Şimdi Ara

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesi hakkında bilgi ve Soru-Cevap (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
3
Favori
66.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 kere buraya açmıstım ama gerizekalı adminler konu yanlış yere açıldı diye konumu silmişlerdi galiba konudışına açmam gerekiyordu üniversiteyi seçecek tyt ayt öğrencilerinin olduğu foruma değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım hocam böyle kalsın o zaman
  • mamixz M kullanıcısına yanıt
    Mektebi tıbbiyeyi şahanenin mirasçılığını yapabilecek bir okul da değil ki zaten.Gelenek nesilden nesile aktarılır tıp usta çırak ilişkisiyle yürür.İstanbul tıp ve cerrahpaşa tıbbın hocalarının da hocalarından devam eden şeyler bunlar.Hikayeleri öğretileri vs.. birebir duyarsınız görürsünüz bu okullarda.SBÜde malesef ki o binada eğitim veren ya da ilişiği olan hiçbir kimsenin o bağla hiçbir alakası yoktur.Sadece o binada bir kaç yıl önce kurulmuş yepyeni bir kuruluştur.
    Okulun taban puanının öyle yüksek olduğunu görünce şaşırdım açıkcası.İstanbulda olması,konumu,iyi reklamının yapılması etkili oldu sanırım öyle olmasında.Sizin sıralamanızda çok iyiymiş tebrik ederim.Ancak açıkcası o puanla henüz yazılacak okul değil orası.Çok daha sağlam,oturmuş bir sürü okul var ona gelene kadar.Üniversite eğitimi lise gibi değildir,hele ki tıp için hiç değildir.En basitinden yurt dışı ve yurt içi etkinlik imkanları,öğrencilerin ulusal bilimsel çalışmalara katılma imkanları vs. bunlar çok zahmetli işlerdir ve ancak köklü okulların öğrencileri etkin olmaktadır.Dediğim gibi bu okulun o yetkinliğe gelmesi için en az 20-30 senelik süreci aşması ve kurumsal kimliği ve geleneğinin oturmasına ihtiyacı var.Henüz çok çok erken yani.Tıp eğitimi öyle basit bir iş değil.Bu gün yeni yeni kurulan özeller örneğinden en yüksek puanlılar bile -koç tıp dahil- o yetkinliğe sahip değildir anlayacağınız.O köklü okullarda görülen vaka sayıları ve çeşitleri ve bunlara yaklaşımları vs. bu yeni fakültelerle dağlar kadar fark vardır arada.O köklü okulların özel vakalara yaklaşımlarında bile birbirleri arasında farklar vardır ve bunları öğretir,gelenek budur.
    Sonuç olarak SBÜ nün maddi olarak imkanları iyidir evet ancak yukarıda bazılarını saydığım imkanları yoktur.Henüz o sıralamayla yazılacak okul değildir.Tabi tercihiniz sadece şehir odaklıysa başka.
    Bunu ilerde asistanlıkta görebileceğiniz bir okulu kazanmanız dileğimle eğitim hayatınızda başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guytoncan -- 18 Temmuz 2018; 0:5:1 >

• Guytoncan G kullanıcısına yanıt
    Hayat bir tercihler yolculuğudur hocam. Hepimiz bir tercih yapıyoruz ve ona göre hayatımızı şekillendiriyoruz.

Yorumlarınız ve dilekleriniz için teşekkür ederim.

Sizlere de aynı şekilde başarılar diliyorum
  • yukarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hep LYS Kasan Adam

Hocam sbü gülhane tıp fakültesi sivil doktor mu yetiştiriyo?11k dan mi kapatmış? Bu sene 13kdan falan kapatırsa iyi olur.

ASKERI HEKIMLERLE MI EGITIM GORUYOZ YATILI MI?
    Askeri ve sivil öğrenciler aynı yerde eğitim görüyoruz ama askerilerde yoklamalar daha sıkı ve zorunlu sivillerde yoklamada sıkıntı olmuyor ayni diğer fakülteler gibi sivillerin diger fakültelerden bi farkı yok geçen sene düşük kapatma nedeni bilinmemesi gatanın kapanıp yeni açılması sıralamanın bu sene biraz daha iyileşeceğini düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hep LYS Kasan Adam

Hocam sbü gülhane tıp fakültesi sivil doktor mu yetiştiriyo?11k dan mi kapatmış? Bu sene 13kdan falan kapatırsa iyi olur.

ASKERI HEKIMLERLE MI EGITIM GORUYOZ YATILI MI?
    Askerler yatılı kalıyo maaş sigorta filan da var diye biliyorum tam emin degilim ama.siviller yatılı kalmak zorunda değil erkek yurtları 2 kisilik seneye 3 kisi olacakmiş sanirim erkek yurdu hemen amfinin oldugu binaya yakın kampüs icinde zaten. Gecen sene sivil 11klarda kapattı

• yukarı
  • yukarı
  • sonuçlar açıklanmış hayırlı olsun
  • faydalı konu olmuş hocam eline sağlık.
  • IV. Lannister kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam sağol, dh'de bir sınıf arkadaşımın olması beni çok mutlu ediyor :))
  • Yukarı
  • Tayyipciler, Sümeyyenurlar gidebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: arwen1474

Askeri ve sivil öğrenciler aynı yerde eğitim görüyoruz ama askerilerde yoklamalar daha sıkı ve zorunlu sivillerde yoklamada sıkıntı olmuyor ayni diğer fakülteler gibi sivillerin diger fakültelerden bi farkı yok geçen sene düşük kapatma nedeni bilinmemesi gatanın kapanıp yeni açılması sıralamanın bu sene biraz daha iyileşeceğini düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    @arwen1474 ankaradaki sbü den mi bahsediyosunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aniceman -- 8 Ağustos 2018; 23:53:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aniceman

@arwen1474 ankaradaki sbü den mi bahsediyosunuz?

Alıntıları Göster
    Evet

• quote:

Orijinalden alıntı: BirinciGelenSperm

Tayyipciler, Sümeyyenurlar gidebilir.

Doktor tanidigima sordum
    Dedim boyle boyle gulhaneye açıldı vs bana dediği ilk şey kesinlikle uzak dur kimse siyasettte kalıcı değil basın ağrır dedi ne kadar siyasetten arindi desem de aldığı duyumlara göre öyle dedi bana size hak veriyorum bu konuda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
    sbü ile ilgili güncel bilgilere ihtiyacımız var hocam. 1 yıl içinde ne değişti? Biklen varsa yazsın lütfen..
  • Merent57 kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.