Şimdi Ara

Tövbe Bozmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 2 yıl önce tek seferde yarım şişe viskiyi sek içmekten dolayı alkol komasına giriyordum az kalsın çok kötü olmuştum. ben bu olaydan sonra viskiye tövbe ettim fakat arkdaşlarla berbarken viski içtik tövbemi bozmuş oldum. bunun günahı çok mudur ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tövbe Bozmak

Tövbe, işlemiş olduğunuz günahlardan pişmanlık duymanız ve bir daha işlememeye azmetmenizdir. Tövbe edildikten sonra günahlarınız affolur ve Allah tarafından bağışlanırsınız. Ancak, tövbenizi bozarsanız günahlarınız geri gelir.

Tövbe Bozmanın Kefareti

Tövbe bozmanın kefareti, işlemiş olduğunuz günaha göre değişir. Örneğin, zina günahını işledikten sonra tövbe edip tekrar zina yaparsanız, tevbenizi bozmuş olursunuz ve zina günahının kefaretini çekmeniz gerekir. Zina günahının kefareti, 100 değnek vurulmak veya bir yıl hapis cezasıdır.

Diğer günahların kefaretleri de benzer şekilde hadislerde belirtilmiştir. Eğer işlemiş olduğunuz günahın kefaretini bilmiyorsanız, bir din âlimine danışmanız tavsiye edilir.

Tövbe bozmak, Allah'ın emirlerine karşı gelmek ve bağışlanma fırsatını tepmektir. Bu nedenle, tövbenizi bozmamaya azami gayret göstermelisiniz. Günahlardan uzak durarak, Allah'ın emirlerini yerine getirerek ve ibadetlerinizi aksatmayarak tövbenizi koruyabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Welcome to hell
  • Ohooo , düşündüğün şeye bak. Rahat ol , bir daha yapmak istemiyorsan yapmayacağım diyeceksin. Yaptıysanda canın sağolsun.. Günahını düşünmeden önce sana verdiği zararı düşün. Şu an birşeyin var mı ? Bir iki bardaktan birşey olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmlmrgl

Ohooo , düşündüğün şeye bak. Rahat ol , bir daha yapmak istemiyorsan yapmayacağım diyeceksin. Yaptıysanda canın sağolsun.. Günahını düşünmeden önce sana verdiği zararı düşün. Şu an birşeyin var mı ? Bir iki bardaktan birşey olmaz

sağolasın abicim

• Hayatta olman bir mücize.Buraya yazabildiğin için şükretlemisin.
  • şimdiden yaktılar fırını senin için
  • korkmaya başladım şimdi , bir daha içmeyeyim en iyisi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kefareti var
    10 Yoksulu doyur yada 1 günyük yemek parasını ver.
  • bu mu?
    quote:

Orijinalden alıntı: pilot5858

arkadaşlar 2 yıl önce tek seferde yarım şişe viskiyi sek içmekten dolayı alkol komasına giriyordum az kalsın çok kötü olmuştum. ben bu olaydan sonra viskiye tövbe ettim fakat arkdaşlarla berbarken viski içtik tövbemi bozmuş oldum. bunun günahı çok mudur ?

bu mu?
    quote:

arkadaşlar 2 yıl önce tek seferde yarım şişe viskiyi sek içmekten dolayı alkol komasına giriyordum az kalsın , çok kötü olmuştum. ben bu olaydan sonra viskiye tövbe ettim fakat arkdaşlarla berbarken viski içtik tövbemi bozmuş oldum. bunun günahı çok mudur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnL3507 -- 9 Nisan 2011; 14:39:31 >

• Merhamet kapıları hiç bir zaman kapanmaz. ama tövbede samimi olan tövbesini bozmaz. Yüce Allah' a söz veriyorsun tutmuyorsun. Gerisini sen düşün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnL3507

bu mu?
    quote:

arkadaşlar 2 yıl önce tek seferde yarım şişe viskiyi sek içmekten dolayı alkol komasına giriyordum az kalsın çok kötü olmuştum. ben bu olaydan sonra viskiye tövbe ettim fakat arkdaşlarla berbarken viski içtik tövbemi bozmuş oldum. bunun günahı çok mudur ?

bu mu?
    quote:

arkadaşlar 2 yıl önce tek seferde yarım şişe viskiyi sek içmekten dolayı alkol komasına giriyordum az kalsın , çok kötü olmuştum. ben bu olaydan sonra viskiye tövbe ettim fakat arkdaşlarla berbarken viski içtik tövbemi bozmuş oldum. bunun günahı çok mudur ?

ikincisi , komaya girmedim fakat çok kötü oldum.

• viski içmende bi günah yok diye biliyorum.
  • Viski içmen bile büyük günahken tövbesini bozmayı düşün birde.
  • Arkadaşlar tövbe konusu olunca bende küçük birşey sormak istiyorum.

Arkadaşlar bana bazen ciddi misin, yemin et falan diyorlar...

Bende "emin ederim" diyorum. Günahı var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iNSoMNiaC-HeRo

Arkadaşlar tövbe konusu olunca bende küçük birşey sormak istiyorum.

Arkadaşlar bana bazen ciddi misin, yemin et falan diyorlar...

Bende "emin ederim" diyorum. Günahı var mıdır?

Bir müslümanın yapmaması gereken en önemli şey yalan söylemektir.
  • viski içmiycem diye tövbemi olur.tövbeyi içkilerin hepsine edersin
  • Yine tövbe et. Nefisini yok edene kadar tövbe et. Bununla ilgili bir hadis vardı araştırırsan bulabilirsin.

Yemin konusunda ise kefareti var diye biliyorum. Bir anlık gazla yemin etmeyin.
  • Allah esirgeyendir, bağışlayandır. Sen amelini temiz tut, bir daha tövbeni bozmamaya çalış. Takdiri Allah'a bırak. Sen iyi niyetli olup bu yolda amel edersen başkalarının iyiliği için uğraşıp, günahlarını kapatmayı yeğlersen Allah'ta senin günahlarını kapatacaktır...
  • Bkz: İmzam
  • gerçek : tövbe bozmanın çok büyük günahı vardır.... allah katında verdiğin sözü tutmuyor oluyorsun allaha karşı

seni rahatlatacak olan sözler : la olum yok birşey olmaz iç ya bidaha gelmeyeceksin dünya ya

sonuç: you know
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.