Bildirim
Ana Kartı Söktüm Görüntü yok
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
ya pek anlamadım anakartı nasıl söktün? -
Ekran kartını tam oturtmamış olabilirsin veya ramlari tam oturtmamış olabilirsin. -
quote:
Orjinalden alıntı: SroKO
ya pek anlamadım anakartı nasıl söktün?
Anakartı kasadan komple çıkarttım. Üzerindeki bağlantıları ve kartları da çıkarttım sonra tekrar monte ettim.
quote:
Orjinalden alıntı: SlipKnot99
Ekran kartını tam oturtmamış olabilirsin veya ramlari tam oturtmamış olabilirsin.
Onları kontrol ettim defalarca. Ekran Kartını ramleri falan. Başka bişiden kaynaklanıyor anlamadım gitti. -
kısa devre olabilir mi :S -
işlemci fanı ne alemde tam oturdumu arkadas -
quote:
Orjinalden alıntı: metinTasci
kısa devre olabilir mi :S
quote:
Orjinalden alıntı: hadımköy
işlemci fanı ne alemde tam oturdumu arkadas
Kısa devre olduğunu zannetmiyorum. İşlemci fanı da Ekran kartı fanı da gayet iyi çalışıyor.
İşlemci ısısına bakma şansım olmadı. Ancak Makinayı 1 saat açık bıraktığımda ısınmadan kaynaklanan sistem kapanması olmadı. 1 saat sonra geldiğimde çalışıyordu bilgisayar.
Ekran kartını elimde tuttuğum için static elektrikten etkilenmiş olabilir mi diye düşünmüştüm ama fanı falan çalışıyor. anormal bişi görünmüyor.
Bu arada Anakarta bağlı bir ekrankartı daha var. onu da kullanabilirim. ama monitorun kablosunu oraya takdığımda bir değişiklik olmuyor. sanırım bunun için bios ayarı gerekli.
Benim aklıma acaba diyorum anakarta takmam gereken bir kablo vardı da onu mu takmadım gibi bir şey geliyor.
şu ince ince kablolar varya. Power Led Reset SW kabloları gibi. ( Power Led, Reset SW, H.D.D Led bu kablolar takılı durumda tabii ki.)
Anakarta takılmamış fazlalık kablolar var.
1 Data +
1 Data -
2 Data +
2 Data -
buna benzer bir kaç kablo var gerçi onlar daha önce de takılı değillerdi.
-
yardım arkadaşlar kaldı makina öylece -
ram oturmasa pcnin düğmesine bastıgı gibi dit dit öter+kırmızı ısık cıkar kasanın lambasından -
Kasadan dıt sesi hiç gelmiyor. Hatta doğrulamak için ramleri çıkarttım makinayı çalıştırıdm ses yine gelmedi.
İşlemciyi tekrar çıkartıp taktım bir değişiklik yok. İşlemciyi keşke çıkartmasaydım. Kesin ondan kaynaklanıyor ya da anakartta bir numara var.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X