Arkadaşlar merhabalar.Malum tercih dönemi yaklaşmaya devam ediyor.Ve geleceğine yön çizecek olan liseli veya mezun arkadaşlarımız Forumlarda hakkında soru cevap bulunmayan Kırıkkale Üniversitesi hakkında merak ettiklerini sorabilirler.
Ben 1.sınıf İnşaat Mühendisliği öğrencisiyim,ve toplu bir kampüsü olduğu için hemen hemen bütün fakülteleri gezdim ve biliyorum.Arkadaşlarım da var,olmazsa arkadaşlarımın arkadaşları var.Bir türlü öğrenirsiniz aklınıza takılanları.
Hepinizin malumu buranın en önemli tercih sebebi Ankaraya tamı tamına 67 km olmasıdır.Ve 10 ₺ dir.Yaklaşık 45 dk da varırsınızİstediğiniz zaman gider gelirsiniz.Ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı olmaz.Maceracı tipler için tren de uygun bir seçenek.O da 3 ₺ ve yaklaşık 2 saat sürüyor.Tamam bu konu hakkında aklınızda hiç bir kuşku olmasın ulaşım çok rahat bi kere başkent yanı başınızda.
2.olarak sosyal olanaklara bakalım.Bir kere 2.öğretim okuyor iseniz aktif kampüs hayatı beklemeyin yok öyle bişi bu sadece bu üniversitede değil her yerde böyle.Ama 2.öğretim rahat olur çoğu konuda,misal kış uykusuna yatabilirsiniz.yorucu sınav maratonundan sonra.Ama dikkat bi kere alıştığınız zaman artık okula gitmeye bile üşeniyosun. .1.öğretim iseniz düzenli hayatınız olur.zaten haftada 4 gün oluyo genelde okul.3 gün yatarsınız sıkıntı olmaz.Evet buradan 1.öğretimin çok değerli olduğunu anlıyosunuz.Bi kere güneşi görüyosunuz:) farklı yerlere çekin istediğiniz kadar her yönüyle tutulur bu tespit.Sosyal olarak en önemli yerler B kapısı dediğimiz yerin çıkışı olan yenişehir mahallesidir.Öğrenci mahallesidir her yönüyle.Çeşit çeşit kafe bulursunuz(canlı müzikvs.)Bazı yerler de gece kulubu tarzında.Yani bol çeşit bu yerler.Halkı yobaz diyenlere kulak asmayın.Halkı görmüyosunuz bile.Ama bazı esnaflar sakat oluyo.Ev,apart,yurt tutarken falan sakına sakın acele etmeyin.Biz acele ettik bi güzel öpüldük:) sakına sakın okul başlamasına 1 gün 2 gün kala tutun daha iyi olur hatta imkanınız varsa okul başladıktan sonra tutun.Eğer mühendislik kazandıysanız etrafınızdaki abi ablalara kulak asmayın ilk günden gelin.Çünkü adam 5 dk içinde konuya girmişti .Bütün hocalar böyle valla.Hani geçenlerde tüm elektrikler gitti ya biz 2.öğretim mühendisler olarak jenaratör çalıştırdık ders işledik düşün.Sadece bizim fakülte aydınlıktı ahahaha.
Neyse bu kadar yeter sanırım.Biraz kestirmem lazım malum finallere çalışıyoruz 2 saat uyuyup 6 saat çalışıyoruz sonra tekrar 2 -6 sonra tekra 2-6 :) sonra 24 saat uyuyoruz :))) .
Ne sorarsanız cevaplarım foto isterseniz foto da atarım okulun.Bekliyorum 8 gözle hadi bakalım... (Çabuk mesaj atın)
birazcıkta şehirden bahsetmelisin insanlar sadece kampüste mi takılacak?
quote:
Orijinalden alıntı: SkogensHjärta
bahçeliden hacettepeye 50 dk sürüyor, araba olmayınca
Çok sagolun hocam bende hayırlısıysa Kırıkkale yi istiyorum .Ev Ankarada o yüzden dediğin gibi ulaşım çok rahat olur. Eğer Lysde iyi yaparsam inşaatını,ha daha düşük yaparsam da makine bölümünü istiyorum. Makine bölümü hakkında bilgi verebilir misiniz ?
