Evimde Samsung bir Homet Theatre sistemim mevcut. Totalde 5.1 ve 500 watt güçte. Fakat bildiğiniz gibi bu sistemlerde genelde olduğu gibi ses receiver dvd 'nin içinde olduğundan dvdde bir sorun çıksa yada artık bluraye geçiş yapmak istersek diğer cihazı kaldırıp atamıyoruz. Bende mevcut ses sisteminin kolonlarını şimdilik kullanabileceğim ama en azından giriş yada orta seviyede bir 5.1 ev sinemsa sistemi Bolby prologic + dts destekli ikinci el bir amfi almak istiyorum.
Tavsiyeleriniz nelerdir. Bütçem çok zorlarsam 450-500 tl kadar ancak. Performans nasıl olur, bu işlemi yaptığıma değer mi.. Zamanla kolonları da upgrade etmeyi planlıyorum. Upgrade ettikçe çıkan parçalarıda başka bir odada kullanmayı ayda bir arkadaşıma vermeyi düşünüyorum.
Ses sistemleri konusunda çok acemiyim ve bilgim az. Ama alacağım cihaza hem digiturk, hemde bluray cihaz bağlamak ileride gerekirse başka cihazlarda ekleyebilmek istiyorum. Tabii apartmanda oturduğumzu için çok yüksek ses kullanabilmemiz mümkün değil ama en azından dolgun ve doyurucu bir sese sahip bir cihaz olmasını isterim.
Araştırmalarımda ikinci el cihazlara baktığımda (sahibinden,gittigidiyor vs.) sitelerden genelde aşağıdaki cihazların arasında kaldım. Bana yukarıda bahsettiğim tutarda sıfır yada ikinci el aşağıdakilerden yada başka marka ve modellerden tavsie edebileceğiniz cihazlar olursa yada bu konuda yardımcı olup yol gösterebilirseiz sevinirm.
Ayrıcana bazı sistemlerde 7.1 gördüm. Bunlar nasıldır. bunu için illa 7.1 kolona ihtiyaç var mı yoksa elimdeki 5.1 kullansam duruma göre sonradan eşit kuvvette 2 kolondaha eklesem olur mu. Yada 7.1 'e hiç girmeyeyim mi..
Bulduğum cihazlar aşağıdaki marka ve modellerdir. Yardımlarınız için teşekkürler,
ONKYO TX-DS575 ONKYO TX-SV525R DENON AVR-1602 YAMAHA A 595 A PANASONİC SA-HE90 SONY TA-AV561 SONY STR-DB900
Muhtemelen alacaginiz amfiyle kullanacaginiz hoparlorler watt olarak tutsa bile ohm degerleri farkli oldugundan iyi bi sonuc cikmayacak. Bunu goz onunde bulundurun.
Teşekkürler, genel olarak kontrol ediyorum ve cihazlar 8 - 20 ohm gibi bir aralıkta çalıştırıyor gözüküyor. Benim hoparlörlerimde yanlış görmediysem 8 ohm gibi birşeydi. O yüzden biraz rahatım ama seçim ve yol gösterme açısından bilgi beklemekteyim acil olarak.
Ohm Değerlerine O Kadar Takılmayın Db. İle Halledersiniz Şiddeti.
Peki bu cihazlardan kullanan yada bilenler için hangisi tavsiye edilir. Yada bunalra eş değer me olabilir. Yada yukarıda da bahsettiğim gibi elimdeki mevcut sistemi çıakrtıpta böyle bir şeye kalkıştığıma değer mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: etokaraduman
Ayrıcana bazı sistemlerde 7.1 gördüm. Bunlar nasıldır. bunu için illa 7.1 kolona ihtiyaç var mı yoksa elimdeki 5.1 kullansam duruma göre sonradan eşit kuvvette 2 kolondaha eklesem olur mu. Yada 7.1 'e hiç girmeyeyim mi..
7.1 olmasının bir sakıncası yok. Zaten kaç hoparlörle kullanacağınızın ayarını yapabiliyorsunuz. Hatta artı bir özellik olarak bile düşünülebilir. En azından ilerde 7.1 yapmak isterseniz sistem hazır olur.
Tekrardan merhaba herkese, Bulduğum modeller ve fiyatları aşağıdadır. Genel olarak nasıllar. Hangisini tercih etmeliyim..
