31:30 >

• Hocam hazırlık eğitimi ile alakalı bilgi verebilir misiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: rip112001

Hocam hazırlık eğitimi ile alakalı bilgi verebilir misiniz

Hocam 5 tane kur var

Eğer ilk kurdan başlarsanız donemi yaz okulu sonunda tamamliyorsunuz(yaz okulu icin ucret odemezsiniz bu durumda)

İlk kurdan hiç ingilizce bilginiz yoksa baslarsiniz yoksa temel seviyede bilginiz varsa 2 ve sonrasinda baslamak kolay

Hazırlık atlama sınavı 2 bölümden oluşuyor. İlk bölümde yanlış hatirlamiyorsam en az 50 soruluk filan ama çoğu basit sorulardan oluşan temel bir kısım var. Bilet 1 diye geçiyor bu kısım, reading ve grammer bilginizi ölçüyor.

Bu aşamayı geçtikten sonra Bilet 2 var burada da writing, speaking, listening becerilerinizi olcuyorlar. Writingde 400 kelime civari bir essay yazmanizi istiyorlar. Listening ve speaking de tahmin edeceginiz gibi. Bu arada yazarken aklima geldi artık silmeyeyim, okulun sitesinde bu aşamalarla ilgili daha derli toplu düzenli bilgiler var linkini birakiyorum, ben yine de öğrenci gözüyle anlatmış oldum

Link:https://www.bilgi.edu.tr/tr/bilgiyehosgeldiniz/ingilizce-dil-sinavi/

Şimdi linkte yazmayan ve sizin asıl merak ettiğiniz kısma gelirsek. Hazırlık eğitimini ben oldukça kaliteli buluyorum, zaten ydsde en başarılı 3. Vakif okulu olmasi lazim. Ayrica hazırlık programı CEA tarafından akredite durumda. Okulda oldukça fazla native speaker hoca var(irlandali, ingiliz, avustralyali vs.) Yani dili native speakerlardan ogrenme sansiniz var. Her sınıfta mutlaka bir native hoca oluyordu(muhtemelen degismemistir bu durum). Ders saatlerini şu an tam hatırlayamıyorum ama mesela haftada 20 saat native hocayla, 15 saat Türk hocayla dersiniz oluyor, writing kısmına Türk hocalar bakıyor genelde. Sınıf hocası yabancı hoca oluyor asıl hoca yani. Tabii söylememe gerek var mi bilmiyorum da dersleri de güzel anlatiyorlar ben beğendim, kitap olarak da Cambridge empower serisi, bilginin kendi bookletleri ve bir seri kitap daha vardi su an adini unuttum bunlar kullanılıyor.

Ben hocalardan çok memnumdum çoğu oldukça donanımlı insanlar her bakimdan. Ayrıca siniflar 10-15 kişi olduğu için sizinle gayet iyi ilgileniyorlar yapilan her etkinlikte gelip tek tek kontrol edip yanlislarinizi duzeltebiliyorlar. Writingde hata yaptiginiz zaman yaniniza cagirip degerlendiriyor ne yapman gerektigini anlatiyor, ders içindeki etkinliklerde de aynı şekilde. Writing için bir de etüt merkezi gibi bir sey var gelistirmek icin katilabilirsin ozellikle benim cok isime yaradi cok fazla essay yaziyoruz, akademik essayin kurallarini yazimini ogretiyorlar, writing hocamiz da baya iyiydi bölümde faydasini gordum kendisi de zaten goreceksin demisti hakli cikti :)

Bu arada her kurda sinif arkadaslarin ve hocalarin değişiyor, karılıyor sınıflar. Bunu hem avantaj hem dezavantaj olarak gorebilirsin aslinda bir yandan cok insan taniyorsun bir yandan da tam alismisken cevren degisiyor.

