Şimdi Ara

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ve ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ Hakkında #tercih2019 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
4
Favori
13.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • koü elektrik mezunuyum. soru varsa cevaplayabilirim.
  • yukarı
  • güncel.soruları bekliyorum
  • Hocam soruldu mu bilmiyorum ama tek kişilik odalar felan varmı kalabileceğim yada 1+1 , 1+0 evler faturalarla ne kadar tutar ortalama bilgi verirmisin
    Birde sanayi şehri deniliyor bilgisayar olsun ee olsun staj durumları nasıl , bu konuda okulun ne gibi avantajları var ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenerlico

Hocam soruldu mu bilmiyorum ama tek kişilik odalar felan varmı kalabileceğim yada 1+1 , 1+0 evler faturalarla ne kadar tutar ortalama bilgi verirmisin
    Birde sanayi şehri deniliyor bilgisayar olsun ee olsun staj durumları nasıl , bu konuda okulun ne gibi avantajları var ?

ira yerine evine göre değişir ama 1+1 ya da 1+0 ev bulmak zor olabilir.Bulursan da kirası ucuz olur diğerlerine göre.Onun dışında 400-450'den 600-650'ye kadar güzel evler bulunabilir.Tabii bunlar 2+1 falan.O yüzden 2 kişi çıksan daha iyi, anlaştığın bi arkadaşını yanına alabilirsin 2. dönem.

Elektrik eve çok gelmez ısıtıcı klima vs çalıştırmadıktan sonra.30-35 diyorum elektrik için.
    Su yine senin kullanımına bağlı, ama 30 TL'yi zor görürsün.
    Doğalgaz kış aylarında muhakkak yakacaksın, ortalama 100-150 TL arası gelir zaman zaman değişmekle beraber.

Stajını geldiğin şehirde de yapabilirsin yaz dönemlerinde ama tabii ki parmakla gösterilecek kurumsal firmalar İstanbul, Kocaeli gibi sanayi şehirlerinde.Staj yeri bulman kolay olacaktır.Bu arada elektrik elektronik yok.Elektrik Mühendisliği ve Elektronik ve Haberleşme mühendisliği var.Avantaj ile ilgili ayrıltılı linkleri ilk mesajda bulabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: yastek5

koü elektrik mezunuyum. soru varsa cevaplayabilirim.

Hocam mezun olduğunuzda ytüden itüden bir mühendisten neyinizi eksik gördünüz üniversitenin iş olanakları nasıl ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • genel olarak cevaplayım. tanıdık vs yoksa mühendislik tavsiye etmiyorum parası olanlar düşünmeden yurt dışında tıp okusun yada pilotaj eğitimi alıp pilot olun, gerekirse kredi çekin şimdiki kafam olsa öyle yapardım. koü elektriğin eğitimi kaliteli bu konuda ytü'den farkı olduğunu düşünmüyorum ama ytü'nün diploması piyasada daha iyi iş yapar. itü zaten prestij bakımından kıyaslanamaz. koü elektrikten mezun olduğunuzda iş bulursunuz ama bulduğunuz iş sizi tatmin edermi o konu sıkıntılı çünkü piyasa mühendis kaynıyor ücret ve çalışma şartları yeni mezun biri için çok berbat. bu sadece koü elektrik için geçerli değil tüm mühendislikler için böyle.

bunlara rağmen mühendislik yazmayı kafaya koyduysanız, elektrik düşünüyorsanız ve ankara, istanbul olmuyorsa hiç düşünmeden koü elektrik yazın. bunun nedeni türkiyede elektronik alanında çalışma sahası yok denecek kadar az ve çalışılacak düzgün yerleri (aselsan gibi) odtü tarzı okulların mezunları dolduruyor. türkiyedeki eem lerin yüzde 70 i elektronik ağırlıklı eğitim verir bazılarında 3. sınıftan itibaren seçmeli derslerle elektrik ağırlıklı ders alabilirsiniz ancak bu bilgiler hiçbir zaman elektrik müh lisans eğitimi düzeyinde olmaz. atıyorum eem nin seçmeli olarak 1 dönemde aldığı enerji dağıtım dersini em dağıtım 1,2 ve lab olarak 3 dönemde alır. em öncesinde eem den ayrı bir kodla devlette atanıyordu şuan birleştirildi ancak ilerde tekrar ayrılmaya gidilebilir böyle birşey olursa em nin mezun azlığından dolayı 60 70 ile atanma şansı tekrar doğabilir. YÜksek gerilim işletme ve 1kv üstü topraklama belgesini almak için em de şart aranmaz ancak eem mühendislerinin transkriptlerine bakılır elektrikle ilgili belirlenen bazı dersleri aldıysa bu yetkiler verilir. son alınan karara göre yapı denetimdede eem nin sıkıntıları var sanırım ders şartı orayada getirildi.

bunların dışında elektrik ve elektronik alanları birbirinden alakasızdır. 4 yıl boyunca tek bir alanda uzmanlaşmak bilgi olarak sizi 2 3 adım öne götürür. ayrıca özelde büyük firmalar em ve eem nin farkını biliyor (enerjisa vs) buralarda iş mülakatlarına çağrılmada şansınız daha fazla olur.

