Şimdi Ara

AMÖRTiSÖRLER TAMİRDEN SONRA SERTLEŞTİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık bir ay önce 1997 model honda civic aracımın sağ ön amortisörü yere oturdu ve bu yüzden aşırı sertleşmişti. Ustaya götürdüm patlamamış kitlenmiş dedi. Tamir olması gerek dedi. Ayrıca sol ön amortisöründe uyması için yapılması gerekmiş. Bende geçen hafta tamir ettirdim. Ama farkettim ki ön taraf eskisi gibi yumuşak ve konforlu değil. Eskisinden daha sert ve daha yukarda. Eskiden son model araba gibiydi.

Aranızda bu tamir işleminden yaptıran var mı? Sizce neden böyle oldu? Ne yapmam gerek? Çok üzülüyorum bu duruma. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogan06 -- 17 Ocak 2016; 22:28:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Amortisör Tamirinden Sonra Sertlik: Nedenleri ve Çözümleri

Araç sahipleri, amortisör tamirinden sonra amortisörlerinin sertleştiğini fark edebilirler. Bu sertleşme, birkaç farklı nedene bağlı olabilir:

• Yeni amortisörler daha sert olabilir: Yeni amortisörler, eski veya yıpranmış amortisörlerden daha sert olabilir. Bu, özellikle spor veya performans odaklı amortisörler söz konusu olduğunda geçerlidir.

• Amortisörlerin yerleşmesi zaman alabilir: Yeni amortisörler, araçta yerleşmek ve optimum performans seviyesine ulaşmak için biraz zaman alabilir. Bu yerleşme süreci, sürüş sırasında geçici bir sertleşmeye neden olabilir.

• Yanlış amortisörler takılmış olabilir: Aracınıza uygun olmayan amortisörler takılmışsa, bu sertleşmeye neden olabilir. Amortisörlerin aracınıza özel olarak tasarlandığından emin olmak önemlidir.

• Amortisör bağlantısı sorunu: Amortisörler yanlış takılmışsa veya bağlantılarda gevşeklik varsa, bu da sertleşmeye yol açabilir. Tüm bağlantıların sıkı ve güvenli olduğundan emin olmak önemlidir.

• Diğer süspansiyon bileşenlerinin sorunları: Amortisörler, süspansiyon sisteminin sadece bir parçasıdır. Yaylar, bilyalı mafsallar veya rot kollarındaki sorunlar da amortisör performansını etkileyebilir ve sertleşmeye neden olabilir.

Amortisör Nasıl Yumuşatılır?

Amortisörlerinizin sertleşmesi sizi rahatsız ediyorsa, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Amortisörlere zaman verin: Yeni amortisörlerin yerleşmesi genellikle birkaç yüz kilometre sürer. Bu süreden sonra sertleşme azalmalıdır.

• Amortisör bağlantılarınızı kontrol edin: Tüm bağlantıların sıkı ve güvenli olduğundan emin olun. Gevşek bağlantılar sertleşmeye neden olabilir.

• Süspansiyon sisteminizi kontrol edin: Amortisörlerin yanı sıra diğer süspansiyon bileşenlerini de kontrol edin. Yaylar, bilyalı mafsallar veya rot kollarındaki sorunlar amortisör performansını etkileyebilir.

• Amortisörlerinizi değiştirin: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, amortisörleri daha yumuşak bir setle değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Bu, özellikle spor veya performans odaklı amortisörler taktırdıysanız geçerlidir.

Amortisör sertleşmesi ile karşılaşırsanız, sorunun nedenini teşhis etmek ve çözmek için bir tamirciye danışmanız önerilir. Böylece, aracınızın güvenli ve sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dogan06 D kullanıcısına yanıt
    Amortisörler zaman geçtikçe yumuşar ve aracın sürüş güvenliği azalır, yenilenen amortisör (aslına uygun yapıldıysa şayet) bu yüzden alıştığınız yumuşamış amortisörden sonra sert gelecektir bu durum 3-4 yaşında araçta bile böyle hissedilir.
  • amortisör tamiri tat vermiyor,bakmayın ustaların atıp tuttuğuna,kısa bir süre sonra dağılıyor...

keşke orjinal çift alıp taksaydınız
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için. Ben çok uzun yol yapmiyorum. Yine çok yüksek hızlara çıkmıyorum. Sehir içi sürdüğüm için konfor önemli. Çünkü yollar çok kötü. Bu sertlik arabaya bile zarar verir. İnşallah dediğiniz gibi yumuşar. Çünkü gerçekten muhteşemdi amortisörler.
    Aceba yumuşatmanın daha çabuk bir yolu var mıdır? Bir bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogan06 -- 18 Ocak 2016; 15:08:58 >
  • guvenxoca kullanıcısına yanıt
    Hocam galiba sizinde başınıza bu tür bir problem gelmiş. Sizinki de böyle olmuş muydu? Sertlesme ve yükselme?

Usta 1 sene garanti verdi . Ama dediğiniz gibi hemen dağılacağa benziyor. Hatta arabanın ön takımı bile dağıtır bu sertlik. Nasıl eskisi gibi yumuşayacak bilmiyorum, orjinalide tanesi 210 lira :(
    Değişsem mi orjinali ile??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogan06 -- 18 Ocak 2016; 15:04:34 >
  • dogan06 D kullanıcısına yanıt
    valla ben yıllar önce lagunam varken tamir ettirmiştim,zaten tamirde etmiyor,orada senin araca uygun daha önceden tamir edilmiş olanı takıyor,hiç memnun kalmadım...

aynı sertleşme takur tukur vurma oldu ,lanet olsun dedim gittim orjinal çift alıp taktım araba pamuk gibi oldu...

amortisör önemli,yol tutuşu çok etkiliyor yerinizde olsam değiştirirdim...
  • guvenxoca kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam. 97 Civic gitti yerine 80 model araç geldi sanki. Kararımı verdim paraya kıyıp orjinal 2 tane ön amortisor alacağım.
    Teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.