merhaba ben 3 yildir yurtdisinda orta asyada bi universitede okuyorum. okulu bu hafta dondurup turkiyeye gececegim. turkiyeden amerikaya nasil gidebilirim? yani work and traveldan falan yararlanabilirmiyim? amacim 1 sene falan kalmak hem calismak hem pratik yapmak
İyi forumlar öncelikle. Buraya birkaç merak ettiğim şeyleri sormak için yazıyorum. Konu ile ilgili bilgili ve gidip Amerika'da yaşamış olan kişiler cevap atarsa çok makbule geçer. İlk olarak ön lisans dış ticaret öğrencisiyim. Ve eğer kısmet olursa lisansa tamamlamak istiyorum. İşletme veya Uluslararası ilişkiler gibi vs. bölümler ile. Amerika'ya birçok Türk gibi bende çok gitmek istiyorum. Farklı bir toplum, farklı ortam, farklı potansiyel, farklı bir dil, farklı bir ülke vs. görmek için ve bunlardan daha çok önemli olan yabancı dilimi su gibi yapmak için. (advanced kademe gibi). Şuanlık İngilizce seviyemi söylemek gerekirse başlangıç desem doğru olurmu bilemiyorum. Mesela San Francisco'da birisini durdurup anında düşünmeden ''Excuse me can I ask you something. How can I go to xxx?'' diyebilirim ancak cevabı alırken anlamakta biraz zorlanabilirim ve biraz daha yavaş ve tane tane konuşması için ona ''Can you speak more slow'' de diyebilir.
Sormak istediklerim;
1- Bu seviye ile ilk zamanlarda ciddi anlamda sıkıntı çekermiyim? 2- Eğer oraya ön lisansı bitiripte gidersem benim Amerika'da vasıf durumum ne olmuş olur? Yani mesela ben bir süre normal bir iş yaparsam eğer; komi olsun, servis elemanı olsun veya otellerde görevli eleman olsun dilimi geliştirdikten sonra normal bir şirkette çalışma imkanım olur mu? 3- Birde mesela burada ön lisansı bitirdikten sonra gitsem orada bir üniversitede okuyabilir miyim? Orada ki üniversitelere giriş sistemi nasıl? Özel üniversite- Devlet üniversitesi. 4- Amerika'daki üniversitelerin burs vermesi gibi birşey duydum. Nedir bu burs olayı? Nasıl hak kazanılabilir? 5- Greencard'ı biraz araştırdım. Bu kartla ilgili olarak, sağlıklı bir gidiş şeklimidir bu? Greencard ile gidildiğinde sınırsız birşekilde orada kalma hakkına sahip olunabiliyor mu? 6- Namaz kılan bir kişiyim. Oraya gidince bu konuyla alakalı bir sıkıntı yaşarmıyım? Kısacası orada ne sıklıkla cami bulunuyor? 7- Oranın yerlileri orada bulunan (Türk olsun veya farklı ülkelerin insanı olsun) insanlara bakış açıları nasıldır? 8- Ev ile ilgili 2. maddede de dediğim işler gibi normal bir ücret ile çalışan bir kişi tek odalı küçük bir yerde normal bir hayat geçirebilir mi? New york'ta olsun, Washington'da olsun veya daha batıdaki eyaletler olsun durum ne olur? 9- Konsolosluktan vize almak ne derece zordur? Hangi durumlarda kişi vize almakta daha avantajlıdır ve hangi durumlarda dezavantajlıdır? 10- Vize alırken uzun süreli bir vize veriyorlarmı? (1 yıl-2 yıl) 11- Bazı tandıklarımdan duyduğum üzere Amerika'da havalimanına iniş yaptıktan sonra bile geri dönme ihtimalinin olduğunu duydum. Bu ne anlama geliyor? 12- Greencard ile Türkiye'den Amerika'ya sadece ayak basıldığı anda minimum ne kadar maksimum ne kadar harcama gerçekleşir. Aynı şekilde Vize yoluylada bu ne kadar olur?
Cevap için şimdiden Teşekkürler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme