Şimdi Ara

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ve ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ Hakkında #tercih2019

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
71
Cevap
4
Favori
13.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkinci öğretimi de bulunan tek devlet üniversitesi olduğu için geniş bi tercih sıralama skalası var.Fakat seneye 2. öğretim programı kaliteyi artırmak için kapatılmak isteniyor.Bu sene 2. öğretim bandında olanlar yazarsa ve yerleşirlerse şanslı olacaklar.Sorularınızı bekliyorum.

Tercih edersem süreç boyunca ne göreceğim ne ile uğraşacağım derseniz Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği ders programı :
    Hızlı Resim
    Hızlı Resim - Elektrik Mühendisliği Koü
    https://hizliresim.com/DdDVPO

Bölüm tanıtım videosu:
    Nazım Can Işıkyoutube
    Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölüm tanıtımı
    https://www.youtube.com/watch?v=3PBtnA0L_qc

Elektrik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme, Elektrik-Elektronik arasındaki farkı ayırt edemiyor, tam olarak ne ile uğraşmak istediğinizi bilmiyorsanız kafanızdaki sorulara cevaplar bulmak adına :https://forum.donanimhaber.com/elektrik-muhendisligi-bilgilendirme--107596884

Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği ile ilgili sözlüklerde yazılanlar :

1.
    ekşi sözlük
    kocaeli üniversitesi elektrik mühendisliği
    https://eksisozluk.com/kocaeli-universitesi-elektrik-muhendisligi--1176143

2.https://www.uludagsozluk.com/k/ko%C3%BC-elektrik-m%C3%BChendisli%C4%9Fi/

Kocaeli Üniversitesi'nde başka bölümler tercih edecekler için faydalanabileceğiniz kampüs ile ilgili görsel içerikler :

1. Sanal Turhttp://sanaltur.kocaeli.edu.tr/
    2. Hava Çekimi
    Kocaeli Üniversitesi - KOÜyoutube
    KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HAVA ÇEKİMİ (2016) | KOÜ-KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
    https://www.youtube.com/watch?v=vWTPGLR9JYk

3. Tanıtım Filmihttps://www.youtube.com/watch?v=86kv4B3Mii4

Tercih döneminde başarılar :)

21 Temmuz 2017 itibari ile yayınlanan EMO yazısından bi kesit ;

Mezun Sayısı ve İş Bulma Durumu: EMO’nun mesleki alanları kapsamındaki mezun
    sayısı yıllar itibarıyla artış göstermektedir. Elektrik, elektronik, elektronik ve
    haberleşme, kontrol ve otomasyon ile elektrik-elektronik mühendisliği bölümlerinden
    2000 yılında 2 bin 462 olan mezun sayısı 2010 yılında 3 bin 720, 2012 yılında da 4 bin
    468 olmuştur. Mezun sayısı 2016 yılında ise 8 bin 889 (1.721 kadın, 7.168 erkek)
    olmuştur.
    Elektrik-elektronik mühendisliği lisans diplomasına hak kazanan üyelerimizin iş bulma
    olanaklarının elektrik mühendisi unvanına sahip olanlara göre daha zor olduğu,
    mezun olan mühendislerin yarıdan fazlasının ilk 2 yılda iş bulma sorunu yaşadığı
    söylenebilir. Kuvvetli akım (enerji) ağırlıklı eğitim alan elektrik mühendislerinin
    tamamı iş bulma sorunu yaşamamaktadır.

NOT:Lütfen bölümden mezun olanların nerelerde hangi pozisyonlarda yer aldıklarına bakın.Siemens, Schneider Electric, General Electric, ABB gibi dünya devlerinin yönetim kadrolarında Kocaeli Elektrik mezunlarını görebilir, bir çok alman otomasyon firmasının teknik destek kısımlarında kocaeli elektrik mezunlarına rastlayabilirsiniz.

