Şimdi Ara

RX 580 6 PİN PSU SORUNU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
10.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yüke bindiğinde sorun olabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M4M00D

Yüke bindiğinde sorun olabilir
    2 molex 8 pin alacağım öyleyse yapacak birşey yok. Ekran kartı yanma riski vs olmaz dimi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mar00N kullanıcısına yanıt
    Kolay kolay olacak birşey değil o durum ancak yinede sağlam sistemde bile bu ihtimal var hocam

• quote:

Kolay kolay olacak birşey değil o durum ancak yinede sağlam sistemde bile bu ihtimal var hocam
    Ryzen 3 1200

A320 Anakart

8 GB 3000 MHZ Ram

RX 580 4 GB

VX500 PSU

Tabiki dediğiniz doğru. RX 580 fazla güç çeken bir kart. GTX 1060 almayı düşünüyorduk fakat o indirime girmedi. Bütçe de en fazla 3000 olunca böyle bir sistem toplamak zorunda kaldık. Overclock vs olmayacak sadece oyun oynanacak ve film,ofis programları vs kullanılacak sistemde. Umarım bir sıkıntı yaşamayız.

Önerim 60fps ye veya çok yüksek olmayan bir fps ayarına sistemi sabitlemeniz maksat yükü azaltmak veya kademeli olarak bu değerleri arttırıp sistemi gözlemlemeniz

• quote:

Önerim 60fps ye veya çok yüksek olmayan bir fps ayarına sistemi sabitlemeniz maksat yükü azaltmak veya kademeli olarak bu değerleri arttırıp sistemi gözlemlemeniz
    Çok sağolun tavsiyeleriniz için.

Aslında zotac marka 8 pin güç isteyen ekran kartlarının içinden hep molex-8pin dönüştürücü cıkıyor. Çok zararlı bişey olsa firma koymaz o dönüştürücüyü oraya. Tabi onların koyduğu kablo kalitesi ile internette olan kabloların kalitesi tartışılmaz. Böyle bir gerçekte var.

Bir bilgisayarcı olarak örnek vereyim 10 ve üzeri dönüştürücü kablo sattım montajını yaptım ancak bir gün birinde molex ten sata ya çevirdiğim bir kablo hdd yi yaktı kendi kişisel harddiskimdi 1 tb veri gitti buda bana iyi bir ders oldu bazen güç kaynağı bazen kablo kalitesi bazen ise tamamem şanssızlık sonucu bu durumlarla karşılaşılabiliyor

• quote:

Bir bilgisayarcı olarak örnek vereyim 10 ve üzeri dönüştürücü kablo sattım montajını yaptım ancak bir gün birinde molex ten sata ya çevirdiğim bir kablo hdd yi yaktı kendi kişisel harddiskimdi 1 tb veri gitti buda bana iyi bir ders oldu bazen güç kaynağı bazen kablo kalitesi bazen ise tamamem şanssızlık sonucu bu durumlarla karşılaşılabiliyor
    Geçmiş olsun hocam.

Dediğiniz farklı etkenlerden olabiliyor. 2x Molex-8 Pin kablosu olarak ne önerirsiniz? Bildiğiniz kaliteli bir kablo var mı? İnternettekilerin çoğu aynı gibi. Dark marka alayım diyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mar00N

Teşekkürler ilginiz için. Dark marka olanı alacağım. Sorun yaşar mıyız sizce? Arkadaş çok fazla anlamıyor bilgisayar işlerinden ben topladım bilgisayarı. Kasa ve güç kaynağı çok ucuza geldiği için mecbur onu aldık. Diğer türlü performanstan kısmamız gerekecekti. Sorun olmasın yeter.

Alıntıları Göster
    Sorun yaşar mıyız sorusunun ucu çok açık maalesef.

Uzun süre sıkıntısız kulllanabilirsiniz de, taktığınız gibi kablo+ekran kartı hep beraber alev de alabilir.
    Dark ı kötülemek gibi olmasın ben dark ile yakmıştım

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Sata 45w çekiyordu yanlış hatırlamıyorsam. O yüzden molex daha mantıklı.

Molex olan iyi, sata tavsiye etmiyorum. Mitinglerde de biz molex kullanıyorduk. Sata çeviriciler kaliteli olmayınca eriyor.

• quote:

Dark ı kötülemek gibi olmasın ben dark ile yakmıştım
    Başka bir öneriniz var mı peki

• quote:

Orijinalden alıntı: iakten

Molex olan iyi, sata tavsiye etmiyorum. Mitinglerde de biz molex kullanıyorduk. Sata çeviriciler kaliteli olmayınca eriyor.
    Tavsiye edeceğiniz bir molex dönüştürücü linki alabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Sorun yaşar mıyız sorusunun ucu çok açık maalesef.

Uzun süre sıkıntısız kulllanabilirsiniz de, taktığınız gibi kablo+ekran kartı hep beraber alev de alabilir.

Alıntıları Göster
    Gözüm korktu

• quote:

Orijinalden alıntı: my_sweet_shadow

Bende indirimden rx 580 armor aldım. Güç kaynağımdan 2 adet 6+2 çıkış var fakat ben şu an sadece 6 pin kullanıyorum karta henüz yüklenmedim hatta bunu yazarken driver indiriyorum daha.. 6+2 soket nasıl kullanılır bilmediğimden takmadım sarı siyah olarak 6 pin ve ona ek olarak 2 li siyah soket var. + - yani ters düz karıştırmadan nasıl takılır bilgisi olan arkadaşlara danışmak isterim.

bu kablolardan 2 adet var, yanındaki siyah ile beraber 6+2 yani 8 pine çevirebilirmiyim?
    Hocam sadece 6 pin olarak kullanırken sorun yaşadınız mı? Ne kadar kullandınız? Sıkıntı oldumu hiç bilgisayarda? Bilgi verirseniz sevinirim

S link marka bulabilirseniz o marka iyiydi ancak bu kablolar hemen hemen aynı kesinlikle şunu al diyebileceğimiz bir model yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Mar00N

Hocam sadece 6 pin olarak kullanırken sorun yaşadınız mı? Ne kadar kullandınız? Sıkıntı oldumu hiç bilgisayarda? Bilgi verirseniz sevinirim

Alıntıları Göster
    Nvidia kartımı çıkartıp taktım sisteme tabii öncesinde aygıt yöneticisinden kaldırmıştım nvidia yı. 6 pin bağlayarak açtım pc yi driver kurduktan sonra ekran çizgi çizgi oldu sonra windows yedek alıp kendini yeniden başlattı (mavi ekran) fakat restarttan sonra hiçbir sıkıntı olmadı call of duty ww2 battlefield 4 gibi oyunları ultrada denedim sıkıntı çıkmadı. yine de ne olur ne olmaz 6+2 pini de bağladım.

• Merhaba hocam VX 500 ile rx580 in uyumu ne durumda bağladınız mı sonuç ne ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

Merhaba hocam VX 500 ile rx580 in uyumu ne durumda bağladınız mı sonuç ne ?
    Bilgisayarın işlemcisi hala alınmadığı için deneme şansım olmadı. İşlemci dışında bütün parçalar hazır bekliyor. İşlemciyi alınca size bilgi veririm hocam.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.