Şimdi Ara

Amfi Yenileyeceğim. Denon mu Yamaha mı.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Cok tesekkur ederim. Bahsettiginiz seste bogukluk ya da kisiklik gibi sikayetlerim yok pek esasinda..
    Inceledigim kadariyla benim amfinin thd si 0.06, denon x3000 de bile 0.08. Yani benimkinin daha dusuk olmasi + puan olmuyor mu?

ve kisik seste daha fazla detay hangi ozellige bagli oluyor? Yani hangi degere bakmam gerek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirism -- 16 Şubat 2014; 21:03:11 >
  • Mümkün değil hepsinin spec. dökümanlarını indirdim. Aynı 1 khz değerlerinde bakın sizin ki 0,9 % , Denon ise 0,7 % eğer 20 hz - 20 khz bakarsanız ordada Denon ve Harman 0,07 % THD . Bence en güzeli siz dinleme olanağınız varsa bir yerde bu ürünleri deneyin, kulağınıza iyi geleni alın. Bu şekilde sonuca ulaşmakta zorlanacaksınız.
  • thetechnics T kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz özellikler doğrultusunda tekrar baktığımda;

En düşük distortion 0.06 110 Watt ile Yamaha RX-A1020, bir sonraki iyi olan 0.07 thd ama 135 watt ile Harman Kardon AVR 370. Bu durumda AVR 370 benim için en ideal seçim gibi sanırım. (20hz de Denon X3000 ile aynı olmasına karşın 1khz de Denon'dan daha iyi)
    Bu ikisi arasında karar vereceğim, çok teşekkür ederim desteğiniz için.
  • prosecutor kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Kimisi marantz iyi harman kardon ile kafa kafaya diyor kimisi cok kotu diyor.

Harman Kardon AVR 370 ya da Marantz SR6008 alacagim.

Yorumunuzu alabilirsem cok makbule gecer
  • Marantz alın o zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • prosecutor kullanıcısına yanıt
    Daha mi iyi?

biraz detay vermeniz mumkun mu
  • Marantzların daha özenli işçilik ve malzemeye sahip olduklarını düşünüyorum.Ses zaten her zaman iyi.
    Ayrıca receiverde her on yılın 1numara olan markası var bu on yılınki Marantz.Geçen on yılınki Denon'du mesela.
    Zaten en iyisi olduğu için marantz NR1604 aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denon ve marantz , bu iki marka elektronik olarak neredeyse aynı marantz pek inceleyemedim ancak incelediklerim arasında elektronikleri aynı sadece dış görünüşleri farklı. Bunun sebebide D&M Holding (denon ve marantz) olması olabilir.
    Denon x3000 yeni seri ve iyi bir modeldir sağlamlık ve kalitesine güvenebilirsiniz,Yamaha a1020'de aynı şekilde bu iki modelde 461'in çok önünde modeller. Bu iki modelde elektronik olarak birbirine çok yakın ancak öncelikle HD Ready olan bir TV'de bu iki cihazda 461'den daha fazla bir görüntü kalitesi sunamayacaktır.
    Denon'da Yamaha'da kendilerine has ses karakterleri olan firmalardır eğer daha farklı bir ses kalitesi istiyorsanız denon ancak Yamaha'nın sesi benim için iyi bir üst modele geçip hem gücünü artırayım hemde ses kalitesini yükseltmek istiyorum derseniz yamaha.

Kullandığınız 461'in çıkışları STK Denilen entegrelerle yapılmıştır. Buda şu demek oluyor Mid Frekanslarda bir kayıp oluşturabiliyor ve gürültü oranı daha yüksek oluyor maalesef.

Benim şahsi fikrim denon veya yamaha bu iki modelde şuanki cihazınızdan ses kalitesi olarak çok ileride. Kullanım kolaylığı açısından yamaha size daha yakın olacaktır bazı kullanıcılara denon oldukça ters gelebiliyor ve sonuç olarak bu işin tamamen keyif işi olduğuna inandığımdan bu cihazları kendi kulaklarınızla dinleyip kumandasını elinize alıp şöyle bir menüsünde dolaşıp hangisi içinize siniyorsa en son kararı kendinizin vermesidir.

• serolok kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Televizyonumu 60LGPH670S FULL HD 3D tv ile degistirdim.

Yamaha'nin fiyati 5000 TL lere ciktigindan ve Watt i daha dusuk oldugundan, Harman Kardon AVR 370'te karar kilmistim. Lakin 15 gundur ulkede bulunmamasi ve hala gumrukte bandrol bekliyor olmasi nedeniyle arastirirken bugun Marantz SR-6008 onerisi aldim. 15 Watt daha dusuk lakin thd oranlari ayni, standby da hdmi goruntu aktariyor olmasi gibi artisi var.

Kullanim, menu, kumanda ve malzeme kalitesi olarak hangisi daha onde bilemiyorum.

Kimisi Marantz cok kotu HK daha iyi diyor. Kimisi HK ile Marantz kafa kafaya neredeyse aynilar diyor.

O nedenle ne yapsam bilemedim.

Marantz 200-300 TL kadar da daha pahali.

Bunlarin uzerine, siz hangisini onerirsiniz?

Tesekkurler
  • merhaba konu çok eski belki ama bir konuda takıldım denon x3000 de option tuşuna basınca ses kanallarının değerini değiştirebiliyor muyduk. Sadece video ayarları çıkıyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.