Şimdi Ara

[ANA KONU] ASUS K53TK - AMD Vision with Crossfire (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
810
Cevap
4
Favori
42.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün kurdum bende puan arttı. Oyun 6.5 aeroya 5.9 verdi. Bu gidişle 7670 in bir espirisi kalmayacak :D 6520 nin bu kadar güçlü olacağını tahmin etmemiştim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

dün kurdum bende puan arttı. Oyun 6.5 aeroya 5.9 verdi. Bu gidişle 7670 in bir espirisi kalmayacak :D 6520 nin bu kadar güçlü olacağını tahmin etmemiştim :)

1. Kurulum yaparken bütün eski driverları kaldırıyor musun?
    2. Win 7 ultimate mi kullanıyorsun?
    3. Her iki kartında sürücü sürümü 8.941 olarak mı değişti?

Cevapların için şimdiden teşekkürler...

(Call of Duty MW3 oyununu bütün ayarları maksimuma alarak oynadım ve çömez bölümünü bitirdim. En ufak bir donma veya kasılma yok, ancak klavye ve kol dayama yeri yeterince serin iken, fan bölümü fazlasıyla ısınıyor. Bu da ikincil kartın devreye girmesinden olsa gerek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fevzizafer -- 4 Nisan 2012; 6:15:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gojjira

quote:

dün kurdum bende puan arttı. Oyun 6.5 aeroya 5.9 verdi. Bu gidişle 7670 in bir espirisi kalmayacak :D 6520 nin bu kadar güçlü olacağını tahmin etmemiştim :)

1. Kurulum yaparken bütün eski driverları kaldırıyor musun?
    2. Win 7 ultimate mi kullanıyorsun?
    3. Her iki kartında sürücü sürümü 8.941 olarak mı değişti?

Cevapların için şimdiden teşekkürler...

(Call of Duty MW3 oyununu bütün ayarları maksimuma alarak oynadım ve çömez bölümünü bitirdim. En ufak bir donma veya kasılma yok, ancak klavye ve kol dayama yeri yeterince serin iken, fan bölümü fazlasıyla ısınıyor. Bu da ikincil kartın devreye girmesinden olsa gerek)

driverı kaldırmadan direk üstüne kurdum. windows 7 home premium sp1 64bit kurulu.her 2 kartta dediğin sürüme güncellendi. windows puanını hesaplarken antivirüsü kapattım arka planda hiç uygulama çalışmıyordu. Nfs the run ve gta 4 eflc de full ayar hiç takılma yok.crossfire olayı sanıım rayına oturmuş. gta ya patch da kurdum ondanda takılmıyor olabilir :) footbol oyunlardan bahsetmeye bile gerek yok paylaşımlı kartta bile süper akıcı :) iyi mediamrkt kampanya yapmış geçen vatanda da vardı fiyat 1.400 çekmişler. Şuan bu laptop için istediğim tek şey chicklet tarzı klavye...ucuzlayınca ssd de alınır ama gb ye göre düşününce hala pahalılar..

• Cevabın için teşekkürler. Bende klavye konusunda seninle hemfikirim. Eğer uygun fiyatlı bulursan burada paylaşmanı isterim. SSD için bence daha erken, fiyatları düşecektir. Eski sürücüleri bir müddet daha kullanmayı planlıyorum. Lisans problemini çözünce bende bir upgrade düşünüyorum. Ekran kartları harika gerçekten. Hariciye iş düşmüyor bile. Bir soru daha: Monitörün alt kısmına (bataryaya yakın bölüme) dışarıdan parmakla hafif bir baskı yapınca, sende de çok esneme oluyor mu?
  • quote:

