Şimdi Ara

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ve ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ Hakkında #tercih2019 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
4
Favori
13.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Endüstri mühendisliği hakkında neler söylersiniz? Yurtları nasıldır? Öğrenci evinde yaşıyorsan masrafın ne kadar oluyor ? Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M0at

Endüstri mühendisliği hakkında neler söylersiniz? Yurtları nasıldır? Öğrenci evinde yaşıyorsan masrafın ne kadar oluyor ? Şimdiden teşekkürler.

Sıralamasının diğer mühendisliklerden yüksek olmasında kız öğrencilerin tercih etmesinin büyük payı var diye düşünüyorum her şeyden önce.Dengi üniversitelerde mühendislik tercihi yapılacak olursa Kocaeliden en kolay vazgeçilebilecek bölüm bence piyasanın ve endüstri mühendisliğinin Türkiyedeki şartları düşünüldüğünde.Daha ayrıntılı bilgi istiyorsan araştırabilirsin, pek bi bilgim yok eğitimi ve akademik kadrosu hakkında

Öğrenci evinde yaşıyorum.Kira haricinde keyfi harcamaları faturalara yansıtmadığımızı farzedersek bi eve gelen fatura 250TL'yi geçmez toplam.Ki bu faturanın büyük kısmını doğalgaz oluşturuyor, onun da mevsimden mevsime değiştiğini hesaba katabilirsin.

KYK yurtları hakkında bi şikayet duymadım.Yeni yapılmış yurtlar zaten.Okul etrafındaki özel yurtlar biraz pahalı olabilir, şehir merkezinde daha uygun fiyatlı yurtlar bulabilirsin belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eüzerixinintegrali -- 22 Temmuz 2017; 22:43:19 >

• yukarı
  • hocam 3 ya da 4.sınıfta alan seçme gibi bir durum var mı ? İş ilanlarına baktım da sadece elektrik mühendisi yazmıyor otomasyon plc vs gibi şeyler yazıyor.
  • DwarfDwalin D kullanıcısına yanıt
    kariyer.net
    Numarine Denizcilik San ve Tic. A.Ş. Elektrik Mühendisi İş İlanı
    http://www.kariyer.net/is-ilani/numarine-denizcilik-san-ve-tic-a-s-elektrik-muhendisi-1823152

kariyer.net
    SİSTEM TEKNİK A.Ş. Elektrik Mühendisi İş İlanı - Kariyer.net
    http://www.kariyer.net/is-ilani/sistem-teknik-a-s-elektrik-muhendisi-1805037

yenibiris
    HASKAN MÜHENDİSLİK IST.SĞT.SİSTEMLERİ ELK.İNŞ.TİC.LTD.ŞTİ - Elektrik Mühendisi İş İlanı | Yenibiris.com
    https://www.yenibiris.com/haskan-muhendislik-ist-sgt-sistemleri-elk-ins-tic-ltd-sti/elektrik-muhendisi-is-ilani/729842?utm_source=Indeed&utm_medium=organic&utm_campaign=Indeed

yenibiris
    ARVONA YAPI MİMARLIK MÜHENDİSLİK SAN VE TİC LTD .ŞTİ - ELEKTRİK MÜHENDİSİ İş İlanı | Yenibiris.com
    https://www.yenibiris.com/arvona-yapi-mimarlik-muhendislik-san-ve-tic-ltd-sti/elektrik-muhendisi-is-ilani/755266?utm_source=Indeed&utm_medium=organic&utm_campaign=Indeed

www.eleman.net
    Elektrik Mühendisi Aranıyor | AD ELEKTRİK | Eleman.net
    https://www.eleman.net/elektrik-muhendisi_i2200203.html

otomasyonun piri birol hocadır piyasada ünlüdür dışarıya sabri hocayla birlikte iş yapar. plc ve otomatik kontrol dersini birol hoca verir, koü elektrik otomasyonda ünlüdür özellikle kocaeli ve istanbul çevresinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yastek5 -- 23 Temmuz 2017; 17:8:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DwarfDwalin

hocam 3 ya da 4.sınıfta alan seçme gibi bir durum var mı ? İş ilanlarına baktım da sadece elektrik mühendisi yazmıyor otomasyon plc vs gibi şeyler yazıyor.