1972 yılından bu yana eğitim veren köklü bir bölüm.Dolayısı ile aidiyet duygusu fazla.Geleneksel mezunlar yemeği organizasyonları ile, kulüpler ile bölümünüz ile bağınız asla kopmayacak.Başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eüzerixinintegrali -- 17 Temmuz 2019; 22:14:20 >

• Ben kocaeli için genel bir bilgi istiyorum hocam şehir nasıldır, okurken bir ögrenciyi aynı zamanda sosyal mekanlar olarak tatmin edebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deyimlersözlügü

Ben kocaeli için genel bir bilgi istiyorum hocam şehir nasıldır, okurken bir ögrenciyi aynı zamanda sosyal mekanlar olarak tatmin edebilir mi?

Bu senin ne beklediğine bağlı, kişiden kişiye de değişen bi durum.Büyükşehirlerden geliyorsan seni zaman zaman tatmin edemeyebilir, ama ortalama anadolu şehirlerinden de iyidir.

Okul şehir merkezinden biraz uzakta, uzak dediğim otobüsle 10-12 dakika.Ama okulun kapısından çıktığın gibi AVM'den giremezsin.Onun dışında otobüsle 10-15 dakikada ulaşabileceğin 4-5 tane AVM var.Havalar ısındıkça Kartepe'nin doğal güzelliklerini görebilir, Kandıra'nın sahillerinde günü birlik konaklamalar yapabilirsin.Kışın Kartepe'de kayak yapabilirsin.

Sene içinde çok farklı kulüplerin farklı farklı etkinlikleri, mühendislik okuyacaklar için de dolu dolu konferanslar oluyor.Müzik severler için Kocaeli Üniversitesinin geleneksel Sanat ve Halk müziği olmak üzere 2 konseri oluyor, katılınabilir.

İstanbul hemen yan tarafta.Teknoloji ve otomobil fuarları oluyor zaman zaman, gidebilirsin.

Ne aradığına bağlı olmakla beraber izmir,İstanbul kadar olmasa da gelirken kendini endekslemezsen okurken keyif alacağın bir yer.Aklıma gelenler bunlar, sadece bir şeyler yapmayı istemek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: eüzerixinintegrali

quote:

Orijinalden alıntı: deyimlersözlügü

Ben kocaeli için genel bir bilgi istiyorum hocam şehir nasıldır, okurken bir ögrenciyi aynı zamanda sosyal mekanlar olarak tatmin edebilir mi?

Bu senin ne beklediğine bağlı, kişiden kişiye de değişen bi durum.Büyükşehirlerden geliyorsan seni zaman zaman tatmin edemeyebilir, ama ortalama anadolu şehirlerinden de iyidir.

Okul şehir merkezinden biraz uzakta, uzak dediğim otobüsle 10-12 dakika.Ama okulun kapısından çıktığın gibi AVM'den giremezsin.Onun dışında otobüsle 10-15 dakikada ulaşabileceğin 4-5 tane AVM var.Havalar ısındıkça Kartepe'nin doğal güzelliklerini görebilir, Kandıra'nın sahillerinde günü birlik konaklamalar yapabilirsin.Kışın Kartepe'de kayak yapabilirsin.

Sene içinde çok farklı kulüplerin farklı farklı etkinlikleri, mühendislik okuyacaklar için de dolu dolu konferanslar oluyor.Müzik severler için Kocaeli Üniversitesinin geleneksel Sanat ve Halk müziği olmak üzere 2 konseri oluyor, katılınabilir.

İstanbul hemen yan tarafta.Teknoloji ve otomobil fuarları oluyor zaman zaman, gidebilirsin.

Ne aradığına bağlı olmakla beraber izmir,İstanbul kadar olmasa da gelirken kendini endekslemezsen okurken keyif alacağın bir yer.Aklıma gelenler bunlar, sadece bir şeyler yapmayı istemek lazım.

Peki hocam çok teşekkürler bilgilendirdiginiz için.

• güncel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncel..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam,
    bar-kafe sayısı nasıl, yakınlarında var mı?
    65 geçme ortalaması insanları perişan ediyor mu?
    güzel kız popülasyonu ne durumda?
    65 geçme ortalamalı ünide tıp okunur mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güncel....
  • Hocam tek başımıza 1+1 veyahut 1+0 eve çıksak kira+fatura ne kadar gider ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zelgurath

hocam,
    bar-kafe sayısı nasıl, yakınlarında var mı?
    65 geçme ortalaması insanları perişan ediyor mu?
    güzel kız popülasyonu ne durumda?
    65 geçme ortalamalı ünide tıp okunur mu?

