Şimdi Ara

Amfiden doğrudan ses kaydı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar stüdyo tarzı bir kayıt almak için ne yapmam gerek normalde hem müziği hemde gitarın sesini amfiye veriyoruz videodan da alıyoruz ama böyle ses iyi çıkmıyor ve çevre sesleri de geliyor.Amfiden çıkan sesi direk mp3 olarak kaydedip videoya eklemeyi düşünüyorum ama nasıl olacak bilmiyorum.Yani telefon mikrofonunu kullanmadan kayıt yapmak istiyorum.Nasıl yapabilirim ? Yani sadece amfiden çıkan ses olmalı aynı müzisyenlerin yaptığı gibi nasıl olmalı ?

• hiç bilen biri yok mu şarkı üstüne gitar çalmak istiyoruz ve normal şarkı gibi kaydetmek istiyoruz bunu yani amfi mikrofon gibi değilde sanki amfiye birşey bağlamışım o şey amfiden çıkan sesleri kaydetmiş sonra bilgisayara atıp müziğin üstüne birleştirmişim gibi olsun istiyorum hayal gücümü çok zorladım ama böyle birşeyi nasıl yaparız ? Normalde sanatçılar nasıl yapıyorlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amfinin kulaklık çıkışından ses kaydı alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda_xl

Amfinin kulaklık çıkışından ses kaydı alabilirsin.

Nasıl hocam ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

• Gitarı ayrı videoyu ayrı, fakat eşzamanlı kaydedeceksin kardeşim bak kendimden sana güzel bir örnek atayım.

https://www.youtube.com/watch?v=l5FSKMdmqDw

Daha sonra onları düzgün bir video programıyla mixleyeceksin. Bu kadar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5BBEC5079 -- 26 Temmuz 2016; 15:16:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MikaelAkerfeldt

Gitarı ayrı videoyu ayrı, fakat eşzamanlı kaydedeceksin kardeşim bak kendimden sana güzel bir örnek atayım.

https://www.youtube.com/watch?v=l5FSKMdmqDw

Daha sonra onları düzgün bir video programıyla mixleyeceksin. Bu kadar :)

çok sağolun hocam,yalnız amfiden doğrudan ses almak mümkün mü yoksa illa mikrofon mu gerekiyor ?

Öbür türlüde aynı şey olmuş olacak çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 26 Temmuz 2016; 16:59:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Amfiden doğrudan kulaklık çıkışından ya da out yerinden (amfin ne bilemediğimden net birşey söyleyemedim.) çıkış alıp harici ses kartına girersen olur. Çalacağın parçanın altyapısını önceden hazırla, cubase, nuendo gibi bir programa wav olarak at. (mp3 de olur farketmez), sonra girdiğin gitarı ayrıyetten üzerine kaydet farklı bir kanala, videoyu da (telefon, web cam ya da kamera) eşzamanlı o parçayı çalarken kaydet sonra birleştir hepsi bu, ama baya ekipman gerekiyor. Davulları yazmak için VST'ler var bildiğim en iyisi Addictive Drums adındaki program (yeni versiyonu da çıktı).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5BBEC5079 -- 26 Temmuz 2016; 18:15:19 >
  • quote:

Amfiden doğrudan kulaklık çıkışından ya da out yerinden (amfin ne bilemediğimden net birşey söyleyemedim.) çıkış alıp harici ses kartına girersen olur. Çalacağın parçanın altyapısını önceden hazırla, cubase, nuendo gibi bir programa wav olarak at. (mp3 de olur farketmez), sonra girdiğin gitarı ayrıyetten üzerine kaydet farklı bir kanala, videoyu da (telefon, web cam ya da kamera) eşzamanlı o parçayı çalarken kaydet sonra birleştir hepsi bu, ama baya ekipman gerekiyor. Davulları yazmak için VST'ler var bildiğim en iyisi Addictive Drums adındaki program (yeni versiyonu da çıktı).

aux kablom var amfiyi o kabloyla bilgisayara bağlayabilirim fakat hangi girişine bağlamalıyım,bunun için ek birşey almalı mıyım ya da bilgisayarın kulaklık girişine mi takayım sadece kabloyu ? şarkı komple hazır zaten sadece üstüne gitar çalıp ikisini birleştirip videoya eklemem gerekiyor.

• Parça hazırsa simultan olarak kaydet movie maker ile birleştir ben öyle yapıyorum. ama kayıt için ipad kullanıyorum. çok daha sağlıklı oluyor. Onboard ses kartıyla çok gecikme yaşarsın çaldığınla kaydettiğin birbirini tutmaz, mezür hataları oluşur. Harici ses kartın varsa onun inputuna gireceksin amfiden aldığın çıkışı.
  • maalesef harici kartım yok hocam,amfiyi bilgisayara sadece auxla bağlayabilirim.kayıt için ne konuda ipad i kullanıyorsunuz bende de var çünkü kullanabilirim.Birde simultan nedir nasıl kaydedilir açıklayabilir misiniz ?