ONKYO TX-DS575 320 TL ONKYO TX-SV525R 350 TL DENON AVR-1602 200 TL YAMAHA A 595 A 300 TL PANASONİC SA-HE90 300 TL SONY TA-AV561 325 TL SONY STR-DB900 320 TL
Tekrardan merhaba herkese, Bulduğum modeller ve fiyatları aşağıdadır. Genel olarak nasıllar. Hangisini tercih etmeliyim..
ONKYO TX-DS575 320 TL ONKYO TX-SV525R 350 TL DENON AVR-1602 200 TL YAMAHA A 595 A 300 TL PANASONİC SA-HE90 300 TL SONY TA-AV561 325 TL SONY STR-DB900 320 TL
Merhabalar. Bunları bu fiyata nerelerden bulduğunuzu paylaşırmısınız? Mesela Onkyo 525 ben araştırdım 500 e var nette ikinci el.
Tekrardan merhaba,
Netten buldum. (sahibinden.com ve gittigidiyor.com) ama elimde hiç kullanmadığım sıfır duran ve işime yaramayan bir araba teybi mevut. Onuda takasa kulandığım zaman bu rakamlara gelmektedir.
Sanırım bu ürünler hakkında yorumda bulunabilecek yada kullanan hiçkimse yok.
quote:
Tekrardan merhaba,
Netten buldum. (sahibinden.com ve gittigidiyor.com) ama elimde hiç kullanmadığım sıfır duran ve işime yaramayan bir araba teybi mevut. Onuda takasa kulandığım zaman bu rakamlara gelmektedir.
Dostum ben buradaki modellere baktım bir de onkyo sr602e modeli var. onu buldum 2. el ama piyasayı pek beğemedim. Eleman 500 den bir kuruş aşşağıya bırakmam diyor. E ben yamaha giriş seviyesi yeni model bir cihaz gördüm Ankara mediamarkt ta 470 liraya. Güncel model 470 e satılıyorsa yıllar öncesinin ve herşeyden önemlisi garantisi olmayan cihazına 500 vermek aklıma yatmadı pek. Ben işimi görecek birşeyin 0 ını 500 civarlarına yada ikinci elini 350 civarlarına tabi birşey takasa vermeden- almayı düşünüyorum. Bunları hiçbiri olmassa almam beklerim.Bir yurtdışına çıktığımda alırım. Bence doğrusu bu gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: vitex
quote:
7.1 olmasının bir sakıncası yok. Zaten kaç hoparlörle kullanacağınızın ayarını yapabiliyorsunuz. Hatta artı bir özellik olarak bile düşünülebilir. En azından ilerde 7.1 yapmak isterseniz sistem hazır olur.
Bende 4 uydu 1 pasif subwoofer var. 4 ohm. 7.1 alsam mesela center a pasif subwoofer ı bağlayabilirmiyim böyle bir ayar varmı.
quote:
Orijinalden alıntı: vitex
quote:
Bende 4 uydu 1 pasif subwoofer var. 4 ohm. 7.1 alsam mesela center a pasif subwoofer ı bağlayabilirmiyim böyle bir ayar varmı.
Bildiğim kadarıyla hiç bir amfide bu tür bir ayar yok. Olması da çok mantıklı değil. Merkez hoparlör başta konuşmalar olmak olmak üzere tam karşınızdan duymanız gereken sesleri verir. Dolayısıyla sinemada en önemli hoparlör olarak kabul edilir. Belki önlerden subwoofera oradan da ön hoparlörlere çıkış yapabilirsiniz. Böylece alt frekansları subwwofer verir, diğerlerini önlere yollar. Ancak subwooferda bu tür çıkışların olup olmadığı, amplinin subwoofer ı besleyip besleyemeyeceği, ohm uyuşması gibi bir çok etken var. Riskli bir durum kısacası. Sanırım sizin elinizdeki paket sistemden kalma bir subwwofer.
quote:
Orijinalden alıntı: fxmaster
quote:
Tekrardan merhaba,
Dostum ben buradaki modellere baktım bir de onkyo sr602e modeli var. onu buldum 2. el ama piyasayı pek beğemedim. Eleman 500 den bir kuruş aşşağıya bırakmam diyor. E ben yamaha giriş seviyesi yeni model bir cihaz gördüm Ankara mediamarkt ta 470 liraya. Güncel model 470 e satılıyorsa yıllar öncesinin ve herşeyden önemlisi garantisi olmayan cihazına 500 vermek aklıma yatmadı pek. Ben işimi görecek birşeyin 0 ını 500 civarlarına yada ikinci elini 350 civarlarına tabi birşey takasa vermeden- almayı düşünüyorum. Bunları hiçbiri olmassa almam beklerim.Bir yurtdışına çıktığımda alırım. Bence doğrusu bu gibi.
