Şimdi Ara

RX 580 6 PİN PSU SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
10.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Dün arkadaşa yeni bir sistem topladık indirimlerden yararlanarak.

Ryzen 3 1200 ve RX 580 4 GB aldık. Güç kaynağı Aerocool VX 500. 12V kanalından 456W veriyor. Birincisi bu sisteme bu güç yeter mi?

İkincisi PSU kablosunda 6 pin var. Fakat RX 580 8 pin istiyor. Dönüştürücü kullanıp taksam zarar verir mi? Yoksa direkt olarak normal bir şekilde mi takmalıyım?

2x Molex 8 Pin dönüştürücümü yoksa 6 Pin-8 Pin dönüştürücümü önerirsiniz?

Bu güç kaynağını alma sebebimiz Aerocool CS1102 kasayla birlikte 270 TL'ye gelmiş olması. Normalde sadece güç kaynakları bu fiyata satılıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 24 Kasım 2018; 15:34:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• RX 570'i iki haftadır 500W psu ve 6 Pin-8 Pin dönüştürücü ile kullanıyorum, henüz bır sıkıntı çıkmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarge61

RX 570'i iki haftadır 500W psu ve 6 Pin-8 Pin dönüştürücü ile kullanıyorum, henüz bır sıkıntı çıkmadı.
    Aldığınız dönüştürücünün aynısının linkini atabilir misiniz acaba hocam.

RX 580'e bu güç kaynağı yeterli midir? Ben yeter diye düşünüyorum. Sizce?

• Native 6 pin 75W verir, 8 pin ise 150W.

Yani siz kablonun üstünden geçmesi gereken amperin 2 katını dönüştürücü ile talep edeceksiniz.

Bu bağlamda ne kadar sağlıklı olduğuna sen karar ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Native 6 pin 75W verir, 8 pin ise 150W.

Yani siz kablonun üstünden geçmesi gereken amperin 2 katını dönüştürücü ile talep edeceksiniz.

Bu bağlamda ne kadar sağlıklı olduğuna sen karar ver.
    Peki 2x Molex-8 Pin dönüştürücü alsam 150 W verir mi? PSU değiştirecek durumumuz yok şuanda. Ne önerirsiniz hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mar00N

Peki 2x Molex-8 Pin dönüştürücü alsam 150 W verir mi? PSU değiştirecek durumumuz yok şuanda. Ne önerirsiniz hocam?

Alıntıları Göster
    Molex kablo üzerinden 11A yani (12x11) 132W taşıyabiliyor. Fakat dönüştürücünün kaliteli olmasına dikkat edin.
  • quote:

Molex kablo üzerinden 11A yani (12x11) 132W taşıyabiliyor. Fakat dönüştürücünün kaliteli olmasına dikkat edin.

Alıntıları Göster
    Hocam zahmet olmazsa düzgün bir dönüştürücü önerebilir misiniz link atarak? Yardımınız için teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up

• Bende indirimden rx 580 armor aldım. Güç kaynağımdan 2 adet 6+2 çıkış var fakat ben şu an sadece 6 pin kullanıyorum karta henüz yüklenmedim hatta bunu yazarken driver indiriyorum daha.. 6+2 soket nasıl kullanılır bilmediğimden takmadım sarı siyah olarak 6 pin ve ona ek olarak 2 li siyah soket var. + - yani ters düz karıştırmadan nasıl takılır bilgisi olan arkadaşlara danışmak isterim.
    RX 580 6 PİN  PSU SORUNU

bu kablolardan 2 adet var, yanındaki siyah ile beraber 6+2 yani 8 pine çevirebilirmiyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: my_sweet_shadow

Bende indirimden rx 580 armor aldım. Güç kaynağımdan 2 adet 6+2 çıkış var fakat ben şu an sadece 6 pin kullanıyorum karta henüz yüklenmedim hatta bunu yazarken driver indiriyorum daha.. 6+2 soket nasıl kullanılır bilmediğimden takmadım sarı siyah olarak 6 pin ve ona ek olarak 2 li siyah soket var. + - yani ters düz karıştırmadan nasıl takılır bilgisi olan arkadaşlara danışmak isterim.

bu kablolardan 2 adet var, yanındaki siyah ile beraber 6+2 yani 8 pine çevirebilirmiyim?
    Evet. Yanındaki 2'li pinler ile o 6'lı pinler birleşiyor. Yanına getirip yukarıdan aşağıya ittirin yerine oturur zaten.