İTÜ ve YTÜ'de elektrikten ayrılarak açılan Kontrol ve Otomasyon Mühendisliğinin alanı aslında PLC, SCADA ve otomasyon.Kocaeli Üniversitesinde kontrol ve otomasyon bölümü olmadğı için bizim bölümün hatrı sayılır bir yerini kaplıyor.Zaten her elektrik elektrikçi az çok bilir, yoğunlaşmak isterse üzerine düşer.Net olarak alan seçme yok, seçmeli derslerden sen hangi alana yönelmek istediğini seçiyorsun.Yukarıda ders programını attım.Oradaki dersler rastgele olsun diye konulmuş dersler değil, her biri tek başına kocaman bi alan.Otomasyon, elektrik proje işleri, proje çizimi, şantiye-saha işleri diğer benzer bölümlerden ayrılarak uzmanlaşmak isteyebileceğin alanlar.

Net olarak elektrik elektronikten ayırmak anlamsız olur, zira çok farklı bi bölüm olsaydı senede 572 mezun yetmezdi.Ama ne istediğini bilenler, nerede çalışmak istediğini bilenler için ayrı olarak düşünülmesi gereken bölüm Elektrik Mühendisliği, öyle söylemiş olayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eüzerixinintegrali -- 24 Temmuz 2017; 15:59:45 >

• sonlara doğru
  • son günler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam allah kahretsin böyle sistemi.Elektrik müh. yazayım diyorum çok iş az maaş var devlet ataması yok o kadar iyi olsaydı 3 ünide mi olurdu ya da ne biliyim 48k sıralaman var 70klık elektrik müh. mi gidiyosun vs vs.

Mimarlık yazayım diyorum çok sofistik olman lazım yoksa aç kalırsın.Müteahhit tanıdık yoksa çevren yoksa işe yaramaz ama devlet ataması var vs.vs

Bilgisayar yazayım diyorum 5-10 üni dışında hepsi çöp uğrşılmaz herkes yazılımcı artık vs.

Son gün ve ben hala karar veremedim cidden ne zor işmiş tercih dönemi.
  • quote:

Hocam allah kahretsin böyle sistemi.Elektrik müh. yazayım diyorum çok iş az maaş var devlet ataması yok o kadar iyi olsaydı 3 ünide mi olurdu ya da ne biliyim 48k sıralaman var 70klık elektrik müh. mi gidiyosun vs vs.

Mimarlık yazayım diyorum çok sofistik olman lazım yoksa aç kalırsın.Müteahhit tanıdık yoksa çevren yoksa işe yaramaz ama devlet ataması var vs.vs

Bilgisayar yazayım diyorum 5-10 üni dışında hepsi çöp uğrşılmaz herkes yazılımcı artık vs.

Son gün ve ben hala karar veremedim cidden ne zor işmiş tercih dönemi.

Ben 48k'dan da daha yüksek bi sıralama ile yazmıştım.Bölüme 30k ile gelen de var, YGS'yi 6k'dan düşüren de.Evet sıralaman boşa gitmiş gibi oluyor ama ben bu bölüm için boşa gittiğini düşünmüyorum.Zira 30k'dan sonra yazılabilecek en mantıklı bölümlerden.Bu bölüm 5-6 sene önce kontenjanlar azken çok çok daha yüksek sıralamlar ile alıyordu.Elektrik 1. öğretim 45k ile, haberleşme 35k ile falan kapatmıştı birinci öğretimi.Yani demek istediğim geçen sene bölümün taban sıralaması 58kdan 68kya düştü, bunda bi çok sebep var, kontenjanların Türkiye genelinde artması, çok bölüm açılması gibi gibi.Ama okuldaki akademik kadro yıllardır aynı, öğretim üyelerinin sıralamalardan haberi bile yoktur öyle söyleyeyim..Aslında 70klık değil, 30k ile yazılmış elektrik mühendisliği, köklü bi elektrik mühendisliği.Sadece ne istediğine karar ver, mimarlıktan elektriğe bilgisayara atlamak yanlış.