Hamdi senmisin?
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4ED52E84F
Hamdi senmisin?
Hamdi yapma ya kaçanlar var okuldan
quote:
Üniversite Yahşihan ilçesinde bulunuyor.Ankara-Samsun yolu üzerinde.Hemen yanı başınızda Yenişehir mahallesi var tamamen öğrenci şehri diyebiliriz.Zaten öğrenciysen cemaat yurdu falan istemiyorsan %90 yenişehirden tutarsın .Binalar yeni ve kaliteli mesela Kampüspark evleri var tam 16 kat 220 daire 1+1http://www.kampusparksitesi.com/ burası gecen sene yapılmış ve gayet iyi kesinlikle tavsiye ederim.Kampüsün içinde olan bir özel yurtta var ona dahttps://www.residorm.com/ buradan bakabilirsiniz.Kızılırmağa çok yakın üniversitenin konumu.
Şehre gelecek olursak 3 km yenişehire kampüsün içinden veya dışından dolmuşla ulaşılabilir.Şehir küçük ama kullanışlı.Nur Cami var yeni yapıldı neredeyse kocatepe cami kadar,Şehir in tam merkezinde. Podium alışveriş merkezi var o da tam şehrin girişinde. Sinema,kitapçılar,ufak esnaflar bunlar çok yoğun bi sıkıntı olmaz.Zaten Ankara'ya 45 dk demiştim istediğin zaman gidip gelebilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: ilyasilkay
quote:
Üniversite Yahşihan ilçesinde bulunuyor.Ankara-Samsun yolu üzerinde.Hemen yanı başınızda Yenişehir mahallesi var tamamen öğrenci şehri diyebiliriz.Zaten öğrenciysen cemaat yurdu falan istemiyorsan %90 yenişehirden tutarsın .Binalar yeni ve kaliteli mesela Kampüspark evleri var tam 16 kat 220 daire 1+1http://www.kampusparksitesi.com/ burası gecen sene yapılmış ve gayet iyi kesinlikle tavsiye ederim.Kampüsün içinde olan bir özel yurtta var ona dahttps://www.residorm.com/ buradan bakabilirsiniz.Kızılırmağa çok yakın üniversitenin konumu.
Şehre gelecek olursak 3 km yenişehire kampüsün içinden veya dışından dolmuşla ulaşılabilir.Şehir küçük ama kullanışlı.Nur Cami var yeni yapıldı neredeyse kocatepe cami kadar,Şehir in tam merkezinde. Podium alışveriş merkezi var o da tam şehrin girişinde. Sinema,kitapçılar,ufak esnaflar bunlar çok yoğun bi sıkıntı olmaz.Zaten Ankara'ya 45 dk demiştim istediğin zaman gidip gelebilirsin.
hacı bişey sordum
quote:
quote:
Alıntıları Göster
Arabanız yoksa gitmeyin.
quote:
Orijinalden alıntı: Mercuricall
Çok sagolun hocam bende hayırlısıysa Kırıkkale yi istiyorum .Ev Ankarada o yüzden dediğin gibi ulaşım çok rahat olur. Eğer Lysde iyi yaparsam inşaatını,ha daha düşük yaparsam da makine bölümünü istiyorum. Makine bölümü hakkında bilgi verebilir misiniz ?
1.sınıfta çoğu dersler ortak olduğu için ortak olan dersler bütün mühendislik bölümlerle yapılıyor.Ki genelde en yüksek ortalamaya İnşaat ve Makina ulaşıyor. Ortalamaya gelmişken onu da açıklayayım.Sınıfın ortalaması alınıyor ve Çan eğrisi sistemi uygulanıyor.Ve not harfleri buna göre belirleniyor.Çan eğrisi olduğu için bizim hocalar soruları abartıyo baya zorluyo.Ortalamada 40-30-50 civarlarında oluyo. Hatta T.B.B dersinde (C programlama) vize ortalaması 14 tü düşün artık ne tür zorladıklarını.Ama çalışan biri isen her türlü geçersin sıkıntı olmaz.Laboratuvar olanakları iyi zaten Teknokent te yapımda.