• quote:

Hocam zahmet olmazsa düzgün bir dönüştürücü önerebilir misiniz link atarak? Yardımınız için teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Önerim molexden ziyade sata converter olur.

Yok ille de molex derseniz:

• Mar00N kullanıcısına yanıt
    Ters takılma ihtimali olmaz değil mi? yani tek şekilde takılabilir? 6 pin ile denedim karta yüklendim bir sıkıntı yaşamadım bu arada.
  • quote:

Önerim molexden ziyade sata converter olur.

https://www.amazon.com/Cable-Matters-2-Pack-SATA-Power/dp/B01DV1Z4X2/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1543059842&sr=8-3&keywords=sata+to+pcie+8+pin

Yok ille de molex derseniz:

https://www.amazon.com/Cable-Matters-2-Pack-8-Pin-Inches/dp/B01DV1Z428/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1543059842&sr=8-7&keywords=sata+to+pcie+8+pin

Alıntıları Göster
    Amazondan alırsak çok geç gelecek pc'yi kurup denememiz lazım.

Bu ürün nasıl sizce

Edit: Yada bu
    www.hepsiburada.com
    Dark 2xMolex 4Pin / 6+2Pin PCI-E Dönüştürücü Güç Kablosu Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/dark-2xmolex-4pin-6-2pin-pci-e-donusturucu-guc-kablosu-dk-cb-p104-pm-HB0000031D51

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 24 Kasım 2018; 15:14:4 >

• my_sweet_shadow kullanıcısına yanıt
    Ters takamazsın zaten yerine oturmaz.

• quote:

Ters takamazsın zaten yerine oturmaz.
    deniyorum hemen teşekkürler.

Edit: Evet dediğiniz şekilde taktım soket kilidi ortalanacak şekilde sol tarafa geliyor ve çekme kızağı birbirine doğru olunca ters takılamayacak şekilde oluyor. bu durumda konnektör almaktan yırttım çok teşekkürler. karta yüklendim. rx580 armor soğutması başarılı max yükte default fan hızı ile 75 derece gördüm manuel ayar ile max yükte 65 dereceyi geçmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi my_sweet_shadow -- 24 Kasım 2018; 16:5:52 >
  • Çevirici bazen yükü taşıyamayıp sorun çıkarabiliyor en yakın süreçte psu değiştirmeni öneririm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: my_sweet_shadow

deniyorum hemen teşekkürler.

Edit: Evet dediğiniz şekilde taktım soket kilidi ortalanacak şekilde sol tarafa geliyor ve çekme kızağı birbirine doğru olunca ters takılamayacak şekilde oluyor. bu durumda konnektör almaktan yırttım çok teşekkürler. karta yüklendim. rx580 armor soğutması başarılı max yükte default fan hızı ile 75 derece gördüm manuel ayar ile max yükte 65 dereceyi geçmiyor.

Alıntıları Göster
    Stok ayarlarda kalsın bence manuel ayar yapmayın.

• quote:

Hangisi uygunsa onu al ama tek satadan 8pcie çevireni alma hocam.

Mutlaka 2molex-2sata to 8pcie olanlardan birini tercih et.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler ilginiz için. Dark marka olanı alacağım. Sorun yaşar mıyız sizce? Arkadaş çok fazla anlamıyor bilgisayar işlerinden ben topladım bilgisayarı. Kasa ve güç kaynağı çok ucuza geldiği için mecbur onu aldık. Diğer türlü performanstan kısmamız gerekecekti. Sorun olmasın yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: M4M00D

Çevirici bazen yükü taşıyamayıp sorun çıkarabiliyor en yakın süreçte psu değiştirmeni öneririm
    PSU değişme şansımız yok maalesef. 6 pin kabloyu dönüştürücü olmadan direk taksam çok mu problem çıkartır?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.