Şimdi Ara

Amfi Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aracıma 0'dan ses sistemi kurmak istiyorum.
    Tüm ürünleri sıfır alacağım baştan sona..

Kafamda almak istediğim ürünler oluşturdum.

1 takım JBL GTO 6508C 16 CM Mid takımı
    Sony XS NW1200 1800 W Subwoofer

Amfi olarak kararsızım. Edison ED-6004F 2400 W 4 kanal amfi veya
    Roadstar Rda6050 3000 W amfi almayı düşünüyorum.

Bu amfiler ile bu sistemi besleyebilir miyim

Deck çevirici ile aracın orjinal teybine bağlayacağım.
    Kablo seti olarak ne almalıyım tam bilgiye sahip değilim.

Rica etsem kablo, deck çevirici ve amfi için önerilerinizi alabilir miyim ?

Aracım Opel corsa D 2008

• Çevirici için bi önerim yok. Lablo kiti olarak n11.com da navigold 4ga kablo kiti var 45TL ye fiyat performans olarak mükemmel. Anfi olarak da edison daha iyi roadstar markasının rms değerleri belli değil. Edison anfinin 2ohm 4ohm ve köprü modundaki rms değerlerini söylerseniz daha detaylı tavsiyelerde bulunabilirim
  • 4ga ve 8ga kablo arasındaki fark nedir ? Edison amfinin 2ohmda 4x70 RMS 4 ohmda 4x50 RMS değerleri var. Roadstarın bilmiyorum malesef
  • Kalınlık farkı var sayı düştükçe kalınlık artıyor. Roadstar markasının rms değerini kendi servisleri dahil kimse bilmiyor edison un o modeli de size yaramaz hocam JBL 6508ler zaten 70w rms ile çalışıyor karşılamaz yani o gücü. Edison 604l veya soundmagus SM475 olması lazımdı o modelini önerebilirim size
  • Ortalama fiyat olarak amfiye 200 300 ayırabilirim. Sizin söylemiş olduğunuz amfiye de baktım hocam RMS değerleri hemen hemen aynı bassı köprüleyip bağlamayı düşünüyorum. En iyi verimi hangisinden alırım ? Ona göre bir seçim yaparak alacağım amfiyi
  • Hocam f/p olarak en iyi sonudmagus var. Rms yakın ama şu var o değerler 14.4 volttaki hava sıcaklığının en muhteşem zamanları vs. Vs. Yani 70w rms yazıyorsa bilinki siz bundan 60w anca alabilirsiniz. Bu yüzden size en uygun anfi soundmagus SM 475 hatırladığım kadarı ile 2ohm da 90w rms veriyor bu da gain ayarını çok az kısık tutarak o componentleri en verimli şekilde besleyebilir. Bu tarz anfilerin köprü değerleri de genelde birbirine yakın bass konusunda tam verim istiyorsanız bi bass anfisi şart. Ben şahsen gldmaster anf-911 800watt anfi kullanıyorum 4ohm da 75w rms 2ohm da 110w rms köprüde de 185w rms veriyor kağıt üstünde. Eniştemin rodastar 6050 3000w peak (rms değerlerini bilen yok) anfisi var ve pionner 1400w peak 400w rms bass ı onda pek iyi çalmıyor bi gün denemek için bana taktık o bass ı ve sonuç onunkinden kat kat iyi. Yani diyeceğim oki rms değeri önemli üstünde isterse 10000w yazsın. component lerim JBL gto 6508c ve gain i %70 civarında tutuyorum Allah nazardan saklasın son ses de dinlesem bi sıkontım yok sesde bozma da yok çok şükür mükemmel uyumlu benim için kalite ve güç maksimim seviyesinde .

• Hocam cevabınız ve ilginiz için teşekkürler. Kararım soundmagus yönünde olacak ilerde mono amfi düşünüyorum. Mono olarak öneriniz var ise söyleyebilirseniz sevinirim. Bu hafta içi ürünleri alıp montajını yaptıracağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer + amfi tavsiyesi :)
    12 yıl önce açıldı
    Stereo amfi önerisi
    12 yıl önce açıldı
    Amfi Tavsiyesi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mono anfi hakkında ne desem yalan hocam o konuda bek bir bilgim yok açıkcası. Ama ileride mono anfi alınca bir takım daha 6508c ile fiyatına göre mükemmel bir ses alabileceğinizi düşünüyorum deck çevirici hakkında birşey bulabildinizmi onda hangi ürüne karar verdiniz?
  • mikailhanaltınkaya M kullanıcısına yanıt
    Deck çeviricilere baktım çok farklı fiyatlarda ürünler var. Hemen hemen hepsi aynı etkiyi gösteriyor diye yorumlar okudum. Çok fazla bir fark olmadığı yönde sürekli. O yüzden 50 TL'lik bir deck çevirici alacağım. Pandizotta bass çok fark ediyor mu ? aracım corsa ve bagajı çok küçük farklı çözümler de bakıyorum. Belki kendim bir pandizot yapabilirim.
  • Pamdzotta bass 2 şekilde olur birincisi freeair bass bu bagajı kabin olarak kullanır bu basit olan.

2. Yöntem de pandzotun altına kabin ilave edersiniz bu da gene bagajda yer kaybı demek. Size tavsiyem JBL gto 804l 20cm bass alın hocam portsuz kutu yaptırın 8buçuk litre yeterli o bass için yer de kaplamaz hem kabin ölçülerini ve kabin litfe hesaplama programa linkini göndereyim

Amfi Önerisi 18mm sunta ya da MDF ile yapılacak kabin boyutu bu hocam

• http://www.rockfordfosgate.com/rftech/box_wizard.asp bu sitenin linki hocam

Amfi Önerisi

Amfi Önerisi bu da dediğim bass ın teknik değerleri hangi kabinden yapacaksanız litresi yazıyor hocam

• mikailhanaltınkaya M kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam. Eğer pandizotun altına kabin düşünürsem burdan litre hesabını yapacağım.
  • Aynen hocam
  • Ürünleri aldım aracıma bağlantısını yaptırdım.
    Amfi öneriniz için teşekkürler tekrardan. Amfide en hafif ısınma olmuyor ve çokta iyi ses veriyor.
    Bass'ta aynaları zangır zangır titretecek şekilde şiddetli oldu. Gain ayarını %70 lerde kullanmama rağmen bass gerçekten harikalar yaratıyor.

Yaklaşık 2 3 ay sonra 1 takım arka kapılar için de 13 CM JBL GTO 6508C mid takımı ve bir adet mono bass amfi alarak bağlantıyı kuracağım.
  • Bass olarak ne kullandınız hocam ve bass kabini olarak portlu mu kullandınız portsuzmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada 13cm olanı gto508c diye geçiyor hocam o 50wrms lik hem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.