Bir önemli bilgi daha vereyim hazırlık santralistanbul(ilk mesajdaki fotolari olan) kampüste değil Kuştepe kampüsünde. Okulun yakın çevresinde pek sorun yok ama aşağı mahallelerine inmemen daha hayrina olur. Pek tekin bir yer değil Kuştepe. Servis imkani var (santral kampusunden, dolapdere kampusunden, Beşiktaştan filan belirli noktalardan alıyor) tam kapıda birakiyor. Sorun yaşamazsın büyük ihtimalle ama yine de bil yani eğer istanbul disinda yaşıyorsan uyarmış olayim :D gelip iki tane cingene derse su atmden para cekemiyom gel yardim et filan anla ki tokatlamaya calisiyolar :d

Uu cok uzun yazmisim konu disina cikmis olabilirim kafa şişirmeyeyim benim atladigim, baska merak ettigin seyler filan varsa sorabilirsin dostum biraz dağınık oldu kusura bakma

https://www.bilgi.edu.tr/tr/bilgiyehosgeldiniz/ingilizce-hazirlik-programi/

Bu linke de bakabilirsin

İyi akşamlar

• LSE programının ücreti ne kadar biliyor musunuz?
  • Hocam çok kapsamli bir cevap olmuş merak ettiğim her seyi ogrenmis oldum kustepe hakkindaki tavsiyeleriniz için de cok teşekkürler.ingilizce seviyem a2 b1 arasi sizce bilgi hazirlikta kendimi yeterince gelistirebilir miyim sizin durumunuz nasıldı çok faydasını gordunuzmu

• Hocam üniversite yurt bursu sağlamıyor galiba, bu durumda ne yapılabilir?

Gastronomi bölümü hakkında bilginiz var mı ?
  • quote:

Hocam çok kapsamli bir cevap olmuş merak ettiğim her seyi ogrenmis oldum kustepe hakkindaki tavsiyeleriniz için de cok teşekkürler.ingilizce seviyem a2 b1 arasi sizce bilgi hazirlikta kendimi yeterince gelistirebilir miyim sizin durumunuz nasıldı çok faydasını gordunuzmu

Benim durumum pek iyi değildi açıkçası, yani sıfır da değildim az biraz yatkınlığım ve kelime bilgim vardı ama çok dan dun tarzanca gibi :D hele ki akademik essay yazacak ingilizce felsefe metinlerini anlayacak kadar hiç yoktu. Şu an saydıklarımı yapabiliyorum.

Bana faydalı oldu, tabii bu kişiden kişiye değişir mi bilmiyorum. Belki halihazırda b1+ seviyesinde olsam gereksiz olabilirdi. Ben de başlarken muhtemelen a2'ydim. Bence geliştirirsin. Siz yine de hazırlık atlama sınavında elinizden geleni yapın tercihler açıklandıktan sonra hatta belki şimdiden ufak ufak genel olarak ingilizceye proficiency sınavlarına göz atarsan kur 3'ten başlarsın duruma göre yarım dönemde bitirme şansın olur. Bahar döneminde fakültene geçiş yapmış olursun (irregular öğrenci oluyorsun bu durumda)

başarılar umarım her şey istediğiniz gibi olur

bilgide hangi bölümü düşünüyordunuz bu arada meraktan soruyorum :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara Tıp Hakkında Bilgi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sertabbah

Hocam üniversite yurt bursu sağlamıyor galiba, bu durumda ne yapılabilir?

Gastronomi bölümü hakkında bilginiz var mı ?
    Hocam maalesef yurt konusunda bilgim yok. Okul çevresinde özel yurtlar var ancak fiyatları pek uygun değil diye duymuştum rakam olarak bilmiyorum. Ben zaten İstanbulda hatta okulun 3-4 sokak üstünde oturuyorum o yüzden barınma konusunda sorun yaşamadım.

Barınma konusu nasıl halledilebilir bilemedim. Evler de çok ucuz değil buralarda, Okula otobüs mesafesi yeşilpınar-akşemsettin taraflarına bakarsanız oralarda kiralar daha ucuzdu eğer ev düşünürseniz. Okulun yakın çevresinde emniyettepede filan kiralar pahalı yani maddi durumunuzu bilmiyorum tabii ama bana pahalı gelmişti. Özel yurtlarla konuşup fiyat bilgisi alabilirsiniz artık ev mi yurt mu hangisi uyguna geliyorsa ikisinden biri başka seçenek yok gibi. KYK düşünmüyor musunuz veya çıkmıyor mu kyk süreci de nasıl oluyor pek bilmiyorum ama

Gastronomi bölümü hakkında maalesef bilgim yok ama iyi olduğunu pek çok kez duydum. Birkaç tane tv yarışmasının birincisi bilgiden çıkmıştı :D Sosyal medyada bazen denk geliyorum iyi hocaları var. Gastronomi hakkında direkt okulla iletişime geçseniz daha sağlıklı bilgi alırsınız bence (gerçi ben neye yaradım :D ama bilgim yok gastronomi hakkında maalesef :(

neyse kısa kesersem hocam maalesef aktarabileceğim bir gözlemim yok bölüm hakkında, zaten bakmışsınızdır/biliyorsunzudur ama ben ihtiyacınız olabilecek-bakabileceğiniz linkleri bırakayım

ders programı
    ects.bilgi.edu.tr
    EDUCATION AND TRAINING INFORMATION SYSTEM (ECTS INFORMATION PACKAGE)
    https://ects.bilgi.edu.tr/Department/Curriculum?catalog_departmentId=82569

https://aday.bilgi.edu.tr/4-yillik/turizm-ve-otelcilik-yuksekokulu/gastronomi-ve-mutfak-sanatlari/
    https://www.bilgi.edu.tr/tr/akademik/turizm-ve-otelcilik-yuksekokulu/gastronomi-ve-mutfak-sanatlari/hakkinda/

• hocam cevabınız için teşekkürler.Hali hazırda istanbul üniversitesinde hukuk okuyorum.Bilgiye gelme amacım bu sene yaptığım önlisans sıralamamla 1 yıl hazırlık okumak açıkcası :D.Okulumda hazırlık eğitimi almadım ve dersler türkçe.Geçen sene kaydolduğum dil kursundan da verim alamadım covid den dolayı online eğitime geçtiler.Aklıma en son bu yol geldi.Birlikte yürütmeyi deneyeceğim okulumla beraber.

• quote:

hocam cevabınız için teşekkürler.Hali hazırda istanbul üniversitesinde hukuk okuyorum.Bilgiye gelme amacım bu sene yaptığım önlisans sıralamamla 1 yıl hazırlık okumak açıkcası :D.Okulumda hazırlık eğitimi almadım ve dersler türkçe.Geçen sene kaydolduğum dil kursundan da verim alamadım covid den dolayı online eğitime geçtiler.Aklıma en son bu yol geldi.Birlikte yürütmeyi deneyeceğim okulumla beraber.

oo anladım hocam

hakkınızda hayırlısı olsun umarım istediğiniz gibi olur

hangi dil kursuna gittiniz acaba? Ben de 2. yabancı dil öğrenmek istiyorum da üniversitelerin kursları var istanbul üniversitesinin ve marmara üniversitesinin dil kurslarından birine başlamayı düşünüyorum sonbaharda
  • lse ya da çap hakkında bilgi verebilir misiniz hocam

• hocam marmarayı bilmem ama istanbulun dil kursunu önermem.Kendi öğrencisine uygun fiyatlı bir seçenek sunmasına rağmen tercih etmedim.Amerikan kültüre gittim.

• hocam ekonomi ve uluslararası ticaret bolumlerı hakkında bilginiz var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: herrşengör

hocam ekonomi ve uluslararası ticaret bolumlerı hakkında bilginiz var mı ?

Z I R V A

• quote:

Orijinalden alıntı: serialchiller

lse ya da çap hakkında bilgi verebilir misiniz hocam

Hocam çap çok kolay, en kolay yapılan okullardan birisi olabilir, okul sizi hiçbir şekilde kısıtlamıyor isterseniz müzik bölümünden girip matematikle çap yaparsınız ister halkla ilişkilerden girip hukukla ister sağlık yönetiminden bilgisayar mühendisliğiyle (bunun yapılabilirliği, zorluğu kolaylığı ders programını ayarlaması filan size kalmış ama okul onayı verir yani, geçen sene soru cevap videosunda öğrenci işleri görevlisine de birisi zor olmaz mı gibisinden bi soru sordu orası size kalmış demişti görevli)

Tabii ÖSYM koşullarını karşılamak kaydıyla. Mesela hukukta 125k barajı, mühendisliklerde 300k barajı gibi barajları geçtiyseniz yani yök'ün yönetmeliklerine aykırı olmadığı sürece okul çap yapmanıza karışmaz önünüze taş koymaz istediğinizi yapabilirsiniz. Zorluğu kolaylığı filan size kalmış okul demez hop napıyorsun kardeşim diye :D he bir de şimdi aklıma geldi mesela hukuk ve psikoloji bölümlerinde çapa başvurmadan önce zorunlu olarak alınması gereken dersler vardı sanırım, onları almanız gerekiyor.

LSE konusunda da yine ekonomi bölümünden girmek zorunda değilsiniz, alakasız bi bölümden girip ilk sene 3+ ortalama yapıp ben LSE üstün başarı programına geçmek istiyorum derseniz başvuru yapabilirsiniz, matematik ve ingilizce yeterliliğinizi sorgulayan 2-3 gün süren mülakat sürecinden sonra kabul edilirseniz hayırlı olsun Bilgi üstün başarı + LSE öğrencisisiniz. Çok uçuk şartları yok ama LSE olayı tabii çok kolay değil 2-3 gün bir kamp ve sonunda sınav ve mülakat oluyor. Bir de LSE'nin talep ettiği ücret var, bunun için de 3.20+ ortalama ve maddi ihtiyacınızı belgelerle kanıtlamanız durumunda kısmi olarak burs sağlanabiliyor.

Daha detay sorarsanız cevaplayabilirim aslında her şeyi yazarsam çok uzayacak, ben bakabileceğiniz linkleri atayım

https://www.bilgi.edu.tr/tr/akademik/isletme-fakultesi/ekonomi/ekonomi-isletme-ustun-basari/
    https://www.bilgi.edu.tr/tr/akademik/isletme-fakultesi/ekonomi/ekonomi-ve-finans-ustun-basari/
    https://www.bilgi.edu.tr/tr/haber/10480/university-of-london-ustun-basari-programlari-basvuru-sureci-2021-2022/ - bu seneki başvuru sürecine ait koşullar, detaylar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 6 Ağustos 2021; 14:21:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sertabbah

Z I R V A

Alıntıları Göster
    neden hocam :/

dediğim gibi gastronomi bölümüyle ilgili bilgim yok maalesef
  • Hocam unutmuşum, yazdıklarınız fikir verdi teşekkür ederim.

Bölüme zırva demedim, Herrşengör nicki aklıma Celal Şengör'ün Enver Aysever ile yaptığı programda söylediği zırva kelimesini aklıma getirdi İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında soruları cevaplayabilirim 

• Mühendislik bölümü ile ilgili bir bilginiz var mı mekatronik yazmayı düşünüyorum ve yurt dışı imkanları nasıldır ?

• Ben de bir Bilgi öğrencisi olarak okuldan gerçekten memnunum. Hem kampüsü hem sosyal olanakları (ki bence etkinlik vs konusunda Türkiye'de ilk 2 3 tane üniversiteden biridir) hem de diğer olanakları gayet yeterli ve tatmin edici. Okulun ciddi bir prestiji de var, sadece eşit ağırlık ve sözel bölümleri de değil; Matematik bölümü başkanı Ali Nesin'dir örneğin. Akademik kadro da birçok bölümde iyidir. İngilizce eğitimi de çok iyi, eğer derslere düzenli katılırsanız muazzam şekilde kendinizi geliştireceğinizden şüpheniz olmasın. Hocalar sizinle çok yakından ilgileniyorlar, hepsi donanımlı insanlar konuyu açan arkadaşa her konuda katılıyorum o nedenle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.