Arkadaşlar, overclock konusunda yeni yeni bilgi ediniyorum, fazla bilgim yok.
Sistemi biraz zorlayayım dedim ama bozulmasını da istemiyorum...
Denemeler sonunda, aşağıdaki değerlerde sistemi stabil çalıştırmayı başardım. Acaba bu değerler sağlıklı mıdır ? Bilhassa Voltaj' dan çekiniyorum. Sistemin genel bileşenleri ve yaptığım ayarlar ve aldığım değerler aşağıda liste halinde.
Fikir verebilir misiniz ?
Eklenti : Sonradan yaptığım testlerde NB ve DDR' a fazladan voltaj göndermenin bir faydası olmadığını farkettim. Sadece CPU voltajını arttırarak stabiliteyi sağlayabiliyorum ancak Core' u 2297 ye düşürmem gerekti. Daha yukarıda sistem stabilitesini kaybediyor. NB Voltajı hangi durumlarda arttırmak gerekir ?
Sistem Config : ___________________________________________________________ Mainboard : Abit AN/7 (Son BIOS yüklü, North Bridge Aktif Cooler' ı var.) CPU : AMD XP 2500+ Barton Memory : 2x256 Mb. Twinmos PC 3200 CPU Cooler : Zalman AL-CU 7000 Ekran Kartı : HIS ati Radeon9800pro IceQ ___________________________________________________________
CPU ___________________________________________________________ BIOS' ta 2300 Mhz., Windows' ta 2.31 Ghz görünüyor. External Clock : 209 Mhz. Multiplier : x 11.0 CPU FSB/DRam Ratio : 6/6 (3/3 mü iyidir 6/6 mı ?) ___________________________________________________________
POWER ___________________________________________________________ CPU Core Voltage : 1.781 V DDR SDRam Voltage : 2.70 V North Bridge Core Voltage : 1.65 V AGP Voltage : 1.55 V ___________________________________________________________
MEMORY ___________________________________________________________ R. Active Delay : 5 RAS-to-CAS Delay : 3 ROW - Precharge : 3 CAS Latency : 2.5 ___________________________________________________________
Ekran Kartı ___________________________________________________________ 9800xt' nin saat frekansları Core : 412.20 Memory : 365.40 ___________________________________________________________
ISI DEĞERLERİ (C) CPU : 50 Sistem : 41 PWM (Nedir bu ?) : 42 _________________
iyidir.
defam daha kasmamışsın be dostum sen biras daha kas eğer yibir refisyonsa 2700 ekadar yoLu far sen denemeLere defam çarpanı düşür fsb artır kardeş
son bios derken abit 16 onu kasdediyorsan son durakdasın derim
modlu bios kullan ve işlemciye yüklenmekte haklısın ramlerin kaliteli ise voltasja gerek kalmaz
1781 cpu voltajını bisotan mı bu şek,ilde ayarladınız, yoksa 1.8 gibi bişeyde anakaret mı 1.781 verio?
an7 lerin biosunda voltaj değerleri aynen öyle küsüratlı şekilde.. 1,8diye bişey yok.. 1844 var mesela