Pek benlik mekanlar değil ama barlar sokağı diye sokak çarşıda var, onun dışında çarşı kafe dolu.Zaten bi kaç kafeyi mesken tutarsın, ulaşmak istersen her türlü kolay.Okulda 5 tane büyük cafe var.Tıp fakültesinin ayrı yemekhanesi cafesi kütüphanesi falan var ama eğer tıp için sorduysan.

Muhakkak zorluyordur ama diş okuyan arkadaşım bi kaç puan aşağıya çekiyorlar diyordu, dersten derse hocadan hocaya değişir.Tıpta da öyledir muhtemelen.Onun dışında not ortalamaları yüksek derslerde ve ana bölüm derslerinde geçme notunu çekmez hocalar genelde, mühendislik için böyle.Tıpta daha sıkıdır işler diye düşünüyorum.

Üniversiteye gelmeden insanlar 65'i gözünde çok büyütüyor.Mühendislik için de konuşuyorum.60'mış 65'miş yapmak istedikten sonra yapılır.Tabii ki zor ama üniversitede seçmede kıstasın bu olduğunu düşünmüyorum.

Başarılar hocam. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eüzerixinintegrali -- 17 Temmuz 2019; 22:15:31 >

• Ben kocaelide yaşıyorum hedeflerini tutturamayan arkadaşlar olarak koü müh yazıcaz ben ioyum alışacaz artık.İyi bir ort yapabilirsem 1. Öğretime gecerim artık.Sabah ingilizce kursuna gitsem nasıl olur ilk yıl zorlanır mıyım? Kaynak okuyacak kadar ingilizce yapabilsem güzel olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: November Rain

Ben kocaelide yaşıyorum hedeflerini tutturamayan arkadaşlar olarak koü müh yazıcaz ben ioyum alışacaz artık.İyi bir ort yapabilirsem 1. Öğretime gecerim artık.Sabah ingilizce kursuna gitsem nasıl olur ilk yıl zorlanır mıyım? Kaynak okuyacak kadar ingilizce yapabilsem güzel olur.

Hazırlık okumanızı tavsiye etmiyorum.İlk yıl özellikle ilk dönem dersler ağır değil, çok rahat gidebilirsin yabanci dil kursuna.2. öğretimin de pek bi dezavantajı yok, yine ortalama kas ama zaman zaman 2. öğretimin de avantajlı olduğu yerler oluyor.Hem Kocaeli'de yaşıyormuşsun, eğer ortalamayı yüksek tutup yüzde 10'a girersen ve 1. öğretime geçersen harç parası ödemeye devam edersin.Senin yerinde olsam 2. öğretimde kalıp harç parası vermezdim.

Nisan Mayısta falan sıcakta ders dinlemesi kolay değil, erken derslere kalkmak da kolay değil.Geceleri daha serin oluyor.Tabii buna karşılık kışın geceleri daha soğuk.Genelde aynı hocalar girer zaten, 2. öğretim okumak dezavantaj değil aksine 1. öğretimi tutturamayanlar için şans.Kolay gelsin hocam

• hocam insanları yobaz mi merak ediyorum izmirliyim ve türkiyedeki yobazlik artışı yüzünden neredeyse tüm iyi üniversiteleri eliyorum kocaeli bu konuda nasildir
  • quote:

quote:

Ben kocaelide yaşıyorum hedeflerini tutturamayan arkadaşlar olarak koü müh yazıcaz ben ioyum alışacaz artık.İyi bir ort yapabilirsem 1. Öğretime gecerim artık.Sabah ingilizce kursuna gitsem nasıl olur ilk yıl zorlanır mıyım? Kaynak okuyacak kadar ingilizce yapabilsem güzel olur.

