Şimdi Ara

Denon PMA 720 stereo ampli için hoparlör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
4
Favori
2.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Stereo ampli arayışımı, bu işe yeni giren biri olarak, üst sınıf/pahalı ürünlerden başlamak istemediğim ve artan kurlar nedeniyle, fiyatların aşırı artması nedeniyle Denon PMA 720 alarak sonlandırdım. Yanına da yine Denon DCD 720 cd çalar aldım. Ancak hoparlörü halledemedim.
    Şu an bu sistemi, geçici olarak 25 yıllık müzik setinin raf tipi hopları ile kullanıyorum.

Kule tipi hop bakıyorum. Odam 25 m2.

Forumdaki arkadaşların yönlendirmesi ile sıfır hop yerine 2.el almaya karar verdim ama maalesef 2.elde de fiyatlar uçuk. Bütçeme uygun MA BX5 buldum ama satıcısı, hopları dinleyemeyeceğimi, taşınma aşamasında olduğundan sisteminin kurulu olmadığını iletti. Dinlemeden 2.el hop almak da hiç mantıklı gelmedi.
    Şu an 2.el ürünlerin satıldığı malum siteye her gün bakıyorum ama denk getiremiyorum. Bu nedenle sıfır ürünlere de bakıyorum
    3,500 TL'yi geçmek istemiyorum.
    Sıfır olarak bir mağazada, magnat marka lambalı amp ve magnat cdçalar ile Heco VP 702 ve magnat tempus 77 dinledim. Dinlediğim ses beni hayal kırıklığına uğrattı. Dümdüz bir sesti. Tiz namına birşey yoktu. Tempus 77, heco 702ye göre bir derece daha hacimli çaldı ama 2 hopun da sesini beğenmedim. 2 arkadaşım, bunun lambalı anfiden oladuğunu, lambalı anfilerin daha düz çaldığını, kulağımın bu sese alışık olmadığı için beğenmemiş olabileceğimi söyledi.
    tarz olarak türkçe ve yapancı pop ile TSM dinlerim. Ve müziğin de böyle nasıl desem, şıkır şıkır olmasını isterim. gerçektenn de her 2 hopu da beğenmeme sebebim, lambalı anfiden kaynaklı olabilir mi? (ilk defa lambalı anfi dinledim bu arada). gittiğim mağazada denon anfi olmadığı için maalesef deneme yapamadım.Ancak başka bir abim de, lambalı anfi ile heconun çok iyi uyum sağladığını, başka bir yanlışlık olması gerektiğini söyledi.
    bunun dışında başka bir mağazada denon 720 anfi ve denon dcd 520 cd çalar ile, yamaha ns555 ve dali zensor7 dinledim. dali, yamahaya göre daha detaylı çaldı. Daha iyi geldi kulağıma. Yamahaların çiftini çok uyguna sıfır olarak alma imkanım var ama, dali zensorden bile daha detaysız çaldığını görünce, soğudum. Ayrıca farklı 2 mağaza sahibi, yamaha ns serisinin, sinema sistemleri için uygun olduğunu, patlama çatlama seslerini iyi vereceğini ama stereoda detaylı bir şey sınamayacağını, bu nedenle yamaha ns serisini almamamın daha iyi olacağını söylediler. Hatta bir mağaza sahibi, MA BX5 i ilk sıraya, sonra heco, en sona yamahayı koymam gerekitğini söyledi.
    00000
    Şimdi, bu bilgiler ışığında, heco702 veya magnat tempus 77 ile, kendi anfimde istediğim sesi alabilir miyim?
    sanırım ben düz/flat çalan bir sistem aramıyroum. İstediğim, detaylı olsun, bası-tizi düşük seste bile iyi versin ama vokaller de bas-tiz altında ezilmesin. her bir enstrümanın sesini ayrı ayrı net olarak düşük seste bile alabileyim istiyorum.

bir seçenek de, timpanide satılan QA 3050. Ama bir arkadaş, bu hopun düz çaldığını duyduğunu söyledi. <arkadaşı bu nedenle satmış.

Ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 28 Ekim 2018; 20:35:33 >

• Klipsch Sizin dinlediğiniz müziklere uygun olabilir hatta şıkır şıkır da çalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlarınızın tavsiyelerini bilemedim ancak, 3050 çok düz calan hoparlör sayılmaz. Dinlemeniz de yarar var bence. Dinlemeden kesinlikle almayın...

Hi Def man hocam fikrinde katılıyorum.

Eklemek gerekirse, Denon ve Dali fuarlar da bile birlikte sunulurdu; her dinlediğimde Denon ve Dali oluyor diye düşünmüşümdür. Tabii ki bu benim görüşüm.

Dali İkon 6 mk2 önerim dahilinde benim de size.

Heco ve Magnat i nerede dinlediniz hocam ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gokhan2 kullanıcısına yanıt
    HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Tavsiyrler için tşk.