Cevabın için teşekkürler. Bende klavye konusunda seninle hemfikirim. Eğer uygun fiyatlı bulursan burada paylaşmanı isterim. SSD için bence daha erken, fiyatları düşecektir. Eski sürücüleri bir müddet daha kullanmayı planlıyorum. Lisans problemini çözünce bende bir upgrade düşünüyorum. Ekran kartları harika gerçekten. Hariciye iş düşmüyor bile. Bir soru daha: Monitörün alt kısmına (bataryaya yakın bölüme) dışarıdan parmakla hafif bir baskı yapınca, sende de çok esneme oluyor mu?

yok gayet sağlam. Tek esneme dvd nin olduğu yerde var. O taraftan kaldırınca boşluk varmış gibi oluyor

• arkadaşlar bu laptopa nasıl format atıcaz recor cıkıp duruyor biraz yardımcı olurmusunuz..
  • Herkese mrb. Yukarıda bahsi geçen çipset driver ının 02.04.2012 olanı çıkmış. Ama Asus K53TK sitesine alınmamış. Anladığım kadarıyla bu update oyun için. 3.9 değeri neden bu kadar düşük?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citto -- 6 Nisan 2012; 12:26:09 >
  •  [ANA KONU] ASUS K53TK - AMD Vision with Crossfire

[ANA KONU] ASUS K53TK - AMD Vision with Crossfire

Sonuçlar 6520g nin... Yüksek performanslı kartı kullan deyince ne hikmetse kullanmıyor winsat efendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 6 Nisan 2012; 21:17:42 >

• quote:

quote:

Cevabın için teşekkürler. Bende klavye konusunda seninle hemfikirim. Eğer uygun fiyatlı bulursan burada paylaşmanı isterim. SSD için bence daha erken, fiyatları düşecektir. Eski sürücüleri bir müddet daha kullanmayı planlıyorum. Lisans problemini çözünce bende bir upgrade düşünüyorum. Ekran kartları harika gerçekten. Hariciye iş düşmüyor bile. Bir soru daha: Monitörün alt kısmına (bataryaya yakın bölüme) dışarıdan parmakla hafif bir baskı yapınca, sende de çok esneme oluyor mu?

yok gayet sağlam. Tek esneme dvd nin olduğu yerde var. O taraftan kaldırınca boşluk varmış gibi oluyor

Windows home premium'da kurdum ama bendeki değerler hiç değişmedi. Ayrıca ilk açılışta amd simgesi çıkıyor ve dos ekranında birşeyler başlıyor tarama yapıp tekrar kapanıyor. Ama herhangi bir sorun yok. İkinci 4 gb lık Ram i taktım. Ram performansı 7.3 oldu. Şimdi sırada A6 işlemciyi nasıl muadiliyle yükselteceğimiz? Bu konuda hiçbir fikir edinemedim. A6 yı a8 yada çıkacak olan A10 lara uyarlayabilirmiyiz. Pin değerleri enerji değerleri uyacakmı?

Aşağıda verdiğim değerlere bir göz atılabilirse;

http://www.amd.com/us/products/notebook/apu/mainstream/Pages/mainstream.aspx#6

A6-3420M HD 6520G 2.4GHz /1.5GHz4 cores 35W 4MB 400 320 MHz DDR3-1333 /DDR3L-1333 bizim laptop işlemcisi...

A8-3520M HD 6620G 2.5GHz /1.6GHz 4 cores 35W 4MB 400 444 MHz DDR3-1333 /DDR3L-1333 uyabilecek işlemci.

A8-3550MX HD 6620G 2.7GHZ /2.0GHz 4 cores 45W 4MB 400 444 MHz DDR3-1600 /DDR3L-1333

Koyu renkli kısımlardan dolayı uyumsuzluk gösterebilirmi? Bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citto -- 8 Nisan 2012; 2:34:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: citto

quote:

quote:

Windows home premium'da kurdum ama bendeki değerler hiç değişmedi. Ayrıca ilk açılışta amd simgesi çıkıyor ve dos ekranında birşeyler başlıyor tarama yapıp tekrar kapanıyor. Ama herhangi bir sorun yok. İkinci 4 gb lık Ram i taktım. Ram performansı 7.3 oldu. Şimdi sırada A6 işlemciyi nasıl muadiliyle yükselteceğimiz? Bu konuda hiçbir fikir edinemedim. A6 yı a8 yada çıkacak olan A10 lara uyarlayabilirmiyiz. Pin değerleri enerji değerleri uyacakmı?

