Şimdi Ara

█►ANA KONU █►Discovery KİTKAT GELDİ HAYIRLI OLSUN HEMDE BOMBA. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
4
Favori
8.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Açıkçası bu güncelleme bizi hem şaşırttı hem de GM hakkında oluşan olumsuz düşünceleri biraz da olsa tersine çevirdi.
    Yükledikten sonra telefonun daha çok kullanıcı dostu olduğunu söylebilirim. Mesaj geldiğinde okunma şekli v.s. gayet güzel olmuş.
    2 sıkıntı gördüm;
    1. si bir miktar yavaşlamış gibi görünüyor. Örneğin masa üstü değişiminde bir efekt yaptığımda bir miktar takılma oluyor.
    2. si bazen launcher durdu hatası alıyorum.

bunlar dışında telefon şarjında gözle görünür iyileşme var, %10 daha uzun gittiğini söylebilirim. (günde 45-50 dakika film izliyorum, senkronizasyon sürekli açık, 3 adet mail programı açık, whatsapp'ı orta sıklıkta kullanıyorum. gps hep kapalı durumda şarj sabahtan akşama %15 civarına geliyordu. Şu an da %30 a yakın şarj kalıyor)

quote:

Nedeni ise biz her kapa dediğimizde sistem onu otomatik olarak tekrar açıyor yani işlemci hem kapamak için güç harccıyor hemde tektek hepsini tekrar açmak için güç harcıyor en mantıklısı kullanmadığınız uygulamayı kaldırın apk yedeğini alın kaldırın lazım olunca kurur, siz her kapa dediğinizde o anlık bir kapama ve 1dk lık bir rahatlama oluyor tekrar açılıyor daha sonra buda rami extra bir yoruyor.

Nacizane benim tavsiyem telefondaki ram programı hariç bişey yüklemeyin mükünse onu bile kullanmayıp gerteksiz veri kaybı ve güç tüketen uygulamaları kaldırmanız.

Demişsiniz telefon uzun süre kullanılmayacağı zaman Ram'i boşaltmak şarj süresinde ciddi bir uzamaya sebep oluyor diyebilirim. Örneğin yatarken telefon şarjda olmayacaksa rami boşaltıp kenara koymak çok faydalı olabiliyor. Bunun için durum çubuğunu çift parmak ile çektiğinizde çıkan Ram boşaltma haricinde bir programa da ihtiyaç duymuyorum.

• ekran renkleri cansızlaşmış -eskisine göre çok soluk kalmış,
    ram kullanımı öncekine göre artmış durumda -boşta % 60 ın altına inmiyor,
    şarz daha çabuk bitiyor (tasarruf modu falan hikâye).

bu telefonun kitkat alması zaten başlı başına bir artı - eksiklikler zamanla düzelir.
  • Güncellemeden sonra e-mail uygulamasında tanımlı olan "mailenable" e-mail hesabındaki mail'ları her ne kadar telefon üzerinde silsem de, yenile diyince sildigim mail'lar geri geliyor. Ayarlarda "Gelen kutusundan sildigimde server üzerinde de sil" seçili ama işe yaramıyor. Senkronize olmuyor. Aynı sorunu yaşayan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonda güncellemeyle birlikte gelen carefree launcher diye bir şey var telefondaki tüm permissionlara sahip...

arada hata verip kapanıyor menü geçişlerinde... google'da bu isme sahip hiçbir şey yok. nedir bu? general mobile içine malware falan mı koydu güncellemenin...

• 16gb modelde son stabil kitkat sürümü yüklü. Varsayılan tarayıcı olarak boat browser ayarlamaya çalışınca launcher durdu hatası alıyorum. Ayrıca müzik çalma sesi güncelleme sonrasında azaldı.

Kitkat düzeltme önerileri :
    1~ ekran kapalıyken ekrana çift dokununca cihaz açılsın
    2~ değiştirilebilir bildirim çubuğu temaları olsun
    3~tek sim kart kullananların cihaz açılırken aldığı simkart 2 hata uyarısı düzeltilsin
    4~müzikçalar ve zil sesleri yükseltilsin
    5~güncelleme öncesinde arayan kişi resimlerini tam sayfa olarak kullanabiliyorduk. Şimdi ise ekran ortasında ufacık yuvarlak bir resim çıkıyor. Özelleştirilebilir arama ve kilit ekranları olsun. Bunları yapabilen appler var. Ancak bazen çakılma ya da çakışmalar olabiliyor. Sisteme entegre olursa daha iyi olur 😁

Şimdilik bu kadar. Emeği geçenlere teşekkürler .

• Bildirimler o uygulamayı açana kadar gelmiyor (Whatsapp vs. ) yada çok geç geliyor. Kitkatta bununla karşılaşan var mı ? Yada sadece bana mı özgü bişey oldu ?
  • Şu bildirim çubuğuna çift tıklama olayı uzun zamandır 3 tıkla çalışıyor. Hatta bazen yanlışlıkla alarm özellikleri açılıyor. Geliştirilmesi lazım.

Bir de geçenlerde telefonun tarihi ve saati 2013 olacak şekilde bozuldu. Whatsapp uyarı verdi. Düzelttim falan.

Bildirim ışıklarının hepsinin aynı anda yanması ve yanık kalması da bir sorun bence. Her 3 düğme de ayrı ayrı ayarlanabilse. Ayrıca yanıp sönme hızları ayarlanabilmeli. Mesela 1er saniye aralıklarla 2 kez yanıp sönsün ya da hızlı hızlı yanıp sönsün

Teşekkür ederim

• Lg Notifications (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.martinborjesson.o2xtouchlednotifications
    ) kullanabilirsiniz bildirim ışığında istediğiniz için. Önceden root ile oluyordu ama sanırım şimdi rootsuzda olur. Bir deneyip sonucu yazarsanız güzel olacaktır. Forumdada şöyle bir konusu mevcut. (http://forum.donanimhaber.com/m_83879532/tm.htm )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bultar -- 16 Aralık 2014; 18:06:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bultar

Bildirimler o uygulamayı açana kadar gelmiyor (Whatsapp vs. ) yada çok geç geliyor. Kitkatta bununla karşılaşan var mı ? Yada sadece bana mı özgü bişey oldu ?

O dediğiniz bende jb de oluyordu. Kitkatta hiç karşılaşmadım ben

• quote:

Orijinalden alıntı: AncientBehemoth

Şu bildirim çubuğuna çift tıklama olayı uzun zamandır 3 tıkla çalışıyor. Hatta bazen yanlışlıkla alarm özellikleri açılıyor. Geliştirilmesi lazım.

Bir de geçenlerde telefonun tarihi ve saati 2013 olacak şekilde bozuldu. Whatsapp uyarı verdi. Düzelttim falan.

Bildirim ışıklarının hepsinin aynı anda yanması ve yanık kalması da bir sorun bence. Her 3 düğme de ayrı ayrı ayarlanabilse. Ayrıca yanıp sönme hızları ayarlanabilmeli. Mesela 1er saniye aralıklarla 2 kez yanıp sönsün ya da hızlı hızlı yanıp sönsün

Teşekkür ederim

Sizinki yine iyiymiş 5 6 kere tıkladığımda zar zor kapatabildigim oluyor. Çift tık olayı cidden çok zor çalışıyor ve her defasında kesin alarma tikliyor tel.

• quote:

Lg Notifications (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.martinborjesson.o2xtouchlednotifications
    ) kullanabilirsiniz bildirim ışığında istediğiniz için. Önceden root ile oluyordu ama sanırım şimdi rootsuzda olur. Bir deneyip sonucu yazarsanız güzel olacaktır. Forumdada şöyle bir konusu mevcut. (http://forum.donanimhaber.com/m_83879532/tm.htm )

Tavsiye için teşekkürler. Lg notifications uygulaması bildirimler için çok kapsamlı led kişiselleştirmesi sunuyor. Tek eksik yanı, tüm ledlerin de aynı anda yanması. Tek led ayarlanamıyor. Olsun. Işık yanma süreleri, yanma sıklığı, titreşim veya zil sesi ekleme özellikleri pek hoş.

Ama bir nokta var. Sistem özelliklerinde ekran sekmesinde"düğme ışıklarını kapat" özelliği işaretli ise, uygulama çalışıyor ancak bir kez yandıktan sonra ledler sönmüyor. Bu sebeple düğme ışıkları kapatılmamalı.

Ayrıyeten, bir uygulama açıkken home tuşuna basınca ana ekrana dönerken 1~2 saniyelik bir lag sözkonusu. Sanırım önceden bahsedilmişti. Nova launcher kullanmama rağmen aynı lag ile karşılaşıyorum.

• Evet o düğme ışıklarını kapata karşı alerjisi var gibi duruyor. Ayrıca sanırım o ledlerin tamamı tek bir devre ile kontrol ediliyor. Bu sebeptendir ki ayrı ayrı kontrolü mümkün değil. Birde gecikmeli bildirim alıyorsanız PNF ( Push Notification Fixer ) ile sorun çözülüyor. Lakin JB de yoktu böyle bir sıkıntım.

