Şimdi Ara

Amfi hopörler seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar ben bu işe daha yeni başladım işin açığı çok fazla bilgim yok sizin bilgilerinize ihtiyacım var bugün kendime hopörler aldım Q akustic 3010i serisi özellikleri de söyle

Teknik özellikler:
    Kabin tipi: 2-yollu refleks
    Bas Ünite: 100 mm
    Tiz Ünite: 22 mm
    Frekans Aralığı (+3 dB, -6 dB): 65 Hz – 30 kHz
    Nominal empedans: 6 Ω
    Minimum empedans: 4 Ω
    Duyarlılık (2.83 Vrms@1 m): 86 dB
    Önerilen ampli gücü: 15 - 75w
    Crossover Frakansı: 2.6kHz
    Ebatlar E/Y/D: 150 x 253 x 252 mm
    Ağırlık (hoparlör başına): 4.1 kg

Şimdi gelelim amfi seçimine ben tavsiyeler göre pioneer a 443 serini önerdiler sizce nasıl düşük maliyetli olarak bir amfi seçebiliriz hopörlerime göre bu arada söylediğim amfinin fiyat aralıgı 800 1000 TL civarı

• Z5500 ucubesinin 2. Elinin bile 5000 tl den satildigi gunumuzde 1000 tlye anfi bulursaniz hemen alin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Hopörler konusunda biraz canım sıkıldı amcamda 2020i serisi var benim 3010i modeli ama 2020i benim hopörlerimden üstün bas ve desibel konusunda anlamıyoruz işte almış bulundum 100mm bass var amcamda 125mm bass var çok etkisi olurmu acaba seste amcamın sistemi çok iyi
  • Hoperlor capu bassta etki eder ama sadece basa bakarak iyi ses elde edecegini dusunmek yanlis olur daha iyi bas isterseniz ileride kule tipi kolonlara yonelirsiniz yada sisteme ek subwoofer da ekleyebilirsiniz.

Sadece basa değil tabikide ama beni tatmin edicekmi bu hafta bir test edicem bakalım 3010i ile 3020i arasındaki fark 125mm 3020i de var 3010i de 100mm bas var 3010i 86 db 3020i 88 db fark bunlar diğer bütün özellikler aynı
  • Oncelikle sunu soyleyeyim 125mm daha fazla bas basinci saglar dolayisi ile daha iyi bir bas tepkisi verir ama en onemlisi diger hoperlorun 2db daha fazla hassasiyete sahip olmasi bu tum oyunu degistirir ayni anfiyle sesi dah az acarak daha cok ses alabilirsiniz.

• Genelde hassasiyeti yuksek hoperlorler daha pahali oluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Subwoofer Amfi Tercihi
    geçen yıl açıldı
    subwoofer + amfi tavsiyesi :)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Degisrirebilirsebiz birazdaha fala verip ust modeli alin derim

Bende öyle düşünüyorum ama bunu yeni aldım anlamadığım için özelliklerden daha bügün anladım çünkü amcamda eski seri 2020i var mesele benim bu 3010i deh daha iyi mesela biz şuna aldandık seri 2 sen 3 yüksek diye 3 daha iyidir sandık ama sadece görüntü farkı yapmışlar yeni sezon gibi düşünün ama 2020i 3010i den daha iyi 2020i 125mm bass 3010i 100mm bas mesela onun için bilemediğimiz için 3010i aldık ama 2020i daha iyi çalışıyor mecbur satıp 3020i modelini alıcaz allah izin verise işin içine geçirmeden anlamıyor insan şimdi anlıyabiliyorum mesela neyin ney olduğunu hopörleri çözünce sonrada amfiye dönücek iş amfiyide bilmiyorum hangisi uygun olur mesela şuanda hopörler kafamda olduğu için ona ağırlık veriyorum
  • Malesef her yeni seri iyi olmuyor mesela samsung tvlerde 2sene once cikan nu 8500 modeli bu seneki tu 8500 lerden fersah fersah ustun.

İşte durumlar bundan ibaret bilgileriniz için teşekkür ederim
  • Anfi konusunda bana gore sony daha bass agirlikli yumusak tini ile calar pioneer daha acik tonda ama daha az detay verir yamaha daha sert calar daha agresiftir daha cok detay duyarsiniz . Tabiki bu benim sahsi deneyimim herkeste dinledigi modele gore degisebilir.

Onkyo düşünüyorum
  • Onkyo icin yumusak sicak fakat detayli diyorlar ben hic dinlemedim bir ara 2000 lerin baslarinda integra serisi altinda cok basarili tutulan 7.1 sinema anfileri vardi sonrasi hakkinda bilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakdc

Z5500 ucubesinin 2. Elinin bile 5000 tl den satildigi gunumuzde 1000 tlye anfi bulursaniz hemen alin

nasıl yahu z960'da buna benzerdi 700tl ye almıştım öyle duruyor.Yok artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 26 Mart 2021; 21:45:28 >
  • Adem Kirtutmaz OHJWQ A kullanıcısına yanıt
    Bass çapının Büyük olması sizin için iyi olacak anlamına gelmiyor, dinleyeceğiniz odanın büyüklüğüne göre seçmeniz gerekiyor . Küçük Odaya büyük çaplı baslı hoparlör seçilirse basslar rahatsız eder.

Hele ki pc başında dinleyeceksiniz elinizdekiler ideal olabilir
  • zeybek1982 kullanıcısına yanıt
    Hayır PC başında dinlemicem salonda kurulu olucak daha evimde testini sağlamadım amfim olmadığı için ama en kısa zamanda amcamda amfi var elime gelim koyup bir kurulum yapıp test etmem lazım beni kendi evimde tatmin edicekmi acaba yeterki tatmin etmesse ürünü satılığa çıkartıp bir üst modeline geçebilirim ilerleyen zamanlarda
  • Pioneer A441, 443, 445 fiyatına göre iyi cihazlardır bulabilirseniz 80 lerin cihazı olan pioneer sa950 şiddetle tavsiye ederim şaşırtıcı derecede iyi bir amplifikatördür, 700 TL ye almıştım 8000tl lik magnat kule hoparlörlerimi çok rahat ve temiz sürebiliyor, ihtiyacı olmayan dahi alıp bir kenara koysun derim hee geçen gün fiyat artıyor ve bulmak güçleşiyor. Magnat ile sa950 test videomu ekliyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.