A6-3420M HD 6520G 2.4GHz /1.5GHz4 cores 35W 4MB 400 320 MHz DDR3-1333 /DDR3L-1333 bizim laptop işlemcisi...

A8-3520M HD 6620G 2.5GHz /1.6GHz 4 cores 35W 4MB 400 444 MHz DDR3-1333 /DDR3L-1333 uyabilecek işlemci.

A8-3550MX HD 6620G 2.7GHZ /2.0GHz 4 cores 45W 4MB 400 444 MHz DDR3-1600 /DDR3L-1333

Koyu renkli kısımlardan dolayı uyumsuzluk gösterebilirmi? Bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler.

hiçbir şekilde uyumsuzluk göstermez... soketleri aynı... tek olumsuz tarafı öteki işlemci 45w olduğu için pil biraz daha az gider ama ssd de takarsan amorti edebilirsin.. lakin şu an bence bu işe girişme.. amd trinity işlemcilerde bizim sokete uyacak.. anakart destekliyor. bence beklemeye değer.. sonra toplanır ebaydan alırız

• quote:

quote:

quote:

quote:

hiçbir şekilde uyumsuzluk göstermez... soketleri aynı... tek olumsuz tarafı öteki işlemci 45w olduğu için pil biraz daha az gider ama ssd de takarsan amorti edebilirsin.. lakin şu an bence bu işe girişme.. amd trinity işlemcilerde bizim sokete uyacak.. anakart destekliyor. bence beklemeye değer.. sonra toplanır ebaydan alırız

Senin liderliğinde olursa olur. Kendi başımıza yanlış birşeyler yapmayalım. Bu konuda sen hadi işlemci vakti dersen hemen kolları sıvazlarız. Okey??? Hyırlı haberlerini bekliyoruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Senin liderliğinde olursa olur. Kendi başımıza yanlış birşeyler yapmayalım. Bu konuda sen hadi işlemci vakti dersen hemen kolları sıvazlarız. Okey??? Hyırlı haberlerini bekliyoruz.

tamam...takipteyim ama şu anlık acelesi yok diye düşünüyorum.adobe premiere,vegas,edius ve after effectte render falan yapıyorum hızlı ve sorunsuz...

• Amd işlemcilerin laptop 2-3 aylik olduktan sonra çok ısındıkları ve kilitlenmeye varan sıkıntılar yaşattığı doğrumudur? Bilgisayar satıcısından öğrendim. Amd işlemcilerin daha çok oyun ve grafik çizimcilerinin tercihi olduğunu söyledi. Geçen cuma gecesi bende aynı sıkıntıyı yaşamıştım. 6-7 saatlik kullanımdan sonra tamamen kilitlendi. Stop düğmesinde parmağımı basılı tutarak kapatabildim. Belli bir süre sonra laptop soğutucusu mu kullanacağız acaba?

• quote:

Amd işlemcilerin laptop 2-3 aylik olduktan sonra çok ısındıkları ve kilitlenmeye varan sıkıntılar yaşattığı doğrumudur? Bilgisayar satıcısından öğrendim. Amd işlemcilerin daha çok oyun ve grafik çizimcilerinin tercihi olduğunu söyledi. Geçen cuma gecesi bende aynı sıkıntıyı yaşamıştım. 6-7 saatlik kullanımdan sonra tamamen kilitlendi. Stop düğmesinde parmağımı basılı tutarak kapatabildim. Belli bir süre sonra laptop soğutucusu mu kullanacağız acaba?