• iPad varsa iRig Apogee Jam ya da Line 6 Sonic Port edinmen gerekecek gitarı giriş yapmak için , altyapını Garageband'e at mp3 olarak, üstüne çal record'a basmadan önce telefonundan video kaydını başlat, ardında record'a bas, çal kaydet, ama kulaklıkla kaydet, gitarın ham seslerini (yani amfiye girmemiş halini alacak telefondaki video kaydı, sonrasında yaptığın kaydı güzel bozukluklarını temizle, mastering yap ardından moviemaker a at, videodaki sesler senin yaptığın kaydın üzerine gelecek şekilde videoyu kırp düzenle bitti :)
  • Baya karışık bir işlemmiş ama bakalım başarabilecek miyim,herşey için çok teşekkür ederim size

• Ben tam olarak nasıl yaptığımı anlatayım...şuradaki son üç videom o teknikle yapıldı...
    Youtube Kanalım

Gitarımı http://line6.com/sonicport-audio-interface/ile ipad aire giriyorum. Daha sonra bu sonic porttaki girişe kulaklık ve gitarın amfiden ya da processorden aldığım outputu giriyorum. ( ben de pod xt live var ondan çıkış alıp direk efektli giriyorum yani)

İndirmiş olduğum backtrack'i ses / audio seçeneğine gelip (genelde mikrofon sembolü olan) oraya bırakıyorum.

Sonra Note Edge ile video kaydına başlıyorum...

Ve Üzerine çalmaya başlıyorum

Kulaklıktan sadece pod xt live dan aldığım ses gelirken videoda gitarın kuru sesleri kaydedilmiş oluyor.

Kayıtlar bittikten sonra Moviemaker a videoyu atıp, zamanlamaları tuşelere göre ayarladıktan sonra mis gibi videolu gitar coverları oluyor :)

• quote:

Ben tam olarak nasıl yaptığımı anlatayım...şuradaki son üç videom o teknikle yapıldı...
    Youtube Kanalım

Gitarımı http://line6.com/sonicport-audio-interface/ile ipad aire giriyorum. Daha sonra bu sonic porttaki girişe kulaklık ve gitarın amfiden ya da processorden aldığım outputu giriyorum. ( ben de pod xt live var ondan çıkış alıp direk efektli giriyorum yani)

İndirmiş olduğum backtrack'i ses / audio seçeneğine gelip (genelde mikrofon sembolü olan) oraya bırakıyorum.

Sonra Note Edge ile video kaydına başlıyorum...

Ve Üzerine çalmaya başlıyorum

Kulaklıktan sadece pod xt live dan aldığım ses gelirken videoda gitarın kuru sesleri kaydedilmiş oluyor.

Kayıtlar bittikten sonra Moviemaker a videoyu atıp, zamanlamaları tuşelere göre ayarladıktan sonra mis gibi videolu gitar coverları oluyor :)

anladığım kadarıyla ek birkaç şeye ihtiyacım var o zaman öyle mi hocam

• ipad'in modeline göre araştırma yap dostum. eski nesilse 30-pin ya da direk ipad kulaklık girişinden gireceksin gitar arayüzünü. Line 6 sonic port güzel bir alet biraz pahalı 400 lira civarında ya da daha uygun olan iRig'e bakacaksın. ses kalitesi açısından Sonic Port ve Apogee Jam, fiyat açısından iRig ama dijital değil bağlantı kayıt kalitesi nasıl bilemiyorum :) youtube da araştırabilirsin bir sürü video var eğer ingilizcen varsawww.musicappblog.com a da uğra derim.

iPad gerçekten müzikal anlamda aşmış bir alet, bir sürü profesyonel uygulama var appstore da. bu yüzden bence yoluna iPad ile devam et hiç PC'ye bulaşma derim :)

Ayrıca hangi iPad uygulaması ne işe yarar, istediğin zaman sorabilirsin. Ama ilk başta 10 TL gibi cüzi bir ücrete Garageband'in full versiyonunu satın al derim. Mükemmel bir şey ben de 69 TL'ye aldığım Cubasis (Cubase in iPad için olan versiyonu) olmasına rağmen halen Garageband'de yapıyorum kayıtlarımı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5BBEC5079 -- 27 Temmuz 2016; 18:34:32 >

• hocam iPad 2 var 30 pin girişli olan,garageband indireyim o zaman ilk olarak sonrasında iRig e bakacağım diğerleri çok aşıyor.Nerede bulabilirim bunu peki,ne kadardır fiyatı ? Birde bu aleti aldıktan sonra iPad direk gitarı mı tanıyor olayı nedir tam olarak ?

• iPad'e audio giriş sağlıyor, PC'deki aux gibi düşün :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.