Şimdi Ara

Doğrunun parabole uzaklığı ile parabolün doğruya uzaklığı arasındaki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Doğrunun Parabole Uzaklığı ile Parabolün Doğruya Uzaklığı Arasındaki Fark

Bir parabol ve bir doğru verildiğinde, doğruyla parabol arasındaki uzaklık iki farklı şekilde tanımlanabilir:

• Doğrunun Parabole Uzaklığı: Doğrudaki herhangi bir noktadan parabole olan dik uzaklıktır.
    • Parabolün Doğruya Uzaklığı: Parabol üzerindeki herhangi bir noktadan doğruya olan dik uzaklıktır.

Bu iki uzaklık birbirine eşit değildir. Noktadan parabole olan dik uzaklık, genellikle parabol ile doğru arasındaki en kısa uzaklık olarak kabul edilir ve "parabolün doğruya en yakın noktası" olarak adlandırılır. Parabol üzerindeki noktadan doğruya olan dik uzaklık ise parabolün doğruya en yakın noktasına olan uzaklığıdır.

Parabol ile Doğru Arasındaki En Kısa Uzaklık

Parabol ile doğru arasındaki en kısa uzaklık, parabol ile doğru arasındaki dik uzaklıktır. Bu uzaklık, parabolün doğruya en yakın noktası aracılığıyla hesaplanır.

Parabol ile Doğru Arasında Uzaklık Hesaplama

Parabol ile doğru arasındaki uzaklığı hesaplamak için aşağıdaki formül kullanılabilir:

d = |ax + by + c| / ?(a² + b²)

burada:

• d: Parabol ile doğru arasındaki uzaklıktır.
    • a, b, c: Parabolün denklemindeki katsayılardır.
    • x, y: Doğrunun denklemindeki katsayılardır.

Örnek

x² + y² = 1 denklemindeki parabol ve y = mx + n denklemindeki doğru verilmiş olsun. Bu durumda, parabol ile doğru arasındaki uzaklık şu şekilde hesaplanır:

d = |mx + n + 0| / ?(1² + 1²) d = |mx + n| / ?2

Sonuç

Doğrunun parabole uzaklığı ile parabolün doğruya uzaklığı arasındaki fark, iki uzaklığın hangi noktadan ölçüldüğünde tanımlandığına bağlıdır. Noktadan parabole olan dik uzaklık, parabolün doğruya en yakın noktasına olan uzaklıktır, oysa parabolden doğruya olan dik uzaklık, doğruya en yakın parabol noktasına olan uzaklıktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bi fark yok iki formulden de aynisi gelir. Direkt noktanin noktaya uzaklığı da yapabilirsin. Tam anlayamadim neyi sorduğunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O ikisi arasında bir fark yok ama sizin dediğiniz galiba doğrunun parabole en yakın noktası ile parabolün doğruya en yakın noktası.

• böyle başlıklara hiç çalışmadım, hatta bilmiyorum. Türevini alıp doğrunun eğimine eşitliyorum ben :D

• unnecessary tension kullanıcısına yanıt

Hocam aynen doğru qnlamışsınız kağıt üzerinde göstererek qnlatırmsnz anlamadım

• Doğrunun parabole uzaklığı doğrunun parabole uzaklığı ile ilgili parabolün doğruya uzaklığında ise parabol doğruya uzak oluyor.
    Kaynak: Matematiğin kahkaha patlatan yüzü

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdi.ç -- 23 Şubat 2021; 7:59:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın yeni görüyorum.En kısa zamanda bir çözüm atmaya çalışacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doğrunun parabole uzaklığı ile parabolün doğruya uzaklığı arasındaki fark nedir?

Umarım bir hatam yoktur , denklemleri rastgele yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unnecessary tension -- 27 Şubat 2021; 15:47:46 >
  • Parabolün doğruya en yakın uzaklığı vardı bir de hocam

• unnecessary tension kullanıcısına yanıt

ikisi farklı şeylerdi

• Ben sadece karıştırılan kısmı atmıştım.Parabolun doğruya olan uzaklığında bir şey yok ki.Aynı gösterdiğim adımları uygularsanız o da çıkar.Ama isterseniz müsait olunca onu da atarım sorun değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unnecessary tension -- 27 Şubat 2021; 18:38:40 >
  • ikisi farklı şeyler , çizerek görmeniz mümkün behzat hocamız iyi anlatıyor
  • anlatırsanız iyi olur hocam

• Parabol teğetinin eğiminin doğrunun eğimine eşit olduğu noktada,
    |(ax+by+c)|/√(a²+b²) denklemi de kullanılabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.