Isınma konusuna bende daha önce değinmiştim. Evet özellikle oyun oynarken ısınıyor ama, bu ısıyı klavyeden ve touchpadden çok hissetmiyorsun. Yeğende HP G6 serisi i5 işlemcili nvidia 520 li bir makine var. Onunla bazen multiplayer Counter Strike oynuyoruz. Ölçüm yapmadım ama ısınmaları hemen hemen aynı. Yani demek istediğim bütün hepsinde CPU ve GPU ya yük bindiği zaman ısınma oluyor. Olmuyor diyene de inanmam Bence takma kafana...

• ısınması çok normal... 4 çekirdek işlemci ,2 adet ekran kartı ,2 tane işlem köprüsü ve bunları soğutan 1 tane fan ben directx11 li oyunlarda deneme yaptım sistemin genel sıcaklığı 65 derece.. daha üstünü görmedim..normal boşta 36 derecede geziniyor.. kullandığım program aida 64

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 13 Mayıs 2012; 20:40:32 >
  • yeni bios çıkmış ama ne tür bir getirisi var bilmiyorum

http://www.asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/K53TK/#download
  • quote:

yeni bios çıkmış ama ne tür bir getirisi var bilmiyorum

Ben bugün güncelledim, 204 ten 206 ya, henüz farkettiğim birşey yok... Version history gibi birşey olsa ya da açıklama iyi olurdu. Ama benim tahminim 2. ekran kartıyla ilgili düzenleme olabilir.

• quote:

quote:

yeni bios çıkmış ama ne tür bir getirisi var bilmiyorum

Ben bugün güncelledim, 204 ten 206 ya, henüz farkettiğim birşey yok... Version history gibi birşey olsa ya da açıklama iyi olurdu. Ama benim tahminim 2. ekran kartıyla ilgili düzenleme olabilir.

biosta asusun sesli ve gif li bir açılışı var ondaki takılma giderilmiş ve sanırım crossfire olayındada performans artışı sağlanmış

• quote:

Amd işlemcilerin laptop 2-3 aylik olduktan sonra çok ısındıkları ve kilitlenmeye varan sıkıntılar yaşattığı doğrumudur? Bilgisayar satıcısından öğrendim. Amd işlemcilerin daha çok oyun ve grafik çizimcilerinin tercihi olduğunu söyledi. Geçen cuma gecesi bende aynı sıkıntıyı yaşamıştım. 6-7 saatlik kullanımdan sonra tamamen kilitlendi. Stop düğmesinde parmağımı basılı tutarak kapatabildim. Belli bir süre sonra laptop soğutucusu mu kullanacağız acaba?

neredeyse 10 saattir açık hiç sorun olmadı.. ısınma hiç yok...

Algılayıcı Özellikleri:
    Algılayıcı Türü CPU, HDD, Asus NB ACPI
    GPU Algılayıcı Türü Diode (ATI-Diode)

Sıcaklıklar:
    CPU 37 °C (99 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 38 °C (100 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 38 °C (100 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #3 38 °C (100 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #4 38 °C (100 °F)
    GPU dioda 39 °C (102 °F)
    WDC WD5000BEVT-00SCST0 35 °C (95 °F)
    WDC WD5000BMVV-11GNWS0 32 °C (90 °F)

Voltaj Değerleri:
    CPU Çekirdek 0.938 V

[ANA KONU] ASUS K53TK - AMD Vision with Crossfire

• arkadaşlar wireless sorununu çözdüm modemim şifreleme türünü wep yaptım sorun çözüldü...ama başka bir sorunla karşı karşıyayım yine bilgisayarıma sanırım virüs girdi ve virüs programıda yok sadece içinde yüklü gelen trend micro ve bilgisayar kendi kendine ekran kartı driver ını silmiş...sorun şu recovery dvd lerim kayıp...bilgisayarı nasıl düzeltebilirim...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.