Şimdi Ara

Ram 3000 mhz 2133 de çalışıyordu 3000 e çektim açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
7.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Ram 3000 mhz ram ama anakartta 2133 gözüküyor ryzen master ile 1467 küsür değere çektim yani 2 slot 3000 e geliyor pc yeniden başlatıkcak dedi ama pc açılmadı bios pilini çıkarıp taktım ramleri çıkarıp taktım ama yinede sonuç aynı ram ekran kartı ve soğutma ışığı yanıyor ama anakart ışığı yanmıyor. İlk yanıyordu sonra bidaha bidaha başlattı yanmadı yardımcı olursanız sevinirim acill lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakart x370 gaming carbon

• merhaba bios pilini cıkartıp kasanın elektrikle bağlantısını tamamen kesin acma kapama düğmesine 4-5 kez basınki kart üzerindeki statik elekrik boşalsın 10 dk kadar bekleyip bios pilini ve güç kablosunu bilgisayara bağlayın muhtemelen sorununuz çözülecektir. eğer hala sorun düzelmediyse ramleri başka bir bilgisayarda test edin ramler sorunsuz çalışırsa sorunu başka parçelarda arayın anakartınız kuvvetle muhtemel uçmuş yani yanmış demektir ki anakartın ışığının yanmadığını söylüyorsunuz yada yok yanmamıştır diyorsanız anakartınızı bilgisayarcıya veya anlayan birine gösterin iyi günler geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senolince -- 20 Aralık 2017; 1:44:38 >
  • Ram ışıkları vs yanıyor fanlar falan dönüyor ama anakartta rbg ledler yanmıyor sadece ezdebug cpu ve dram yanıyor. Dediklerinizi yapmıştım lakin bir işe yaramadı bugün servise göndercem artık. Bir anakart nasıl oluyorda Ram i 3000 mhz hıza çekince bozuluyor anlamadım. Zaten ram ler 3000 mhz normal hızı bios 2133 alıyor. Geri 3000 e çekince gitti komple. Anakartı alalı daha 2 ay olmadı. Servise göndercem inşallah değişim yaparlar.

• Ramleri doğru yuvalara taktigina emin misin bende 4 yuva var 2 tane ram var mhz yukseltmek istiyorsan ve ram sayin 2 taneyse kirmizi slota tak diyor sendeki durumda bu olabilir.

• Anakartının tam olarak marka modeli nedir, belkide o mhz deki ramleri desteklemiyordur. şunu unutmaki ramlerin değeri kaç olursa olsun ramlerin anakartının desteklediği hızı gecemez sen tutupta 2000 mhz destekleyen bir karta 3000 mhz ram takarsan ve 3000 mhzde çalıştırmaya kalkarsan elbette bir sorun cıkacaktır.

istersen anakartın tam modelini yaz ona göre yrdımcı olalım..
  • Ramlere elektrik giden köprü yanmış gibi gözüküyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaş ile ayni sorunu benzer bir şekilde ben yaşıyorum pc tek sefer de açılmıyor illa güç kesip tekrar başlatmam gerekiyor ramlerim 3200mhz owerclock ettiğim halde 2133 görüyor ama kartım z170 pro gaming sistemi 1 seneyi askın kullanıyorum bu sorun yeni olmaya başladı tek tek denedim sorun çıkartmadı

• Bende de msi gaming pro b350 anakart var ram degeri 2400 yapiyorum her 2sini de pc aciliyor fakay sadece single oluyor dual olmayinca da sadece 8 gb goruyor garip geldi . 2133 mhz yapinca ise dual oluyor. Ve 16 gb olarak goruyor. max hiz 2400 yapamadim ilk ramim 2400 mhzdi gskil ripjaws takinca 2133 mhz gecemio. Bro sen de sorun olusturmamasi gerekiyordu tanidiklarn var ise bi ram tak arkadaslarndan bi test et gonder et baktir uzun iş. Msi anakartlarda isik yanip sonen yerlerde hata oldugunu bildirio

• ramleri bozmuşsundur ryzen master ile değilde biostan yapacaktın o işi anakart voltajı otomatik veriyor öyle olunca.
  • balak2 B kullanıcısına yanıt
    Merhabala biosta xmp yerine 1 e getirip kaydedip cikin. Muhtemelen 2933 mhz de calisacak ramleriniz.

Ram 3000 mhz 2133 de çalışıyordu 3000 e çektim açılmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA6F8F78B -- 5 Şubat 2018; 11:44:3 >
  • Wowplayer W kullanıcısına yanıt
    Bios tan xpm yi açıyormusunuz hocam?. İntel de sorunsuz olması lazım şayet xmp yi açıpda yapıyorsa bir gariplik var
  • o dediğini otomatik acıyor bu arada işletim sistemi win10 du formatların 7 kurdum son güncellemeleri ile sorun tamamen ortadan kalktı ama hala şüpheliyim ram değerim 3200 tekrar overclock kapatıp açıp denemedim ama su an sorunsuz gittiği yere kadar gitsin diye düşünüyorum ama işletim sistemi ile alakalı gibi geldi bana karar sizin

• Wowplayer W kullanıcısına yanıt
    bildiğim kadarı ile otomatik açmıyor. Otomatik kapalı geliyor bios dan hatta default olarak 2133 mhz olarak çalışıyor ramler. Kurdugunuz windows u nereden temin etmiştiniz?. Ben microsoftun kendi sitesinden indirdiğini kullanıyorum en güvenilir olarak. orjinal olarak
  • evet normalde kapalı olarak ve 2133 e ayarlı geliyor fakat kayıtlı olan profilde kendi otomatik voltaj mhz işlemci overclock u kendi yapıyor onunkisi ettim kendin elle manuel de yapabilirsin tabii ki de tam olarak hatırlamıyorum eve gittiğim zaman site adı söyleyebilirim

• Ryzen master programı sorunlu, çekirdekleri kapattıktan sonra tekrar açamadım.
    Format atmak zorunda kaldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.