Şimdi Ara

Makedonya Kiril Üniversitesinde Tıp okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ben kiril metodi üniversitesinde tıp okumak istiyorum.Zaten devlet üniversitesi ve çok iyi parası olan geçemiyor.Çalışan geçebiliyor.Ama bu yök kafamı karıştırdı.İlk 40bin şartı koydu.Ben 40bin degilim ama yakınım.Şimdi bu halimle gitsem okulu bitirsem burda denklik alamaz mıyım?Denklik sınavlarını kazansam filan.Yoksa olmuyor mu?Orda okuyanlara soruyorum burası devlet üniversitesi zaten cok zor bitirmek başarı dünya sıralamasında,tabii
    Ki denklik veriyorlar o tarz şeyler diyorlar .Brn bu halimde gidip tıptan mezun olsam denklik alamayacak mıyım yani?Bilenler bir yardım ederse sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Makedonya Kiril ve Metodiy Üniversitesi'nde Tıp Eğitimi: Öğrenci Yorumları ve Bilgiler

Makedonya'nın önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Kiril ve Metodiy Üniversitesi (UKIM), tıp eğitimi arayan uluslararası öğrenciler için mükemmel bir seçenektir. Üniversitenin Tıp Fakültesi, uluslararası alanda tanınan kaliteli bir eğitim programı sunmaktadır.

Makedonya Tıp Fakültesi Yorumları

UKIM'in Tıp Fakültesi, öğrenciler tarafından olumlu yorumlar almaktadır. Öğrenciler, deneyimli öğretim kadrosunun, modern tesislerin ve destekleyici öğrenci topluluğunun kalitesinden bahsetmektedir.

Makedonya'da Tıp Okuyanların Yorumları

Makedonya'da tıp okuyan uluslararası öğrenciler, yaşam maliyetinin uygunluğu, sıcakkanlı yerel halkı ve ülkenin güzel doğasından etkilenmektedirler. Üniversite, öğrencilere konaklama, ulaşım ve diğer konularda destek sağlamaktadır.

Kiril ve Metodiy Üniversitesi Yorumları

UKIM, Makedonya'nın en saygın üniversitelerinden biridir ve genel olarak olumlu yorumlar almaktadır. Öğrenciler, üniversitenin akademik mükemmelliğine, araştırma olanaklarına ve uluslararası öğrencilere sunduğu desteğe övgülerde bulunmaktadır.

Yurtdışında Tıp Okumak

Yurtdışında tıp okumak, öğrencilere küresel bir perspektif edinme, farklı kültürleri deneyimleme ve uluslararası tıp camiasıyla bağlantı kurma fırsatı sunar. UKIM, yurtdışında tıp eğitimi almak isteyen öğrenciler için cazip bir seçenektir.

Önemli Hususlar

UKIM'in Tıp Fakültesi'ne kabul için aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısın:

• Makedonca dil yeterliliği
    • Yüksek okul not ortalaması
    • Kişisel açıklama
    • Referans mektupları

Üniversite hakkında daha fazla bilgi almak ve başvuru sürecini başlatmak için UKIM'in resmi web sitesini ziyaret edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2014 ve öncesi orada eğitime başlayanlar için eğerki onların girdiği sene okul YÖK tarafından tanınıyorsa denklik alma ihtimalleri yüksek. Senin yapman gereken önce YÖK'e dilekçe yazıp okulun tanınırlık durumunu sorgulaman. Çünkü YÖK her sene okulun tanınırlığını değiştirebiliyor. Daha sonra da ilk 40.000'e girmen. Girmeden de gidebilirsin, fakat mezun olup geldiğinde çok çok yüksek ihtimalle denklik vermeyeceklerdir. Daha sonra mahkeme, yargıtay uğraşırsın. 40.000'e giremezsen tavsiye etmem.
  • Hocam okul emin olun bizim Türkiye'deki ODTÜ,Boğaziçi nunlardan daha zor ve daha kaliteli eğitimi.Ben geçen sene 40bine girmeden oraya kayıt yaptıran Türklere ulaştım.Bu okulda o sorun yok,zaten devlet üniversitesi,YÖK'ün bunu yapma sebebi yurtdışı eğitmin önünü kapamak.Kiril üniversitesinde böyle bi sorun asla olmaz,zaten burdan mezun olunca 95 ülkede çalışma hakkın oluyor YÖK kim ki sana diploma vermey cek diyorlar ve şuan bu kanunun başladığı yıldan itibaren Kirilde ilk 40bine girmeden tıp okuyan insanşar var.Benim planım zaten 7 sene Makedonya'da olacağım için İngilizcemi geliştirerek 7 senede bir ingiliz gibi yapmal ve İngiltere'de doktorluk başvurusu yapmak.Ama yinede bu YÖK diploması insanı bi korkutuyor.Çünkü Kiril üniversitesi gerçekten çok zor ve eğitimi Türkiye'deki üniversitelerden daha kaliteli burayı bitiripte Türkiye'de denklik alamamak,tamamen bizim eğitim sistemimizin iğrençliğinden kaynaklı.Birde mesela mezun olduktan sonra denklik sınavlarından yüksek puan alsak dahi denklik vermiyorlar mı ? Çok kapalı anlaşılması zor bir açıklama yapmışlar.Mahkemeye başvuran herkes denklik alabiliyor.Hadi hayırlısı...

• Dediğin gibi maalesef açıklamaları kapalı. Seviye tespit sınavına denklik verecekleri kişileri alıyorlar diye biliyorum. Belki baştan hiç sınava bile almazlar vermeyecekleri için. Yaz dilekçeni gönder YÖK'e bakalım ne diyecekler. Gene aynı açıklamaları yazıp gönderiyorlar ama denemekte fayda var bence. Eğer ki kendine güvenin varsa da, Türkiye'ye dönmeyip daha iyi bir ülkede yaşamanı sürdüreceğine dair, risk alabilirsin.
  • 7 senede Makedonca ve İngilizcem ana dilim kadar iyi olacak.Zaten ingilizcem iyi ama kurdlara gidicem,yazları ingiltere'ye gidecegim dilimi geliştirecem 7 senede.Sonra ingilterede doktoruk yapacagım planım bu :)

• Allah yardımcın olsun kardeşim. İstedikten sonra başarılmayacak şey yok. :)
  • kiril

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanhekim -- 16 Eylül 2016; 20:56:16 >
  • Bende makedonyada diş hekimliği eğitimi almak istiyorum.Bu konu hakkında güncel bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba ?Tıp eğitimi için konulan 40 bin şartı kaldırıldı mı ? Bugün sabah bir danışmanlık şirketini aradığımda Yök tarafından o kriterlerin kaldırıldığını söyledi.
  • ben kirilde eczacılık fakültesi son sınıf öğrencisiyim..
    bu okul türkiyedeki okulları atlar geçer tek kelime ile bu iş bu kadar!
    buradaki eğitimin kalitesini tecrübesini hiçbir yerde göremesin bulamazsın!. valizini kap gel kirile makedoncayı iyi bir öğrendin mi sırtın yere gelmez burada bunu bilmen lazım.
    makedonyada görüşürüz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.