aliexpress.com 273.15TRY 28% OFF|Retevis RB618 Mini telsiz şarj edilebilir telsiz 1 veya 2 adet PTT PMR446 uzun menzilli taşınabilir iki yönlü telsiz avcılık için|Walkie Talkie| - AliExpress https://tr.aliexpress.com/item/4000852263596.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5cad7c03ZBppFy&algo_pvid=7c5e8182-fcfe-49a6-8dfd-41bff855f08b&algo_exp_id=7c5e8182-fcfe-49a6-8dfd-41bff855f08b-0&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000016407723171%22%7D&pdp_pi=-1%3B546.15%3B-1%3B-1%40salePrice%3BTRY%3Bsearch-mainSearchMerhabalar linkteki telsizi aldım Bolu'da ikamet ediyorum. Telsiz gümrükten çıkış yaptı ve sakarya ptt geldiğinde 25.02.2022 tarihinden itibaren burada beklemekte, sakarya ptt aradığımda Telsiz izin belgesi gerektiğini söylediler. Konuyla ilgili hiç bir bilgim yok ne yapmalıyım ? |
Çin yurt dışı telsiz
-
-
PMR olan modelini seçip aldıysan, PMR telsizler lisans gerektirmiyor. FSR telsiz aldıysan, teslim alsan bile kullanılması da yasal değil.
tuketici.btk.gov.trHangi Telsiz Cihazları İçin İzin ve Ruhsatname Alınması Gerekir? İzin ve Ruhsatname Alınmadan Kullanılabilen Telsiz Cihazları Nelerdir? - BTK Tüketici Sitesihttps://tuketici.btk.gov.tr/hangi-telsiz-cihazlari-icin-izin-ve-ruhsatname-alinmasi-gerekir-izin-ve-ruhsatname-alinmadan-kullanilabilen-telsiz-cihazlari-nelerdirPTT şubesine gidip şu linkteki yazıyı gösterip ikna edebilirsin.
-
Boluda olsa uğraşırdımda sakaryada ürünü almasam 20 gün içinde geri gideceğini söylediler.Aliexpressden para iadesi alabilir miyim -
quote:
Orijinalden alıntı: freedom593
Boluda olsa uğraşırdımda sakaryada ürünü almasam 20 gün içinde geri gideceğini söylediler.Aliexpressden para iadesi alabilir miyimBilmiyorum, para iadesi alsan bile tamamını alamayabilirsin.
-
Telefonla bilgi verebilirsin. Sonuna kadar uğraşmalısın. Zaten herkesin elinde gediğini, sorun olsa bile kullanım anında olacağaını ürün teslimatı ve teslim eden yerle alakası olmadığını anlatmalısın.
müdürle ya da şef ile iletişime geçebilirsin. OLmadı başka şube ya da merkezle iletişime geçip soruna müdahale talep edebilirsin. çağrı merkezlerinden de ulaşabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 3 Mart 2022; 10:53:38 > -
Çağrı merkezi ve direk sakarya ptt ile görüştüm.Cihaz btk listesinde yok dediler.Dün akşam yönetmeliğe atıf yaparak cimere yazdım bakalım nasıl sonuçlanacak.Kargo Bolu ya gelse bir şekilde yüz yüze görüşerek halletmeye çalışırdım ama gümrükten geçip sakarya pttde bu şekilde bir işlem olmasını anlayamadım. -
Herkeste bir keyfi tutum var maalesef..
-
BTKda nasıl bir liste oluyormuş ki? Marka mı iddia ediyorlar acaba???
Yoksa frekansı her ne ise, müsade edilen halka açık frekans olduğu sebeple karşı tarafın normalleşmesi sağlanabilir belki.
Telsiz prosedürünü bilenlere ulaşmak lazım. İnternette pek tavsiye etmek istemesem de murat şen vardı, prosedürü biliyordur Youtube.
Mühim olan size çıkarılan zorluğu aşmanız. Elektronikte ce tipi bir standardı barındırması zaten Türkiye'ye girmesini sağlıyor. Bundan başka itiraz edebilecekleri frekansı olabilir. Muhtemelen halka açık banddadır. BU halde sırf kutusuna bakarak yaptıkları formalite her ne ise, aşmanız lazım. Ne kadar peşine düşerseniz o kadar başarılı olursunuz.
Satıcı firmadan akıl alabilirsiniz. Telsiz firmlarından akıl alabildiğiniz gibi, bu markayı Türkiye'de satan varsa bunu da delil olarak kullanabilirsiniz. Satıcı firmanın ce belgesi tipi izinlerinin çıktısını da alarak başvurabilirsiniz.
Her halükarda çözemezseniz ve geri dönerse, internette nerede olduğunu görebiliyorsanız bulunduğu şube ya da merkezde durumdan haberi olmayan elemanlardan kargoya yetiştiğinizi ve almak istediğinizi söyleyip belki alabilirsiniz. Haberi olmayan memurlar, sahibi geldi ve iş azalıyor bakışıyla direk kargonuzu teslim etmeleri gerektiğini düşünebilirler.
-
Şu memurlar da işini bir gün hakkıyla yapsa..
PMR telsize lisans istemek nedir Allahım.
Aynı yeri tekrar arayıp "bunlar PMR telsiz. PMR telsizler lisans gerektirmez. Google'a sorup 30 saniyede bu dediğimi teyit edebilirsiniz" deseniz anlamaları gerek, fakat bu dediğinizi anlayacak aklı başında bir memura denk gelir misiniz orasını bilmem.
Bir de yüksek egoları yüzünden hatalarını kabul etmeme durumu var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 3 Mart 2022; 18:58:10 > -
sakarya ptt değil oranın gümrük memuru ile görşüp telsizin pmr olduğu googla arat gör de ikna etmen lazım. cimerden birşey bekleme.
-
Cimerdende aynı şekilde cevap dönüşü yaptılar.Telefonla görüştüğümde ısrarla anlatmama rağmen listede yok veremeyeceklerini söylediler.Türkiyeden aldım artık geri dönüşler için teşekkür ederim. -
Geçmiş olsun... Kaybeden yine iyi niyetliler...
Üreticiden akıl almadınız mı??
--> Ama yine de; kargo pozisyonunu ve nerede olduğunu takip edebiliyorsanız, şube değiştii yerde yeni yetişmiş gibi almaya çalışabilirsiniz. Kargo no varsa belki telefondan da sorgulayabilirsiniz, bilgisayardan olmazsa...
Hayırlısı olsun hürmetler...
-
2019- 2020 de üç çift pmr telsiz aldım. Ruhsat falan istemediler, pmrye ruhsat istenmez.
Cahil memurlara denk gelmişsiniz.
Aslında böyle durumlarda belgeleri ek olarak gönderip Çin konsolosluğu veya büyükelçiliğine şikayet etmek lazım.
Çin maliyesi henüz Türk maliyesine karşılık vermedi. Fakat uzun sürmez gibi görünüyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X