Şimdi Ara

Ryzen 1600 Rx 570 Kitlenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,yaklaşık 1 ay önce topladığım sistemde problem yaşıyorum. Başlarda hiç bi problem yoktu ve çok güzel performans alıyordum fakat son 1 haftadır pc kitleniyor. Tüm detaylarını olabildiğince anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle başlarda performansta sorun olmadığı gibi kitlenmede olmuyordu lakin oyuna girdiğimde (Display port kullanıyorum) ekran gidiyordu siyah ekran gidip geliyordu. Bu sorunu monitörü kapatıp açarak çözüyordum.(1 Kere verdikten sonra reset attığımda sorun olmuyordu monitörü aç kapayı sonradan keşfettim).
    Bir süre sonra ekran kartına yeni güncelleme geldi ve kurdum. Ve işler değişti. PUBG ye girdiğimde fps dropları yemeye ve performans düşmesi yaşadım ( Yüksek-Ultra ayarlarda V-Sync açık sabit 75 FPS alıyordum) fps 50 lere kadar düştüğü oluyordu 60lı değerlerde bile sanki 30 40 hissiyatı yaşıyordum (Önceki pcde gtx950m ile 50-60 arası fpsde akıcı oynuyor ve kasma hissetmiyordum). Önceki driveri yükledim sonuç değişmedi. Format attım sonuç değişmedi üstüne kilitlenmelerle karşı karşıya kaldım.Pc kilitleniyor,ekrana tek renk bi görüntü geliyor(mavi,pembe,gri vs..) Arkadaki sesler bi kaç saniye kopuk kopuk geliyor sonrasında tamamen gidiyor.
    Pubg de lobi açıldıktan bir süre sonra veya oyuna girdikten sonra 1 dk içerisinde kilitleniyor,assassin creed originde oyuna devam et dediğimde 1 dk içerisnde kilitlenmeye başladı. Fakat Heroes of Newerth de hiç bi sorun olmuyordu.Bazende bu sefer atacakmı diye girdiğimde kitlenmiyor fakat ayarları ultradada açsam çok düşükte de açsam yine fps 60 75 arası oluyordu,değişmiyordu.(V-Sync kapalıyken). Ek olarak çok çok nadirde olsa pcyi hata verip açıktan sonra edgeyi açtığımda da tekrarladığı oldu fakat 2 yada 3 defa anca olmuştur.

Sorunu çözmek için denediklerim ;

Ram 2933 Mhz de çalışırken 2800e çektim
    Ram slotunu değiştirdim
    Format attım
    Aida stress testi yaptım sorun yok
    Ekran kartı bencmark kurdum çalıştırdım sorun yok
    Eski driveri kurdum,sildim w10 un kurmasını istedim en eskilerden kurdu.
    Ekran kartını arkadaşımın bilgisayarında denedim (Sistemi yaklaşık benimkiyle aynı Ryzen 5 1600x B350M serisi anakart 1070Ti ile 90-100 Fps alırken 1070Ti cıkarıp rx570 i takınca sorunsuz +80-100 fps aldım).

Sonrasında eve gelip bütün parçaları cıkarıp geri taktım,işlemci macununu yeniledim. Ve yaklaşık 3 saat Pubg oynadım problem yaşamadım ve performans istediğim gibiydi.
    Bu gece oyuna gireyim dediğimde aynı sorun. Şu an W10 un ram testini yaptırıyorum.(EK: w10 bi sorun olmadığı raporunu hazırladı)

Belki deneyip yazmayı unuttuklarım olabilir.Kendim topladığım için garantiye gönderemiyorum komple. Ekran kartından şüphelenip gönderecektim ama onda sorun olmadığını arkadaşın pcye takınca anladım.Arıza hangi parçada olabilir?

SS leri atıyorum.

SİSTEMİM;

Kingston 120GB A400 Sata 3.0 SSD
    MSİ B350M GAMİNG PRO AMD4 AMD RYZEN DDR4 3200+mHZ(O.C) USB 3.1
    AMD RYZEN 5 1600 SOKETY AM4 3.4GHZ 16MB 65W
    COOLERMASTER MASTERBOX LİTE 5 600W 80PLUS MidT ATX Kasa
    MSİ RX570 ARMOR 8GB DDR5 256Bit
    GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 1.35V Tek Modül Ram
    AOC G2590VXQ 24,5" 75Hz 1ms (Analog+HDMI+Display) Amd FreeSync Full HD Gaming Monitör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom593 -- 20 Ekim 2018; 2:45:21 >

• Bios güncellemesi yaparak sonucu test edin
    Google da Rx 570 freezing diye aratırsanız benzer problemler yaşayanları görebilirsiniz
  • awaqado kullanıcısına yanıt
    Önerin için teşekkürler,eksik yazdıklarımın biri oymuş. Biosu güncellemiştim sonuç değişmedi. En güncel sürümü kurulu. Konuyu inceleyeceğim
  • freedom593 F kullanıcısına yanıt
    Oralardan da bişey bulamadım,sorun hala devam etmekte. Driver silip kurunca bi süre çalışıyor sorun olmuyor. Fakat reset attığımda aynı hata devam etmekte. Hangi parçayı garantiye göndereceğimi bulamadım
  • Takip .bende de kitleniyor donuyor..bulamadim..Amd pişmanlıktır diycem maalesef..
  • Merhaba,

Ayni sorun bende de var ve isin icinden cikamadim. Enson 1997 de bilgisayar toplamistim :) cocugum ucun iyi bir oyun bilgisayari yapayim istedim ama ne kadar iyi parcalar alsam da maalesef bir turlu sorunu cozemedim.

Asus MB x370-F
    Asus RX 570
    Gold 750W PSU
    8GB RAM
    256 GB M.2 SSD

Sorunun nereden kaynakligini bulamadim. Sizin tarafta bir gelisme oldu mu?
  • Ekran kartlarını arkadaşınız ile değişin imkanınız varsa biraz uzun süre kullanın kartlarınızı 2 ile 3 gün arasında mesela.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorun çözüldü mu Ryzen 2600x ve Rx570 aynı sorun var.
  • ekranın sabit bir renge düşüp kitlenmesi ekran kartından olur genelde.

ama fps dropları için çözümler;
    1- ramları 2x8 şeklinde alıp dual kullan. performans ciddi şekilde yükselir.( xmp profilini açıp ram frekanslarını 2933 mhz de kullan)
    2- işlemciye overclock çekip tekli çekirden hızını yükseltme. (ryzen 5 1600 base olarak 3.2 ghz çekirdek hızında. o da tekli çekirdek hızı olarak oyunlarda yetersiz fps droplarına neden olabilir. çözümü için 3.7 ghz e overclock çekmeniz olacaktır.)
    3- oyunlarda v-sync yi kesinlikle kapat. ekran kartında zaten freesync var. monitörün de destekliyorsa freesync yi açman yırtılmaları engeller. v-sync gibi performansı %30-%40 civarı etkileyen bir şeyi açma.
  • Garantiye gonderdim iade cikti iade ettim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.