Şimdi Ara

ana kart ve işlemci öneririmisniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hocam gtx 750 ti ekran kartım war desteklesin yani onu ana karta en fazla 200 tl werebilierim ahci mod ddr 3 sata 3 olsun yeter işlemciyede 400 tl werebiliirim en fazla yardımcı olursanız sevinirim önerdikleriniz watcgdogs v.b oyunları kaldırsın

• Hocam eski kartım olan Msi 970 a g46 az o.c ile uzun önürlü ve sorunsuz bir karttır 4 ghz üstüne çıkılmadıkça gözün kapalı kullan. Yanına da amd fx6300 işlemci gider.Yanlız dolardaki artıştan dolayı fiyatlar çok arttı.Örneğin ben g46 yı 160 tl ye almıştım şimdi 300 tl.Belli bir bütçeye kadar kurulan sistemlerde AMD öneriyorum belli bir bütçenin üzerine çıkıldığında ise intelin verdiği performans karşısında amd nin sunabildiği bir seçenek yok şişirme 9xxx işlemcileri dışında( önermem )Athlon veya phenom serisi de düşünebilirsiniz ancak bu serileri kullanmadım. Bir bilene sormak lazım.

İntel tarafında ise size ilginç bir öneride bulunacağım;

Intel Pentium G3258

Bu işlemci intelin yirminci yıl özel serisi bol overclocklu pentiumlu yıllara ithafen üretilmiş bir işlemciymiş.Çok güzel overclock olduğu söyleniyor. Çok boyundan büyük işlere kalkışabilen bir işlemci olduğunu bazı testlerde gözlemledim(fiyatına göre)

240 tl fiyatı var yanına 200-300 tl aralığında bir anakart bir de ö.c için hava soğutma alırsınız 100-150 tlye olur biter. ANCAK!!! Bu işlemci çift çekirdekli bu sebeple yine amd öneririrm. AMD aldığınızda yine bir hava soğutma sorunu olacak çünki kendi yanında gelen soğutması çok gürültülü. İlk baş yaşamadan insan ne kadar ses yapabilir ki deyip bütçeyi hesaplarken soğutmayı düşünmüyor ancak aldıktan sonra ne kadar mecburi bir durum olduğunu anlıyorsunuz işin ciddiyetini görünce.
    O.C fazla yapmam derseniz ki işlemci zaten 3.5 te çalışıyor turbo ile 4.1 ghze çıkıyor, 60-80 tlik sessiz bir soğutma sonradan ilave edersiniz sisteminize. Sunabileceğim en ideal ekonomik çözüm budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 27 Eylül 2015; 2:14:27 >

• GoSSgO G kullanıcısına yanıt
    arkadas cok guzel bir konuya deginmis hocam belkide i7 black editionun oc siz versiyonu kadar iyi bir performans verir. fakat cift cekirdek oldugu icin programlar ve oyunlarda size oldukca sıkinti verebilir. simdi diyeceksiniz bu performanslari nerde alicam o zaman kardesim oyun yok program yok. cevap internet olur hocam :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kekomania

arkadas cok guzel bir konuya deginmis hocam belkide i7 black editionun oc siz versiyonu kadar iyi bir performans verir. fakat cift cekirdek oldugu icin programlar ve oyunlarda size oldukca sıkinti verebilir. simdi diyeceksiniz bu performanslari nerde alicam o zaman kardesim oyun yok program yok. cevap internet olur hocam :)

Hocam hic overclock ilgisi olmayan biri olarak diyorum bunu.Bu siralar deli gibi o.c kovaliyorum.piyasadaki burcok oyun iyi ekran kartıyla cok fark yaratmıyor işlemciler arasinda.Fakat bu durum kişinin kullandığı program 've oyunlara gore degisip elzem hale gelebiliyor islemci gucu.Ornegin ben sadece optimizasyon ozurlu flight simulatorde onlarca eklentileriyle surunen fpsden kurtulmak icin ihtiyaç duyuyorum.Yoksa umrumda olmaz bench yapıp sidik yarisi yapmak.ihtiyacimi karsilamanin pesindeyim.Ekmegimdeyim
    Kısacası bazi oyunlarda ciddi anlamda fark ediyor.o.c ye girişmeden once 3.8 ghz de calisan pc de sinirden oyunu sildim mesela, o.c yaptim 4.4 ghz te olusan farki anlatmanın imkani yok.Beklemediğim kadar iyileşme aldim.ayni ek paketlerini kuruluydu. Kısacası kisisel ihtiyaç varsa bazen guclu islemci ciddi fark yaratiyo.cogu guncel oyunda sikinti olmuyo ama zevklerimize Gore olmazsa olmaz oyun program.vs bazen bu konuda cok ozurlu olabiliyor.mesela fsx intelde daha bir canavar ama Intel sistem kuramadim fx imo o.c ettim.Amd bu konuda ekmek pesindekinin dostu bana su an her uygulamada yetiyor pc ama ihtiyaç icin flight sim performansi icin ilerde intele kesin gecicem.iki kere iki dort.yillardir hep and ye guvendim hep te guvenicem.ancak Intel bu konuda bariz ilerde.cok uzattım kısacası haklısınız.o farki oryaya koyacak oyun program nerde... Ancak iste onlardan biri olmazsa olmazimiz ise ve islemci gucune abaniyorsa Baden tek bir oyun yada program icin bile işlemciye asiri onem verilebiliyor.kisisel kullanım amaclarimiza beklentilerimize bagli hersey. @kekomania

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.