Merhaba, 2020 opel corsa f 1.2 75hp sahibiyim. Bir süredir devirde dalgalanma sorunu yaşıyorum. Aracı gösterdiğim yerler net bir çözüm üretemedi deneme yanılma yaparak sorunu çözme niyetindeler.
-Vitesi boşa alıp devri sabit tutmaya çalıştığımda devir sabit durmuyor dalgalanıyor.
-Araçta yağ eksiltiyor.(500km de 150-200gr kadar) Servis normal dedi.
-Buji ucunda yağ kalıntıları mevcut.
-Araç arada bir devirlenirken tekliyor.
-Yakıt tüketimi 100km de 0.5-1 lt arası arttı (şehir içi). Uzun yolda aynı
Olası çözüm önerileri ;
**** Külbütör kapak contası değişimi ( 1.usta işaretlediğim yerden hava alıyor silindire o yüzden bu durum var dedi )
**** Külbütör kapak değişimi ( 2. usta külbütör diyaframında sorun olduğunu ordan manifolda yağ verdiğini o yüzden yağ yaktığını söledi )
*** Conta değişimi ( Yetkili servisin deneme yanılma başlangıç önerisi- Külbütör,emme manf. ve gaz kelebeği contalarını değiştirip duruma bakalım dedi )
NOT : Triger seti 2 ay önce değişti. Bujiler yeni değişti. Ateşleme Bobinleri kontrol edildi. Araç arıza vermiyor. Bilgisayara bağlandığında da bi hata yok.
Daha önce benzer sorunla karşılaşan ve çözüme ulaşan var mı ?
RTX 2060 Fanın Çalışıp Durması
Gigabyte RTX 2060 Ekran kartına sahibim. Bildiğm kadarıyla fan açma sıcaklığı 50 derece bunun altında fanlar çalışmıyor buraya kadar sorun yok lakin sketchup gibi fazla ekran kartına yüklenmeyen programlarda kart sıcaklığı 50+- 1 derecede durduğu için fan açılıp duruyor sürekli. Açılıp kapanma aralığı bir iki saniye, yani sürekli bi aç kapa durumu var. Ya bu kadar basit ama bi o kadar fanın ömrünü etkileyecek durum hiç düşünülmemiş ya da benim kartta bi problem var. Bu sorunu nasıl aşabilirim? 50 Derecede açılıyorsa en azından 47-48 lere kadar düşük hızda çalışsa problem çözülür diye düşünüyorum ama bu mümkün mü ?
Not: Boşta sıcaklık 40-45 civarı
Çin yurt dışı telsiz
Merhabalar linkteki telsizi aldım Bolu'da ikamet ediyorum. Telsiz gümrükten çıkış yaptı ve sakarya ptt geldiğinde 25.02.2022 tarihinden itibaren burada beklemekte, sakarya ptt aradığımda Telsiz izin belgesi gerektiğini söylediler. Konuyla ilgili hiç bir bilgim yok ne yapmalıyım ?
17000 TL Render için sistem önerisi
Render için PC toplamak istiyorum. Oyun oynamayacağım. Kullandığım programlar SketchUp-vray, 3DS Max-vray, 3DS Max corona, Lumion. Bütçem maksimum 17 bin TL.
İncehesap'ta hazır sistemler var fakat bunları almak sağlıklı olur mu bilemedim. Ekran kartını yüksek almak yerine işlemciyi yüksek tutmak daha doğru olur diye düşünüyorum. Bütçe sadece kasa için ve daha yükseğe çıkamam.
Kalorifere çakmak kaçtı
Ryzen 1600 Rx 570 Kitlenme sorunu
|
Laptop işlemcisi ısınma sorunu (herşeyi denedim)
|
W7 kurulumunda hdd görmüyor
|
Kurmuş olduğum sistem uyumlu mu
|
Meslek: Gıda Mühendisi
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 128
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 13.283 (Bu ay: 367)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 41 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar