Şimdi Ara

[ANA KONU] ASUS X550JX-XX171D - Oyun Bilgisayarı (2015-2016 F/P Kralı) (124. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.788
Cevap
33
Favori
68.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bendeki pc sürekli güncel. Bataryayla ilgili bir sorun yaşamadım. güncellemeyle ilgili olsa bende de olurdu sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: khanstern

"bataryanız azaldı" uyarısını windows verince bilgisayarı yeniden başlatın ve bios ekranına girin. Bilgisayar kapanana kadar o ekranda beklesin. bios ekranındayken hdd zaten aktif olarak çalışmadığından zarar görmeyecektir.

sonra kapalı olarak takın 3 5 saat kalsın.

bu arada yeni batarya alınca da sürekli fişe takılı kullanmayın. Süreklli fişe takılı konumda olması gerektiğinde bataryayı sökmenizi öneririm. Tabii kullandığınız uzatma kablosu ya da prizde de akım koruması olması önemli.

aksi halde 3 krşluk batarya zararını önlemek için 300 kuruşluk anakart yanabilir.
    hocam 6 sene samsung laptop kullanmıştım böyle bir kapasite azaltım problemi olmadı. şimdi şirketten lenovo thinkpad verdiler, i7 7700, 16 gb ram gtx 950 ekran kartı var, malzeme kalitesi vs taş gibi laptop. sanırım asusu satacağım. birdaha da bulaşmam gibi bu markaya.

• quote:

bendeki pc sürekli güncel. Bataryayla ilgili bir sorun yaşamadım. güncellemeyle ilgili olsa bende de olurdu sanırım
    cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • warmengel kullanıcısına yanıt
    Samsung'u bilmiyorum ama lenovo thinkpad serisi bu pc yi kıyaslamaka elbet yanlış olur. Lenovo iş için üretildiğinden onda batarya dolunca akımı kesme özelliği de var ancak bizim pc ler başlangıç seviyesi oyun pc si olduğu için bu fonksiyon yok.

Fazlalıksa ya da nakit ihtiyacınız varsa tabii ki satın :) Şu an kur çok yüksek. 2500 e bu performansta pc almak şu an imkansıza yakın. Zamanında çok iyi almışız :)
  • quote:

Samsung'u bilmiyorum ama lenovo thinkpad serisi bu pc yi kıyaslamaka elbet yanlış olur. Lenovo iş için üretildiğinden onda batarya dolunca akımı kesme özelliği de var ancak bizim pc ler başlangıç seviyesi oyun pc si olduğu için bu fonksiyon yok.

Fazlalıksa ya da nakit ihtiyacınız varsa tabii ki satın :) Şu an kur çok yüksek. 2500 e bu performansta pc almak şu an imkansıza yakın. Zamanında çok iyi almışız :)
    hocam aynen zamanında çok iyi aldık ben o bahsettiğim samsungu 1000 e satıp bunu da 2400 almıştım. yani gtx li makine 1400 e gelmişti. ama ne yalan söyleyim pil durumu biraz üzdü. satmayacağım vazgeçtim, en baba pil alırım. pil 0 lanana kadarda böyle kullanacağım. 0 lanma = prizden çeker çekmez bilgisayarın kapanması :)

pil önerin varmı ? orjinal pili 350 lira, A kalite yan sanayiler 75 lira bandında.

• Bu sorun iyice korkutmaya başladı beni. Eski driver'a geçince bir nevi geçiyor ama yine tekrarlıyor. Çözümünü bilen var mı? Garanti süresi doldu bilgisayarımın.
  • achefort kullanıcısına yanıt
    Sıcaklık değerlerini, özellikle de gpu aktarabilir misin?
  • achefort kullanıcısına yanıt
    Eğer oyunlarda bir süre sonra ekran böyle olup cızırtı sesleri geliyorsa bu sorun bende de vardı aldıktan 1 yıl sonra, garantiden tamir olarak gelmişti ancak tekrardan başladı garantinin sonlarına doğru. Anakart demişlerdi sorun olarak. Şu an hala sorun devam ediyor ve garantim de bitti. Herhangi bir gelişmede birbirimizi haberdar edersek sevinirim.
  • Exodus* kullanıcısına yanıt
    Sorun tamamen ısınmadan kaynaklı arkadaşlar. Fan temizliği ve macun yenilemesi yaptım daha sonra ilk sayfadaki yüksek performans ayarlarını yaptım hiç sorun yaşamadım. FIFA 18 orta ayarlarda sabit 60 FPS, 70 derece ısı görüyorum gayet normal. Başta korkuyordum ekran kartında sorun falan mı var diye ama daha öncede yaşananlar olmuş. Sebebi fazla ısı ve güncel olmayan driverlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: warmengel

Arkadaşlar hepinize tekrar selamlar. bilgisayarım şarj olurken %88 i geçmiyor. ( şarj ediliyor, doluyor diyor ama ilerlemiyor) durum nedir pil gitmiş mi ?
    Dostum ayni sorunu 2 defa yasadim,servise gonderdim pili degistirdiler.Yuzde 89'da takiliyordu bende,servisin olcumunde omru %97 cikmisti.Servisteki elemanin dedigine gore pilde sorun yok,pc'nin hesaplama yapamamasindan kaynaklaniyormus,bana pek inandirici gelmemisti.Garantiniz devam ediyorsa servise gonderin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar oyunlarda ısınma problemi yaşıyorum. Bizim model için önerebileceğiniz bir soğutucu var mı? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantom II

Dostum ayni sorunu 2 defa yasadim,servise gonderdim pili degistirdiler.Yuzde 89'da takiliyordu bende,servisin olcumunde omru %97 cikmisti.Servisteki elemanin dedigine gore pilde sorun yok,pc'nin hesaplama yapamamasindan kaynaklaniyormus,bana pek inandirici gelmemisti.Garantiniz devam ediyorsa servise gonderin.

Alıntıları Göster
    garantim maalesef devam etmiyor hocam. servis başından savmış gibi geldi sonuçta fiziksel bir durum bu 89 dan düşmeye başlıyor ve daha çabuk bitiyor. eğer dedikleri gibi hesap hatası olsa 89 da uzun süre kalması lazım pil moduna alınca. servise göndermeyeceğim bu şekilde kullanmayı düşünüyorum. sizin gözünüzün önünde mi 97 çıktı pil ömrü ?

• quote:

Orijinalden alıntı: warmengel

garantim maalesef devam etmiyor hocam. servis başından savmış gibi geldi sonuçta fiziksel bir durum bu 89 dan düşmeye başlıyor ve daha çabuk bitiyor. eğer dedikleri gibi hesap hatası olsa 89 da uzun süre kalması lazım pil moduna alınca. servise göndermeyeceğim bu şekilde kullanmayı düşünüyorum. sizin gözünüzün önünde mi 97 çıktı pil ömrü ?

Alıntıları Göster
    Yok hocam,servis aradi %97 pil omru dedi,ben de onlarin yalancisiyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üst kapağım parça değişimi, macun değişimi sırasında vb. işlemler sırasında kırıldı. Görünümde bir şey yok ama klavyeyle yazması zorlaştı. Gri kısımdan bahsediyorum.
    Şurada yedek parça var ama yurtdışına bulaşmak istemiyorum şuan. Yurtiçinden üst kapak alabileceğim bir yer var mı?

• X550jx xx171d model laptopum var yaklaşık 2.5 senelik. 6-8 Ayda bir fanını güzelce temizlerim macununu yenilerim. 1 Sene önce fanı artık takur tukur sesler yapmaya başlayınca yeni fan aldım taktım. ısınma sorunum uzun süredir var ve çözemiyorum. boşta işlemci 50 derecenin altına inmiyor yükteyse pubg de 95 derece civarı. Ekran kartıysa +80 derece. Pcnin arkasına mini fan koydum tam fanın çıkışına doğru üfleyip yardımcı olsun diye çat pat kapanıyordu ısınıp, bi kaç derecede olsa etki ediyor pc kapanmıyor kolay kolay. Mastergel maker nano termal macun sürdüm ince tabaka pürüzsüz çektim-daha yeni- hiç fayda etmedi[bilgisayarcılarda kovayla bulunan macunu da denedim. vatanda 30 liraya satılan macunuda denedim hepsi aynı sonuç]. Hatta pc nin altındaki hava girişi cok küçük diye yaklaşık 10cm2 lik plastik parçayı kesip boşluk yaptım tam işlemcinin altında, orayada fan yerleştirdim yine aynı[bunu yarım saat önce yaptım uzun vadeli performansı deneme şansım olmadı. Pc yerden yaklaşık 4-5 cm havada alttan hava alamama gibi bi sorun yok]

Sorun nerede olabilir,yanlış yaptığım birşeymi var yada bu işlemcinin kronik sorunu mudur ısınma?
    hyperx 8gb ram ekledim
    ssd ve 5400rpm hdd kullanıyorum(oyun ssdde)

EK : GTA V de +100 FPS alıyorum fakat 5 dakka içinde 100 dereceye geliyor işlemci kapanıyor bilgisayar,ekran kartıda 90 Derece civarında

** EN YÜKSEK İŞLEMCİ KULLANIMI %70 DE ŞUAN 80 90 DADA DENEDIM FARK YOK

• quote:

Orijinalden alıntı: freedom593

X550jx xx171d model laptopum var yaklaşık 2.5 senelik. 6-8 Ayda bir fanını güzelce temizlerim macununu yenilerim. 1 Sene önce fanı artık takur tukur sesler yapmaya başlayınca yeni fan aldım taktım. ısınma sorunum uzun süredir var ve çözemiyorum. boşta işlemci 50 derecenin altına inmiyor yükteyse pubg de 95 derece civarı. Ekran kartıysa +80 derece. Pcnin arkasına mini fan koydum tam fanın çıkışına doğru üfleyip yardımcı olsun diye çat pat kapanıyordu ısınıp, bi kaç derecede olsa etki ediyor pc kapanmıyor kolay kolay. Mastergel maker nano termal macun sürdüm ince tabaka pürüzsüz çektim-daha yeni- hiç fayda etmedi[bilgisayarcılarda kovayla bulunan macunu da denedim. vatanda 30 liraya satılan macunuda denedim hepsi aynı sonuç]. Hatta pc nin altındaki hava girişi cok küçük diye yaklaşık 10cm2 lik plastik parçayı kesip boşluk yaptım tam işlemcinin altında, orayada fan yerleştirdim yine aynı[bunu yarım saat önce yaptım uzun vadeli performansı deneme şansım olmadı. Pc yerden yaklaşık 4-5 cm havada alttan hava alamama gibi bi sorun yok]

Sorun nerede olabilir,yanlış yaptığım birşeymi var yada bu işlemcinin kronik sorunu mudur ısınma?
    hyperx 8gb ram ekledim
    ssd ve 5400rpm hdd kullanıyorum(oyun ssdde)

EK : GTA V de +100 FPS alıyorum fakat 5 dakka içinde 100 dereceye geliyor işlemci kapanıyor bilgisayar,ekran kartıda 90 Derece civarında

** EN YÜKSEK İŞLEMCİ KULLANIMI %70 DE ŞUAN 80 90 DADA DENEDIM FARK YOK
    Aynı sorunu arkadaşımın laptopunda da yaşadık. Oyunda kapanıyor ama işlemciyi tek başına stres testine sokunca kapanmıyor değil mi sizin Laptop da. Onunki x550jk idi sıkıntılar birebir aynı. Isınma sorunu bir türlü çözülmüyordu. Cs go da 15 dk sonra 100 dereceyi aşıp kapanıyor. Bilgisayarci cipset reballing bişeyler dedi tam anlamadım forumdan marins nickli tamir işleriyle uğraşan abinin dediğine göre cipset arızalanmis ve baya pahalı tamiri. Bide şöyle bir sıkıntı var chipset bi kere arızalandı mi o pc çöp olmuş demektir. Tekrar eden bir cok cipset ariza vakası var int de okudum ben de. Asus 4 5 sene dayanacak Laptop üretiyor. Zamanında f/p diye peynir ekmek gibi satılan laptopun foyası şimdilerde çıkıyor. Anakart değiştirmek cok daha masraflı 200 dolar aliexpressde. En iyisi parça niyetine satıp elden çıkarmak. Windows olay görüntüleyicisi kısmındaki hatalari ss olarak atar mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• freedom593 F kullanıcısına yanıt
    Macun kullanımında sıkıntı olabilir. Uygulamayı yaptıktan sonra fotoğraf atarsanız bir kontrol edelim derim.

İnternette bilgi kirliliği hat safhada: "Macunu çok ince bir tabaka olarak kullanın!" hatalı bir öneridir. Macunu, işlemci ile soğutma plakası arasında boşluk yaratmayacak, mümkün olduğunca ince bir tabaka halinde uygulamanız gereklidir. Benim önerim işlemci üzerine üç küçük damla sıkıp, üzerindeki plakanın vidalarını takarken kendiliğinden yayılmasını sağlamanızdır.

Bilgisayardan kafanıza göre bir parça söküp almanız talihsizlik olmuş: Sistemin içindeki havanın belirli bir yön izlemesi gereklidir. Klavyenin temizliğine de özen göstermelisiniz çünkü ısının bir kısmını klavyeden dışarı salıyor.

Ekran kartı chipset arızasında bilgisayar kapanmaz, görüntü gider. Aynı şekilde yüksek sıcaklık değerlerinde kullanmaya devam ederseniz kartın bağlantıları iyice gevşer ve hiç görüntü alamazsınız. Buna da geçici çözümler var nette.(ekran kartı kuzey köprüsü tamiri yazarsanız bulabilirsiniz.)

• quote:

Orijinalden alıntı: hib.96

Aynı sorunu arkadaşımın laptopunda da yaşadık. Oyunda kapanıyor ama işlemciyi tek başına stres testine sokunca kapanmıyor değil mi sizin Laptop da. Onunki x550jk idi sıkıntılar birebir aynı. Isınma sorunu bir türlü çözülmüyordu. Cs go da 15 dk sonra 100 dereceyi aşıp kapanıyor. Bilgisayarci cipset reballing bişeyler dedi tam anlamadım forumdan marins nickli tamir işleriyle uğraşan abinin dediğine göre cipset arızalanmis ve baya pahalı tamiri. Bide şöyle bir sıkıntı var chipset bi kere arızalandı mi o pc çöp olmuş demektir. Tekrar eden bir cok cipset ariza vakası var int de okudum ben de. Asus 4 5 sene dayanacak Laptop üretiyor. Zamanında f/p diye peynir ekmek gibi satılan laptopun foyası şimdilerde çıkıyor. Anakart değiştirmek cok daha masraflı 200 dolar aliexpressde. En iyisi parça niyetine satıp elden çıkarmak. Windows olay görüntüleyicisi kısmındaki hatalari ss olarak atar mısınız?

Alıntıları Göster
    Evet Aida64 ün stres testinde yüksek sıcaklığa ulaşıldığından %12 lik azaltma uyguladı işlemciye ama kapanmadı. ekranda çizgiler oluşup zzz diye ses vererek kapanıyordu bu sorunu sanırım atlattım ses driverleri çakışıyordu sanırım nvidia sürücüsünü silip custom yükleme yaptım. Chipset hatasıyla karşılaşmadım bi uyarı vs gelmedi nasıl anlaşılır sorunun chipsette olduğu?

bir çok hata mevcut ama aralarından önemli olduğunu düşündüklerimi alta ekledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hopeyoung

Macun kullanımında sıkıntı olabilir. Uygulamayı yaptıktan sonra fotoğraf atarsanız bir kontrol edelim derim.

İnternette bilgi kirliliği hat safhada: "Macunu çok ince bir tabaka olarak kullanın!" hatalı bir öneridir. Macunu, işlemci ile soğutma plakası arasında boşluk yaratmayacak, mümkün olduğunca ince bir tabaka halinde uygulamanız gereklidir. Benim önerim işlemci üzerine üç küçük damla sıkıp, üzerindeki plakanın vidalarını takarken kendiliğinden yayılmasını sağlamanızdır.

Bilgisayardan kafanıza göre bir parça söküp almanız talihsizlik olmuş: Sistemin içindeki havanın belirli bir yön izlemesi gereklidir. Klavyenin temizliğine de özen göstermelisiniz çünkü ısının bir kısmını klavyeden dışarı salıyor.

Ekran kartı chipset arızasında bilgisayar kapanmaz, görüntü gider. Aynı şekilde yüksek sıcaklık değerlerinde kullanmaya devam ederseniz kartın bağlantıları iyice gevşer ve hiç görüntü alamazsınız. Buna da geçici çözümler var nette.(ekran kartı kuzey köprüsü tamiri yazarsanız bulabilirsiniz.)
    Macunu doğru sürdüğümü düşünüyorum dediğiniz gibi olabildiğince ince ve tamamen yayılmış durumda.
    Laptopun altındaki hava kanalları aşırı derecede kücük bana kalırsa,oradan yeterli havanın girdiğini düşünmüyorum o yüzden kestim parçayı. Kestiğim yer işlemcinin hemen altında ve buraya 16 17 cm lik fan koydum 5-10 derecelik ısı düşüşü sağladım(yükte) boştaki sıcaklık aynı devam ediyor fanı açsamda açmasamda 50derece civarı.
    Sürdüğüm macunların fotoğrafını atıyorum.

• Çekirdeklerdeki dengesiz yüklenmenin sebebi hakkında bir fikriniz var mı? Pc boştayken bile bu şekilde çalışıyor.
  • 
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.