Kısaca arkadaşım Mühendislik bölümü gerçekten iyi hocaları çoğunlukla odtü-itü lisans yurtdışı master-doktoraya sahip.Normal insanlar değil egoları ve mükemmelliyetçilikleri tavan yapmış .Kısaca Ankara'da oturuyorsan ve uzaklara gitmek istemiyorsan gel burası senin için ideal.
Aklıma gelmişken söyleyeyim.Ankara'ya yakınlığı dolayısıyla Hergün 5 e yakın seminer oluyo.Ve buna katılanlar genelde Ankaradan geliyor.Ve çok kıymetli insanlar öyle söyleyeyim
quote:
Orijinalden alıntı: ediga1864
Hamdi senmisin?
Yok hacı neysem oyum ben.İsmim Nickname im
quote:
Orijinalden alıntı: GrandTiger
Hamdi yapma ya kaçanlar var okuldan
Bakmayın yazılanlara O kaçanlar okulu takmayıp sonra başarısız olup.Sonra da bi bahane bulup gitmek isteyenlerdir.İlk sene haliyle aileden ayrılmak zor olur ama Ankara'da ise aileniz 45 dk diyorum var mı ötesi? Atıyorum mesela Ktü de okuduğunuzu düşünün Otobüs ile 12 13 saat uçakla da 1 saat 15 dakika ama her hafta uçağa binemezsiniz değil mi?
quote:
Ha birde aklıma gelmişken.Makina ve inşaat çok farklı bölümler bence iyi düşün karar ver.Araştır bolca puan sıralamasına göre tercihten kaçın çünkü ikiside çok güzel bölüm
quote:
quote:
Hamdi senmisin?
aynı sınıftayikda ondan sordum
quote:
quote:
1.sınıfta çoğu dersler ortak olduğu için ortak olan dersler bütün mühendislik bölümlerle yapılıyor.Ki genelde en yüksek ortalamaya İnşaat ve Makina ulaşıyor. Ortalamaya gelmişken onu da açıklayayım.Sınıfın ortalaması alınıyor ve Çan eğrisi sistemi uygulanıyor.Ve not harfleri buna göre belirleniyor.Çan eğrisi olduğu için bizim hocalar soruları abartıyo baya zorluyo.Ortalamada 40-30-50 civarlarında oluyo. Hatta T.B.B dersinde (C programlama) vize ortalaması 14 tü düşün artık ne tür zorladıklarını.Ama çalışan biri isen her türlü geçersin sıkıntı olmaz.Laboratuvar olanakları iyi zaten Teknokent te yapımda.
Kısaca arkadaşım Mühendislik bölümü gerçekten iyi hocaları çoğunlukla odtü-itü lisans yurtdışı master-doktoraya sahip.Normal insanlar değil egoları ve mükemmelliyetçilikleri tavan yapmış .Kısaca Ankara'da oturuyorsan ve uzaklara gitmek istemiyorsan gel burası senin için ideal.
Aklıma gelmişken söyleyeyim.Ankara'ya yakınlığı dolayısıyla Hergün 5 e yakın seminer oluyo.Ve buna katılanlar genelde Ankaradan geliyor.Ve çok kıymetli insanlar öyle söyleyeyim
Çok sağol kardeşim hayırlısı olursa gelmeyi istiyorum. Dediğin gibi ankaraya yakınlığı çok iyi şehirde gelişmekte ve ucuza okunabilecek bir yer. Sen yurtta mi kalıyorsun yoksa ayrı evde mi?
quote:
quote:
quote:
Çok sağol kardeşim hayırlısı olursa gelmeyi istiyorum. Dediğin gibi ankaraya yakınlığı çok iyi şehirde gelişmekte ve ucuza okunabilecek bir yer. Sen yurtta mi kalıyorsun yoksa ayrı evde mi?
Apartta kalıyorum şu an.
quote:
quote:
quote:
Hamdi senmisin?
aynı sınıftayikda ondan sordum
İsim neydi?
Kırıkkale ilgili tüm sorularınıza cevabım: Yazmayın, yazdırtmayın.
quote:
Orijinalden alıntı: hty.enyalios
Kırıkkale ilgili tüm sorularınıza cevabım: Yazmayın, yazdırtmayın.