5 saat oldu başlayalı. youtube'dan videolarını izliyorum, millet bağırarak kapıtıyor oyunu. inanılmaz korkuyorlar vs... ben mi yanlış oyunu oynuyorum ? oyunun atmosferi çok iyi ama korkunç bir tarafı yok. yaratıklar korkunç değil, gece ışıksız oynamama rağmen korkutmuyor. ha jumpscare yok o iyi ama başka bir şekilde de korkutamıyor oyun. korku oyunlarının efsanesi vs. deniyorda oyun korkutmuyor...
Ana hikayesi korkunç değil ama ana hikayeden çok çok daha kaliteli custom storyleri var oyunun. Bu oyunun çok oynanıp sevilmesinin en büyük 2 sebebi oyunun fizikleri (mouse ile kapı dolap açma eşyaları yaratıklara atma önüne barikat kurma gibi gibi bir sürü şeyler) ve custom storyleridir. Youtube videolarında genelde izlenmek için çok korkmuş gibi yaptıklarını düşünüyorum. Ama dediğim gibi zamanında çok kaliteli ve üzerinde uğraşılmış custom storyler yapılmıştı. Örnek vermek gerekirse White Night vardı oyunu neredeyse tamamen değiştiriyor ve doğru hatırlıyorsam Tansel adında bir Türk yapmıştı. En iyi mod ödülü falan almıştı zamanında 2010 civarları.