Ancak dali ikon 6, bütçemin üzerinde. 5 nin tl istiyorlarlar 2.eline. Şaka gibi.

Magnat ve hecoyu ankarada bir mağazada dinledim.

• Q Acoustics 3050 nin fiyatından dolayı çok büyük artısı var(3500 TL Timpani) gözümde. 3020 nin bile fiyatında başarılıdır...

EPOs markasının k2 modelinde su an indirim var sanırım, Ankara’da dinlemek mümkün.

Ankara’da Timpani ürünleri satan Ran Audio mevcut olacağını düşünüyorum. Gezmeniz de yarar var.

Heco ve Magnat garip şekilde, uzak kaldığım iki marka. Neredeyse tüm ürünlerini dineldim, üst modelleri biraz uygundu rakamları o yüzden tercih sebebi olabilirdi ama su an tamdan uzak kaldım markadan.

Tşk. İstanbulda timpanide dinleyebilirim.
    Keşke bir de hecoyu entegre stereo bir anfi ile dinleyebilseydim.

• Ben sadece üst modellerine aman allahım dememekle birlikte beğenmiştim. Hatta forumda bir yer de mutlaka incelemesini yapmışımdır, Magnatti ama sanırım :) bu kadar ilgi çekmesi beni şaşırttı açıkcası.

Timpani de dinlemeye acele edin stok sınırlı olabilir veya ulaşın firmaya. Hem de gitmişken bir kaç marka daha vardır mutlaka... Rega vs vs

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avr + Harici Dac vs Stereo Amfi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Evet forumda heco 502-702 popular olmuş. Ama anladığım kadarıyla bunun sebebi, fiyatına göre iyi performans sunması idi. Ne yazık ki, kurlar fırlayınca, hecolarnda arttı. Diğerleri daha da arttı :) yine de heco, fiyat olarak en uygunu.

Forumda 3050 kullanmış bir arkadaşa sordum. Benim dinlediğim pop müziğe uygun olmadığını söyledi. hatta tam olarak şöyle cevap verdi.

"Denon ile sanırım uyumlu olmaz, dinamic çalan bir hop değil, daha çok flat çalan sistemler için detaylı dengeli ve sahnesi geniş çalan bir hop. 2500₺ gibi ikinci elleri var. İngiliz ampliler ile daha iyi eşleşiyor. Şıkır şıkır çalmaz bilginiz olsun..ama sahne derinliği bas ve midler çok dengelidir. Sınıfının iyi hoplarındandır. Pop tarzı müzikler için uygun değildir. Eğer pop tarzı şıkır şıkır çalsın derseniz dali zensor 7 alın derim."

siz ne düşünürsünüz?

ah bir de kendi anfimle deneme yapabilsem bu hopları....
  • Heco victa prime 702 espresso rengini aldım.

İlk mesajımda bu hopu, lambalı anfide hiç begenmediğimi yazmıştım. Sıkıntı lambalı anfideymiş.

Denonla çok iyi uyum sağladı. Çok hoşuma gitti.

Niye bu zamana kadar böyle bir sistemi kurmamışım diye hayıflandım.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Heco victa prime 702 espresso rengini aldım.

İlk mesajımda bu hopu, lambalı anfide hiç begenmediğimi yazmıştım. Sıkıntı lambalı anfideymiş.

Denonla çok iyi uyum sağladı. Çok hoşuma gitti.

Niye bu zamana kadar böyle bir sistemi kurmamışım diye hayıflandım.
    Merhaba,
    Sisteminiz hayırlı olsun.
    Pikap ve network player dışında sistemimiz aynı.
    Uzun süredir bu sistemi kullanıyorum ancak bir türlü kablo seçemedim.
    Sizin kablo tercihleriniz ne oldu acaba?
  • caniggia7 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

Ben kablo alamadım hala. Odanın düzenini değiştireceğim için ne kadar kablo gideceğini tam belirleyemedim. Ama aklımdaki kablo bu:

urun.n11.com
    Audioquest X-2 Hoparlör Kablosu - n11.com
    https://urun.n11.com/aksesuar/audioquest-x-2-hoparlor-kablosu-P108535463

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Teşekkür ederim.