Merhaba, Mesajınız ve bilgilendirme için çok teşekkürler. Media Marktta gördüğünüz modeli yazabilirmisiniz acaba. Bende biraz üzerine araştırmak istiyorum.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: fxmaster
quote:
Tekrardan merhaba,
Merhaba, Mesajınız ve bilgilendirme için çok teşekkürler. Media Marktta gördüğünüz modeli yazabilirmisiniz acaba. Bende biraz üzerine araştırmak istiyorum.
Selamlar. Modeli hatırlamıyorum ama rx v serisi 5.1 minimum 6 ohm çıkış empedansı olan birşeydi. İzmir mediamarkt ta da yine modelini hatırlamıyorum ama sıfır bir sony vardı o da 500 civarlarıydı 5.1 . Satürn e bakmadım henüz forumda eski konularda orada da güzel fırsatlar olduğunu okumuştum. Tabi daha detaylı araştıranlar var cihazları. Bende eskiden kalma 4 tane 4 ohmluk kabin var bir de 30 cm lik pasif subwoofer var.Hepsi 4 ohm . Hoparlörler kaliteli. Bunları ucuz bir maliyete değerlendireyim müzik film vs için demiştim. Ama avr lerde pasif sub besleyen birkaç model var onlar da 4 ohm uydu desteklemiyor. Bunları satsammı diye de düşünüyorum. Bir stereo hifi sistem de kurulabilir o zaman.
Bu gün sony ye gittim.blueray oynatıcılı 5+1 sistemler vardı amfi ayrı değil herşey içinde. Dinledim. Ses yükseklik olarak ev için yeterli. Çevresel ses te güzel birşey. Üzerinde 1000 w rms yazıyor ki biraz elektronik bilgisi olan insan evladı 1000 watt lık bir ses enerjisinin öyle bir sistemle üretilmesinin teknik olarak mümkün olamayacağını bilir. Ama gelin görün ki 5+1 de olsa 7+1 de olsa hatta isterse 17+1 de olsa ben o sesteki detayları çok berrak şekilde duymadıktan sonra önemi yok. 5+1 sistemlerin hiçbirinde bass medium ve tweeter lar içeren bir stereo sistemdeki detayı kaliteyi alamadım ben. Kaliteli bir hi fi stereo da cazip görünüyor bu şartlarda.
SLM..BEN DE SONY TA-AV581 VAR YENİ ALDIM..TABİ BU AMFİ TEKBAŞINA SATILMIYOR..SATILSADA SİSTEMDEN ÇIKARILMIŞ DEMEKTİR.. BEN 600 LİRAYA ALDIM..TABİ SADECE AMFİYİ DEĞİL..SAHİBİNDENDE Kİ ŞU İLANDAKİ ÜRÜNLERİ KOMPLE ALDIM...63701483
YANİ TEK SATAN SİSTEMDEN ÇIKARMIŞ DEMEKTİR.
BEN ALALI 10 GÜN OLDU.STREODA ÇOK BAŞARILI BULDUM..DÜŞÜK SESTE BİLE ÇOK İYİ BİR SES VERİYOR.. SİNEMADA DA HULK FİLMİNİ İZLEDİM..GERÇEKTEN OLAĞAN ÜSTÜ..ZATEN SON SES AÇMAK MÜMKÜN DEĞİL.YARIM SESTE BİLE CAMLAR SALLANIYOR..FAKAT BUNDA DTS ÖZELLİĞİ YOK. O NEDENLE BİRDE DTS ÖZELLİKLİ CİHAZ ALICAM..BUNDA SONYSTR D-685 DÜŞÜNÜYORUM...
SONY TA-AV561 OLACAK YANLIŞ YAZMIŞIM
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme