Şimdi Ara

Sennheiser HD 650 ye amfi ne almalıyım ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Hphsts Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yakın zamanda Sennhesier HD 650 kulaklık aldım, önceden de Westone UM2 kullanıyordum, çok daha konforlu ve kaliteli müzik dinlemeye başladım ancak, ipod classic malum yeterli gücü veremiyor doğal olarak Sennhesier HD 650 ye ..

kulaklık anfileri ile ilgili deneyimi olanlara özellikle soruyorum, çok fazla bütçemi sarsmayacak nasıl ne tür bir amfi seçmeliyim HD 650 için ..
    biliyosunuz 300 ohm ile çalışıyor Sennhesier HD 650 ..

ne tür bir amfi ve nereden temin edebilirim ..
    şimdiden teşekkürler yardımlarınız için ..

• HD650'nin 300 ohm direncinden çok response değerleri önemli. Sonuçta sesi sonuna dayadığında gürültüsüz oramda yeterli ses alıyorsundur. Ama basslar kuvvetli değil, tizler sert midler kayıp olacaktır. Bende de hd580 var. Ayrıca hd650 kablosu ve hd600 ızgarası taktım şu na harika oldu. Ama amfi kullanmak şart. Eğer evde kullanacaksan 300-500 dolarlık bir tube amfi işini görür. head-fi.org'a bakmanı tavsiye ederim. Mesela little dot ailesinden birşey seçebilirsin.
    Ama bu imkansız o kadar param yok veya taşınabilir birşey arıyorum diyorsan benim gibi mini^3 cep amfisi alabilirsin. Fiyat performans olarak en iyi cep amfisidir. Fiyat 125$, şarj adaptörünü türkiyede 5 ytl'ye alacaksın. Aman unutma gain 5 seçeceksin. Gain 2 seçersen hd650'yi yeterince beslemez. Ha bir de ara kablosu alman lazım yani LOD. Bu da sana 50 ytl civarına patlar. Qables.com'a bakabilirsin. Bunu dışında minibox+ var o da çok iyidir ama biraz daha pahalı.
    Mini^3 içinwww.rockhopperaudio.com a bakabilirsin. minibox-e için isewww.head-direct.com

• Bir sakıncası yoksa nereden ve ne kadara aldığınızı söyleyebilir misiniz?
  • Meier'in kulaklık amfilerine de bakabilirsin. HD650'yi evde kullandığını farz ederek, Corda Arietta'yı tavsiye edebilirm.http://www.meier-audio.homepage.t-online.de/ adresinden detaylı olarak inceleyebilirsin. Diğer alternatifler için headfi da biraz gezinebilirsin.
  • ne kadara aldığımı yazdım zaten :)
    125$ amfi + shipping. 30 euro da LOD kablo... hd580'i ise 180$ + shippinge aldım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tsuthebasa

ne kadara aldığımı yazdım zaten :)
    125$ amfi + shipping. 30 euro da LOD kablo... hd580'i ise 180$ + shippinge aldım.

Size değil, NevNiyaz arkadaşa demiştim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pspcü

quote:

Orjinalden alıntı: tsuthebasa

ne kadara aldığımı yazdım zaten :)

Size değil, NevNiyaz arkadaşa demiştim.

merhaa arkadaşlar
    ben cevap gelmeyince donanım haberden ümidimi kesmiştim ;) baktım sağolsun ilgilenen arkadaşlar çıkmış ..
    250-300 tl civarına LOD kablolu 2.el corda move marka bir anfi almak gündemimde şu aralar, acaba daha iyi bir fiyat/performans ürünü anfi teklifiniz olur mu ?

sennheiser hd 650 yi nereden ve hangi fiyata aldığımı merak eden arkadaşlar için ekleyeyim;

konya_electroworld mağazasından, 740 tl (tam küsüru hatırlamıyorum şu anda) yi vakıfbank kredi kartına 6 taksit yaptırarak aldım ..
    sanırım 3 hafta kadar oluyor alalı ..