Ben kablo alamadım hala. Odanın düzenini değiştireceğim için ne kadar kablo gideceğini tam belirleyemedim. Ama aklımdaki kablo bu:

urun.n11.com
    Audioquest X-2 Hoparlör Kablosu - n11.com
    https://urun.n11.com/aksesuar/audioquest-x-2-hoparlor-kablosu-P108535463
    Merhaba Emrah Bey, ben de sistem kurma aşamasındayım. aldığınız cihazlardan memnun musunuz ? her türlü müziğe uygun bişey arıyorum. network playerde düşünüyorum. ses kaynağım genelde bilgisayar, tv ve PS4 olacak. Sizin sistem uygun olur mu acaba ve kaça mal oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: G ö z l e m c i

Merhaba Emrah Bey, ben de sistem kurma aşamasındayım. aldığınız cihazlardan memnun musunuz ? her türlü müziğe uygun bişey arıyorum. network playerde düşünüyorum. ses kaynağım genelde bilgisayar, tv ve PS4 olacak. Sizin sistem uygun olur mu acaba ve kaça mal oldu

Alıntıları Göster
    Ben çok memnunum. Hatta eve gelince, ne dinleyeceğimi şaşırıyorum. Plaklarım bi yanda, cdler bi yanda..Bir yanda spotify, tunein gibi stream servisler, bir yanda HDD'mde kayıtlı müzikler. Hpsini birden dinlemek istiyorum :) ve neden şimdiye kadar böyle bir sisteme sahip olmadım, neden mahrum kaldım diye hayıflanıyorum. İyi ki almışım.

Yalnız benim anfim stereo bir anfi. TV için hdmi giriş/çıkışı yok, optik kaynak girişi de yok. Sadece aux/rca girişler var. Yani ben bunu tv, ps4 için kullanmıyorum. Anfime, sadece müzik dinleyeceğim cd çalar, pikap ve network player bağlı. Sizin için bu tür bir anfi uygun olmaz.ben sadece müzikğe odaklandığım için bu tür bir sistem seçtim. Ev sineması için daha sonra bir AVR alarak bir sistem kuracağım.

Açıkçası stereo bir anfiye ps4 ve TV bağlanır mı bilmiyorum. Bence siz hdmi girişi olan, optik girişi olan bir anfi almanız lazım.

• Tekrar merhaba,
    Kullanacağınız cihazlarda optik çıkış var ise bir dönüştürücü ile bunu bu sisteme bağlayabilirsiniz.
    Ben internet üzerinden 15-20 tl gibi bir fiyata bu dönüştürücülerden aldım ve tvden sesi stereo anfiye aktarabiliyorum.
    Ancak ses kalitesi plak/cd veya network player a gönderilen flac dosyalar kadar kaliteli olmuyor.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Merhaba biraz zihni sinir projesi gibi olacak ama Ps4 kollarının üzerinde 3.5mm ses çıkışı var oraya bir ucu 3.5mm diğer ucu RCA olan stereo ara kablo takarsanız RCA olan tarafı da amfiye bağlarsanız ps4'ten böylece amfiniz üzerinden ses almış olursunuz. Bazı ps4 modellerinde şaka gibi ama hdmi haricinde başka bir bağlantı şekli veya yolu yok. Analog ses çıkışı zaten yok. Bu bahsettiğim kabloyu biraz uzun alırsanız daha mantıklı olur keza kısa kablo hareket alanınızı kısıtlar. Ben maalesef ps4'ü şu anda maalesef bu saçma yöntemle kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Merhaba biraz zihni sinir projesi gibi olacak ama Ps4 kollarının üzerinde 3.5mm ses çıkışı var oraya bir ucu 3.5mm diğer ucu RCA olan stereo ara kablo takarsanız RCA olan tarafı da amfiye bağlarsanız ps4'ten böylece amfiniz üzerinden ses almış olursunuz. Bazı ps4 modellerinde şaka gibi ama hdmi haricinde başka bir bağlantı şekli veya yolu yok. Analog ses çıkışı zaten yok. Bu bahsettiğim kabloyu biraz uzun alırsanız daha mantıklı olur keza kısa kablo hareket alanınızı kısıtlar. Ben maalesef ps4'ü şu anda maalesef bu saçma yöntemle kullanıyorum
    Merhaba Alper Bey, her türlü müziğe uygun, ağırlıklı klasik müzik dinlesem de bazen rock bazen de pop dinliyorum :). Anlayacağınız her türlü müziğe uygun bişey arıyorum. Acaba nasıl bir amfi +hop. kombinasyonu yapabilirim. bütçem 12-13 e kadar esnetebilirim. Yeter ki uzunca bir süre değiştirmeyeceğim bişey olsun.

değerli fikirleriniz için teşekkür ederim. (audiopru kanıma girdik Alper bey )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G ö z l e m c i -- 1 Şubat 2019; 12:58:30 >

• cevabi ben de merak ediyorum

• Uzun yıllar hi-fi ile uğraşmış ve tatmin olmayıp pekçok sistem kurmuş birisi olarak sana istediklerin ve mevcut cihazların dahilinde önerim fiyat/performans açsından Wharfedale ve Mission markaları üzerine yoğunlaşman olacaktır. Ayrıca kablolama altyapın nasıl?Hoparlör kabloların ve Amplifier-Cd Player arasında bağlantıda ne marka kablo kullanıyorsun.

Kablo işi bile başlı başına bir detaydır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.