Şimdi Ara

Amfi Yenileyeceğim. Denon mu Yamaha mı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok kısaca sistemimden bahsedeyim.
    Edit: Televizyonumu 60 FULL HD 3D Plazma ile degistirdim.(Televizyonum 50" LG HD Ready, tam modeli şuan aklımda değil.)

Yamaha RX-V461 Amfi ile, Önlerde Definitive Technology Promonitor 1000 ve Procenter 1000, arkalarda Promonitor 100 var.

Kullandığım başlıca cihazlar Playstation, Digitürk, Apple TV. Çok sık film izliyorum ve çok sık playstation oynuyorum.

Mevcut sistemdeki sıkıntım, bildiğim kadarıyla Amfi eski olduğu için yeni HDMI versionlarını desteklemiyor ve görüntü ayarını 720p nin üzerine çıkarttığımda filmin ortasında paralel siyah çizgiler çıkıyor. (Bu aynı model olan ve amfi kullanmadan Apple TV bağladığım diğer televizyonda da olduğundan, amfi değil televizyon kaynaklı olabilir.) Playstation oynarken arada sırada ses gidip 1 saniye sonra geri geliyor. Yamaha RX-V461 gördüğüm kadarıyla 8ohm'da kanal başı 100 Watt veriyor.

Denon X2000 95 Watt iken, Denon X3000 105Watt veriyor. Hem yeni nesil olması, hem de ileri vadede daha doğru bir yatırım olması amacıyla, X3000 alıp, Watt'ı da az da olsa yükseltmiş olayım diyorum, bu nedenle Denon X3000'e yöneldim. Ya da Yamaha RX-V775WA - Yamaha RX-A1020 2 lisinden biri mi daha doğru olur?

2-3 bin liralar vermişken aldığıma değsin diyorum ve doğru bir seçim yapayım istiyorum. Amerika'da Denon X3000 $849 getirebilme şansım da var lakin 120V yazdığından riske girmek istemiyorum.

Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirism -- 20 Mart 2014; 21:11:48 >

• Devam eden incelemelerim sonrası Denon X3000 ile Harman Kardon AVR370 arasında kaldım..
  • www.areadvd.de
    TEST: Denon AV-Receiver AVR-X3000 - Kultiviert und voll ausgestattet (30.07.2013)
    http://www.areadvd.de/hardware/2013/denon_avr_x3000.shtml

www.areadvd.de
    TEST: Harman/Kardon AVR 370 - Exzellentes Multitalent für unter 1000 EUR?
    http://www.areadvd.de/hardware/2013/harman_kardon_avr370.shtml

http://www.areadvd.de/tests/test-7-2-av-receiver-marantz-sr6008/

Bu testlere google çeviri yardımıyla bakabilirsiniz. Umarım yardımcı olur.
    Bir de Denon ile aynı fiyat aralığında:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4EC26FADF -- 14 Şubat 2014; 13:46:47 >

• teşekkürler
  • Emirism kullanıcısına yanıt
    selamlar yamaha A serisi avr lerin ses kalitesinin çok iyi olduğunu pekçok test -inceleme yazılarında okudum , imkan varsa dinlemek lazım ama genelde yamaha avr lerin (şimdiki nesiller) ses kalitesi sınıfına göre başarılı bulunuyor, diğer özellikleri bakımından ise eksiklikler olabiliyor ama ses kalitesi daha önemli diyorsanız yamahayı listenizden çıkartmayın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emirism

Merhabalar,

Çok kısaca sistemimden bahsedeyim.
    Televizyonum 50" LG HD Ready, tam modeli şuan aklımda değil.

Yamaha RX-V461 Amfi ile, Önlerde Definitive Technology Promonitor 100 ve Procenter 100, arkalarda Promonitor 1000 var.

Kullandığım başlıca cihazlar Playstation, Digitürk, Apple TV. Çok sık film izliyorum ve çok sık playstation oynuyorum.

Mevcut sistemdeki sıkıntım, bildiğim kadarıyla Amfi eski olduğu için yeni HDMI versionlarını desteklemiyor ve görüntü ayarını 720p nin üzerine çıkarttığımda filmin ortasında paralel siyah çizgiler çıkıyor. (Bu aynı model olan ve amfi kullanmadan Apple TV bağladığım diğer televizyonda da olduğundan, amfi değil televizyon kaynaklı olabilir.) Playstation oynarken arada sırada ses gidip 1 saniye sonra geri geliyor. Yamaha RX-V461 gördüğüm kadarıyla 8ohm'da kanal başı 100 Watt veriyor.

Denon X2000 95 Watt iken, Denon X3000 105Watt veriyor. Hem yeni nesil olması, hem de ileri vadede daha doğru bir yatırım olması amacıyla, X3000 alıp, Watt'ı da az da olsa yükseltmiş olayım diyorum, bu nedenle Denon X3000'e yöneldim. Ya da Yamaha RX-V775WA - Yamaha RX-A1020 2 lisinden biri mi daha doğru olur?