Hazırlık okumanızı tavsiye etmiyorum.İlk yıl özellikle ilk dönem dersler ağır değil, çok rahat gidebilirsin yabanci dil kursuna.2. öğretimin de pek bi dezavantajı yok, yine ortalama kas ama zaman zaman 2. öğretimin de avantajlı olduğu yerler oluyor.Hem Kocaeli'de yaşıyormuşsun, eğer ortalamayı yüksek tutup yüzde 10'a girersen ve 1. öğretime geçersen harç parası ödemeye devam edersin.Senin yerinde olsam 2. öğretimde kalıp harç parası vermezdim.

Nisan Mayısta falan sıcakta ders dinlemesi kolay değil, erken derslere kalkmak da kolay değil.Geceleri daha serin oluyor.Tabii buna karşılık kışın geceleri daha soğuk.Genelde aynı hocalar girer zaten, 2. öğretim okumak dezavantaj değil aksine 1. öğretimi tutturamayanlar için şans.Kolay gelsin hocam

Evet hocam dil kursuna gideceğim dilci bir kaç arkadaşımdan dil kursları hakkında bilgi aldım.İkinci yılda bir erasmus yapabilirsem harika olur.
    @izmirindağları Hocam her kitleden insan var gölcük izmir tarzında mesela.Tutucu insanların kimseye karıştığını görmedim en fazla kendi kendilerine mana verirler bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: izmirindağları

hocam insanları yobaz mi merak ediyorum izmirliyim ve türkiyedeki yobazlik artışı yüzünden neredeyse tüm iyi üniversiteleri eliyorum kocaeli bu konuda nasildir

Valla bi İzmir değildir ama bi zararını da görmezsin.Üniversite ve İzmit merkezde geçer öğrencilik hayatın zaten, bi sıkıntın olacağını düşünmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyper29

Hocam tek başımıza 1+1 veyahut 1+0 eve çıksak kira+fatura ne kadar gider ?

Özelden yazdım :)
  • quote:

quote:

quote:

Evet hocam dil kursuna gideceğim dilci bir kaç arkadaşımdan dil kursları hakkında bilgi aldım.İkinci yılda bir erasmus yapabilirsem harika olur.
    @izmirindağları Hocam her kitleden insan var gölcük izmir tarzında mesela.Tutucu insanların kimseye karıştığını görmedim en fazla kendi kendilerine mana verirler bu kadar.

Ortalamayı yüksek tut, eğer makine seçeceksen makinenin erasmus şartları biraz zordur.Dil sınavları mart ayının başında oluyor ve sınavdan en az 80 alman lazım, + sözlü sınava gireceksin onu da geçersen ortalamanla sınav notun harmanlanıp sıralamaya konacak.Kontenjan dahilinde olursan gidersin.Elektrikte geçme notu 65tir ve sözlü sınav yoktur ama kontenjanı daha az makineye göre.Dilerim erasmus yapabilirsin, çok faydalı olacaktır.Ben de erasmus sınavlarına girmeyi düşünüyorum bu sene.İlk dönem hafif geçer ama 2. dönem bi kaç zor ders olabilir, şimdiden söyleyeyim mayısta günü gününe dersi dinleyip çalışmazsan zor geçersin, ortalama da heba olur :))

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ortalamayı yüksek tut, eğer makine seçeceksen makinenin erasmus şartları biraz zordur.Dil sınavları mart ayının başında oluyor ve sınavdan en az 80 alman lazım, + sözlü sınava gireceksin onu da geçersen ortalamanla sınav notun harmanlanıp sıralamaya konacak.Kontenjan dahilinde olursan gidersin.Elektrikte geçme notu 65tir ve sözlü sınav yoktur ama kontenjanı daha az makineye göre.Dilerim erasmus yapabilirsin, çok faydalı olacaktır.Ben de erasmus sınavlarına girmeyi düşünüyorum bu sene.İlk dönem hafif geçer ama 2. dönem bi kaç zor ders olabilir, şimdiden söyleyeyim mayısta günü gününe dersi dinleyip çalışmazsan zor geçersin, ortalama da heba olur :))

Sağ olun hocam tavsiyeler için :) Bilgisayar yazmak istiyorum bilgisayar ilgi alanım ilerde severek yapacağımı düşünüyorum.Ortalamayı yüksek tutmam gerekiyor her şey için umarım erasmus yapabilirim.Size de bol şans erasmus konusunda :)