ilgilenenlere çok çok teşekkürler ..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim de kullanmakta olduğum Corda Move alacaksan regüleli bir 12v adaptör de alman iyi olur(hd650 için). Corda Move taşınabilir amfiler içinde çok iyi bir yere sahip, taşınabilir alacaksan zaten en iyilerinden birini almış oluyorsun. Aynı fiyata sahip Arietta daha çok ev kullanımı için tasarlanmış ve amfi performansı biraz daha iyi olacaktır. Önce karar vermen gereken şey taşınabilir amfi mi almak istiyorsun yoksa daha büyük sadece evde kullanmak zorunda olduğun bir amfi mi alacaksın ona karar verirsen daha iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Iced

Benim de kullanmakta olduğum Corda Move alacaksan regüleli bir 12v adaptör de alman iyi olur(hd650 için). Corda Move taşınabilir amfiler içinde çok iyi bir yere sahip, taşınabilir alacaksan zaten en iyilerinden birini almış oluyorsun. Aynı fiyata sahip Arietta daha çok ev kullanımı için tasarlanmış ve amfi performansı biraz daha iyi olacaktır. Önce karar vermen gereken şey taşınabilir amfi mi almak istiyorsun yoksa daha büyük sadece evde kullanmak zorunda olduğun bir amfi mi alacaksın ona karar verirsen daha iyi olur.

teşekkürler iced,
    çok yardımcı oldu söylediklerin, ne tür bir anfi istediğimi sanırım biraz daha düşünem gerekiyor, hala net karar verebilmiş değilim ..
    ama anlattığın gibiyse corda move lara daha iyi gözle bakmaya başlayabilirim galiba ..

• quote:

Orjinalden alıntı: NevNiyaz

quote:

Orjinalden alıntı: Iced

Benim de kullanmakta olduğum Corda Move alacaksan regüleli bir 12v adaptör de alman iyi olur(hd650 için). Corda Move taşınabilir amfiler içinde çok iyi bir yere sahip, taşınabilir alacaksan zaten en iyilerinden birini almış oluyorsun. Aynı fiyata sahip Arietta daha çok ev kullanımı için tasarlanmış ve amfi performansı biraz daha iyi olacaktır. Önce karar vermen gereken şey taşınabilir amfi mi almak istiyorsun yoksa daha büyük sadece evde kullanmak zorunda olduğun bir amfi mi alacaksın ona karar verirsen daha iyi olur.

teşekkürler iced,
    çok yardımcı oldu söylediklerin, ne tür bir anfi istediğimi sanırım biraz daha düşünem gerekiyor, hala net karar verebilmiş değilim ..
    ama anlattığın gibiyse corda move lara daha iyi gözle bakmaya başlayabilirim galiba ..

Bence bütçe yeterliyse o kulaklığa taşınabilir değilde , masaüstü güzel bir lambalı amfi yakışır.

• :)) çok haklısınız ama bu işe o kadar para yatıramam henüz ;)
    max. 500 civarına halletmeye çalışsam daha iyi olur şimdilik, bu ara çözümden sonra ileride hala sennhesier hd 650 ile devam edersem, dediğiniz gibi bi anfiye geçilebilir diye planlıyorum ;)
  • Eliniz havya tutuyorsa ve azbuçuk elektronik bilginiz varsa DIY sitelerinden yaralanıp kendinize anfi yapabilirsiniz.

Anfinin tüplü olması şart değil. İyi dizayn edilmiş basit BJT veya MOSFET Class A anfi fazlasıyla iyidir. Tüplü anfiler sesi renklendirir. Ben Class A Single Ended bir kulaklık anfisi yaptım. 250 ohmluk kulaklıklarımı artık sesi kısarak ancak dinleyebiliyorum.

Kulaklıklarım biraz eski model (Koss Pro4AA). Snn HD650 almak istiyorum ama tr'de çok pahalı. Temiz 2. el bulabilirsem uygun fiyatlı çok iyi olcak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.