2-3 bin liralar vermişken aldığıma değsin diyorum ve doğru bir seçim yapayım istiyorum. Amerika'da Denon X3000 $849 getirebilme şansım da var lakin 120V yazdığından riske girmek istemiyorum.

Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

720p üstü oluşan sorun televizyonun HD Ready olmasından kaynaklı bence. (1366x768 HD ready benim bildiğim) (En fazla 720p olur)

120 v cihazlar için ise, dönüştürücü ve kaliteli bir regülatör ile önlem alabilirsiniz.

Cihazların incelemesi, karşılaştırması illa ki vardır yabancı audio forumlarında.

• Tam istedigim modellerin karsilastirmasini maalesef bulamadim.

Kafam oldukca karisik. Yamaha A1020, Denon X3000 ve Harman Kardon AVR 370 arasindan birini alacagim sanirim. Ama hangisi en dogru secim bilmiyorum. Fiyat/performans a bakinca AVR 370 en dogrusu gibi geliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ..denon 3310 mu yamaha 2065 mi..
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Marantz NR 1604 öneririm size.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkur ederim.. Fiyat ve ozelliklerinden cok etkilenmistim ki 8 ohm'daki 50 Watt direkt elememe sebep oldu :)
  • Emirism kullanıcısına yanıt
    hocam düsündügünüz modellerin içinin görsellerine bakın . size en kaliteli hangisi geliyorsa onu alin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

hocam düsündügünüz modellerin içinin görsellerine bakın . size en kaliteli hangisi geliyorsa onu alin

yavuz hocam böyle bir site varmı iç tasarımı gösteren
  • headbanger6 H kullanıcısına yanıt
    hocam arastirmak lazim gogle gorsellerden videolardan çıkıyor baya görsel. ben rxa 1000 ve ustu serilerin icini beyeniyorum mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 15 Şubat 2014; 21:50:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufak bir duzeltme; Önlerde Definitive Technology Promonitor 1000 ve Procenter 1000, arkalarda Promonitor 100 var.
  • Merhabalar,
    Bende bu yakınlarda benzer araştırmaya girip belirttiğiniz marka ve modeller üzerinde durdum, benim tavsiyem Denon olurdu. Harman malzeme kalitesi ve işçilik olarak son derece kötü geldi bana,sanki 1-2 sene içinde dağılacakmış gibi duruyordu, ses performansı ise fena değil,
    Saygılar.
  • Tesekkur ederim. Denon X3000'i denediniz mi acaba hic?
  • Kanal başı 50 watt inanın yeterli bir güç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevcutta 100Watt lik amfim varken 50watt i dusunemiyorum :)
  • Denon X3000 dinlemedim daha doğrusu yeni X serisini hiç dinlemedim, fakat eski serileri dinleme fırsatım oldu, Denon amfiler güçlü karaktere sahiptir, fakat hoparlörlerinizin teknik özelliklerine baktım, bana sorarsanız X3000 o hoparlörleri zıplatır, X 2000 bile çok rahat yeterli gelecektir. Belirtilen watt değerlerine çok takılmayın, 10.000 euroluk bir lambalı amfide 25 watt yazar tüm bildiklerimizi unutturur :) Yamaha benim gördüğüm kadarıyla daha yumuşak müzikal karakterde ürünlere sahip, Denon gibi markalar ise daha sert güçlü sinema için daha uygun amfiler diye düşünüyorum. Birde aklınızda bulunsun Pioneer amfilerinide araştırın derim, ben Denon - Marantz - Harman Kardon seçenekleri arasında gidip gelirken tavsiye üzerine araştırıp Pioneer aldım. Pioneer'ın AVR konsunda bu kadar başarılı olduğunu hiç bilmiyordum.
    Saygılarımla,
  • Vaktiniz ve onerileriniz icin cok tesekkur ederim.

Yamaha RX-V461 100 Watt oldugu icin, yenilemisken her seyiyle daha iyi bir amfi alayim istiyorum. Bundan X2000'e ya da AVR 370 e falan gectigimde, ses anlaminda hissedilecek artilar konusunda fikir verebilir misiniz lutfen?

Tekrar tesekkurler
  • Bir kere sizin amfinizin thd değeri yüksek X2000 ve AVR 370 'te bu değer daha düşük (ne kadar düşük o kadar iyi çünkü harmonik bozulma demek) ve ses işlemcileri daha yeni teknoloji, bu yüzden kesinlikle detayları daha iyi alacaksınız, zaten iyi olduğunu düşünüyorsanız da yeni üründe daha iyi aldığınızın farkına varacaksınız :) Mesela bazen hoparlörün önünde sanki perde varmış gibi sesi boğuk duyuyor musunuz? Yada sesi açtıkça dahada netleşmeye başlıyor mu? Bu sorulara cevabınız evetse size daha düşük seste detay veren bir AVR lazım. Dediğim gibi watt değerlerine çok aldanmayın, bunu farklı tekstil markalarında aynı bedenlerin aynı olmaması gibi düşünün. Umarım aradığınız amfiyi bulabilirsiniz..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.