Lag olayı bende mevcut değil yada Nova Launcherda görsellikleri açık bıraktığım için o animasyondan ötürü öyle geliyor. Velhasıl kelam KK'nın ciddi bir revizeye ihtiyacı var. Mesela kamerada HDR modu yok. JB'de vardı. Push bildirimlerini almakta zorlanan bir kitle var. Lag olduğu konusunda da ciddi eleştiriler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bultar -- 17 Aralık 2014; 19:37:40 >
  • bultar B kullanıcısına yanıt
    Kamerada HDR modu yok demişsinizde. Bende GM Discovery son yazılımla kullanıyorum. Kamerada üstte ayarlar sekmesinde HDR modu vardır.
  • Bu gun kuzenimin telefonuna kit kat surumu guncellemesi geldii ve cok takintilidir sorun yasarsa telefonu kirmasindan korkuyomm:))) agresif bi bayan yani. :))diyecegimm o ki heps..rada com dan aldigim gm discovery 16gb model e geken bu yeni surumu yuklemelimiyimm kuzenimin telefonunaa cok sorun var gibi duruyo fazla bir artisi yoksa yuklemeyeyim diye dusunuyorum saygilarr...

• quote:

Orijinalden alıntı: kaddir_ank

Kamerada HDR modu yok demişsinizde. Bende GM Discovery son yazılımla kullanıyorum. Kamerada üstte ayarlar sekmesinde HDR modu vardır.

Bir önceki JB'de yoktu. Sonra güncellemeyle gelmişti en son JB sürümünde. KK ile beraber malesef yine yok.

Açıkçası kişiler-telefon uygulamasını çok beğendim. Arayanın kaç kere çaldırdığı bile yazıyor. Onu JB ye taşımanın bir yolunu bulursam JB'ye kesin dönerim. Birde telefon çaldığında bazen ekranın kendine gelmesi 5 6 sn sürüyor. Sizde de böyle oluyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bultar -- 18 Aralık 2014; 20:36:33 >
  • quote:

quote:

Bir önceki JB'de yoktu. Sonra güncellemeyle gelmişti en son JB sürümünde. KK ile beraber malesef yine yok.

Açıkçası kişiler-telefon uygulamasını çok beğendim. Arayanın kaç kere çaldırdığı bile yazıyor. Onu JB ye taşımanın bir yolunu bulursam JB'ye kesin dönerim. Birde telefon çaldığında bazen ekranın kendine gelmesi 5 6 sn sürüyor. Sizde de böyle oluyor mu ?

Kitkat sürümünde HDR modu var sen bulamamışsın ekranın üstünde ayarlar sekmesi var. Oradan ayarlanabiliyor.

Kişiler-rehber kısmı güzel olduda resimleri küçültmeselerdi keşke. Telefon çaldığında aynı sorun bendede var bazen görüntü geç geliyor.

• kaddir_ank kullanıcısına yanıt
    Yok yahu.. Yalan mı diyeceğim. JB ye dönüş yaptım geri geldi ;) Bu arada rehber ve sms uygulamalarının apk larını JB ye kurdum ve haliyle yemedi :) Şimdilik düzgün çalışan bir gravitybox ve JB ile idare edeceğim.

KK'da ki hali

█►ANA KONU █►Discovery KİTKAT GELDİ HAYIRLI OLSUN HEMDE BOMBA.

JB'de ki hali

█►ANA KONU █►Discovery KİTKAT GELDİ HAYIRLI OLSUN HEMDE BOMBA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bultar -- 18 Aralık 2014; 23:30:53 >

• bultar B kullanıcısına yanıt
    Ben mi yalancıyım yani ;)
    Telefon şu an elimde, yarin pc başına geçince fotoğrafta eklerim. Belki o zaman inanırsın.

• arkadaşlar kitkat ile gelen özelliklerden biride ekrana çift tıklama ile yakınlaştırma yapıyo.bence biraz cins olmuş kapatmayıda bulamadım varmı bileniniz ?
  • quote:

Ben mi yalancıyım yani ;)
    Telefon şu an elimde, yarin pc başına geçince fotoğrafta eklerim. Belki o zaman inanırsın.

Kimse yalancı olmak zorunda değil. Sizinki de doğrudur da benim cihazı KK 4.4.2'ye güncelledim, bende de aynen HDR çekim, ayarlar menüsünde görünmüyor. JB'den hatırladığım kadarıyla, HDR'yi açtığımızda başka bazı ayarlar pasif hale geliyordu; ona benzer olarak şu an başka bazı ayarlar açık olduğu için HDR'yi göstermiyor olabilir mi?

Daha önemli güncelleme sorunum: 1 saate yakın uğraşıp tüm uygulamalarımı kafama göre klasörlere attım, menüyü düzenledim. Bugün telefon şarj sıfırlanarak kapandı, klasörlerin büyük çoğunluğu yok olmuş, içleri emenüye gelişigüzel dağılmıştı. Aynı sorun dün de daha az sayıda klasör için, telefon kapanmadan olmuştu da çok kafa yormamıştım. Bu sorunla karşılaşan var mı acaba?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.