Edit:Hocam birde siz kaçıncı sınıftınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obilux -- 14 Temmuz 2017; 21:12:9 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sağ olun hocam tavsiyeler için :) Bilgisayar yazmak istiyorum bilgisayar ilgi alanım ilerde severek yapacağımı düşünüyorum.Ortalamayı yüksek tutmam gerekiyor her şey için umarım erasmus yapabilirim.Size de bol şans erasmus konusunda :)

Okulda olmasam bilgisayar yaz derim ama bence elektrik yaz.Bilgisayar için GTÜ'de düşünülebilir ama elektrik bence mühendislik fakültesinde en iyi bölüm şuan, en popüler, hiyerarşisi ve hocaları en güzel, Türkiyedeki şartları ve bölümün köklülüğü düşünüldüğünde en tercih edilebilir bölüm.Öyle ki ben bilgisayar mühendisliği kulübünün adını duymadım, var mı yok mü bilmiyorum.Biz KOÜ IEEE olarak mart nisan ayını hep konferanslarla, etkinliklerle geçirdik.Programlama ve yazılım üzerine yönelmek istiyorsan bizim bölümde kendini sınayabilir ve yürüyebilirsin.Yukarıda ders programını attım.

Ha şunu da söylemek istiyorum, bu zamana kadar ne kadar kod yazdın, programlama ile uğraştın bilmiyorum ama ben bölüme gelmeden önce bilgisayar bile yazabilirdim.Bizim bölümdeki bi kaç programlama dersini görünce hiç bana göre olmadığını anladım.O yüzden tercih döneminde heveslenip bölüme gelince sevmediğini farkedersen kötü olur, iyice düşün taşın diye söylüyorum.

Hatta şöyle bi anekdot paylaşayım.İlk dönem bi doçent doktor soruyordu sınıftakilere ne istiyordunuz da elektrik yazdınız diye, bilgisayar istiyordum ama elektrik yazdım diyenlere çok da uzak olan bi bölüm yazmamışsın demişti.1. sınıfı bitirdim bu sene bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eüzerixinintegrali -- 21 Temmuz 2017; 17:55:11 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Okulda olmasam bilgisayar yaz derim ama bence elektrik yaz ya.Bilgisayar için GTÜ'de düşünülebilir ama elektrik bence mühendislik fakültesinde en iyi bölüm şuan, en popüler, hiyerarşisi ve hocaları en güzel, Türkiyedeki şartları ve bölümün köklülüğü düşünüldüğünde en tercih edilebilir bölüm.Öyle ki ben bilgisayar mühendisliği kulübünün adını duymadım, var mı yok mü bilmiyorum.Biz KOÜ IEEE olarak mart nisan ayını hep konferanslarla, etkinliklerle geçirdik.Programlama ve yazılım üzerine yönelmek istiyorsan bizim bölümde kendini sınayabilir ve yürüyebilirsin.Yukarıda ders programını attım.

Ha şunu da söylemek istiyorum, bu zamana kadar ne kadar kod yazdın, programlama ile uğraştın bilmiyorum ama ben bölüme gelmeden önce bilgisayar bile yazabilirdim.Bizim bölümdeki bi kaç programlama dersini görünce hiç bana göre olmadığını anladım.O yüzden tercih döneminde heveslenip bölüme gelince sevmediğini farkedersen kötü olur, iyice düşün taşın diye söylüyorum.

Hatta şöyle bi anekdot paylaşayım.İlk dönem bi doçent doktor soruyordu sınıftakilere ne istiyordunuz da elektrik yazdınız diye, bilgisayar istiyordum ama elektrik yazdım diyenlere çok da uzak olan bi bölüm yazmamışsın demişti.1. sınıfı bitirdim bu sene bu arada

Hocam ben de yazılımla uğraşıyorum bir kaç yıldır.Ortaya işleyen şeyler koymak hoşuma gidiyor işleyen bir sistemin bir kısmında var olmak.Güzel bir noktaya değinmişsiniz düşünüp taşınmak lazım.Bilgisayar müh. bölümübde okuyan biri pm ile ulaşabilirse çok mutlu olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obilux -- 14 Temmuz 2017; 21:23:2 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.