• güncel.....
  • yukarılara
  • tercih haftasının sonuna 1 gün daha yaklasmisken..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncelliyorum...özelden sorularınızı cevaplıyorum
  • ne yani elektrik-elektronik muhendisliği mezunu yuksek gerilimde,tesisat elektriğinde calısamaz diye bi kural mı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLiqaNs -- 21 Temmuz 2017; 18:30:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLiqaNs58

ne yani elektrik-elektronik muhendisliği mezunu yuksek gerilimde,tesisat elektriğinde calısamaz diye bi kural mı var

1 kW üstü imza yetkisi yok.Fark derslerini aldığında dahi elektrik mühendisleri kadar ayrıntı ile almıyorlar yüksek gerilim derslerini.Zira yüksek gerilim laboratuvarlarının kurulumu epey maliyetli olduğundan her elektrik-elektronik olan okulda yok, elektrik-elektronik eğitimi veren programların çoğu elektronik eğitimine yönlendirir öğrenciyi.

Onun dışında tabii ki fark derslerini aldıklarında elektrik mühendisi ünvanına sahip olurlar.Ama yüksek gerilim ve benzeri saha, şantiye işlerinde çalışmak baştan beri hedefleniyorsa elektrik yerine elektrik elektronik seçmek anlamsız olacaktır.Yok sonradan karar verildiyse bu şuradaki boşluğu doldurayım'a kayar biraz.ortada yalan yanlış bilgi de yok, herhangi bi üniversitenin yetkili öğretim üyesine veya sektörden bi mezuna da sorabilirsin.sevgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eüzerixinintegrali -- 21 Temmuz 2017; 18:33:12 >

• Sordum zaten yuksek gerilimde calisabilir senin dedigin smm belgesi oda kendi isyerini acmak icin gerekli bilgilere gelince okulda ogrendiginden fazlasini sahada ogrenecek ise baslayinca sudan cikmis balik gibi oluyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLiqaNs -- 21 Temmuz 2017; 19:4:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mimarlık bölümü nasıldır? Sizin bölüm değil ama gtü mü koü mü mimarlıkta?
  • quote:

Orijinalden alıntı: udoh_adamsin

Hocam mimarlık bölümü nasıldır? Sizin bölüm değil ama gtü mü koü mü mimarlıkta?

mimarlık hakkın derin bilgim yok.ama sıralamaları birbirine çok yakın.neticede koü yazabilecekken gtü, gtü yazabilecekken koü yazan birçok öğrenci var.akademik kadroya, bölüm hakkında yazılanlara, bölümün köklülüğüne bakabilirsin.bir şey demem yanlış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eüzerixinintegrali

quote:

mimarlık hakkın derin bilgim yok.ama sıralamaları birbirine çok yakın.neticede koü yazabilecekken gtü, gtü yazabilecekken koü yazan birçok öğrenci var.akademik kadroya, bölüm hakkında yazılanlara, bölümün köklülüğüne bakabilirsin.bir şey demem yanlış olur.

hocam çok kararsız kaldım Kocaeli Elektrik iÖ mi Adnan Menderes(Aydın) Elektrik-Elektronik mi yazmalıyım? çünkü eğitim önemli benim için hangisini önerirsiniz hiç aydından birisi yazmamış bulamadım1,teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakal35

quote:

Orijinalden alıntı: eüzerixinintegrali

quote:

hocam çok kararsız kaldım Kocaeli Elektrik iÖ mi Adnan Menderes(Aydın) Elektrik-Elektronik mi yazmalıyım? çünkü eğitim önemli benim için hangisini önerirsiniz hiç aydından birisi yazmamış bulamadım1,teşekkürler.

Adnan Menderesin mühendislikte ne adını duydum ne sanını.Akademik kadrosu da az ve yetersiz geldi bana.Zaten 3-4 yıl önce açılmış.Bu kadar üniversitede elektrik elektronik varken kendine bir şeyler katmadığın sürece belirsizliğin içinde kaybolup gidersin.Kocaeli'de 2. öğretim olması 1. öğretime sıralaması yetmeyenler için büyük şans.Aslında bölüm biraz da bu yüzden kalitesiz gibi gözüküyor, YTÜ hep kapattı 2. öğretimleri kaliteyi artırmak için.Ben KOÜ Elektrik diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eüzerixinintegrali -- 22 Temmuz 2017; 15:52:29 >

• teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakal35

teşekkür ederim.

ne demek.sorularınızı bekliyorum sonlara yaklaşırken
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.