Şimdi Ara

AMFİ SEÇİMİ ? NE OLMALIDIR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaaba iyi formlarr , bugün bir arkadasımdan alacagim , cadence tx-69 la birebir olan ortası mavi olan soundstream oval midrange icin anlaştık , (2 takim yani 4 adet ) kendinden twetterliymiş. Ve yaninda forx in 1200 rms olan 30 luk bufur var yanında , resimleri asagida dır , sizce bunları almalimiyim ? Ve bunlara midlere stereo , bass a da mono anfi secimim ne olmalidir , ön kapılarada 16 cm midrange koyucam 6 adet mid kaldircak bir anfi ? Araç linea 1.3 multijet 2013 model.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar öncelikle kurmak istediğiniz ses sisteminden biraz bahsetmek istiyorum. Sadece midrange kullanarak bir ses sistemi yaptığınızda alt frekanslarınız tamamen ölü olacaktır. Aşırı tiz kulakları yoran bir ses olacaktır. Bunun başlıca sebebi midrangelerin alt frekanslarda ses bozulması yaşaması bu sebeple amfi frekans ayarında 200hz altı çalmamasıdır. Midrangeler için en uygun dip frekans 200hzdir. Bunun altını çaldırabilirsiniz fakat seste aşırı bozulmalar meydana geliyor. Subwoofer içinde max 70-80hz öneriyorum. Bu iki frekans arasını tamamlayabilmeniz için ya component yada midbas hoparlörlerini önerebilirim. Tüm sistemi besleyebilmeniz için 2 adet 4 kanal amfiye ihtiyacınız olacaktır. Bir amfi ile oval midrangeleri her kanala 1 adet olacak şekilde bağayacaksınız. Diğer amfi ilede 1 takım component ve 1 adet subwoofer bağlayacaksınız. Resimdeki subwoofer 1200rms değil 1200w 300rmstir. Amfi olarak uygun yollu bişeyler bakıyorsanız forx, mobass, reiss markalarına bakmanızı öneririm. Alacağınız amfilerin ideal gücü 4x80rms olmalıdır. Daha altında bir amfide kullanabilirsiniz fakat ses performansında düşüş yaşayabilirsiniz. Component olarakta orta kalite bir takım component işinizi görecektir. JBL CS760C bakabilirsiniz alt frekansları kolay kolay bozulmadan çalabilen bir üründür. FOR X XAB-80.4, MOBASS MB-800.4 bu amfiler yada muadili olan amfiler işinizi görür.

• hakancekic88 kullanıcısına yanıt
    Yorumun icin tesekkur ederim usta pek anla.adigim icin normal birseyler yapcam pahalıya kaçmadan, bass forx x12 pro 1200 rms :)) bakabilirsin ,. Ama bu basss i arkadaştan istediğim halde birine vermiş şuan sadece tx69 twitterli ovaller duruyor , sadece bunlar işimi görmezmi ? Ve bu bass vsr birinde fiyatı 750 tl alınır mı ? 1000 rms miş sarım yapmışlar. Ne önerirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monster033 -- 24 Mayıs 2020; 22:58:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Monster033

Yorumun icin tesekkur ederim usta pek anla.adigim icin normal birseyler yapcam pahalıya kaçmadan, bass forx x12 pro 1200 rms :)) bakabilirsin ,. Ama bu basss i arkadaştan istediğim halde birine vermiş şuan sadece tx69 twitterli ovaller duruyor , sadece bunlar işimi görmezmi ? Ve bu bass vsr birinde fiyatı 750 tl alınır mı ? 1000 rms miş sarım yapmışlar. Ne önerirsin.

Uygun bir bütçe ile birşeyler yapmak istiyorsanız bu tarz güçlü subwooferları beslemek için güçlü amfi kullanmalısınız 4 ohmda 1000rms veren bir amfi çok uçuk fiyatlı olacaktır. Ben kendi aracımda sony xs nw1202e orjinal slim kabin kullanıyorum 420rms 1800w gücünde mono amfi olarak planet audio pl1500.1 pulse mono modelini kullanıyorum 4 ohmda 563rms güç veriyor ikili uyumu gayet başarılı ve performanslı. Midrange konusunda düşüncelerimi daha önce belirtmiştim zaten karar sizin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.