Senle konuştuk, bi çok yerde nedir ne değildir okudun.Gerisi sana kalmış :)

• eüzerixinintegrali kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam çevre baskısı işte insana kafayı yedirtiyor.Bilgisayar önceliğim her zaman ama belli başlı ünilerde olmazsa okumam çünkü çok kaliteli eğitim vermiyorlar.Bunların dışında da elektrik tek ilgimi çeken müh.Zaten yaptım tercihi gebzeye kadar bilgisayar yazdım sonra direkt kocaeli elektrik.Bir de hocam derslerin zorlugu hakkında bilgin var mı ayrıca elektrikte yazılımın yeri vs nedir.Biraz youtubedan baktım derslere de çok zor duruyordu :D
  • quote:

Haklısın hocam çevre baskısı işte insana kafayı yedirtiyor.Bilgisayar önceliğim her zaman ama belli başlı ünilerde olmazsa okumam çünkü çok kaliteli eğitim vermiyorlar.Bunların dışında da elektrik tek ilgimi çeken müh.Zaten yaptım tercihi gebzeye kadar bilgisayar yazdım sonra direkt kocaeli elektrik.Bir de hocam derslerin zorlugu hakkında bilgin var mı ayrıca elektrikte yazılımın yeri vs nedir.Biraz youtubedan baktım derslere de çok zor duruyordu :D

zor.mühendislik zaten zor.programlamanin cok ekmegini yersin.vaktin varsa su videoyu izle:

YouTube
    Otomasyon öğrenmek istiyorum nereden başlamalıyım?
    https://youtu.be/gs_JETig09k

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam merhaba ben myp ile gecis basvurusu yaptim ve kabul edildim yurt olarak tavsiyen nedir kyklar haric ozel yurtlarin birinde kalmayi dusunuyorum ve bir de whatsapp grubu var mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercn80

Hocam merhaba ben myp ile gecis basvurusu yaptim ve kabul edildim yurt olarak tavsiyen nedir kyklar haric ozel yurtlarin birinde kalmayi dusunuyorum ve bir de whatsapp grubu var mi acaba?

ben yurtta kalmıyorum.bayındırlık diye geçen yerde yurtlarda kalan arkadaşlarım var, okula biraz yakındır.okulun hemen yanında özel yurtlar var ama biraz pahalı.onun dışında merkezdeki özel yurtları araştırabilirsin
  • Hocam elektrik mühendisi ilk başladığında ve sonraki yıllarda ne kadar maaş alır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Xxredstonexx

Hocam elektrik mühendisi ilk başladığında ve sonraki yıllarda ne kadar maaş alır?

buna cevap kimse veremez.bölümün avantajlarını konuştuk, sen ne kadar iş yaparsan o kadar alırsın.ne kadar performans gösterirsen o kadar alırsın.yani doktorlar 7k,10k maaş alıyorsa demek ki yaptıkları iş kolay değil.bi mühendis de bu kadar maaş alacaksa yapacağı iş kolay değil.elini sallasan mühendise çarpıyor zaten, senede 30k mühendis mezun oluyor makina inşaat elektrikten.ve biz bi çivi bile üretemiyoruz.

devlette mühendisler 5kya yakın alıyor, illa bi rakam istiyorsan.
    Çevrenizden örnek olarak sordum tanıdığınız falan

• Xxredstonexx kullanıcısına yanıt
    tanıdığım elektrik mühendisi yok ama ee ve makinacı var.4k civarı alıyorlar.bölüm eski mezunlarından general electricte, teksan jeneratörde orta düzey yönetici olanlar var

Hocam whatsapp grubu var mi elektrik muhendisligi 2017 girisliler

• quote:

Orijinalden alıntı: ercn80

Hocam whatsapp grubu var mi elektrik muhendisligi 2017 girisliler

mühendislerin grubu açılmıştı sadece elektrik değil galiba.forumda bi araştır istersen
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.